|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Ale ich załatwili masakra mam nadzieje że nasi chłopcy przygotują się na taką możliwość bo to dramat jest.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
-------------------------------------------------Pawełek-----------------------------------------------
---------------------------Singlar-----------Bunoza--------Cleber----------Diaz------------------- ---------------------------Paljić----------------Wilk--------Rado-----P.Brozek--------------------- ------------------------------------------Rios------------Małecki------------------------------ Chciałbym zobaczyć środek Wilk - Rado . Powiew młodości i chyba jedyne pozycje w klubie o które w najbliższych latach nie będziemy się martwić. Rado zaprezentował z Ruchem kilka ciekawych akcji - pokazał, że nie m kompleksów w drużynie w której piłkarze zarabiają po kilkadziesiąt razy więcej niż on. Wilk to wiadomo, czyści pole lepiej niż Sobol i Tomas razem wzięci. Atak Rios-Małecki to chyba najlepszy jaki możemy teraz wystawić. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
A mi sie cos wydaje ze jednak do zimy to my tak bedziemy balansowac miedzy tym co by Maaskant chcial grac a stanem realnym druzyny.A ze stan realny jest taki ze nie ma kto strzelac z półdystanu , dystanu, z wolnych ,roznych nie ma kto rozgrywac,nie ma kto strzelac bramek.... obraz Wisly na dzis to bida i nedza,musimy jakos dotrwac do zimy,moze holenderskie ziomki cos wymyslą bo czas w koncu na jakies przemyslane transfery i robione tak zeby zespol mial czas na zgranie,bo tej sztuki nie dualo sie nam dokonac od paru ładncyh lat.A podobno Wisla to klub profesjonalny.Podobno. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Niestety, ale tradycyjnie polski zespół osłabia się w momencie kiedy jest względnie przyzwoicie (jak na naszą mierną Ligę) mocny. Z Jagielloni odchodzi Grosicki. Nie muszę mówić co wniosło jego wejście w ostatnim meczu z Kuchenkami.
"Stety" dla nas na najbliższy z nami mecz. Grosicki chyba już w nim nie zagra. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Hmm, oficjalny portal Jagi dzisiaj zdementowal to info, wiec Grosicki pewnie zostanie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
W canal + Grosik nie chcial powiedziec czy i gdzie odchodzi ale podobno powiedzial poza antena ze idzie do Arisu. Ciekawe czy to prawde czy kolejna plotka transferowa
(niby klub to zdementowal ale zobaczymy)Dla Wisly lepiej gdyby odszedl bo za bardzo szaleje z Frankiem i bedzie ciezko wygrac z Jaga ale jak zostanie to lepiej dla jagi i atrakcyjnosci ligi bo oni dwaj jeszcze moga sporo namieszac ![]()
"Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi.
Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki." |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
![]()
Jagiellonia Pany Żółto Czerwone Szatany !
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Witam, mieszkam ponad 400 km od Krakowa, wstyd się przyznać ale na meczu Wisełki jeszcze nie byłem. Teraz w 5 kolejce Wisła będzie grała z Jagą, do Białegostoku mam około 120 km i planowałem się wybrać na ten mecz, tylko może ktoś z Was będzie wiedział...bo czytałem gdzieś, że w Białymstoku nie wpuszczają zorganizowanych grup kibiców, czy coś takiego bo stadion jest w przebudowie i zamknięty jest sektor gości czy jakoś tak. Planowałem zamówić sobie bilet przez internet, bo nie wiem czy gdybym pojechał w dniu meczu, czy bilety będą jeszcze w kasach, a jak już bym miał bilet to gdzie ewentualnie zasiądą kibice Wisły?
![]()
:: Nobody is perfect, but I`m pretty fucking close ::
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Co do Riosa z Małeckim ..... to nie do końca ... wg mnie w ataku powinien grać jeden bardziej pancerny napastnik (np Brozek w dobrej formie) .... Musisz sie pogodzić z Czikoszem i Piotrem Brożkiem w obronie ...... a w pomocy ......... ten nowy co z zeslania w Turcji uciekł musi grać ..... lub Kirm
Ostatnio edytowane przez Grantar : 03.09.2010 o godz. 13:40.
![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Online |
|
|
Patrzac na gre i jakosc pilkarzy, a takze ich forme, to stawiam na 2 : 1 dla Jagielloni. Grosicki, Kupisz i Frankowski rozmontuja nasza obrone(jesli tak to mozna nazwac, bo jedynie Cleber gra na wysokim poziomie) w pierwszych 45 minutach, podobnie jak zrobili to Chorzowianie. Pod koniec spotkania powinno udac sie zdobyc bramke honorowa. Z remisu nalezaloby sie cieszyc
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
------------------Jovanic---------------
-----Chavez-----Cleber-----Bunoza--- Cikos-----------------------------Brozek ------------Wilk------Boukhari---------- ---Małecki------------------------Rios--- ------------------Brozek------------------ Ja bym wystawil taki skład, w takim ustawieniu(3-4-3)..Broniac sie mamy 5 obronców + defensywnego Wilka, atakujac Cikos i Brozek(obaj usposobieni ofensywnie) przechodza bardziej do ofensywy(bez glupiego i bezproduktywnego obiegania pomocnika) i mamy 7 zawodników na polowie rywala...
Ostatnio edytowane przez Belzebub : 03.09.2010 o godz. 14:09.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
To może choinka, tak jak teraz Smuda kombinuje
![]() --------------Jovanic-------------- Cikosz, Bunoza, Cleber, Brożek -------Kirm ...Wilk.... Paljic----- ---------Małecki, Boukhari------- ----------------Rios----------------
Ostatnio edytowane przez lukaszkm : 03.09.2010 o godz. 14:22.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
A co do Jovanica...skoro ostatnio bronił Pawełek i wygrali, nie wiem czemy wy go widzicie w składzie. AAAA...nie, jednak wiem czemu wszyscy widza w składzie Jovanica. Bo po prostu nie lubią Pawełka. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Tak, tak. 3 obrońcami z Cleberem w środku. Widział z Was ktoś jaką on ma teraz szybkość? A właściwie jak bardzo jej nie ma? Jaga by tylko postawiła Grosickiego i Franka na szpicy i grala dzide okrągłe 90 minut.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ciekawy pomysł ,tylko zacząłbym Riosem zamiast Brożka i Pajicem zamiast Niego
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Fajnie byłoby ustawić drużynę 4-3-3, żeby w końcu zawodnik na szpicy miał jakieś wsparcie... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Riosa ja bym jednak dal do środka, na typowego rozgrywającego.Boukhari może pierwszy skład, na lewą stronę na prawą Kirm do ataku Mały i oczywiście od pierwszych minut Wilk
![]() ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Pawełek/Jovanić (który lepszy w tym momencie? Nie wiem)
Cikos Cleber Bunoza P.Brożek Wilk Jirsak Sobolewski Małecki Rios Paljić Nasze zwycięstwo to będzie niespodzianka, szanse są na remis. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że wyjdziemy takim składem:
------------------------Jovanic---------------------- -----Cikos-----Chavez-----Cleber-----Brożek--- -----Kirm------Wilk----Boukhari-----Małecki----- --------------Rios---------Brożek------------------ Nie uważam, byśmy byli bez szans na zwycięstwo. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tez gut,tylko ten Kirm...Moze lepiej Pajic zamieniajacy się z Małeckim?
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Pewnie będą grali ci, co z Bytomiem. Zwycięskiego składu się nie zmienia
Może Boukhari wskoczy do składu, bo Sobolewski kontuzjowany jest po raz kolejny i to chyba tyle. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Sobol nam się sypie powoli...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
A ja mam nadzieję , że nie wyjdziemy w takim bo to byłby sabotaż )Małecki na skrzydle? To po kiego grzyba ściągaliśmy lewoskrzydłowego Boukhari? Małecki to napastnik i tam najlepiej się czuję, nigdy nie będzie dobrym skrzydłowym bez chociażby przyzwoitego podania. Paweł Brożek w pierwszym składzie? Wielokrotnie go broniłem, gdy był pod obstrzałem kilka lat temu, ale obecnie jest w tak słabej formie, że wystawianie go w pierwszym składzie to strzał w stopę. Kto był najbardziej krytykowany za mecz z Widzewem? Już zapomnieliście jak mu się nie chciało biegać? Chavez jest z wielu relacji najsłabiej prezentującym się zawodnikiem na treningach i ja im wierzę. Bunoza może nie jest ASem ale grał do tej pory dość solidnie w lidze. Mój skład z małymi poprawkami: ------------------------Jovanic---------------------- -----Cikos-----Bunoza-----Cleber-----Brożek--- ---Paljic----Wilk----Kirm (RADO!)-----Boukhari----- --------------Rios---------Małecki------------------ Dlaczego te zmiany? Paljic nic nie gra, ale ma na swoim koncie asystę i gola. Kirma jeszcze nie sprawdziliśmy na środku pomocy, a na tej pozycji gra w reprezentacji Słowenii. Bukhari może być zbawieniem dla naszej lewej pomocy, gdyż nasze skrzydła były zardzewiałe jak nigdy. Małecki jako wysunięty napastnik bardziej się przyda niż jako skrzydłowy. Dla mnie istotne jest by powoli do drużyny wchodził KAMIL RADO. Chłopak ma talent i myślę , że będzie objawieniem rundy obok Rios'a jeśli będzie dostawał szanse. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Ja postawiłbym na Kirma na lewym skrzydle lub środku , w reprezentacji w meczu z Irlandią został zmieniony w 75 minucie, ale w mojej ocenie zagrał naprawdę dobre zawody potrzeba nam zawodnika który potrafi celnie dośrodkować a Kirmowi w meczu naprawdę nieźle to wychodziło. Wg. mnie ten zawodnik zasługuję na szansę częstszej gry w naszym klubie skoro mamy problemy z zestawieniem to może faktycznie spróbować z nim na środku. Boukhari pewnie jeszcze nie jest gotowy na 90 minut.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Najlepiej wg mnie wyglądał jak schodził do środka z tego skrzydła Kirm. Dobrze wychodzi na pozycje i wbiega na prostopadłe podania. W ogóle to ustawianie go na skrzydle w reprezentacji Słowenii jest dla nas trochę mylne, bo oni mają straszną posuchę na tej pozycji. Dlatego gra na prawym środkowy ofensywny pomocnik Birsa, a na lewym środkowy pomocnik Kirm
Scout Skorża myślał, że sprowadza typowego skrzydłego, a on tam gra z musu.
Ostatnio edytowane przez tofik : 03.09.2010 o godz. 21:33.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Dwoma zawodnikami nad którymi myślałem najwięcej to Paweł Brożek i Chavez w pierwszym składzie. Z wystawieniem Pawła w ataku wiąże się przestawienie Małego na lewe skrzydło (wiem, że traci na nim dużo ze swoich walorów - mimo wszystko jednak uważam, że jest w stanie z przymusu zagrać na tej pozycji często schodząc do środka i grając nawet trzeciego napastnika). W ataku nie bardzo podoba mi się zestawienie Małego z Riosem, dlatego wybrałem Pawła przesuwając Małego na lewą pomoc (Żuraw jest w równie kiepskiej formie co Paweł - grał ostatnio, strzelił co prawda gola jednak nie zachwycił, dlatego teraz w ataku szansa dla Brożka). Dlaczego nie Paljic? Jakoś do mnie same statystyki nie trafiają - facet gra słabo i powinien siedzieć na ławce. Boukhari wg słów Maaskanta w jednym z wywiadów to zawodnik potrafiący przytrzymać piłkę, rozegrać. Twierdzi, że takiego gracza potrzebował do linii pomocy. Zawodnika, który wprowadzi nieco spokoju - wnioskuję, że będzie ten spokój wprowadzał w środku pola razem z zastępującym Sobola Wilkiem. Na prawo Kirm - bo niby kto? W obronie zastanawiać może jedynie wymiana Bunozy na Chaveza. Trening treningiem - widziałem go w paru meczach i to jak na naszą ligę bardzo solidny zawodnik. Zaryzykowałbym z nim w parze z Cleberem.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|