The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
globoos
Senior Member

Od: 09.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.07.2008, 00:20
nikt z tego forum nie zasila szeregów XX LO?
Odpowiedz cytując
Dżołkmen
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 08.07.2008, 11:29
a dostał się ktoś do XI?
WISŁA ZŁOTY WIEK
Odpowiedz cytując
LoRd
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 08.07.2008, 12:28
MatixNH napisał(a):Wyświetl post
Idzi8e ktoś do 12LO? ja tam się dostałem...
W tym roku skończyłem XII. Zacna szkoła. Nigdy nie sądziłem, że tak szybko za nią zatęsknię.
-> Prawda jest jak du*a, każdy ma swoją ...
Odpowiedz cytując
Garbaż1906
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 08.07.2008, 12:32
Precel z makiem napisał(a):Wyświetl post
idze ktoś do XXVII
ja tam uczęszczam, zamelduj się na początku roku ;]
Odpowiedz cytując
matt1906
Senior Member

Stary 08.07.2008, 12:32
Dżołkmen napisał(a):Wyświetl post
a dostał się ktoś do XI?
Fajna szkoła, w tym roku będę uczęszczał do II klasy, ale jak dostałeś się n profil politologiczno-prawny to powodzenia… (koleżanka się dostała i powiedziała mi kto będzie wychowawcą, współczuje)
na wyjazdach byłeś ilu?
Odpowiedz cytując
Precel z makiem
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 08.07.2008, 15:24
jak wygląda sytuacja w 27? Słyszałem że troche więcej Wisły...
Odpowiedz cytując
Wisła_1906
Member

Od: 05.2008

Stary 08.07.2008, 20:01
ja jestem w humanistycznej (B) i jets MNIEJ WIĘCEJ po równo

Edit: a jednak nie na 33 osoby dokładnie 2 razy więcej dziewuch

zazwyczaj w humanach wiecej lasek, w mat- inf facetow wiec nic dziwnego, ale human bleee duzo wypracowan pewnie, choc nie wiem jak 27
Odpowiedz cytując
WrbJohny
Member

Od: 06.2008

Stary 08.07.2008, 20:12
Kurde jak czytam Wasze posty to normalnie cała inteligencja krakowska to Wiślacy, sami licealiści hehe Ja skończyłem lukratywną szkołę mianowici ZSGDiGW i nie narzekam hie hie a tu niektórzy mają taaakie problemy...
Odpowiedz cytując
Ola7
Viva Mauro!

Od: 02.2005

Stary 09.07.2008, 09:25
A do VIII LO sie ktos dostał?
"Zawodnicy odchodzą, a miłość do klubu pozostaje na zawsze..." Ola7
Odpowiedz cytując
Andrzej_TSW
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 09.07.2008, 10:51
a do ekonomika na spółdzielczym sie ktoś dostał?;]

"..i przysięgam być wiernym Ojczyźnie mej, Rzeczypospolitej Polskiej, stać nieugięcie na straży Jej honoru.."
Odpowiedz cytując
Garbaż1906
Senior Member

Stary 09.07.2008, 11:20
jak wygląda sytuacja w 27? Słyszałem że troche więcej Wisły...
szkoła pod tym względem "bezpłciowa" trochę Wisły i Cracovii, nic szczególnego
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 26.07.2008, 18:47
Kto idzie do IX LO?
Odpowiedz cytując
Kuba_WD
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 09.01.2009, 00:27
Polecicie jakieś technikum albo Liceum , gdzie można się dostać z niewielką ilością pkt
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 09.01.2009, 18:48
Kuba_WD napisał(a):Wyświetl post
Polecicie jakieś technikum albo Liceum , gdzie można się dostać z niewielką ilością pkt
29LO ul. Cechowa na Kurdwanowie tudzież 31LO na ul. Zakątek (przecznica Kijowskiej).
Odpowiedz cytując
JacobusTSW
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 18.01.2009, 00:19
Potrzebuję dość obiektywnej opinii na temat Liceum. Coraz częściej myślę już o wyborze liceum a im bliżej końca roku (do którego wiem jeszcze daleko) tym bardziej nie mogę podjąć jednoznacznej decyzji. Konkretnie waham się między dwoma szkołami: II LO, a LO w Piekarach... Próbuję sobie je jakoś zestawić na zasadzie plusów minusów itd. Generalnie oprócz nauki ważny jest dla mnie sport w równym stopniu i zastanawiam się jak w II jest właśnie ze sportem, bo w Piekarach jest świetne zaplecze tzn hala basen i inne. Obawiam się (może na wyrost), że musiałbym zrezygnować z treningów i meczów w klubie z powodu ilości nauki w IILO. Z drugiej strony w Sobieskim chyba łatwiej o lepszy wynik na maturze, patrząc na wyniki obu szkół. Chciałbym prosić o kilka obiektywnych opinii, bo wiadomo, zależy mi tym żeby wybrać dobrą dla siebie szkołę.
Powód: Dzięki rafiABG, madenn, Wasiu
Ostatnio edytowane przez JacobusTSW : 18.01.2009 o godz. 11:20.
Odpowiedz cytując
rafiABG
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 18.01.2009, 00:25
JacobusTSW napisał(a):Wyświetl post
Potrzebuję dość obiektywnej opinii na temat Liceum. Coraz częściej myślę już o wyborze liceum a im bliżej końca roku (do którego wiem jeszcze daleko) tym bardziej nie mogę podjąć jednoznacznej decyzji. Konkretnie waham się między dwoma szkołami: II LO, a LO w Piekarach... Próbuję sobie je jakoś zestawić na zasadzie plusów minusów itd. Generalnie oprócz nauki ważny jest dla mnie sport w równym stopniu i zastanawiam się jak w II jest właśnie ze sportem, bo w Piekarach jest świetne zaplecze tzn hala basen i inne. Obawiam się (może na wyrost), że musiałbym zrezygnować z treningów i meczów w klubie z powodu ilości nauki w IILO. Z drugiej strony w Sobieskim chyba łatwiej o lepszy wynik na maturze, patrząc na wyniki obu szkół. Chciałbym prosić o kilka obiektywnych opinii, bo wiadomo, zależy mi tym żeby wybrać dobrą dla siebie szkołę.
z tego co wiem,Sobieski buduje właśnie nowoczesną hale sportową,jedną z największych w całym Krakowie,więc pod aspektem sportowym znajduje się w czołówce krakowskich liceów.
A co do nauki,to za....... porządny jest,ale efekty są

Odpowiedz cytując
madenn
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 18.01.2009, 00:30
hala już jest tylko nie ma drogi dojazdowej do niej , co powoduje że hala ta nie może być użytkowana
w II LO trzeba mieć niezłe wyniki , mialem tam kilku znajomych i mowili że z nauka tam nie jest łatwo
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 18.01.2009, 09:53
Tylko, ze znajac dyrekcje II LO to ta hala jeszcze przez 2 lata moze stac nieuzytkowana.
A co do sporej ilosci nauki to nie do konca sie zgadzam. Wiele zalezy od tzw "wrodzonej inteligencji". Jak sie ja ma, to nauka wcale nie jest ciezka. Cos sie poczyta, troche zadan porozwiazuje i tyle. Ja skonczylem dwójke i jakos nigdy sie bardzo nie przemeczalem, placz sie dopiero teraz na studiach zaczal :/
Nie chce Ci polecac badz nie tej szkoly, bo mam do niej strasznie mieszane uczucia, wiec decyzje musisz podjac sam, ale jesli chcialbys sie tu uczyc, a tylko ilosc nauki jest wg Ciebie problemem, to smialo skladaj papiery.
Odpowiedz cytując
Prezydentowa
Miodek

Od: 06.2004

Stary 18.01.2009, 11:38

Wasiu ma rację, hala prawdopodobnie jeszcze dłuugo nie będzie otwarta. Droga dojazdowa to raz, a dwa to, że dach ponoć nie ma jakiegoś atestu i to znów nie pozwala otworzyć hali. Poza tym ta hala jets otwierana już chyba od 2 lat i w dalszym ciągu nic nie wskazuje na to, że kiedykolwiek dane mi będzie na niej poćwiczyć. Więc jeśli ważny jest dla ciebie sport, to w 2LO raczej go nie uświadczysz. WF-y polegają na siedzeniu w szkolnej kawiarence i uczeniu się na najbliższe lekcje.
Co do rezygnacji z treningów, to zależy jak często trenujesz. Jeśli codziennie, to w istocie może być ciężko. Tak samo nie do końca mogę się zgodzić, że dużo łatwiej maturę zdać. To wszystko zależy od profilu. Na humanistycznych i politologicznych to możesz być jedynie pewien zdania polskiego. Reszta zależy od trafionych nauczycieli, bo zdarzają się takie kwiatki, które są kompletną pomyłką.
Jeśli Cię to też interesuje, to "W Sobieskim nie ma Cracovii"
Jeśli masz jeszcze jakieś pytania to chętnie odpowiem
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 18.01.2009, 12:52
prezydentowa napisał(a):
Na humanistycznych i politologicznych to możesz być jedynie pewien zdania polskiego
Zwłaszcza ustnego W kazdej szkole nauczyciele pytajacy staraja sie pomoc maturzyscie jesli mu nie idzie, zadaja jakies latwiejsze pytania, przymykaja oczy na niektore bledy, a tylko w II gnoja najbardziej jak sie da. Kilka osob w moim roczniku oblalo, spoooora grupa miala minimum czyli 6. Co do tego, ze zalezy na jakiego nauczyciela sie trafi to tak jest w kazdej szkole. Niestety w "Sobieskim" tych naprawde dobrych nauczycieli mozna policzyc na palcach jedenj reki ...
Odpowiedz cytując
Prezydentowa
Miodek

Stary 18.01.2009, 13:35
Największe prawdopodobieństwo złego przygotowanie do matury przez nauczyciela jest w przypadku matematyki, historii i WOSu i fizyki. Jak tutaj ktoś źle trafi, to bez korków może się pożegnać ze zdaną maturą.
Odpowiedz cytując
Basketteur #9
Wisła ponad wszystko

Od: 03.2006

Stary 18.01.2009, 14:46
Zgadzam się, że sport jest ważny. Zadaj sobie jednak pytanie czy przez najbliższe kilkadziesiąt lat wyżyjesz z tego sportu... Nawet jeśli nie jesteś materialistą i robisz to, co lubisz, przemyśl jaka decyzja przyniesie Ci większe korzyści.

Treningi możesz sobie przenieść na weekendy lub luźniejsze dni w tygodni i trenować indywidualnie. Jeśli wcześniej sporo czasu spędzałeś w hali sportowej, na pewno masz jakiegoś znajomego trenera, który mógłby Ci doradzić przy ustaleniu ćwiczeń/treningów.
"Basket is my life"

27.07.11

Odpowiedz cytując
JacobusTSW
Senior Member

Stary 18.01.2009, 15:25
Dzięki Wam bardzo za obszerne wypowiedzi, mam jeszcze pytanie odnośnie języków a najbardziej angielskiego, na jakim stoi poziomie itd... Jak w praktyce wygląda rekrutacja do IILO Chodzi mi tu nie tylko o progi punktowe ale również o oceny jakieś osiągnięcia jednym słowem, na czym się teraz skupić żeby potem łatwiej tam trafić... do tej pory z próbnych egzaminów miałem 42 pkt z mat-przyr. i 46 z humana, średnia ocen jest około paska (4.75-4.90), do tego dochodzą jeszcze te wszystkie prace na pożytek publiczny i skromne osiągnięcia sportowe, powinno wystarczyć I jeszcze jedno pytanie, może ktoś wie, czy bedą liczyły się punkty z egzaminu z j. angielskiego? Bo słyszałem że pierwsze kilka roczników nie są wliczane oficjalnie.
Powód: coś jeszcze
Ostatnio edytowane przez JacobusTSW : 18.01.2009 o godz. 15:29.
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Stary 18.01.2009, 16:32
przecież ten angielski jest na takim poziomie, że wstyd nie zdać go na >45 pkt... więc co się martwisz?
.
Odpowiedz cytując
Prezydentowa
Miodek

Stary 18.01.2009, 17:11
Z takimi punktami jak piszesz, to spokojnie się dostaniesz. A poziom angielskiego taki dość specyficzny jest w 2. Jest 1 może 2 nauczycieli, którzy Cię nauczą, ale przy okazji są...no lekko szurnięci. A reszta to raczej się do nauczania nie nadaje.
Odpowiedz cytując
JacobusTSW
Senior Member

Stary 18.01.2009, 17:27
Spoko, o angielski się nie martwię, próbny napisałem na 49 więc bardziej chodzi o to czy ma wpływ, bo mógłby mi pomóc
Odpowiedz cytując
31415
Junior Member

Od: 06.2009

Stary 18.06.2009, 05:33
testtesttesttesttesttesttest
Odpowiedz cytując
LadyLu
Junior Member

Stary 27.06.2009, 11:24
mam pytanie : System nie zaliczył mi 7 dodatkowych punktów za :

wolontariat
sędziowanie w konkursie
oraz uczeń - obywatel

w efekcie zamiast 165 punktów mam 158 jedynie czym to jest spowodowane? co mam zrobić?!
Odpowiedz cytując
globoos
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 27.06.2009, 12:36
LadyLu napisał(a):Wyświetl post
mam pytanie : System nie zaliczył mi 7 dodatkowych punktów za :

wolontariat
sędziowanie w konkursie
oraz uczeń - obywatel

w efekcie zamiast 165 punktów mam 158 jedynie czym to jest spowodowane? co mam zrobić?!
pochlastać się. jakbym miał 158 punktów po gimnazjum, tobym na grubej kiwce się wwiózł do szkoły do której bym chciał iść
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Stary 27.06.2009, 13:10
A co byście powiedzieli o II LO albo X bo zastanawiam się gdzie iść za rok
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów