|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Pozostaje nadzieje, ze Lech nie wystawi faktury za korepetycje.
Szczegolnie dla defensywy i Guli |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
Po 1 szmacie Kieszka już kłaniała się zmiana taktyki ale nie było jakości. I był gong przed przerwą (jakby nie było go to jeszcze byłby czas.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Czy trener pomógł drużynie? Pytanie retoryczne. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Ciekaw jestem na co Guli był ten łomot potrzebny? Chciał pokazać takim chłopakom jak Grucha, Plewka czy Szota, że są wuja wartym szrotem?
Czy on się w ogóle zastanawia w jakim stanie psychicznym jest drużyna po takim gangbangu? Kto mu kur**a tego Klimenta doradził na skrzydło? Już z Lechią było widać, że on się na skrzydle miota jak we mgle. Sorry, nie widzę perspektywy z tym trenerem. Jeśli wyjdziemy z tą jego plażową piłką na derby, to to na 100% będzie jego ostatni mecz na stanowisku trenera Wisły. Szczerze mówiąc ja bym go już jutro wywalił, nie ma sensu tego dalej ciągnąć z trenerem, który w ogóle nie widzi co się dzieje na boisku. ![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
o, zaczelo sie.
szybko poszło ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Może niekoniecznie na lewym skrzydle dawać środkowego napastnika, gdy jest skrzydłowy, który w 120 min. zrobił 3 asysty?
Ostatnio edytowane przez d : 17.09.2021 o godz. 22:41.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jesli polepszanie gry polega miedzy innymi na eliminowaniu ze skladu najslabszych ogniw, to ja poprosze w pierwszej kolejnosci o posadzenie na lawie Skwarki, bo wiekszego czlapaka w tej druzynie obecnie nie ma. No moze poza Forbsem, ale w jego przypadku jest to nieco bardziej zrozumiale. W drugiej kolejnosci lawa dla Szoty, ktory dzis zostal brutalnie obnazony. Poki nie wroci Uryga jest przeciez jeszcze Mehremic.
Polityka transferowa Rakowa przynosi fajne rezultaty. Wiadomo ze podstawa ich sukcesow jest trener, ale nie mozna powiedziec ze zbudowali druzyne za duze pieniadze jak w Legii czy Lechu. Tam od kilku lat co okienko jest spora rotacja i niekonczonce sie wymienianie slabszych na rzecz lepszych bez sentymentow. My nadal mamy spora grupke, ktorej umiejetnosci nie przystaja do wymogow gry o cos wiecej niz tylko utrzymanie i mecz z Lechem nam to dobitnie unaocznil. ![]()
WISŁA ZAWSZE PANY
|
|
|
|
Member
Od: 09.2019
Offline |
|
|
Już Gula out ? ludzie lodu na te głowy. Wynik i gra tragedia to wiadomo ale przypominam że Gula to ma być trener na lata a nie do lata. Tutaj nawet do października z Wami nie dociągnął . Każdy z Was wie jakie są oczekiwania- pierwsza 8. Będziemy mogli rozliczać trenera po sezonie a nie po 8 kolejkach.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Obrona i czekanie na kontry. To co grają z Lechem inne drużyny, z różnymi rezultatami.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie działało spokojne wyprowadzenie piłki bo pressing Lecha był efektywny. Za dużo indywidualnych błędów.Wisła nie ma zawodników tej klasy co Lech
Ostatnio edytowane przez sq : 17.09.2021 o godz. 22:59.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
![]() Jedyna gorsza rzeczą od dzisiejszej gry Wisła jest ten zacytowany post Człowieku lodu na glowe Ewentualnie bezpośredniego kontaktu ze ściana ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Guli ma jeden problem, Winni są wszyscy a nie on (kibice rywali, słaba jakość Wiślaków, sędziowie) Za porażkę wini piłkarzy a nie źle dobraną taktykę
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Ciekaw jestem czy nasze wiecznie zadowolone elyty towarzyskie ze Świętym na czele zareagują po meczu czy będą dalej śmieszkowały na twitterku? Czy Rada Mędrców z tzw. socios zareaguje na porażkę czy będą tradycyjnie bronili?
Takie mecze jak ten są wyznacznikiem czy Wisła idzie dobrą czy złą drogą. Trzeba przypomnieć, że te środowiska obiecały sukcesy w momencie przeganiania Bednarza i Cupiała, a Cupiała już nie ma dluuuuuugo, a sukcesów dalej brak. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Ekstraklasa weryfikuje Gule negatywnie.
Gość będzie sie jej jeszcze uczył przynajmniej z pól roku. Zła taktyka, złe dobory personalne i przywiązanie do nazwisk to główne zarzuty do trenera. Lech to druzyna o potencjale sportowo-organizacyjno-finansowym kilka klas wyżej od nas. Większe pieniądze - lepsi zawodnicy. Czy moglismy powalczyc - oczywiscie ale lepszy piłkarsko Lech wyszedł dziś mega zmotywowany, a jezeli przeciwnik ktory ma więcej jakości dodatkowo więcej zapierdala to 5:0 jest normą. Z trenerem Gula w tym roku bedziemy maks średniakiem (co jest progresem do lat minionych) a czy jest on tą osoba która wzniesie Wisłe na poziom(y) wyżej? Na dziś nie można udzielić tej odpowiedzi miejmy nadzieję że tak aczkolwiek ja mam wątpliwości. ![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Tyle jesteś warty ile Twój ostatni mecz - mawiają
![]()
Ostatnio edytowane przez Matejas_ : 18.09.2021 o godz. 00:08.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Lepsze 5:0, niż 7:0. A tak serio to trzeba się postarać aby w ekstraklasie przegrać 5:0. Taki wynik pokazuje na jakie miejsce zaslugujemy na koniec sezonu. Znowu nadeszło sprowadzenie na ziemię.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Szczerze to Wisła dostając w....... na camp nou z barcelona wykazała się wieksza wola walki, lepsza gra niż ta dzisiejsza druzynka na tle Lecha
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Czy ty masz coś z łbem? Pitolisz te swoje kocoboły zawsze jak jest porażka. Jak wygrana - to cie nie ma. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2015
Offline |
|
|
Przecież z Legią wygraliśmy bo mieliśmy mega farta, obrona Częstochowy, a o meczu z Lechią lepiej nie wspominać. Nie wiem która to była minuta, ale gdzies na początku mieliśmy aut blisko pola karnego Leszka, a oni rozegrali to do naszego bramkarza, przy dużym pressingu przeciwnika odrazu się gubią. Różnica dzisiaj była spora zawodnicy za hajs vs szrot. Na Legię wyszliśmy mega nabici, a tutaj chyba faktycznie coś nie pyklo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
Jak Lech jest mocny to mam wrażenie, że nasi przegrali mentalnie mecz już przed w szatni. Kieszek chyba się poczuł zbyt pewny miejsca w bramce. Bramka nr 1 to jest jakiś żart jego interwencja, karny wiadomo loteria, ale został ośmieszony jak dziecko. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
BTW wyczyn Lecha nie wydaje się niczym wyjątkowym, skoro nawet Termaika mogłaby strzelić nam z 5 bramek i to tylko w pierwszej połowie, gdyby miała tylko odrobinę lepszych piłkarzy. Przed nami Pogoń Szczecin i podobne problemy. Choć być może nie stracimy aż tyle bramek, bo Pogoń ustępuje pod względem ofensywy Lechowi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Online |
|
|
Już widzę te lamenty po tym jak Gula ustawił by autobus i dostał jeden czy dwa do zera.Zaryzykował i to się nie opłaciło.Kliment na skrzydle to oczywiście błąd ale już nie rozumiem w czym by nam pomógł Żukow na boisku?Zwykle goni jak głupi i jak piłkę odbierze to zaraz ją straci.Yaw też słabo.Ogólnie to zauważyłem że jak mu wyjdzie pierwsza akcja w meczu to potem jest nie do zatrzymania i odwrotnie jak cos na początku s.......i to cały mecz jest słaby.Narzekali niektórzy na Raczkowskiego to ciekawe co powiedzą teraz o tym buraku z Warszawy który zawsze stara się być najważniejszym na boisku?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Guła zagrał zbyt odważnie i niestety ale dostał mocno w ryj. Taki mecz moze się zdarzyć każdemu trenerowi, zwłaszcza z innym stylem i mentalnościa organizacji gry. Nawet Skorża był zaskoczony wynikiem, wiec Gula moze być tym bardziej.
Mnie bardziej martwi lub będzie martwić, jeśli nie wyciągnie wniosków, bo to będzie oznaczać, że jest mniej elastyczny niż wszyscy myślą. I druga rzecz, to przywiązanie do nazwisk. Z jednej strony nie robi zmian w celach statystycznych czyli od 80 min, ale tez z meczu na mecz gra zawodnikami którzy nie notują progresu na pozycji (Kliment, Skvarka). I to jest wyłącznie jego odpowiedzialność. Natomiast dla wszystkich którzy już chcą zwalniać Gule to niech włącza sobie na Netflixie jakaś pogodna komedie i spuszcza trochę ciśnienia z dupy. Może całkowitych slabiakow nie mamy, ale tez nie mamy zawodników za ktorych transfer płacimy tysiące czy miliony euro jak np. Lech. Dlatego jestesmy tu gdzie jestesmy i gramy jak gramy. Raz będzie w trąbę, potem dwa do przodu, potem znowu w trąbę i tak do wiosny żeby się utrzymać. Życzę więcej realizmu w ocenie co poniektórym. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
Pamietam taki mecz ze Slaskiem Wroclaw kiedy to my bylismi tzw Barcelona. Mysmy grali w pilke a Slask postawil autobus, zrobili dwie (!) kontry i skonczylo sie 2:0 dla nich. Takze ten tego, Gula cienki Bolek, poki co. ![]()
May the road rise up to meet you. May the wind be always at your back. May the sun shine warm upon your face. May the rain fall soft upon your fields,
and until we meet again, may God hold you in the palm of his hand (Gaelic blessing) |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Online |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
Zobaczymy w następnym meczu jak to będzie wyglądało, bo jakoś Klimenta na skrzydle nie widzę. Skwaarka tez mało widoczny wiec kilka roszad by się przydało. Zreszta cała drużyna była mocno elektryczna ale to pewnie pokłosie szybkich gongów które wpadły do siatki i tych które pachniały golem a jakieś piętno odcisnęły. Już z Lechia było widać niezdecydowanie naszych obrońców czy już pójść czy jeszcze poczekać. Może drużyna potrzebuje więcej czasu bo widać pewne momenty zawahania gdzie piłkarz na początku chce doskoczyć a potem sie zatrzymuje. Nie mam pojęcia czym to jest spowodowane. Może zmiana taktyki i trener każe wyczekać a może niepewnością naszych obrońców. To czy powinnismy postawić autobus to sam nie wiem, bo załóżmy ze wtedy pyrom nic by nie wpadło a my byśmy mieli swoje okazje, to wtedy pojawiły by się głosy dlaczego nie wyszliśmy wyżej. Zagraliśmy bojaźliwie i takie tam. Na dziś nie mamy takiej jakości jak pyry a zagraliśmy o pełną pule.
Ponoć drużyny prowadzone przez Gule potrafiły czasami wysoko przegrywać. Tak czy inaczej w dłuższej perspektywie okaże się czy trener potrafi wyciągać wnioski. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
A co to ma do rzeczy? To byl tylko przyklad dostosowania taktyki do przeciwnika. Na granie "swojej" pilki caly czas moze pozwolic sobie naprawde baaaaardzo dobry zespol. Czy taki mamy, czy raczej mocno przecietny?
Podoba mi sie krakowska pilka i to jak! Jednak najbardziej podoba mi sie gra skrojona na miare przeciwnika i materialu, ktory sie ma. Oczywiscie kazdy moze sie pomylic co do skladu i taktyki ale dobry trener reaguje w trakcie meczu. Mam nadzieje, ze Gula takim sie jeszcze okaze i ze ten mecz wyjdzie nam mimo wszystko na dobre. ![]()
May the road rise up to meet you. May the wind be always at your back. May the sun shine warm upon your face. May the rain fall soft upon your fields,
and until we meet again, may God hold you in the palm of his hand (Gaelic blessing) |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|