The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.08.2010, 23:18
Ale ich załatwili masakra mam nadzieje że nasi chłopcy przygotują się na taką możliwość bo to dramat jest.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 30.08.2010, 23:43
-------------------------------------------------Pawełek-----------------------------------------------
---------------------------Singlar-----------Bunoza--------Cleber----------Diaz-------------------
---------------------------Paljić----------------Wilk--------Rado-----P.Brozek---------------------
------------------------------------------Rios------------Małecki------------------------------

Chciałbym zobaczyć środek Wilk - Rado . Powiew młodości i chyba jedyne pozycje w klubie o które w najbliższych latach nie będziemy się martwić. Rado zaprezentował z Ruchem kilka ciekawych akcji - pokazał, że nie m kompleksów w drużynie w której piłkarze zarabiają po kilkadziesiąt razy więcej niż on. Wilk to wiadomo, czyści pole lepiej niż Sobol i Tomas razem wzięci. Atak Rios-Małecki to chyba najlepszy jaki możemy teraz wystawić.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 31.08.2010, 00:36
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Szykuje się ciekawy pojedynek Franek kontra Żuraw.

Mamy dwa tygodnie i trochę się pewnie wyjaśni na co nas stać w tym sezonie.

A mi sie cos wydaje ze jednak do zimy to my tak bedziemy balansowac miedzy tym co by Maaskant chcial grac a stanem realnym druzyny.A ze stan realny jest taki ze nie ma kto strzelac z półdystanu , dystanu, z wolnych ,roznych nie ma kto rozgrywac,nie ma kto strzelac bramek....

obraz Wisly na dzis to bida i nedza,musimy jakos dotrwac do zimy,moze holenderskie ziomki cos wymyslą bo czas w koncu na jakies przemyslane transfery i robione tak zeby zespol mial czas na zgranie,bo tej sztuki nie dualo sie nam dokonac od paru ładncyh lat.A podobno Wisla to klub profesjonalny.Podobno.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 31.08.2010, 01:21
Niestety, ale tradycyjnie polski zespół osłabia się w momencie kiedy jest względnie przyzwoicie (jak na naszą mierną Ligę) mocny. Z Jagielloni odchodzi Grosicki. Nie muszę mówić co wniosło jego wejście w ostatnim meczu z Kuchenkami.
"Stety" dla nas na najbliższy z nami mecz. Grosicki chyba już w nim nie zagra.
Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 31.08.2010, 02:06
Hmm, oficjalny portal Jagi dzisiaj zdementowal to info, wiec Grosicki pewnie zostanie.
Odpowiedz cytując
bouli76
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 31.08.2010, 09:05
W canal + Grosik nie chcial powiedziec czy i gdzie odchodzi ale podobno powiedzial poza antena ze idzie do Arisu. Ciekawe czy to prawde czy kolejna plotka transferowa (niby klub to zdementowal ale zobaczymy)

Dla Wisly lepiej gdyby odszedl bo za bardzo szaleje z Frankiem i bedzie ciezko wygrac z Jaga ale jak zostanie to lepiej dla jagi i atrakcyjnosci ligi bo oni dwaj jeszcze moga sporo namieszac
"Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi.
Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki.
Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."
Odpowiedz cytując
Fafa
Junior Member

Od: 07.2004

Stary 31.08.2010, 13:26
http://www.sport.pl/sport/1,78974,83...giellonii.html
Jagiellonia Pany Żółto Czerwone Szatany !
Odpowiedz cytując
Adaśko
Junior Member

Od: 08.2003

Stary 03.09.2010, 09:25
Witam, mieszkam ponad 400 km od Krakowa, wstyd się przyznać ale na meczu Wisełki jeszcze nie byłem. Teraz w 5 kolejce Wisła będzie grała z Jagą, do Białegostoku mam około 120 km i planowałem się wybrać na ten mecz, tylko może ktoś z Was będzie wiedział...bo czytałem gdzieś, że w Białymstoku nie wpuszczają zorganizowanych grup kibiców, czy coś takiego bo stadion jest w przebudowie i zamknięty jest sektor gości czy jakoś tak. Planowałem zamówić sobie bilet przez internet, bo nie wiem czy gdybym pojechał w dniu meczu, czy bilety będą jeszcze w kasach, a jak już bym miał bilet to gdzie ewentualnie zasiądą kibice Wisły?
:: Nobody is perfect, but I`m pretty fucking close ::
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 03.09.2010, 13:38
Lysy napisał(a):Wyświetl post
-------------------------------------------------Pawełek-----------------------------------------------
---------------------------Singlar-----------Bunoza--------Cleber----------Diaz-------------------
---------------------------Paljić----------------Wilk--------Rado-----P.Brozek---------------------
------------------------------------------Rios------------Małecki------------------------------

Chciałbym zobaczyć środek Wilk - Rado . Powiew młodości i chyba jedyne pozycje w klubie o które w najbliższych latach nie będziemy się martwić. [...] Atak Rios-Małecki to chyba najlepszy jaki możemy teraz wystawić.
Też myślę że Wilk i Rado to będzie mocny duet ....
Co do Riosa z Małeckim ..... to nie do końca ... wg mnie w ataku powinien grać jeden bardziej pancerny napastnik (np Brozek w dobrej formie) ....
Musisz sie pogodzić z Czikoszem i Piotrem Brożkiem w obronie ......
a w pomocy ......... ten nowy co z zeslania w Turcji uciekł musi grać ..... lub Kirm
Ostatnio edytowane przez Grantar : 03.09.2010 o godz. 13:40.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 03.09.2010, 13:48
Patrzac na gre i jakosc pilkarzy, a takze ich forme, to stawiam na 2 : 1 dla Jagielloni. Grosicki, Kupisz i Frankowski rozmontuja nasza obrone(jesli tak to mozna nazwac, bo jedynie Cleber gra na wysokim poziomie) w pierwszych 45 minutach, podobnie jak zrobili to Chorzowianie. Pod koniec spotkania powinno udac sie zdobyc bramke honorowa. Z remisu nalezaloby sie cieszyc .
Odpowiedz cytując
Belzebub
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 03.09.2010, 13:59
------------------Jovanic---------------

-----Chavez-----Cleber-----Bunoza---

Cikos-----------------------------Brozek
------------Wilk------Boukhari----------

---Małecki------------------------Rios---
------------------Brozek------------------

Ja bym wystawil taki skład, w takim ustawieniu(3-4-3)..Broniac sie mamy 5 obronców + defensywnego Wilka, atakujac Cikos i Brozek(obaj usposobieni ofensywnie) przechodza bardziej do ofensywy(bez glupiego i bezproduktywnego obiegania pomocnika) i mamy 7 zawodników na polowie rywala...
Ostatnio edytowane przez Belzebub : 03.09.2010 o godz. 14:09.
Odpowiedz cytując
lukaszkm
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 03.09.2010, 14:20
To może choinka, tak jak teraz Smuda kombinuje

--------------Jovanic--------------
Cikosz, Bunoza, Cleber, Brożek
-------Kirm ...Wilk.... Paljic-----
---------Małecki, Boukhari-------
----------------Rios----------------
Ostatnio edytowane przez lukaszkm : 03.09.2010 o godz. 14:22.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 03.09.2010, 14:38
Belzebub napisał(a):Wyświetl post

Ja bym wystawil taki skład, w takim ustawieniu(3-4-3)..Broniac sie mamy 5 obronców + defensywnego Wilka, atakujac Cikos i Brozek(obaj usposobieni ofensywnie) przechodza bardziej do ofensywy(bez glupiego i bezproduktywnego obiegania pomocnika) i mamy 7 zawodników na polowie rywala...
Muszę przyznać że podoba mi się ten skład.
Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 03.09.2010, 15:26
Belzebub znalazł bardzo ciekawe ustawienie, wykorzystujące dobrze nasze wady jak i zalety w kadrze, mogło by mieć to fajny skutek.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 03.09.2010, 15:29

wszystko fajine, ale nasi chłopcy nie sa nauczeni do grania 3 obrońcami. każda kontra przeciwnika bedzie mega groźna.
A co do Jovanica...skoro ostatnio bronił Pawełek i wygrali, nie wiem czemy wy go widzicie w składzie.
AAAA...nie, jednak wiem czemu wszyscy widza w składzie Jovanica. Bo po prostu nie lubią Pawełka.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 03.09.2010, 15:38
Tak, tak. 3 obrońcami z Cleberem w środku. Widział z Was ktoś jaką on ma teraz szybkość? A właściwie jak bardzo jej nie ma? Jaga by tylko postawiła Grosickiego i Franka na szpicy i grala dzide okrągłe 90 minut.
Odpowiedz cytując
kangurekm
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 03.09.2010, 16:00
szprotson napisał(a):Wyświetl post
wszystko fajine, ale nasi chłopcy nie sa nauczeni do grania 3 obrońcami. każda kontra przeciwnika bedzie mega groźna.
A co do Jovanica...skoro ostatnio bronił Pawełek i wygrali, nie wiem czemy wy go widzicie w składzie.
AAAA...nie, jednak wiem czemu wszyscy widza w składzie Jovanica. Bo po prostu nie lubią Pawełka.
Może właśnie dlatego że ostatni mecz bronił dobrze ...
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Stary 03.09.2010, 16:22

Ciekawy pomysł ,tylko zacząłbym Riosem zamiast Brożka i Pajicem zamiast Niego
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 03.09.2010, 16:55
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Może dlatego, że nie wszyscy lubią drżeć o każdy strzał na naszą bramkę
Fajnie byłoby ustawić drużynę 4-3-3, żeby w końcu zawodnik na szpicy miał jakieś wsparcie...
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.09.2010, 18:08
Riosa ja bym jednak dal do środka, na typowego rozgrywającego.Boukhari może pierwszy skład, na lewą stronę na prawą Kirm do ataku Mały i oczywiście od pierwszych minut Wilk
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 03.09.2010, 18:52
Pawełek/Jovanić (który lepszy w tym momencie? Nie wiem)

Cikos Cleber Bunoza P.Brożek
Wilk Jirsak Sobolewski
Małecki Rios Paljić

Nasze zwycięstwo to będzie niespodzianka, szanse są na remis.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 03.09.2010, 19:43
Mam nadzieję, że wyjdziemy takim składem:

------------------------Jovanic----------------------

-----Cikos-----Chavez-----Cleber-----Brożek---

-----Kirm------Wilk----Boukhari-----Małecki-----

--------------Rios---------Brożek------------------

Nie uważam, byśmy byli bez szans na zwycięstwo.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Stary 03.09.2010, 20:17
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post

.
Tez gut,tylko ten Kirm...Moze lepiej Pajic zamieniajacy się z Małeckim?
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
kosaTS
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 03.09.2010, 20:22

Tak - moim zdaniem również w tej chwili najmocniejszy skład. Oby Kirm dzisiaj też dla Słowenii dobrze zagrał, liczę również na Chaveza i Boukhariego choć w "akcji" ich nie widziałem.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 03.09.2010, 20:34
Pewnie będą grali ci, co z Bytomiem. Zwycięskiego składu się nie zmienia Może Boukhari wskoczy do składu, bo Sobolewski kontuzjowany jest po raz kolejny i to chyba tyle.
Odpowiedz cytując
wiślak1906forever
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 03.09.2010, 20:39
Sobol nam się sypie powoli...
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.09.2010, 20:50

A ja mam nadzieję , że nie wyjdziemy w takim bo to byłby sabotaż )

Małecki na skrzydle? To po kiego grzyba ściągaliśmy lewoskrzydłowego Boukhari? Małecki to napastnik i tam najlepiej się czuję, nigdy nie będzie dobrym skrzydłowym bez chociażby przyzwoitego podania.

Paweł Brożek w pierwszym składzie? Wielokrotnie go broniłem, gdy był pod obstrzałem kilka lat temu, ale obecnie jest w tak słabej formie, że wystawianie go w pierwszym składzie to strzał w stopę. Kto był najbardziej krytykowany za mecz z Widzewem? Już zapomnieliście jak mu się nie chciało biegać?

Chavez jest z wielu relacji najsłabiej prezentującym się zawodnikiem na treningach i ja im wierzę. Bunoza może nie jest ASem ale grał do tej pory dość solidnie w lidze.

Mój skład z małymi poprawkami:

-----Cikos-----Bunoza-----Cleber-----Brożek---

---Paljic----Wilk----Kirm (RADO!)-----Boukhari-----

--------------Rios---------Małecki------------------

Dlaczego te zmiany? Paljic nic nie gra, ale ma na swoim koncie asystę i gola. Kirma jeszcze nie sprawdziliśmy na środku pomocy, a na tej pozycji gra w reprezentacji Słowenii. Bukhari może być zbawieniem dla naszej lewej pomocy, gdyż nasze skrzydła były zardzewiałe jak nigdy. Małecki jako wysunięty napastnik bardziej się przyda niż jako skrzydłowy.
Dla mnie istotne jest by powoli do drużyny wchodził KAMIL RADO. Chłopak ma talent i myślę , że będzie objawieniem rundy obok Rios'a jeśli będzie dostawał szanse.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 03.09.2010, 21:24
Ja postawiłbym na Kirma na lewym skrzydle lub środku , w reprezentacji w meczu z Irlandią został zmieniony w 75 minucie, ale w mojej ocenie zagrał naprawdę dobre zawody potrzeba nam zawodnika który potrafi celnie dośrodkować a Kirmowi w meczu naprawdę nieźle to wychodziło. Wg. mnie ten zawodnik zasługuję na szansę częstszej gry w naszym klubie skoro mamy problemy z zestawieniem to może faktycznie spróbować z nim na środku. Boukhari pewnie jeszcze nie jest gotowy na 90 minut.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 03.09.2010, 21:30
Najlepiej wg mnie wyglądał jak schodził do środka z tego skrzydła Kirm. Dobrze wychodzi na pozycje i wbiega na prostopadłe podania. W ogóle to ustawianie go na skrzydle w reprezentacji Słowenii jest dla nas trochę mylne, bo oni mają straszną posuchę na tej pozycji. Dlatego gra na prawym środkowy ofensywny pomocnik Birsa, a na lewym środkowy pomocnik Kirm
Scout Skorża myślał, że sprowadza typowego skrzydłego, a on tam gra z musu.
Ostatnio edytowane przez tofik : 03.09.2010 o godz. 21:33.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 03.09.2010, 22:01
Lysy napisał(a):Wyświetl post
A ja mam nadzieję , że nie wyjdziemy w takim bo to byłby sabotaż )
Dwoma zawodnikami nad którymi myślałem najwięcej to Paweł Brożek i Chavez w pierwszym składzie. Z wystawieniem Pawła w ataku wiąże się przestawienie Małego na lewe skrzydło (wiem, że traci na nim dużo ze swoich walorów - mimo wszystko jednak uważam, że jest w stanie z przymusu zagrać na tej pozycji często schodząc do środka i grając nawet trzeciego napastnika). W ataku nie bardzo podoba mi się zestawienie Małego z Riosem, dlatego wybrałem Pawła przesuwając Małego na lewą pomoc (Żuraw jest w równie kiepskiej formie co Paweł - grał ostatnio, strzelił co prawda gola jednak nie zachwycił, dlatego teraz w ataku szansa dla Brożka). Dlaczego nie Paljic? Jakoś do mnie same statystyki nie trafiają - facet gra słabo i powinien siedzieć na ławce. Boukhari wg słów Maaskanta w jednym z wywiadów to zawodnik potrafiący przytrzymać piłkę, rozegrać. Twierdzi, że takiego gracza potrzebował do linii pomocy. Zawodnika, który wprowadzi nieco spokoju - wnioskuję, że będzie ten spokój wprowadzał w środku pola razem z zastępującym Sobola Wilkiem. Na prawo Kirm - bo niby kto? W obronie zastanawiać może jedynie wymiana Bunozy na Chaveza. Trening treningiem - widziałem go w paru meczach i to jak na naszą ligę bardzo solidny zawodnik. Zaryzykowałbym z nim w parze z Cleberem.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów