The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
w0lno.
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.08.2008, 19:26
www.wislakrakow.com/www/showarticle.php?articleid=18725
Nosz ku...

Po tej wiadomości nie chce mi się nawet wypowiadać n/t meczu :(

EDIT: Wyobrażacie sobie Zienia na obronie w meczu przeciw Barcelonie?
Brak słów po prostu.
Ostatnio edytowane przez w0lno. : 09.08.2008 o godz. 19:31.
luk_1990
Junior Member

Od: 08.2008

Stary 09.08.2008, 19:29
Cieszy wygrana, a przecież skład optymalny nie był. Paweł Brożek moim zdaniem teraz powinien być podstawowym zawodnikiem reprezentacji ... a jak wiadomo kadra też gra na 1 napastnika. Boguski prezentuje kapitalną formę, Diaz również dobrze gra i solidnie. Oby tak dalej, teraz czaka nas Barca więc nie ma co się martwić skromną wygraną.
autocontrol
Member

Od: 07.2008

Stary 09.08.2008, 19:32
autocontrol napisał(a):Wyświetl post
:O skład Wisły, zeby to sie zle nie skonczyło .. (kontuzja i po Barcy)

a nie pisalem, wiedzialem ze tak bedzie!

TRZYMAJCIE SIE CLEBER I BROZEK!!
sezon ogórkowy = nuda
Pajo1906
Member

Od: 08.2007

Stary 09.08.2008, 19:35
1-0
Kod:
http://odsiebie.com/pokaz/385232---e313.html
http://rapidshare.com/files/136102652/Wisla-Polonia_allgoals.pl_up_Pajo.avi.html
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 09.08.2008, 19:36
Wieści naprawdę fatalne...
Obrona w składzie: Singlar, Baszczu, Diaz, Zieńczuk....

Nic, trzeba będzie cisnąć Barcę, nie ma wyjścia.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
T-omek
Member

Od: 03.2005

Stary 09.08.2008, 19:41
Nie srajcie po gaciach Cleber zagra nawet z reką w gipsie, a co do Brożka to kazdy zmiennik bedzie od niego lepszy
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 09.08.2008, 19:41
Poczekajmy aż Cleber będzie po badaniach. A i Brożka uraz nie będzie na tyle poważny. Musimy być dobrej myśli
Bóg, Honor i Wisła!
autocontrol
Member

Stary 09.08.2008, 19:43
Cleber jest mocnym zawodnikiem, nawet z lekkim urazem by gral i za to poklon w jego strone.
Ale ze zlamana reka nie zagra !
sezon ogórkowy = nuda
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 09.08.2008, 19:44
T-omek napisał(a):Wyświetl post
Nie srajcie po gaciach Cleber zagra nawet z reką w gipsie, a co do Brożka to kazdy zmiennik bedzie od niego lepszy
ta... Pi Brozek coraz bardziej mnie przekonuje, skrzydłowym jest raczej słabym ale jak na obrone jak znalazł, nie mamy lepszego, a Zienczuk to tragedia ...

LeBlanc
Member

Od: 07.2007

Stary 09.08.2008, 19:45
Cytat:
Brazylijczyk Cleber przed paroma minutami opuścił budynek klubowy: - Boli, ale w środę... zagram - powiedział nam wychodząc, pokazując na rękę. Chyba kamień spadł więc kibicom z serca, bo pierwszy komunikat po meczu z Polonią był przerażający.

Cleber niefortunnie upadł, podejrzewano, że mógł doznać złamania ręki. Na szczęście popularny "Klebi" nie pojechał do szpitala, lecz w towarzystwie swoich synów opuścił stadion Wisły.
za wislaportal.

uffff...
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 09.08.2008, 19:55
To napewno nie jest złamanie, ze złamaną reką niedograł by do końca meczu. Jak sie ma sprawa Zieńczuka, chyba za czerwo nie zagra w pierwszym meczu z FCB?
A pamiętasz mecz z PAO i kontuzję Kuby ?
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 09.08.2008, 19:57
Pawełek cały mecz się nudził, ale jak były dwie 100% sytuacje dla Poloni to fenomenalnie wybronił. Czegóż więcej chcieć?
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 09.08.2008, 19:58
To napewno nie jest złamanie, ze złamaną reką niedograł by do końca meczu. Jak sie ma sprawa Zieńczuka, chyba za czerwo nie zagra w pierwszym meczu z FCB?
Ja wiem że to się wydaje abstrakcyjne ale zdaje się że kiedyś Iverson pół meczu grał ze złamaną reką... Tak samo Kuba z Panathinaikosem ze złamaną nogą biegał 75 minut...

Mam taki wniosek i nadzieje po tych 3 meczach... Przez 2,5 meczu mogliśmy oglądać w tych 3 spotkaniach Rafała Boguskiego i po mojemu i jak tak dalej pójdzie to rodzi nam się nowa polska gwiazda...
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 09.08.2008, 20:43
Co to był za incydent Pawła Brożka z Sokolenką? Widziałem tylko, że był kocioł pod bramką, a potem sędzia wyciagnął Brożka i kogoś z Polooni i dał im po żółtku.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 09.08.2008, 21:05
Bardzo by się Wiśle przydał jakiś niezły napastnik, bo poza Brożkiem nie mamy ani jednego typowego egzekutora, kogoś potrafiącego zachować zimną krew w polu karnym. Niedzielan był dziś dramatycznie słaby, Małecki niewiele lepszy, w stabilność formy strzeleckiej Zieńka nie wierzę, a o Boguskim można wiele powiedzieć, ale na pewno nie to, że jest łowcą goli.
Żeby cały post nie był taki pesymistyczny to napiszę, że Singlar wydaje się niezłym grajkiem. Trzeba poczekać na jakiś jego mecz przeciwko lepszym rywalom, by go rzetelnie ocenić, ale dziś wyglądał na solidnego kopacza. Niezbyt dynamicznego i mało aktywnego w ofensywie, ale za to dobrego w obronie i fajnie dośrodkowującego.
HEDu
Senior Member

Stary 09.08.2008, 21:06
Przepychali sie, ale Brozek zrobił to z większą siłą i Sokolenko upadł.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 09.08.2008 o godz. 22:22.

gris
Senior Member

Stary 09.08.2008, 23:47
Fajny meczyk fajny doping dzięki wszystkim. Dobre teksty też były gniazdowego
e
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 09.08.2008, 23:54
gol
http://pl.youtube.com/watch?v=AGzjJv8KtSc

interwencja Pawelka
http://pl.youtube.com/watch?v=hAsDs7t3Wnk
Aga21
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 09.08.2008, 23:54
czy ktoś mógłby wrzucić "szarańczę" na yt? Te 2 fragmenty. Thx.
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 09.08.2008, 23:59
Aga21 napisał(a):Wyświetl post
czy ktoś mógłby wrzucić "szarańczę" na yt? Te 2 fragmenty. Thx.
Również proszę o "szarańczę". Uśmiechnę się jeszcze raz od ucha do ucha
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 09.08.2008, 23:59
ma ktoś linka do skrótu ?
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 10.08.2008, 12:18
Z tego meczu wypływa kilka wniosków.
Po pierwsze, jeżeli chcemy grać w pucharach, to potrzeba poszerzyć kadrę, bo piłkarze nie wyrabiają, ale to było do przewidzenia, wczorajszy mecz jest tylko koronnym dowodem.
Po drugie w lidze może być ciężko, bo zanosi się na to, że rywale będą przed nami murowali bramkę.
Po trzecie zagraliśmy to co mamy grać tylko że o dwa tempa za wolno.

Pawełek- zagrał dobrze. Ja też uważam, że przydałby się w Wiśle bramkarz przynajmniej zbliżony poziomem albo lepszy, ale kiedy piłkarz rozgrywa dobry mecz, to trzeba go docenić, a wczoraj Pawełek przynajmniej raz uratował nam skórę.
Singlar- a ja uważam, że zagrał poprawnie, z minuty na minutę grał coraz lepiej. Zwróćcie uwagę, że to był jego pierwszy oficjalny mecz w Wiśle. Facetowi wyraźnie brakowało zgrania z drużyną. Na dodatek koledzy z obrony traktowali go nieco podejrzliwie, on sam też wolał się nie zapędzać żeby nie walnąć plamy w pierwszym meczu, a w pierwszej połowie nie miał żadnego wsparcia ze strony skrzydłowych. W drugiej połowie z minuty na minutę grał lepiej, więcej udzielał się w ofensywie, choć nadal szwankowała komunikacja z Łobodzińskim.
Cleber- jeden poważny błąd kiedy w pierwszej połowie urwał mu się Podstawek i Pawełek musiał ratować sytuację. Poza tym przytrafiły mu się chyba jeszcze ze dwa drobne błędy bez konsekwencji, niemniej jednak podpora zespołu.
Diaz- miał trochę udziału przy sytuacji Podstawka z pierwszej połowy i sprokurował jedną groźną sytuację dla Polonii za długo zastawiając się z piłką w strefie obronnej, stracił piłkę i poszła kontra z wysokiego przechwytu, na nasze szczęście bez konsekwencji. Poza tym miał też błąd w ustawieniu w polu karnym przy dośrodkowaniu. Krył wtedy nieco na radar i piłka go przeszła, ale na szczęście była tak zagrana, że napastnik nie był w stanie oddać groźnego strzału. Poza tymi trzema sytuacjami grał dobrze, pewnie w odbiorze, skutecznie asekurował lewego obrońcę. Zanotował jedno fajne ofensywne wyjście lewym skrzydłem, w wielu sytuacjach grał jak defensywny pomocnik wychodząc nieco wyżej i włączając się w rozegranie piłki. Raz bardzo przytomnie i precyzyjnie przerzucił piłkę na prawe skrzydło, stwarzał sporo zagrożenia przy stałych fragmentach jednocześnie pilnując aby rywal nie wyprowadził kontry. Będą z niego ludzie.
Piotr Brożek- w pierwszej połowie najlepszy Wiślak. Brał na siebie ciężar gry, rozgrywał piłkę, szarpał skrzydłem, schodził do środka, przerzucał na prawe skrzydło. Jednocześnie należy zauważyć, że nie miał wsparcia od partnera na skrzydle, a prawa strona w ogóle nie funkcjonowała w pierwszej połowie. Mam nadzieję, że da radę zagrać z Barceloną, bo jego brak będzie wielką stratą nie tylko ze względu na naszą sytuację kadrową.
Małecki- zupełnie nie podołał wyzwaniu. Dośrodkowania miał bardzo niecelne, za bardzo schodził do środka, praktycznie o ile ktoś go nie zmuszał podaniem, to nie uczestniczył w grze.
Sobolewski- w pierwszej połowie bardzo aktywny, szukał piłki, nie bał się grać piłką, starał się ciągnąć grę do przodu, w drugiej połowie chyba już trochę brakło sił na tak aktywną postawę w ofensywie. w defensywie jak zwykle bardzo pewny.
Cantoro- dobry mecz tego piłkarza, był aktywny przez większość spotkania, w defensywie solidnie, choć w ofensywie trochę bez pomysłu. Niestety muszę się do jednej rzeczy przyczepić. Za często podwajał pozycję Sobolewskiego przy grze na połowie rywali, czy to przy wyprowadzeniu piłki, czy przy odbiorze, nie dość, że zawężało to możliwość rozegrania piłki, to stwarzało to bardzo niebezpieczne luki w środku pola.
Zieńczuk- w pierwszej połowie starał się grać fałszywego napastnika, niestety więcej było z tego szkody niż pożytku. Co prawda wypracował sobie kilka pozycji strzeleckich, ale jakość wykończenia pozostawiała sporo do życzenia. Zupełnie zaniedbywał grę na skrzydle, przez co Brożek był osamotniony, tak w ofensywie jak i w defensywie. W drugiej połowie grał nieco lepiej, bardziej z boku, dawał wsparcie skrzydłowemu, grał przyzwoicie w odbiorze.
Niedzielan- moim zdaniem facet powoli wraca do formy. Starał się, biegał, pokazywał do gry. Najbardziej brakuje mu takiego meczowego czucia drużynym zgrania. Ponadto pod koniec pierwszej połowy było widać, że kondycujnie to też jeszcze nie jest to czego się ponim oczekuje. Zwróćiłbym też uwagę na fakt, że bytomskie murowanie bramki, to nie jest styl, który podchodzi Niedzielanowi, on woli mieć trochę miejsca za linią obrony.
Paweł Brożek- przez pierwsze dwadzieścia minut wyglądał na nieco zagubionego, ale z czasem się rozkręcił. Trzeci mecz, trzecia bramka, a co jedna to ładniejsza. Z drugiej strony z Barceloną wolałbym dwie brzydkie zamiast jednej pięknej .
Łobodziński- jeszcze trochę i trzeba będzie zacząć odszczekiwać to co wielu z nas( w tym ja) mówiło o o tym piłkarzu. Naprawdę się rozkręca, w drugiej połowie wniósł dużo dobrego do gry, prawe skrzydło zaczęło funkcjonować.
Boguski- asystę zaliczył, swoje zrobił. Grą nie powalał, ale było po nim widać, że nie ma siły na taką "wszędobylskość" do jakiej nas przyzwyczaił.
Jirsak- kolejny mecz, w którym Czech był średnio widoczny. Nie grał źle, nie grał też specjalnie dobrze, ale dał drużynie na pewno więcej niż Małecki.

W sumie to wygraliśmy ten mecz na stojąco. Rywal jest chyba najsłabszym kadrowo zespołem w lidze, ale skutecznie murował bramkę, a nasi nie mieli sił żeby przyspieszyć grę. 1-0 może nie zachwyca, ale przynajmniej są trzy punkty.
K_2
Banita

Stary 10.08.2008, 14:27
Zgadzam sie z przedmowca ,ze potrzebujemy jakis zmiennikow bo nie ma kim grac. Malecki wczoraj cos tam probowal,ale z calym szacunkiem to nie ejst pilkarz na pierwsza 11 (nawet nie wiem czy sie nadaje jako rezerwowy). Niedzielan to juz chyba cień pilakrza sprzed lat (czyli moga sobie z Dawidowskim podac rece).
Ciekawe jak bedzie gral Zieniu ,oby nie byl to Zieniu sprzed 2 lat
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 10.08.2008, 16:06
South napisał(a):Wyświetl post
ma ktoś linka do skrótu ?

http://pl.youtube.com/watch?v=R-Y13-5owCY

SZARANCZA gdzies w polowie filmiku!
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 10.08.2008 o godz. 16:09.
Nalokson
Member

Stary 10.08.2008, 16:59
Ta szarańcza jest co prawda śmieszna, ale sądzę, że to prędzej, czy później przyniesie bramki!
firstborn
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 10.08.2008, 19:43
mecz z gatunku do zapomnienia.celem bylo zdobycie trzech punktow i ten cel zrealizowano.widowiska nie bylo, ale tez trudno bylo sie spodziewac ze ten mecz bedzie wygladal inaczej.

zgadzam sie z tymi, ktorzy mowia ze nie mamy lawki. zakladajac ze wejdziemy do rozgrywek grupowych, niewazne czy LM czy UEFA, meczy bedzie mnostwo, bo dojdzie puchar polski i ekstraklasy. moze byc ciezko. mam nadzieje, ze jeszcze w tym czasie co pozstal kogos kupimy.

a na koniec, bylo wleczone...
"... Ja zrobię wszystko dla tego klubu i będę walczył na boisku dopóki będę miał siłę, nawet jeśli kibicom nie będzie się podobać moja gra."Konrad Gołoś

El Toro: Gra w Wiśle to dla mnie prestiż

Tylko Wisła TS!!!!
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 10.08.2008, 20:11
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post
http://pl.youtube.com/watch?v=R-Y13-5owCY

SZARANCZA gdzies w polowie filmiku!
eee czy tam komentator nie powiedział, że Jirsak zastąpił Adriana Małeckiego ? ehh ci dziennikarze ...
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 11.08.2008, 08:06. Jeszcze o inauguracji ligi
Tak generalnie:
W 1 połowie wszyscy niby grali poprawnie ale nie było w tym "myśli" , chaos
W 2 połowie było lepiej ale co smuci dopiero wejście Boguskiego i Jirsaka nieco poukładało grę.

Notki:
Pawełek- 8: bez zastrzeżeń, błysnął w sytuacji sam na sam, wreszcie obronil przekonująco silny i precyzyjny strzał zza pola karnego, tylko jeden wykop pod nóżki oponentów ......
Singlar- 6 - grał dobrze; momentami wydaje się być wolniejszy od innych ale nadrabia to dobrym wyczuciem gryi i ustawia sie odpowiednio,
Cleber- 6- za sam na sam podstawką odpowiadają stoperzy.
Diaz- 6 - zbyt nonszalancki chwilami - trochę sie chyba wyluzował po dobrym meczu z Beitarem
Piotr Brożek- 8 - bardzo mi sie ostatnio podoba jego gra ... zwłaszcza wychodzenie z akcją i podania do środka ..... Oby na środe był w pelni sprawny
Małecki- 5 - coś mu nie szło ... jego atutem jest zwinność i szybkość , w tym meczu zbyt często kalkulował ... i wszystko było za późno ....
Sobolewski- 7 - jak zwykle rzetelny i pewny .
Cantoro - 6 - nie moge sobie przypomnieć jakiejś super akcji Mauro ale jakoś mniej grał tym razem do tyłu, co od razu poprawia jego ocenę ...
Zieńczuk- 5 - tak niska ocena wynika z faktu że podstawowy atut Zieńczuka - precyzyjne, silne uderzenia i dośrodkowania kompletnie zniknął ... W drugiej połowie znalazł sie na 20 m od bramki praktycznie nieatakowany palną kilka metrów obok ....
Niedzielan- 6 - ten mecz był mu potrzebny aby trochę pobiegać przeciw niezmęczonym wrogom ... no jeszcze parę takich meczów musi zagrać by dojść ....
Paweł Brożek- 8 - grał dobrze ... chociaz mozna by sie przyczepić do szczegółów ... Mnie trochę martwi ze grał cały mecz ...
Łobodziński- 6,5 - gra coraz lepiej oby tak dalej .
Boguski- bez niego druga linia traci wiele ..... ostatnio pisałem żeby mu zafundować lekkie wysiłkowo treningi strzeleckie ... podtrzymuje tą opinie .......
Jirsak- nie zachwycił ale umie zagrać dokładna piłkę po ziemi, próbował też akcji klepkowych bez zrozumienia jednak z partnerami, to trzeba dalej trenować.
Ostatnio edytowane przez Grantar : 11.08.2008 o godz. 08:09.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Angiel
Banita

Od: 08.2008

Stary 22.08.2008, 21:22
Mam pytanie. Czy ktoś byłby w stanie podać tytuły wszystkich piosenek grywanych PRZED rozpoczęciem meczu? Jeszcze w czasie rozgrzewki. Z góry wielkie dzięki.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów