The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.05.2024, 21:09
Cytat:
Wszystko wskazuje na to, że mimo mojego pesymistycznego podejścia i tak przeszacuję dorobek drużyny Rude...

To tylko pokazuje, jak fatalna była w wykonaniu Wisły ta wiosna.
Ja też jestem w szoku, ze tak cienko nam idzie bo typowałem tak raczej na niekorzyść Rude. Myślałem, że po cienkim Sobolu, aż tak chujowo jak jest, być nie może.

Cytat:
Na swoją obronę powiem,że trafiłem z wynikiem punktowym po 10 kolejkach tylko trener kurczowo trzyma się stołka
Gdyby nie dobra gra w PP, to być może Rude by uciekł po tych 10 kolejkach. Tym bardziej po wygranej w pucharze zostanie bo nawet w przypadku braku awansu można grzać się w blasku pucharu, mówić o sukcesie, szykować się do LE i rzekomej gry o awans do ekstraklasy za rok.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 11.05.2024, 20:13
Kolejna kolejka i kolejne rozstrzygnięcia w naszej zabawie. Byłem pesymistą ale i tak typowałem optymistycznie, jak na swoje przekonania. Szacun dla Was ultra realisto-pesymiści, że się znacie lepiej ode mnie i typowaliście lepiej. Chociaż i tak się uja znacie bo wątpię w te 25 pkt do których nadal możemy dobić, także większość z Was realisto-pesymistów i tak gówno wie o Wiśle i piłce

A no tak se ironizuje z tego w....ienia.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 11.05.2024, 20:17
Pozostało w swoich typach 3 z 34 osób biorących udział w zabawie

Sylwus1988 25/27
Patryko 20
Sandomingo 25

Chciałbym żeby wygrał Sandomingo, ale bliżej jednak wyniku Patryko
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 19.05.2024, 11:57
Czyli jak wygram, to dostaję w nagrodę posadę dyrektora sportowego?

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 19.05.2024, 20:02
Już wygrałeś.
Swoją drogą sam fakt że nawet ja przestrzeliłem tak mocno z wynikiem Wisły pokazuje jak tragiczna była ta runda
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 19.05.2024, 20:26
Ja jak typowałem to z takiego klucza, że gorzej od Sobola ani od swoich zdobyczy pkt w Kostaryce (porównywalna liga do naszej I i porównywalny klub co do potencjału na daną ligę) Rude nie zejdzie. Jak się okazało I liga i patologiczna Wisła brutalnie zweryfikowała analityka. Co klub to gorsze wyniki, co mniejsza przewaga klubu x w danej lidze nad innymi, to wyniki gorsze.
drozd:
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 20.05.2024, 07:41
Patryko, gratulacje.

Rude swoimi 19/42 pkt dokonał wręcz niemożliwego.

Jeszcze w momencie zatrudniania mówiłem, że jeśli już mieli zatrudniać Rude to mogli od razu na starcie sezonu, ale nie w tak kluczowym momencie.

Po prawdzie to gdyby tak było to trwała by właśnie desperacka walka o miejsca 10-14
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 20.05.2024, 07:47
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Patryko, gratulacje.

Rude swoimi 19/42 pkt dokonał wręcz niemożliwego.

Jeszcze w momencie zatrudniania mówiłem, że jeśli już mieli zatrudniać Rude to mogli od razu na starcie sezonu, ale nie w tak kluczowym momencie.

Po prawdzie to gdyby tak było to trwała by właśnie desperacka walka o miejsca 10-14
Jechałem po Sobolence jak po burej suce.
Ale serio, Rude mógłby spuścić Wisłę z 1 ligi. Niebywały kasztan.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 20.05.2024, 08:21
Najlepsze kasztany na placu Pigalle. Alfons z Kostaryki. Dziwnie sie to wszystko laczy.
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 20.05.2024, 11:25
Rude ma srednia 1.34. Gwarantuje to utrzymanie
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 20.05.2024, 12:15
Ale liczysz średnią wraz z okresem efektu nowej miotły czyli czasu do przerwy reprezentacyjnej. Sobol tez ogólnie miał średnią z 2 sezonów 1,70 coś, dzięki tej serii 7 wygranych pod rząd. A z sezonu tego miał 1,45 bodajże. Tak, tak markus, drozd, wolfy, lesiu, Pan Wielki Trener i Analityk w jednym Albert Rude ma gorszą średnią niż schyłkowy Sobol

Wolfy po meczu z Odrą 2 marca:
Cytat:
Karherop, FraMat, Jaroo1, MaLk - i co pajace? Nadal nie widać różnicy, co? Statystyka punktów z trzech meczy: Sobolewski: 0.33 pkt na mecz Rude: 2 pkt na mecz No nie widać różnicy, ni chuja.
Markus, 2 marca po 3 meczach Rudego:
Cytat:
Można zauważyć, że generalnie wszyscy młodzi prezentują się lepiej niż jesienią i robią jakieś postępy, nie tylko Duda. Krzyżanowski i Kutwa coraz lepiej reagują. Wyjątkiem Olejarka. Praca z Rude i jego zajęcia taktyczne bardzo im służą.
Przepraszam za dygresję. Wracając do tematu.
Rude od momentu po meczach repry. Bilans 2-3-4. 9 meczów 9 pkt. Średnia iście Brzęczkowa ale z EKSTRAKLASY!!! z ekstraklasy gdzie Wisła miała w porównaniu do ligi słaby skład, nie tak wielki budżet jak najlepsi, nie tak duży budżet płacowy jak najlepsi. Wtedy byliśmy średniakiem ekstraklasy. Rude z drużyna w I lidze, z czołową drużyną pod względem budżetu, płac itd dokonał niemożliwego. Średnia 1,0 pkt na mecz. Chwała mu za to bo pisze historie na naszych oczach. Ale wygrana z Termalicą da 1,2 pkt na mecz średnio.
drozd:
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 20.05.2024, 12:54
Excepted points było zapewne z 36. Wszystko można logicznie wytłumaczyć.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 26.05.2024, 21:11
To jeszcze oficjalnie Patryko - gratulujemy, 20 pkt przy 19 faktycznie zdobytych po przez Rude jest niesamowicie trafnym wynikiem. Myślę że nawet AI nie mogłaby takiego wyniku wymyślić. Tobie się udało.

Nikt nie typował tak niewielu punktów, dwie osoby typowaly mniejsza ilośc, ale ze to że Rude odejdzie w trakcie rundy i ktoś jeszcze będzie to ratował, więc nie można tego zaliczyć.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 26.05.2024, 21:19
Pomyliłem się rzeczywiście niewiele, ale niestety nawet 20 zdobytych punktów nie dałoby baraży, które obstawiałem. W tym roku poprzeczka była zawieszona nieco wyżej, a dokładnie o 2 punkty.

Natomiast co do punktu 4 mojego posta myślę, że sprawa jest otwarta i może JK w końcu pójdzie po rozum do głowy i zatrudni kogoś z kwalifikacjami.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 27.05.2024, 17:44
Konkurs podsumowali już inni. Gratuluję Patryko. Pytanie 4 czy Rude zostanie jest nadal aktualne ale było ono bardziej w formie zabawy niż jakiegoś obstawiania bo jak wiadomo nawet po takiej klapie Jaro może z bananem na ustach zostawić parodystę.

Myślę, że blisko wygranej mógł być też krysztal gdyby nie PP to pewnie była opcja, że Rude sam stąd wypieprzy po kompromitacji w pierwszych 10 meczach.

Pytania 2-3 zaskoczyły wszystkich. Rude odjebał taką szopkę, której nikt się nie spodziewał a brak chociażby jednej wygranej w 3 ostatnich meczach wyrzucił nas daleko poza top6. Można poczytać typy wszystkich, fajne pokazuje to skalę kompromitacji Rudego, Królewskiego i Wisły bo nikt nie myslał, że pozbywając się Sobola, z klubu lekko zakładając top6, staniemy się w przeciągu 3 miesięcy średniakiej I LIGI!
drozd:
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów