|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Co do Skorży to przypomina mi się sytuacja jak wszyscy się zastanawiali jak przywitanie będzie Frankowski. Cały młyn D3 wstał , a tak wszyscy mówili , że gwizdami itd. Osobiście czekałem na ten mecz bardzo, bardzo długo i na Maciusia też!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Moja propozycja ustawienia na mecz z Legią. Stosowane najczęściej we Włoszech 4-3-3 bez skrzydłowych, zagęszczony środek pola Sobol i Wilk harują/asekurują,
Guła do rozegrania od tyłu, dalej trójkąt Kirm,Rios.Brożek a po skrzydłach bardzo ofensywnie Cikos z Palicem, jeżeli by nie szło to boczni obrońcy ograniczają się do bronienia. ![]() Moim zdaniem to najlepsze ustawienie dla Wisły na obecną chwile. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Środek obrony tragedia, Cikos cienki, na lewej obronie pomocnik Palijć, który będzie miał przeciwko sobie Manu i Radovicia....uuuu bedzie ostro
![]() Ktoś tutaj napisał,że mamy porównywalny skład z Legią, chłopie wez ochłoń i nie pisz głupot....
Ostatnio edytowane przez wiśnia : 06.11.2010 o godz. 22:18.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wiem że Palic zagrał słabo ale nie zmieniałbym nic w linii obrony przed tak ważnym meczem. Widać że jest już jakaś chemia między obcokrajowcami i jak zagra teraz Pietia to cholera wie co z tego wyjdzie. Skoro drużyna wyglada źle fizycznie to chyba logiczne że powinniśmy grać dwoma DMF żeby jakoś nadążać za akcjami rywali.
Ostatnio edytowane przez Kris Dee : 06.11.2010 o godz. 22:27.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Piotrek moim zdaniem od Paljcia gorzej nie zagra. Ponadto ma większe od Paljcia doświadczenie na tej pozycji.
Jednak prawdą jest, że w obronie jest chu*owo i prawda jest taka, że cała ta linia obrony jest do wymiany i najlepiej będzie jak dokonamy tego już w najbliższym oknie transferowym aby piłkarze się zgrali. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Zdecydowanie ustawienie: Pawełek - Cikos, Chavez, Bunoza, Piotrek-Rios,Sobolewski,Wilk,Kirm - Garguła(Małecki), Paweł. I będzie dobrze. I najlepszy doping.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak wymienimy cała linie obrony i od razu będą grali super. Chyba że kupimy cały blok obrony w pakiecie
to wtedy co innego. Ja uważam że mimo wszystko z tą obroną jest coraz lepiej, goście zostali wrzuceni od razu na głęboką wodę, przecież nigdzie na świecie tak nie robią i wymienia się poszczególne ogniwa. Zobacz jak to jest na zachodzie kupują nowego zawodnika np. Marcelo w PSV jest wprowadzany powoli a u nas młody Bunoza ma na dzień dobry dyrygować obroną. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Ja się jeszcze nastawiam na brutalne starcia Vrdoljak/Borysiuk kontra Sobolewski. Myśle, że bedzie kartkowanie
![]() ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
W przypadku Vrdoljaka i Sobola to są ostre starcia, w przypadku drwala Borysiuka - brutalne. Istotna różnica.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Remis brałbym w ciemno. Po tym co ostatnio prezentujemy to z niego cieszyłbym się bardzo. Wiadomo, że zwycięstwo najlepsze jednak jako realista po tym co oglądamy jakoś nie wierze, że nagle zaczną grać o dwie klasy lepiej. Jeśli się zepną to może, ale pewności nie ma.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Ja powiem tak:
Albo wygramy jakimś cudem, albo dostaniemy po dupie ze 4-1 ,bo jak już na R22 przegrywamy to konkretnie ![]()
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Nie ma takiej opcji żeby przed własną publicznością przegrać taką różnicą bramek. Co do passy Legii to każda, nawet ta najdłuższa się kiedyś kończy. Miejmy nadzieje, że nastąpi to w meczu z naszą Wisłą.
Żadna z drużyn nie jest w tym meczu faworytem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Myślę, że będzie 2-2
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Legia zagrała całkiem niezły mecz przecwko Jagielloni, my z kolei koszmarnie z Lechem i jeszcze gorzej z Cracovią. Jeśli zagramy tak jak z Lechią, jeśli jedyną taktyką nie będą dzidy "na Brożka" to są jakieś szanse, w przecinym wypadku będzie "masakra".
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Zdumiewa mnie mówienie że Legia nic nie gra. W końcu wygrali 4 ostatnie mecze: z obecnym liderem i drużynami z 3 i 4 miejsca. To jest nic? To w takim razie co my gramy
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oczywiście że Legia jest obecnie w dużo lepszej formie lepiej biegają i obrona też zaczęła grać pewniej. Stąd moja propozycja ustawienia ala Milan i trzeba liczyć na to że albo sie przebudzą albo bedziemy miec zwyczajnie farta.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nie będzie łatwo.. Legia niestety powolutku się rozkręca. My natomiast... no cóż. Bywały lepsze okresy gry, ale jeszcze nie zagraliśmy w tym sezonie całego meczu dobrego.. Realnie patrząc, remis (najlepiej bramkowy) nie byłby dla nas zły.
Choć idąc na stadion w czerwoych koszulkach, musimy zrobić wszystko, żeby pomóc dopingiem zdobyć te 3 punkty! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
I zdobywając dwa mistrzostwa Polski. A teraz to raczej cięzko nam sie będzie załapac do europejskich pucharów.
![]()
Piotrze R. Legendo Kuchenkorza - Pozdrowienia do Więzienia...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Ja to napisałem i cały czas to podtrzymuje. Jako Wiślak nigdy nie czułem, nie czuje i nie będę się czuł gorszy do Warszawiaków. Wiem, że to jest subiektywna moja ocena składów Wisły i Legii, ale takie mam zdanie i kropka - .
![]()
Piotrze R. Legendo Kuchenkorza - Pozdrowienia do Więzienia...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Bylo 3:0 dla nas ostatnio, teraz bedzie dla nich. Szkoda ze obie durzyny ustepują jakims innym tworom w tym sezonie. Lubilem te pojedynki miedzy nami a Legia. Teraz jakies amicopodobne stwory sie pchaja gdzies.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Wygrać z Legią i zatrzymać ich marsz |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
![]() nic gra, my też nic nie gramy, wyrównany mecz bez faworyta, ale jako, że gramy u siebie więc... TYLKO 3 PKT! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
1Jagiellonia Białystok122517-10 2Korona Kielce122318-13 3Legia Warszawa122115-15 4GKS Bełchatów121913-12 5Górnik Zabrze121913-16 6Wisła Kraków121815-15 7Lechia Gdańsk111716-11 8Polonia Warszawa101615-9 9Arka Gdynia12167-7 10Zagłębie Lubin12159-13 11Widzew Łódź121416-13 12Polonia Bytom121411-14 13Ruch Chorzów11139-9 14Śląsk Wrocław121313-17 15Lech Poznań101113-11 16Cracovia Kraków1249-23
Pasuje 1 liga z lechem i cracovia ) |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
niestety ale jak nasi gracze będą mili taką dyspozycje jak z Cracovia to legia z nami wygra:( i nie ma co gadać że są słabi bo słaba jest ale wisła!! Składu być może nie maja mocniejszego ale w tej chwili grają dużo lepiej. A Lech pokazał że grać umie. Niby city zagrało w dziwnym ustawieniu ale ich gra była po prostu ładna dla oka. I jak się zmobilizują to potrafią. Legia też z nami wygra i byle do marca zobaczymy czy Robert jest db trenerem dopiero wtedy
A co do posta wyżej lech na 100% nie spadnie..Po prostu grają zbyt dobrze teraz zobaczycie |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Już wkrótce na ekranach C+ w całym kraju: 7 tłustych lat Cracovii
Scenariusz: nieomylny prezes widmo. Reżyseria: dr wiktor wektor z kańczugi. W rolach głównych: - nie działający system identyfikacji kibiców - dział marketingu chlejący na trybunach - tworzenie niepowtażalnych plakatów na mieście - oszczędzanie przez niedoświetlanie - ustalanie składu za trenera - stroje i pamiątki z czerwonego pudła - walka z syndromem Pilcha oraz subkulturą porażki - produkcja piłkarzy netto - prezesowe olewanie treningów noworocznych - frekwencja podawana z dokładnością do 5000 osób - reklamowanie nieistniejącego banku - obrotowe bandy reklamowe pokazujące na zmianę logo Comarchu i Comarchu. Z Kańczugi pochodzi Jakub Tabisz. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Co za inteligentna ironia, boki zrywać...
Napisz teraz bajkę o zimowych transferach - będzie śmieszniej. Żeby nie robić OT: Legia gra obecnie dużo solidniej od nas, co nie znaczy, że przy Reymonta skazani jesteśmy na porażkę. Mecz bez faworyta.
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 07.11.2010 o godz. 11:27.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
na dzien dzisiejszy Legia moim zdaniem prezentuje sie lepiej. Jestem jednak przekonany, ze o wyniku zdecyduje forma dnia, mecz bedzie wyrównany, zdecydowanie stawiam na remis, a jeśli już ktos wygra ten mecz, zdecyduje jedna bramka
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|