The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Nalokson
Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.08.2008, 17:43. [1 kolejka] Wisła - Polonia Bytom, 9.08.2008 g. 18:00
Czy ja aby czegoś nie przeoczyłem? Za dwa dni pierwszy mecz ligowy, a nowego tematu brak. Chyba wszyscy żyją jeszcze emocjami pucharowymi i stąd zamiast myśleć o Polonii myślą o Barcelonie

W sobotę jednak zaczynamy potyczki ligowe. W trzecim (pierwszym) meczu zmierzymy się z Polonią B, która w poprzednim sezonie uratowała się przed spadkiem, a Wisła dwukrotnie potrafiła ich pokonać.
Czy teraz biorąc pod uwagę potyczkę ze słynną Barcą Wisła w pełni wykorzysta swój potencjał i wypunktuje rywala, czy myślami będzie już na Camp Nou i do meczu z teoretycznie słabszym rywalem za bardzo się nie przyłoży?

Dowiemy się tego już w najbliższą sobotę...
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 07.08.2008, 17:48
Po wczorajszym meczu boje sie o Polonie... niech lepiej Skorza da odpoczac podstawowym, inaczej pogrom.
LAB
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 07.08.2008, 17:55
Ja powiem tak:
Dac pograc Niedzielanowi,Małeckiemu,Maczynskiemu,Diazowi (na srodku obrony koniecznie). Zobaczyc jak to sie bedzie ukladac do przerwy a potem wprowadzic kogos z podstawowego skladu jezeli wynik nie bedzie min 2:0.
Zapewne bedzie to trening taktyczny przed Barceloną.
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 07.08.2008, 18:03
LAB napisał(a):Wyświetl post
Ja powiem tak:
Dac pograc Niedzielanowi,Małeckiemu,Maczynskiemu,Diazowi (na srodku obrony koniecznie). Zobaczyc jak to sie bedzie ukladac do przerwy a potem wprowadzic kogos z podstawowego skladu jezeli wynik nie bedzie min 2:0.
Zapewne bedzie to trening taktyczny przed Barceloną.
Z jednej strony piszesz żeby wystawić skład mocno rezerwowy z drugiej żeby to był trening taktyczny... Moim zdaniem trochę to się gryzie ze sobą.

Co do meczu to może być różnie. Jeśli pierwsi zdobędziemy bramkę o wynik będę spokojny. Ale może być równie dobrze tak, że troszkę zabraknie koncentracji na mecz z Bytomianami i teoretycznie łatwy do wygrania mecz może zakończyć się ciężką przeprawą, a poprzednie sezonu uczą, że mistrza nie zdobywa się na Łazienkowskiej, czy w Poznaniu, ale właśnie w meczach z Zagłębiem S., Polonią, czy Odrą, itd.
LAB
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 07.08.2008, 18:10
St@chu napisał(a):Wyświetl post
Z jednej strony piszesz żeby wystawić skład mocno rezerwowy z drugiej żeby to był trening taktyczny... Moim zdaniem trochę to się gryzie ze sobą.

Co do meczu to może być różnie. Jeśli pierwsi zdobędziemy bramkę o wynik będę spokojny. Ale może być równie dobrze tak, że troszkę zabraknie koncentracji na mecz z Bytomianami i teoretycznie łatwy do wygrania mecz może zakończyć się ciężką przeprawą, a poprzednie sezonu uczą, że mistrza nie zdobywa się na Łazienkowskiej, czy w Poznaniu, ale właśnie w meczach z Zagłębiem S., Polonią, czy Odrą, itd.
chodzilo mi o to jak moim zdaniem powinnismy zagrac a ostatnie zdanie to moje przypuszczenie jak bedzie na prawde
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 07.08.2008, 18:11
Pamiętajmy o jednym gdyby kontuzji doznał Cleber,Diaz , Brożki, Baszczu - to jakim składem zagramy z Barceloną. Myśle że skład będzie rezerwowy by uchronić piłkarzy przed ewentualnymi kontuzjami.
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 07.08.2008, 18:31
Ja mimo wszystko mysle ze trener zwycięskiego składu nie zmieni. Rozumiem, że z jednej strony kontuzje, ale nie możemy na naszych grajków tak dmuchać, bo jednocześnie kontuzji można dostać pod prysznicem albo w łóżku. Ponadto mam nadzieję, że limit pecha został już wyczerpany Najważniejsze jest teraz ogranie i zrozumienie się poszczególnych formacji. Dobrze, żeby Diaz zaliczył pełny występ, bo w środe będzie bardzo waznym ogniwem. Z biegiem czasu wpuścic Niedzielana, Maleckiego i mam nadzieje Barreto. W Krakowie już trochę trenuje, na ostatnie 20 minut się nada.

4:0
Zienczuk8
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 07.08.2008, 18:49
Skorża wystawi mocno przemeblowaną jednastke... zagrają zapewne tacy gracze jak Baretto, singlar, Wtorek, Malecki.... bo to nie sa slabi gracze... niektorzy udowadniaja to na kazdym kroku i mowienie,z eWisla nie ma rezerwowych jest bledem i mecz z Polonia to pokaze... trener da odpoczac paru graczom, bo zasluzyli na to i dlatego, ze juz w srode czeka ich najtrudniejszy mecz jaki rozegrali w ciagu ostatnich lat... a z Polonia spokojnie 3:0... dwie Niedzielan, jedną Mały...
Groundhopper
sayek89
Senior Member

Stary 07.08.2008, 19:30
A ja myślę że zagramy podstawową jedenastką, nam jest potrzebny każdy mecz. Liga rusza od 3 kolejki więc ogranie musi być większe. Stawiam na tą samą 11 co z Beitar i wynik ten sam
Bóg, Honor i Wisła!
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.08.2008, 08:28
Oby tylko Bytomianie nie rąbali po nogach Wiślaków tak jak kiedyś Szczakowianka prowadzona też przez Motyke przed ważnym meczem pucharowym
Ostatnio edytowane przez AYALA : 08.08.2008 o godz. 08:49.
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 08.08.2008, 08:31
nie ma co sie oszukiwac Polonia nie jest jakas wielka marka w polskiej lidze,nie zdziwilbym sie jakby wyszla rezerwa
.....
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 08.08.2008, 08:39
Piłkarzom ciężko będzie zmobilizować się na mecz z Polonią. Choćby nie wiem co mówili, choćby nie wiem co robił trener, to oni mają świadomość że w środę zagrają na Camp Nou.
Ponadto Motyka jest znany z tego, że jego drużyny przyjeżdżając do Krakowa:
1) grają bardzo ostro, równo z trawą;
2) stosują jego autorskie warianty rozegrania stałych fragmentów, jakieś szarańcze i inne gady.

Więc to nie będzie taki łatwy mecz, no chyba że nasi strzelą bramkę tak szybko jak w środę z Beitarem.
Z tego, co mówi Skorża wynika, że raczej na pewno nie zagrają Jirsak i Boguski - to oni, sądząc po dotychczasowych zmianach, są tymi, którzy najgorzej znoszą grę co 3 dni.
W ich miejsce pewnie Zieńczuk i Niedzielan, być może Małecki lub Mączyński.

Mój typ to 2:1 dla Wisełki.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
bobbyzamora
Junior Member

Od: 06.2008
Skąd: Kraków ale chciałbym mieszkac w Argentynie lub Brazyli ;)

Stary 08.08.2008, 09:19
Moim zdaniem nie zagra Łobo , Zieniu napewno wystąpi

stawiam na solidny wynik bo jestem pewien ze nawet jakby trener polonie zmobilizowal jak na wojne to nie zagraja tak odwaznie jak my z beitarem ...

a jeśli chodzi o koszenie nóg to mam nadzieje ze nie bedzie powtórki z Odry wodzisław w krk
w0lno.
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 08.08.2008, 11:48
'Skorża wymieni pół składu'

Powiem szczerze cieszę się z decyzji naszego trenera. Nie powinniśmy ryzykować i wystawiać podstawowego składu w meczu z Polonią. Miejmy nadzieję, że rezerwowy skład poradzi sobie z przeciętną Polonią.
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 08.08.2008, 12:38
w0lno. napisał(a):Wyświetl post
'Skorża wymieni pół składu'

Powiem szczerze cieszę się z decyzji naszego trenera. Nie powinniśmy ryzykować i wystawiać podstawowego składu w meczu z Polonią. Miejmy nadzieję, że rezerwowy skład poradzi sobie z przeciętną Polonią.
Mi to się niezbyt podoba. Nie ma co się łudzić, że przejdziemy Barcę. Lepiej skupić się na lidze i od pierwszego meczu grać na 100%, by Legia i Lech zbyt mocno nie uwierzyły we własne siły i szanse na wyprzedzenie Wisły.
Colin
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 08.08.2008, 12:48
jova napisał(a):Wyświetl post
Mi to się niezbyt podoba. Nie ma co się łudzić, że przejdziemy Barcę. Lepiej skupić się na lidze i od pierwszego meczu grać na 100%, by Legia i Lech zbyt mocno nie uwierzyły we własne siły i szanse na wyprzedzenie Wisły.
Ligę to my możemy odrabiać przez cały sezon, chociaż i tak nawet rezerwowym mocno składem myślę, że spokojnie wygramy z Polonią. Najważniejszy jest teraz mecz z Barcą o LM. Walczymy o to cały rok i teraz trzeba się nad tym najbardziej skoncentrować. Mecz ważny także ze względów szkoleniowych na resztę europejskich pucharów w tym sezonie, nawet jeśli będzie nam przeznaczone odpaść z Barcą.
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...

"Heroes don't die, they just move on to the next stage"
Agnieszka
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.08.2008, 12:57
Ty się nie łudzisz że ich przejdziemy, a są osoby które w to mocno wierzą..
Są pewne priorytety. Mecz z Polonią, która i tak powiedzmy sobie szczerze potęgą polskiego footballu nie jest, napewno nie jest ważniejszy dla trenera, klubu niż pojedynek z Barcą. Moim zdaniem niech się ci zmiennicy w pierwszym ligowym meczu ogrywają.. w końcu któryś z nich w meczu z Barcą wypadałoby by dał dobrą zmianę.
Tak jak ktoś wyżej uważam że będzie 2-1 dla nas ew. skromne zwycięstwo 1-0.
"Victoria Concordia Crescit"
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 08.08.2008, 13:07
Mimo wszystko warto choć spróbować zrobić wszystko co w naszej mocy by maksymalnie zwiększyć sobie szanse, choćby nawet z 1% do 2%.
A poza tym ja uważam że zmienników wcale nie mamy takich słabych, i z Polonią powinniśmy sobie poradzić nawet w mocno rezerwowym składzie.
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 08.08.2008, 13:22
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
A poza tym ja uważam że zmienników wcale nie mamy takich słabych, i z Polonią powinniśmy sobie poradzić nawet w mocno rezerwowym składzie.
A poza tym _ten_ mecz jest właśnie jednym z tych w których spokojnie mozna ogrywać zawodników spoza pierwszej 11.
STARY WIŚLAK
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.08.2008, 17:39
Nie lekceważmy Polonii Bytom. Jaka to drużyna każdy z Nas wie, potrafi grać i potrafi powalczyć dla siebie o jak najkorzystniejszy wynik. Ale ani ja ani na pewno żaden z Was nie wyobraża sobie innego rozstrzygnięcia na Reymonta jak zwycięstwo Białej Gwiazdy. Rozmiary tegoż zwycięstwa nie są najważniejsze.

Jeśli chodzi o skład jaki wybiegnie by o to zwycięstwo powalczyć to mam pełne zaufanie do Maćka Skorży.
Ten facet na prawdę wie co robi.
Jeśli nawet wystawi skład rezerwowy na ten mecz a ta rezerwa zagra co najmniej tak jak w meczu o superpuchar z Legią to myślę, że możemy być spokojni o końcowy rezultat.

Moc i nasza wiara niech będzie z Naszą Wisełką!!!
WISŁA KRAKÓW – MISTRZ POLSKI1927, 1928, 1949, 1950, 1978, 1999, 2001, 2003, 2004, 2005, 2008, 2009, 2011…cdn.
vaazon
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 08.08.2008, 21:24
Chciałbym zobaczyć Singlara, Małeckiego i nawet Dawidowskiego od pierwszych minut. Mam nadzieję, że Skorża da szansę dublerom.
seba123139
Junior Member

Stary 08.08.2008, 21:36
Mam nadzieje że od jutra do końca sezonu mamy lidera;DDD Tak było w sezonie 04/05 i mam nadzieje że historia sie powtórzy...
rafalek
Senior Member

Stary 09.08.2008, 11:17
Przeciez w lidze my bedziemy chyba grac 4-4-2. Skorża tylko na puchary 4-5-1 ustalił. Takie mam wrażenie. A na wynik, to stawiam skromne 4:0
Косово је СРБИЈА!!
dorotja
ranny ptaszek

Od: 09.2003

Stary 09.08.2008, 11:33
Dla przypomnienia - miłośnikom pisania nie na temat.

O transmisjach w tv i w necie rozmawiamy w temacie >>> Oglądaj mecze Wisły
Składy, wynik, strzelców typujemy >>> tu

Poza tym:
>>> temat o biletach
>>> temat o kibicowskiej stronie meczu z Polonią
www.historiawisly.pl
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 09.08.2008, 11:48
Co tu dużo pisać... Mecz nie budzi w nas dużo emocji... Wszak rozgrywany jest po fantastycznym meczu z Beitarem i przed elektryzującym wszystkich meczem z Katalończykami. Wszyscy liczą, że dziś wygramy najmniejszym nakładem sił. Chyba się starzeje, bo za oknem leje, a ja się cieszę, ze jestem na trybunie z dachem
Do what you mean and mean what you do.
firstborn
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 09.08.2008, 13:30
no dobrze, w koncu ta cholerna ekstraklasa strtuje, juz od rana sie niemoge skupic, chodze i mysle o meczu.

jak dla mnie, wygrana pewna. w koncu to pierwszy mecz ligowy w tym sezonie i to przy reymonta, wiec nasze grajki raczej beda chcialy pokazac sie kibicom.o motywacje jesetem spokojny.

a ze skorza nie raz juz udowodnil, ze jest najlepszym trenerem od kilku lat w wisle, wiec jestem spokojny o wynik. sklad bedzie moim zdaniem pomieszany. mysle ze srodek obrony taki sam jak z beitarem, musza sie zgrywac. piotr b na lewej siglar na prawej obronie.w pomocy prewno wyjdzie zieniu bo w srode nie gral. w srodku przypuszczam maczynski z cantoro i na skrzydle lobo, bo tez mu meczow brakuje. w ataku niedziela z brozkiem.

jeszcze tylko cos zjesc i mozma sie zbierac

do boju wiselka!!!
"... Ja zrobię wszystko dla tego klubu i będę walczył na boisku dopóki będę miał siłę, nawet jeśli kibicom nie będzie się podobać moja gra."Konrad Gołoś

El Toro: Gra w Wiśle to dla mnie prestiż

Tylko Wisła TS!!!!
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 09.08.2008, 15:05
Adenalix napisał(a):Wyświetl post
Co tu dużo pisać... Mecz nie budzi w nas dużo emocji... Wszak rozgrywany jest po fantastycznym meczu z Beitarem i przed elektryzującym wszystkich meczem z Katalończykami. Wszyscy liczą, że dziś wygramy najmniejszym nakładem sił. Chyba się starzeje, bo za oknem leje, a ja się cieszę, ze jestem na trybunie z dachem
No niby emocje mniejsze ,ale pod katem sportowym to dobrze by bylo zaczac lige z jakims porzadnym wynikiem.
Tez nie lekcewazyl bym Bytomia ,w tamtej rundzie u siebie do momentu jak Baszczu bramke pyknął to grali z nami jak rowny z rownym.

Mecz czy to beda zmiennicy czy zawodnicy pierwszego skladu(lae pewnie to pierwsze) i tak trzeba bezwzglednie wygrac!
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Raporter
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 09.08.2008, 16:11
Są składziki i zobaczymy jak zagra Małecki Singlar Diaz i Niedzielan
autocontrol
Member

Od: 07.2008

Stary 09.08.2008, 16:15
:O skład Wisły, zeby to sie zle nie skonczyło .. (kontuzja i po Barcy)
sezon ogórkowy = nuda
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 09.08.2008, 16:41
Jest dobry skład, tylko brakuje mi Dawida.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów