|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Po prostu Przyrowskiemu przylepiono łatkę "utalentowanego", a gdy już skończył wiek 25 lat to stał się "jednym z solidniejszych i lepszych bramkarzy w lidze"... Taa, Gliwa jest co najmniej 3 razy lepszy od tego lenia.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
![]() ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
A prawdopodobienstwo mowi : im dłuższa passa zdarzenia X, tym wieksze prawd. ze nastepne bedzie zdarzenie nieX. kto gra u buków, ten wie o co chodzi
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Patrz - mecz z pasiastymi. Choć tu akurat nie statystyka zawiniła...
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Też swego czasu grałem u buków, siedziałem dość mocno w temacie i progresja to pewna droga do bankruta i liczenie właśnie na takich frajerów jak ty. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
?![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
![]() ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
Co innego, szansa wyrzucenia orła 100 razy pod rząd, patrz post wyżej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
większości ludziom wydaje się że losowe liczba np 26498 wypadnie częściej niż 11111 a na prawdę prawdopodobieństwo jest takie samo ale są jeszcze inne teorie które trzeba dodać w zależności od gier i tak np w totolotkach itp prawdopodobieństwo jest takie samo, ale (bodaj teoria chaosu) znacznie więcej ludzi postawi na 123456 niż na liczbę bardziej wymieszaną, koniec końców gdyby pierwsza liczba dawała wygraną to niestety więcej osób musiałoby się nią podzielić, a wiec wygrana byłaby mniejsza ![]() dlatego odradzam stawianie na nią tylko dlatego ze z rachunku prawdopodobieństwa tak wynika aha i serie "w przyrodzie" zdarzają się częściej niż nam się wydaje a wracając do tematu ![]() ja się nie tyle boje o przebieg meczu ile o naszych kartkowiczów (bodaj 4-5!)
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 02.04.2010 o godz. 08:35.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
no to wywołałem tu niemałą dyskusje. Oczywiście, chodziło mi o progresje.
mr_kwolf - nie gram u buków, a przypadek progresji wymieniłem na podstawie lektury (nawet nie wiem czy nie na tym forum) jako najlepszej metody obstawiania, nie wiem, nie znam sie, wyczytałem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
poza tym
obstawianie to nie jest gra liczbowa tu są podstawy żeby jedno wypadało częściej niż drugie (tzn. wygrana jednej drużyny) a i zasady są bardziej skomplikowane ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Panowie, wróćmy na prawdziwe tory tej rozmowy - matematykę zostawmy jako hobby. Piłkarze muszą zagrać na miarę swoich pensji i wtedy będziemy cieszyć się z wyniku.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
Polonia ma nóż na gardle, dlatego nie lekceważył bym ich. Polska liga jest zawiła i każdy może wygrać z każdym. Stratę Przyrowskiego w bramce Polonii nie określałbym jako znaczącą, Chłop ostatnio był i tak w słabej formie. Mecz bardzo ważny ze względu na to że możemy zwiększyć przewagę nad Lechem lub Legia. Wydaje mi się ze drużyna coraz lepiej gra dlatego liczę na 3pkt. . ![]()
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.." |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
Sorry ale muszę wrócić do matematyki To co kolega wyżej napisał to nie jest zasada matematyczna. To jest zasada bukmacherska. Chodzi o to że np. jak drużyna wygrywa wszystkie mecze u siebie to z każdym kolejnym spotkaniem prawdopodobieństwo wpadki u siebie rośnie. I w drugą stronę. Jeśli jakaś drużyna przegrywa mecz za meczem to prawdopodobieństwo przełamania się jest coraz większe z meczu na mecz. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
A co do meczu to Kasperczak powinien postawić w końcu na 2 napastników z przodu bo ten Paweł to się tak miota sam miedzy tymi obrońcami i nie ma do kogo grać
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 02.04.2010 o godz. 10:37.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Jeśli ktoś chce zachować zdrowy rozsądek, to może swobodnie potraktować matematyczne wynurzenia niektórych tutaj (np. użytkownika tommiyacht) jako kącik humorystyczny.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Czyli dokładnie tak jak Wiślacy |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Drzymała o naszym jutrzejszym rywalu a jego dawnym klubie
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32286,t...wiadomosc.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
jest organizowany wyjazd kibiców Wisły do Warszawy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Nie czarujmy się. Polonio-Groclin jest obecnie jednym z najsłabszych klubów ekstraklasy. Grają totalną kichę, mają słabą obronę, mierną pomoc i zero armat. Nie wygrać z nimi to wstyd, szczególnie dla drużyny walczącej o MP.
Ja liczę na przełamanie Pawła Brożka, jeśli nie dziś to już chyba nie w tym sezonie... ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Dokładnie.Polonia gra w tym sezonie straszny piach, i jestem pewien, że spadną jak nie z ostatniego to z przedostatniego miejsca- bo pewności nie mam kto im będzie towarzyszył w dole tabeli, chciało by się żeby pasiaste ale obiektywnie rzecz biorąc Piast może się nie utrzymać.
Dzisiaj będzie piękny wynik, i mam nadzieje, że Paweł B. i Mały coś ustrzelą.....i może Diaz coś dorzuci ![]() ![]()
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada! |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Ja również mam nadzieję, że w końcu Paweł coś strzeli. Widać, że go męczy ta sytuacja...
![]() I w każdej chwili, czy dobrej czy złej, będę kochał WISEŁKĘ na pewno to wiem!![]() Znów przyjdzie wiosna i lepsze czasy, powróci nasza Wisełka na czoło ekstraklasy! |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Juszczyk w bramie...
|
|
|