|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
nikt z tego forum nie zasila szeregów XX LO?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
a dostał się ktoś do XI?
![]()
WISŁA ZŁOTY WIEK
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
W tym roku skończyłem XII. Zacna szkoła. Nigdy nie sądziłem, że tak szybko za nią zatęsknię.
![]()
-> Prawda jest jak du*a, każdy ma swoją ...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Fajna szkoła, w tym roku będę uczęszczał do II klasy, ale jak dostałeś się n profil politologiczno-prawny to powodzenia… (koleżanka się dostała i powiedziała mi kto będzie wychowawcą, współczuje)
![]() na wyjazdach byłeś ilu?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
jak wygląda sytuacja w 27? Słyszałem że troche więcej Wisły...
|
|
|
|
Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
|
Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Kurde jak czytam Wasze posty to normalnie cała inteligencja krakowska to Wiślacy, sami licealiści hehe
a tu niektórzy mają taaakie problemy... |
|
|
|
Viva Mauro!
Od: 02.2005
Offline |
|
|
A do VIII LO sie ktos dostał?
![]()
"Zawodnicy odchodzą, a miłość do klubu pozostaje na zawsze..." Ola7
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
a do ekonomika na spółdzielczym sie ktoś dostał?;]
![]() ![]() "..i przysięgam być wiernym Ojczyźnie mej, Rzeczypospolitej Polskiej, stać nieugięcie na straży Jej honoru.." |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Kto idzie do IX LO?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Polecicie jakieś technikum albo Liceum , gdzie można się dostać z niewielką ilością pkt
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Potrzebuję dość obiektywnej opinii na temat Liceum. Coraz częściej myślę już o wyborze liceum a im bliżej końca roku (do którego wiem jeszcze daleko) tym bardziej nie mogę podjąć jednoznacznej decyzji. Konkretnie waham się między dwoma szkołami: II LO, a LO w Piekarach... Próbuję sobie je jakoś zestawić na zasadzie plusów minusów itd. Generalnie oprócz nauki ważny jest dla mnie sport w równym stopniu i zastanawiam się jak w II jest właśnie ze sportem, bo w Piekarach jest świetne zaplecze tzn hala basen i inne. Obawiam się (może na wyrost), że musiałbym zrezygnować z treningów i meczów w klubie z powodu ilości nauki w IILO. Z drugiej strony w Sobieskim chyba łatwiej o lepszy wynik na maturze, patrząc na wyniki obu szkół. Chciałbym prosić o kilka obiektywnych opinii, bo wiadomo, zależy mi tym żeby wybrać dobrą dla siebie szkołę.
Powód: Dzięki rafiABG, madenn, Wasiu
Ostatnio edytowane przez JacobusTSW : 18.01.2009 o godz. 11:20.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
A co do nauki,to za....... porządny jest,ale efekty są ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
hala już jest tylko nie ma drogi dojazdowej do niej , co powoduje że hala ta nie może być użytkowana
w II LO trzeba mieć niezłe wyniki , mialem tam kilku znajomych i mowili że z nauka tam nie jest łatwo |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Tylko, ze znajac dyrekcje II LO to ta hala jeszcze przez 2 lata moze stac nieuzytkowana.
A co do sporej ilosci nauki to nie do konca sie zgadzam. Wiele zalezy od tzw "wrodzonej inteligencji". Jak sie ja ma, to nauka wcale nie jest ciezka. Cos sie poczyta, troche zadan porozwiazuje i tyle. Ja skonczylem dwójke i jakos nigdy sie bardzo nie przemeczalem, placz sie dopiero teraz na studiach zaczal :/ Nie chce Ci polecac badz nie tej szkoly, bo mam do niej strasznie mieszane uczucia, wiec decyzje musisz podjac sam, ale jesli chcialbys sie tu uczyc, a tylko ilosc nauki jest wg Ciebie problemem, to smialo skladaj papiery. |
|
|
|
Miodek
Od: 06.2004
Offline |
|
Wasiu ma rację, hala prawdopodobnie jeszcze dłuugo nie będzie otwarta. Droga dojazdowa to raz, a dwa to, że dach ponoć nie ma jakiegoś atestu i to znów nie pozwala otworzyć hali. Poza tym ta hala jets otwierana już chyba od 2 lat i w dalszym ciągu nic nie wskazuje na to, że kiedykolwiek dane mi będzie na niej poćwiczyć. Więc jeśli ważny jest dla ciebie sport, to w 2LO raczej go nie uświadczysz. WF-y polegają na siedzeniu w szkolnej kawiarence i uczeniu się na najbliższe lekcje. Co do rezygnacji z treningów, to zależy jak często trenujesz. Jeśli codziennie, to w istocie może być ciężko. Tak samo nie do końca mogę się zgodzić, że dużo łatwiej maturę zdać. To wszystko zależy od profilu. Na humanistycznych i politologicznych to możesz być jedynie pewien zdania polskiego. Reszta zależy od trafionych nauczycieli, bo zdarzają się takie kwiatki, które są kompletną pomyłką. Jeśli Cię to też interesuje, to "W Sobieskim nie ma Cracovii" Jeśli masz jeszcze jakieś pytania to chętnie odpowiem ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
prezydentowa napisał(a):
|
|
|
|
Miodek
Offline |
|
|
Największe prawdopodobieństwo złego przygotowanie do matury przez nauczyciela jest w przypadku matematyki, historii i WOSu i fizyki. Jak tutaj ktoś źle trafi, to bez korków może się pożegnać ze zdaną maturą.
|
|
|
|
Wisła ponad wszystko
Od: 03.2006
Offline |
|
Treningi możesz sobie przenieść na weekendy lub luźniejsze dni w tygodni i trenować indywidualnie. Jeśli wcześniej sporo czasu spędzałeś w hali sportowej, na pewno masz jakiegoś znajomego trenera, który mógłby Ci doradzić przy ustaleniu ćwiczeń/treningów. ![]()
"Basket is my life"
27.07.11 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dzięki Wam bardzo za obszerne wypowiedzi, mam jeszcze pytanie odnośnie języków a najbardziej angielskiego, na jakim stoi poziomie itd... Jak w praktyce wygląda rekrutacja do IILO
Powód: coś jeszcze
Ostatnio edytowane przez JacobusTSW : 18.01.2009 o godz. 15:29.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
przecież ten angielski jest na takim poziomie, że wstyd nie zdać go na >45 pkt... więc co się martwisz?
![]() .
|
|
|
|
Miodek
Offline |
|
|
Z takimi punktami jak piszesz, to spokojnie się dostaniesz. A poziom angielskiego taki dość specyficzny jest w 2. Jest 1 może 2 nauczycieli, którzy Cię nauczą, ale przy okazji są...no lekko szurnięci. A reszta to raczej się do nauczania nie nadaje.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Spoko, o angielski się nie martwię, próbny napisałem na 49 więc bardziej chodzi o to czy ma wpływ, bo mógłby mi pomóc
![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
testtesttesttesttesttesttest
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
mam pytanie : System nie zaliczył mi 7 dodatkowych punktów za :
wolontariat sędziowanie w konkursie oraz uczeń - obywatel w efekcie zamiast 165 punktów mam 158 jedynie czym to jest spowodowane? co mam zrobić?! |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
![]()
|
|
|
|