The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Nalokson
Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.05.2009, 18:55
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Jeśli wygramy z ŁKS-em to już będzie dużo lepiej, bo Lechia z całym szacunkiem dla nich jest słaba i myślę, że nie powinniśmy mieć problemów z pokonaniem ich. Według mnie najłatwiejszy mecz będzie ze Śląskiem u siebie, bo oni o nic już nie grają. Z dwójki ŁKS i Lechia uważam, że ŁKS będzie dużo groźniejszym rywalem i dlatego myślę, że jeśli tam wygramy to już jedną ręką trzymamy patere. Jednak nie napalam się zbytnio na mistrza, bo może zdarzyć się klops i skończymy na 3 miejscu
Zgadzam się w 100%
Odpowiedz cytując
Alexander94
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 12.05.2009, 19:10
Może brzmi to dziwnie, ale mecz z ŁKS-em będzie jednym z ważniejszych w przeciągu ostatnich kilku lat. Jak wiadomo, od tego meczu dużo zależy ,czy będziemy mistrzem - jeśli wygramy i nim będziemy, to myślę ,że sprawy w naszym klubie pójdą w dobrym kierunku,ale jeśli przegramy , bądź zremisujemy, możemy np. nie utrzymać kilku piłkarzy , którym kończą się kontrakty, bo nie będzie tej perspektywy upragnionego awansu do LM, a przygoda w LE nie będzie tak kusząca. Ten mecz jest bardzo ważny dla przyszłości Wisły, szczególnie biorąc pod uwagę trudny następny sezon , ze względu na miejsce rozgrywania meczy.
Można napisać krócej - wygrywamy ostatnie 3 mecze i nie martwimy się o nic przez te kilka miesięcy...
,,Tylko najwięksi potrafią wyrzec się zemsty"
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 12.05.2009, 19:28
prober - ładnie to wyliczyles wszystko tylko nie zapominaj, ze w przypadku drugiego wariantu (czyli 5 druzyn ma tyle samo punktow) mecz Polonia - Lech sie jeszcze nie odbyl. Licze, ze w tym meczu goscie nie wyjada z 3 pkt, ale w ostatnio sobote we Wroclawiu tez mialem taka nadzieje.
Zgadzam sie natomiast, ze najblizszy mecz z LKSem bedzie bardzo wazny. Musimy sie nastawic na porzadna batalie i grac na calego lacznie z udzialem Pawelka przy stalych fragmentach gry
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 12.05.2009, 19:46
Wasiu napisał(a):Wyświetl post
prober - ładnie to wyliczyles wszystko tylko nie zapominaj, ze w przypadku drugiego wariantu (czyli 5 druzyn ma tyle samo punktow) mecz Polonia - Lech sie jeszcze nie odbyl. Licze, ze w tym meczu goscie nie wyjada z 3 pkt, ale w ostatnio sobote we Wroclawiu tez mialem taka nadzieje.
Ale zauważ, że jeśli Lech wygra w Warszawie to nie ma żadnych szans, by pięć drużyn skończyło sezon z jednakowym dorobkiem punktów
Więc moje wyliczenia opierają się na tym, że Lech w Warszawie przegra lub zremisuje (kolejność wtedy jest bez zmian!).

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 12.05.2009, 20:36
Ja się bardzo cieszę, że Polonia powoli wraca na właściwe tory.
Wygrana z silnym Bełchatowem na pewno podbuduje morale zawodników.
Pierwszy raz w życiu będę z takim zainteresowaniem oglądał ich mecz (z Lechem oczywiście) i trzymał kciuki za korzystny dla Wisełki rezultat
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 12.05.2009, 21:05
prober napisał(a):Wyświetl post
Ale zauważ, że jeśli Lech wygra w Warszawie to nie ma żadnych szans, by pięć drużyn skończyło sezon z jednakowym dorobkiem punktów
Więc moje wyliczenia opierają się na tym, że Lech w Warszawie przegra lub zremisuje (kolejność wtedy jest bez zmian!).
Fkt, nie popatrzylem na to z tej strony, ale jednak nie ulega watpliwosci, ze taka sytuacja byla by baaaaardzo ciezka do spelnienia. Ale czemu nie. Kazda kombinacja byle Wisła miala mistrza
Odpowiedz cytując
slaskWKSslask
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 12.05.2009, 23:12
Pozostało Wam liczyć tylko na siebie. Wystarczy poprostu wygrwyać. Kibice Śląska z pewnością oddaliby Wam 3 pkt.w ostatnim meczu i w szampańskich nastrojach udali się na rynek,ale zapewne Rysiek bedzie chciał powalczyć ( w tym wypadku-niestety.) Śląsk niby o nic nie walczy,ale piłkarze grają o kontrakty. Mam nadzieję ,że akurat w tym meczu ambicja ich nie rozniesie, bo co jak co,ale Mistrzostwo musi pozostać w lepszej części Krakowa. Już wcześniej pisałem ,że powstrzymamy Amice u siebie...Rozczarowałem się sowicie,więc już nie wróże z fusów ,a jedynie mam nadzieję. Nadzieję ,że ŚWL w komplecie przywita przyszły sezon,w przeciwieństwie do innej trójki, która chciałaby coś znaczyć,ale jej nie wychodzi.

W Polsce mamy wielu wrogów i stoczonych z nimi bójek. Jesteśmy
Śląsk Wrocław
- Nam należy się szacunek !

Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 13.05.2009, 09:53
smieszne jest to, że możemy zrobić punkt na ŁKS i spaść na 3 pozycję (56 pkt) przy możliwych wygranych u siebie Lecha i Legii (po 57 pkt), po czym w następnej kolejce wygrać z Lechią (59 pkt) przy mozliwych remisach Lecha i Legii na wyjazdach ze Śląskiem i Polonią (po 58 pkt).
Faktem pozostanie to, że w razie wygranej z ŁKS - raczej nie oddamy pola i Mistrzostwo będzie na wyciągnięcie ręki, a remis utrudnia nam sytuację o tyle, że wówczas musimy liczyć na Śląsk i Polonię w 29 kolejce. Podejrzewam, że na takiej prognozie panowie Urban i SMuda snują, że o tytule zadecyduje 29 kolejka..... Tak zadecyduje, bo jeśli Wisła wygra z ŁKS i Lechią, a Lech i Legia zgubią punkty to mecz ze Śląskiem wystarczy już tylko Wiśle zremisować......
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Yourdream1906
Member

Od: 10.2007

Stary 13.05.2009, 12:03
Mecz z Łks bedzie najtrudniejszym meczem ze wszystkich... boje sie jednego ze bedzie Remis:( w koncu to Rycerze Wiosny:/
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 14.05.2009, 08:26
oby tylko w ten sposób nie decydowano kto zostanie mistrzem Polski 2009

http://www.youtube.com/watch?v=9FqHxVPqxq0&eurl=http%3A%2F%2Fwww%2Eweszlo %2Ecom%2Fnews%2F2948&feature=player_embedded
Odpowiedz cytując
Czesław
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.05.2009, 09:41
AYALA napisał(a):Wyświetl post
oby tylko w ten sposób nie decydowano kto zostanie mistrzem Polski 2009

http://www.youtube.com/watch?v=9FqHx...layer_embedded
Ale to mistrz zakłada spółdzielnie
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw.
Czasem i przegrać przychodzi.
Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki.
Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych...podania ręki"
- Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
roberTS
Junior Member

Od: 06.2007

Stary 14.05.2009, 15:54
A ja tak trochę z drugiej strony tabeli. Pomimo wielkiego "szacunku" jakim darzymy świniopasów powinniśmy za nich trzymać kciuki, żeby nie spadli. Bo chyba nie jesteśmy tak dobroduszni, żeby zaoszczędzić im co najmniej 2 razy w sezonie manto podczas derbów i głośno im to później przez długi czas przypominać Kto ma do czynienia z pasiakami (np. w pracy) wie co mam na myśli. JESTEŚMY DUMĄ TEGO MIASTA !!!
roberTS
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 15.05.2009, 06:44
dziś grają
Arka - Ruch o 17:45
Lech - Lechia o 20:00

jutro:
Jagiellonia - Polonia W. 14:45
Górnik - Odra 17:00
Legia - Polonia B 17:45
Craxa - Bełchatów 19:15

w niedzielę:
Piast - Śląsk 14:45
ŁKS - my 17:00.

W zależności od wyników już dziś może się bardzo dużo wyjaśnić. Ale jak znam życie , to dalej dużo nie będzie po kolejce wiadomo, tylko wariantów ubędzie.
Lechia dziś wywozi punkt z Poznania - nie byłoby źle. Przytrzymują Lecha a sami dostają 30 oczko.
Niestety najbardziej możliwy czarny scenariusz dla niej, no i dla nas bo będą musieli w następnej kolejce z nami trawę gryźć.
Jeszcze się w czasie tych 3 kolejek zdziwimy nie raz.

Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 15.05.2009, 07:04
Ja myślę że fakycznie mamy najgorszy terminarz, ŁKS u siebie naprawdę potrafi pokusić się o niespodziankę. W razie dzisiejszego zwycięstwa Lecha, Lechia będzie miała nóż na gardle i kolejny raz będziemy mieli cholernie ciężki mecz. A w ostatniej kolejce nie liczyłbym na jakąkolwiek taryfę ulgową, Rysio jest zbyt ambitny aby choć trochę odpuścić.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
BEER BROTHER
Member

Od: 02.2004

Stary 15.05.2009, 09:19
ŁKS-Wisła X
Lech-Lechia 1
Legia-Polonia B. 1

Polonia W.-Lech X
Śląsk-Legia 1
Lechia-Wisła 2

Legia-Ruch 1
Lech-Cracovia 1
Wisła-Śląsk 1

na koniec sezonu

1. Wisła 62pkt
2.Lech 61 pkt
3. Legia 60 pkt.

będzie dobrze
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 15.05.2009, 09:29
roberTS napisał(a):Wyświetl post
A ja tak trochę z drugiej strony tabeli. Pomimo wielkiego "szacunku" jakim darzymy świniopasów powinniśmy za nich trzymać kciuki, żeby nie spadli. Bo chyba nie jesteśmy tak dobroduszni, żeby zaoszczędzić im co najmniej 2 razy w sezonie manto podczas derbów i głośno im to później przez długi czas przypominać Kto ma do czynienia z pasiakami (np. w pracy) wie co mam na myśli. JESTEŚMY DUMĄ TEGO MIASTA !!!
A niech spadaja na dwa, trzy sezony wroca to sie im przypomni ze wyzej ch... nie podskocza
,
Odpowiedz cytując
TSNH
Senior Member

Stary 15.05.2009, 09:34
jeżeli nam zabraknie szczęścia to po mistrzu, mamy 2 ciężkie wyjazdy - jakikolwiek wynik inny niż nasze zwycięstwo to automatem nasze szanse spadają do 10-20 % max.
Śląsk u siebie to pikuś....
Odpowiedz cytując
Pennywise
Member

Od: 02.2003

Stary 15.05.2009, 10:09
Nie chodzi zupełnie o to jak gra ŁKS. Chodzi o to jak gra Wisła na wyjazdach. Tylko jedno zwycięstwo i tylko jedną bramką w Gdyni. Jak wspominam np. mecz w Gliwicach to teraz widzę nikłe szanse na 3 punkty.
Jeżeli chodzi o mecz w Gdańsku, to jeżeli ktoś by mnie zapytał czy wolę 3 pkt. czy utrzymanie Lechii to oczywiście wybieram to drugie. Nawet kosztem mistrza.
W kwestii eliminacji do LM nic się nie zmieniło. Nadal jesteśmy daleko ... i dodatkowo bez atutu własnego stadionu.
Podsumowując jakby nie było w najbliższych meczach to utrzymanie Lechii i gwarantowany start w PUEFA w pełni mnie zadowoli. Jeżeli będzie jeszcze dodatkowo mistrz i/lub spadek Cracovii to będzie coś ekstra.
Co nie zmienia faktu że to moje zdanie.
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 15.05.2009, 11:17
A ja bym mimo wszystko nie oddał mistrza za cenę Lechii w ekstraklasie. Nie w tym momencie. Fajnie by było gdyby zostali, ale... Mamy na wyciągnięcie ręki start w el. LM na nowych zasadach i nie darowałbym sobie gdyby to sozonowemu Lechowi czy wiecznie przeciętnej Legii przypadła palma pierwszeństwa awansu do tych rozgrywek. To byłoby wielce niesprawiedliwe, biorąc pod uwagę ile już lat Wisła czyni starania o udział w LM. Dlatego uważam że przegrana na 'ostatniej prostej' byłaby zwykłym frajerstwem.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
Nalokson
Member

Od: 07.2008

Stary 15.05.2009, 12:18
Który klub się dla Was bardziej liczy - Wisła, czy Lechia? Bo odnoszę wrażenie, że dla niektórych Lechia...
Z całym szacunkiem dla naszych przyjaciół, ale Wisła się dla mnie liczy, a to czy Lechia się utrzyma, czy nie, to już sprawa drugorzędna. Wiśle kibicuję i ten klub kocham, a nie Lechię!

W każdym razie - Chinyama nie zagra w najbliższym meczu więc wygrana Legii wcale nie jest oczywista! Lech natomiast raczej powinien sobie z Lechią poradzić (czego mu oczywiście nie życzę).
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 15.05.2009, 12:26
Pierwsza sprawa - zarówno Lechia do Wisły, jak i Wisła do Lechii (czy raczej kibice tych drużyn) pretensji o zabrane Mistrzostwo, czy spuszczenie do niższej ligi mieć nie powinni. Czemu? Otóż, to jest JEDEN mecz w sezonie. Taki sam jak inne a było ich 29 (!), gdzie trzeba było walczyć i gryźć trawę, zdobywać punkty, a nie płakać, że Wisła wyjebała Braci, czy Bracia zabrali Mistrza.

Druga sprawa - dla każdego Wiślaka priorytetem powinno być dobro własnej drużyny, ot taki lekki egoizm. Nie powinniśmy już na nikogo się w tej chwili patrzeć. Wygrać 3 mecze, pokazać chujkom z Poznania i Warszawy, że nawet kiedy jesteśmy w słabszej formie to Mistrz zostaje tu gdzie jego faktyczne miejsce.

Trzecia sprawa - Lechia, nawet jeśli z nami przegra to i tak nie spadnie Czemu? Ano czuje po kościach, że dziś dziabną Lechowi jakieś punkty... Choćby zremisowali to winno to spokojnie wystarczyć do utrzymania, a w najgorszym razie do zajęcia 14.miejsca, a w barażu będzie jakiś leszczyk, także spoko
Odpowiedz cytując
maRgrabkarz
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 15.05.2009, 12:49
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
Ja myślę że fakycznie mamy najgorszy terminarz...
hehehe, a jeszcze kilka kolejek temu twardo forum stalo przy stanowisku ze mamy najlepszy z calej czolowki terminarz co pozwoli nam spokojnie wygrac lige. jak widac, przy takiej "formie" czolowych druzyn zaden terminarz nie jest latwy
Odpowiedz cytując
Stasik
Junior Member

Od: 03.2008

Stary 15.05.2009, 15:39
nie ma slabych czy dobrych terminarzy.. w koncu w ciagu sezonu kazdy gra z tymi samymi druzynami
mistrza trzeba wywalczyc a nie liczyc na szczescie
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 15.05.2009, 15:53
Z ŁKSem może być trudniejsza przeprawa. Sporo od tego meczu zależy. Potem Lechia, ale wyjazd. Jednak myślę, że z Lechią powinniśmy po prostu wygrać. I na koniec Śląsk, na szczęście: u siebie. Więc i z przyjaciółmi z Wrocławia raczej sobie damy radę.
Jeśli chcemy sięgnąć po trofeum, to nie możemy przegrać, to po pierwsze. Po drugie remisy- także trzeba wykluczyć. No ewentualnie dopuszczalny jest jeden [ale to też zależy od reszty wyników].
Sercem czuję, że Wisła - rozum podpowiada, że...Wisła!
No chyba, że Lech będzie się bawił w doliczone minuty, a dla Legii będą strzelać poloniści [z Bytomia], Wrocławianie czy też chorzowianie.
Poza naszym zespołem licze na braci z Lechii i oczywiście na Śląsk
Pzdr! i oby do fety ^^
~...bo mistrza ten zdobywa, który potrafi grać...~
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 15.05.2009, 16:12
Yourdream1906 napisał(a):Wyświetl post
Mecz z Łks bedzie najtrudniejszym meczem ze wszystkich... boje sie jednego ze bedzie Remis:( w koncu to Rycerze Wiosny:/
Skoro ty boisz sie o wynik z gościami walczącymi o utrzymanie w naszej nędznej lidze to pewnie będzie pod respiratorem kiedy będą walczyć w pucharach. Jakoś mam dziewne przeczucie, że Legia i Lech zgubią punkty[kto wie może nawet przegrają]. Jeśli nasi grajkowie nie przejdą obok meczu(alias Piast) to o wynik jestem spokojny. Wiem również że zbytnia pewność bywa zgubna W niedzielny wieczór będziemy mądrzejsi i proponuje spokojnie poczekać
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 15.05.2009, 16:35
Legia i Amika pewnie powygrywają

Ogorki z Bytomia juz prawie utrzymane ,wiec po co beda sie starac

Moze dzis Lechia jakis punkcik oj byla by nispodzianka ale mysle ze dzis Amika bedzie zmobilizowana na 200% wiec raczej Kuchenni wygraja.

Ale cuda sie zdarzają...
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 15.05.2009, 16:40
A mam takie glupie przeczucie, ze cala czolowka straci punkty(Lech, Legia-Chinyama nie gra, choc nie wiadomo, czy to źle, czy dobrze xD).
Miejmy nadzieje, że my, znajac juz wszystkie wyniki, po prostu wygramy.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 15.05.2009, 16:41
Jak dla mnie i Lech i Legia moga wszystko wygrywac, byleby Wisla tez wygrywala
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 15.05.2009, 17:45
Niektórzy tutaj uzewnętrzniają swoje "dziwne przeczucia", więc ja też: mam jakieś dziwne przeczucie, że Lech nie straci do końca sezonu punktów i trzeba zebrać komplet do mistrzostwa... Co jest trudne, ale realne.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów