|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Mauro nawet nie grał przyzwoicie, ale dobrze. Przypominał mi bardzo dawnego Mauro, jedynak wolniejszego i słabszego w ofensywie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Mi też spodobał się Mauro w meczu z Zagłębiem. Na pewno zaprezentował się lepiej od Diaza. Największą jego wadą jest jednak szybkość. Jest tak niemiłosiernie wolny, że aż żal patrzeć. No ale nadrabia innymi elementami gry. Skoro Jirsak notorycznie nie wykorzystuje swojej szansy, to może niech wróci środek Sobol-Mauro. Choć ja podobnie jak Wy wierze w Jirsaka i w to, że w końcu się przebudzi i zacznie grać tak jak oczekujemy. Widzimy, że Łobodziński spisuję sie b. dobrze, to może teraz czas na Tomka.
![]() Bogusław Cupiał napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
W kontekście gry Pawełka radze nie komentować tego przemilczmy to !!!!
Skorżą oczywiście jest za miękki by zaryzykować i wpuścić Cebanu lub Kurto nóż zaskoczą !!!! .... Nie mnie to komentować dopóki jest jak jest trzeba to przemilczeć mam nadzieję tylko że za rok nie skończy się to tragedią dla nas wszystkich w postaci gry Pawełka na Europejskim poziomie !!! , bo niestety mecz z Levadią przekonuje że jeden błąd czasami kosztuje bardzo wiele !!!!. ![]()
Borinho
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
a pamiętacie jak pewien trener, nie był miętki i zaryzykował, i dał pograć Jarosińskiemu, na którego tak czekaliśmy że będzie dobrym bramkarzem?
Mam nadzieje że pamiętacie 4 bramki które puścił. Cebanu jest słabszy niż Pawełek, więc niech Pawełek dalej broni. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Trzeba by było zmusic Skorze do wpuszczenia Cebanu. Rotacja musi byc.
macie do niego numer telefonu ?Cytat:
Cracovia nas wyprzedzila. Jest 3 kolejka , nie ma sie czego bac ja chce zobaczyc Cebanu czy sobie poradzi.
Ostatnio edytowane przez BRTS39 : 11.08.2009 o godz. 14:50.
![]()
Jovanovic - masz plusa.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
a co jak sobie nie poradzi, dostnaiemy 2 w dupe, i to będą 3 punkty których nam braknie do mistrza?
Od sprawdzania jak sobie radzi drugi bramkarz, są sparingi. Ja np. nie chciałbym by w Realu, któremu kibicuje, w jakimkolwiek meczu sezonu wszedł Jerzy. ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
Ty serio sie pytasz ?
Ostatnio edytowane przez mic : 11.08.2009 o godz. 15:18.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Cebanu jest u nas 3 lata, rocznik 86
Czy gdyby naprawde był powiedzmy, niezły, uważacie że mamy tak tępego trenera, że nie dałby mu szansy? ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Może właśnie nadszedł czas żeby dostał tą szansę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Tak jak element i szprotson uważam, że błędem byłoby eksperymentowanie z Cebanu w meczach ligowych. Gra jest o zbyt dużą stawkę - mistrza zdobywa ta drużyna, która najrzadziej gubi punkty, a wszystko wskazuje na to, że w tym sezonie potknięć czołowych drużyn będzie mało i każdy z rywali będzie czekał aż przeciwnikowi powinie się wreszcie noga. Nie możemy zatem robić Lechowi i Legii prezentu ryzykując z Cebanu.
Większość z nas słusznie narzeka na Pawełka, ale prawda jest taka, że nie mamy lepszego bramkarza. Jakby Cebanu był pewniejszy, to by stał na bramce, ale widocznie trenerzy wychodzą z założenia, że z nim między słupkami byłaby większa nerwówka niż z Pawełkiem. Koniec końców w sztabie klubowym są profesjonaliści i taki Skorża pewnie wie co robi. A krzyki co po niektórych kibiców "wpuśćcie Cebanu" z rozwagą mają niewiele wspólnego, to zwykła frustracja po słabych występach Pawełka i choćby słuszna (ja też jestem sfrustrowany), to frustracja nie jest jednak dobrym doradcą. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
a czemu niby nie dac szansy Cebanu?
![]()
Z WIŚLACKIM pozdrowieniem
![]() Wiślak z Wlkp. Radosław Sobolewski – DZIĘKUJEMY!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Np. dlatego, że puścił 4 bramki w ME, a co dopiero w dorosłej? Że jest gorszy od Pawełka, którego mamy serdecznie dość?
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Już wytłumaczyłem: Bo wszystko wskazuje na to, że jest słabszy od Pawełka, a nie możemy sobie pozwolić na ryzyko utraty punktów, by się przekonać, że tak nie jest. Jakby Cebanu faktycznie był lepszym bramkarzem (co ujawnia się choćby na treningach), to Skorża już dawno by go wpuścił. Ale widocznie jego umiejętności są nieprzekonujące.
Lech idzie jak burza w tym sezonie i nie możemy dać się wyprzedzić już w 3 kolejce. Nie możemy kalkulować, że jak stracimy punkty eksperymentując z bramkarzem, to i tak je nadrobimy przy następnym potknięciu Lecha, bo nie sądzę, aby Lech stracił tak formę jak to było ostatniej wiosny, gdzie mieliśmy dużo czasu na doścignięcie ich w tabeli. To się już raczej nie powtórzy. Dlatego w kontekście tego sezonu wydaje się, że każda strata punktów to katastrofa i nie można prowokować takich sytuacji. No chyba, że wystarcza nam LE, ale dla mnie jak i pewnie wszystkich w Skorżowym sztabie cel ligowy jest jeden: Obrona mistrzostwa i kolejne, tym razem udane podejście do LM.
Ostatnio edytowane przez Jazon : 11.08.2009 o godz. 18:48.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zdania podzielone a i tak decyzja należy DO Macieja.
Ale bylbym zadowolony gdyby stanal w bramce. ![]()
Jovanovic - masz plusa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Ja bym był gdyby grał choć jedną połówkę jakoby za błąd Pawełka
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ee.. Mam cholera problem... Czy wy też uważacie że urwanie się ze ślubu siostry na mecz to lekkie przegięcie? W końcu w kościele jeszcze będę
![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
mozesz po kilku godzinkach wpasc spowrotem. A tak na powaznie jesli bywasz czesto na meczach - np 25 w sezonie to wypada zostac na slubie siostry. ![]()
Jovanovic - masz plusa.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Skorza jesli wie ze chlopaki moga wycisnac podobny rezultat jak ostatnio (oczywiscie nie musimy wygrac 4-1 ,wystarczy 1-0 ) ,to moglby dac szanse Cebanu ,a reszty nie zmieniac
Ostatnio edytowane przez AS82 : 11.08.2009 o godz. 21:00.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Nie chodzi o to aby postawić na Cebanu bo np jest lepszy... chodzi o to aby dać odpocząć psychicznie Mariuszowi bo moim zdaniem mogłoby mu to dobrze zrobić. Wiadomo Ilie mógłby to tylko wykorzystać..
Ostatnio edytowane przez westersyl : 11.08.2009 o godz. 21:02.
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Ja bym wpuscił Cebanu. To jest nie do pomyslenia ze Pawełek jest numerm jeden ktory wlasciwie nie ma rywala! To wreszcie jak to jest, Pawełek moze walic babola za babolem a i tak bedzie ciagle nr 1? Niech go postrasza i niech wpuszzca Cebanu to chłopak zobaczy ze skoncentrowany to on musi byc rpzez cały mecz a nie tylko wtedy kiedy mu sie podoba. Niestety prawda jest taka ze w tym sezonie zagrał tylko dobry mecz w SE, a tak to w kazdym popełniał jakis bład, szczegolnie w 2 ostatich meczach ligowych gdzie z Ruchem puscic ta szmate miedzy nogami, jak sie DOPIERO POZNIEj okazał sedzia odgwizdał faul a co by było jakby nie odgwizdal? I teraz z Zagłebiem to jzu wole o tym babolu nie wspominac ;/ Jak tak co kolejke beda babole no to fajnie nie ebdzie, tym bardziej ze przyjdzie grac z lepszym rywalem i wtedy moze wlasnie ten babol zadecydowac o stracie punktow, nawet 3 pkt
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2006
Offline |
|
Nie wiem dlaczego jest jeszcze w Wiśle. Czy ma jakiś urok osobisty, każdy go lubi, widzą w nim jakiś potencjał? Wiem na pewno, że będziemy mieli przez niego duże problemy. W jakimś ważnym meczu puści jakiegoś farfocla jak to u niego... i dopiero poleci. Ale po co czekać? Każdy tłumaczy sobie, że puszcza szmaty ale nie mają one żadnego znaczenia, że nic one nie zmieniają, że było już i tak po meczu - vide mecz z Zagłębiem. Z Bełchatowem trzeba dać szansę Cebanu. Skorża robi rotacje. Jeśli ktoś zagra słabiej to w następnym meczu jest duże prawdopodobieństwo, że siądzie na ławce. Oprócz oczywiście pupila Diaza i Pawełka. Im wybacza naprawdę dużo. Nawet Łobo nie miał aż takiej taryfy, kilka meczy rozpoczął z ławki i jak widac wyszło mu to na dobre. Pawełkowi nie jest potrzebny odpoczynek psychiczny jak napisałeś, lecz zimny pryszni, który i tak nic mu i nam nie pomoże tylko wszystkim uświadomi, że zakup bramkarza to podstawa. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Nie jest znowu taki slaby jak mowisz. Nie bronie go ale mysle ze chwila odpoczynku i konkurencji dobrze by mu zrobila i zaczalby lepiej bronic. Popatrz np na Boruca. Puscil kilka szmat ale nadal jest reprezentacyjnym bramkarzem. Tak samo Pawelek mial kilka upadków ale i dobrych interwencji. Oczywiscie nie mowie ze jest lepszy od Borubara^^
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Problem bramkarza jest złożony , bo być może ci którzy są faktycznie są gorsi niż Pawełek ale pytanie o ile o 10-15% to można nadrobić u Pawełka tego już nie wyeliminujemy on jak słaby 2 lata temu był tak jest dalej !!!!. Dodatkowo mamy słabiutkiego trenera golkiperów gdzie młodym umiejętności nie przybywa !!! Najlepszym punktem w erze Cupiała był Dolha , szkoda że był pazerny na kasę bo marnie skończył ... niestety przy okazji tego meczu z nami wyszło że jednak też miękki psychicznie był więc nie wiem jak by wypadł w tych meczach o grubą stawkę . Jednak z taką Levadią to by mecze nam wybronił i w lidze też . Nie wiem na ile Cebanu czy Kurto są gorsi ale kiedyś trzeba zaryzykować. Jeśli nie w lidze to gdzie .... pucharze ekstraklasy gdzie gra jest o pietruszkę >?
W ogóle Cebeanu jest tu 3 rok ... po co go trzymamy skoro w ogóle szansy nie dostał niech odejdzie jak jest gorszy od Pawełka ... ale niech dostanie choć jedną szansę w lidze . W ogóle sytuacja u nas to jakiś paradoks tak samo jak po drugiej stronie Błoń ... taki sam kiks-Bramkarz Cabaj !!!!. W każdym meczu kiksuje i broni dalej !!!! .... tylko że on gra w klubie którego celem będzie utrzymanie w lidze . My gramy o Mistrza Polski z bramkarzem na poziomie 15 drużyny w lidzę lub 2 ligi to jest normalne ![]()
Borinho
|
|
|
|
Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Tu własnie wychodzi taki polski problem. W skladach nie ma konkurencji, kazdy gra i wie ze bedzie grał a niewazne jak gra bo przeciez kto wejdzie za mnie skoro na ławce nie ma nikogo bardziej wartosciowego. U nas w Wisle w sumie bramkarz jest pewny ze ciagle bedzie grał w bramce, obrona tak smao wie ze bedzie grac w skladzie Piotr Brozek, Marcelo, Głowacki, Alvarez bo niby kto miałby zastapic kogos z tej czworki :( W pomocy jedynie moga byc małe rotacje ale i one na dobra sprawe pewnie nie nastapia, Kirm, Diaz (pewnie jak Garguła wyzdrowieje to on bedzie grał), Sobol, Mały, atak wiadomo Brzoio i Bogus i mamy taka podstawowa jedenastke do ktorej raczej nikt sie nie moze przebic ;/ W innych klubach zapewne podobnie z małymi wyjatkami gdzie np w Legii moga w ataku grac 4 niezli napastnicy tylko ze w zadnym klubie nie ma rywalizacji gdzie na kazda pozycje by sie po 2 pilkarzy "biło" ;/ Poki to sie w Polsce nie zmieni i bedzie sie grało za to ze sie jest a nie za to jaka sie forme prezentuje to my ani w pucharach daleko nie zajdziemy ani reprezentacja dobrze grac nie bedzie. Troszke temat rozmywam, sorki ale taka mała refleksja mnie naszła
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Pawełek wcale nie jest słaby.
On nie ma sie od kogo uczyc ,bo praktycznie to nie mamy trenera bramkarzy ,Kazimierskiego wogole nie uwzgledniam jako kogos od kogo mozna by sie czego uczyc,a po drugie nie ma rywala z ktorym musialby walczyc zeby zagrac za tydzien kolejny mecz. Jesli dodamy do tego słaba psychike i sklonnosc do załamywania rąk,to naprawde ciezko jest bronic mu na jakims dobrym poziomie. Nałozyły sie poprostu pewne rzeczy i teraz sa tego efekty. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
niby testowalismy setki bramkarzy i zaden nie zdobyl uzaania w oczach trenera? napewno wielu jest lepszych od Pawełka
![]()
Z WIŚLACKIM pozdrowieniem
![]() Wiślak z Wlkp. Radosław Sobolewski – DZIĘKUJEMY!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|

|