The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.06.2020, 10:52
caucus napisał(a):Wyświetl post
Ale wiecie, że nie ma w piłce nożnej czegoś takiego jak indywidualnie trenować kondycję?
W normalnych warunkach zawodowi sportowcy trenują oczywiście w klubie pod okiem trenera. W wyjątkowych nic nie stało na przeszkodzie, by, pozostając pod zdalną opieką trenera, trenowali poza klubem.

Z tego, co wiem piłkarze nie łączą się w superorganizm na boisku, aby przebiec sprint, tylko biegają sami jako osobne jednostki, więc można zastanawiać się, czy ubytek piłkarski i złe poruszanie się całej drużyny nie wymusza więcej ruchu indywidualnego, ale nie, czy brak towarzystwa kolegów wpływa na kondycję pojedynczych grajków.

I nikt nie bronił piłkarzom biegać w czasie przerwy po innych nawierzchniach niż ścieżka w parku albo bieżnia. Trawy i lasów jest sporo.

Wszystkie drużyny miały rozbrat z piłką. Dziwnym trafem należymy do grona tych kilku, które oddychają rękawami po 60 minutach. Dotyczy to zarówno starszych, jak i młodszych piłkarzy.

Rocky w Rosji dał radę, oni też mogli
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 08.06.2020, 11:48
Cholera wie, jaka jest przyczyna. W wersji optymistycznej, świadomie olaliśmy początek, szykując szczyt formy na kluczowe mecze. I tej wersji będę się trzymał.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 08.06.2020, 12:15
Legia jak podkręciła tempo to widać było, że są po prostu poza naszym zasięgiem.Albo celowo odpuścili sobie początek, wiedząc że i tak spucheniemy.

Pocieszające jest to, że Raków wczoraj z Łksem po 60 minucie też wyglądał fatalnie kondycyjnie.

Zła wiadomośc jest taka, że każdy ich rzut wolny to była sytuacja strzelecka. Nie znam nazwiska ( chyba Schwarz), ale jest tam gość który bije je naprawdę dobrze i trzeba będzie uważać.

Zobaczymy co dwa najbliższe mecze pokażą - bo potrzebujemy punktów jak wody, jeżeli myślimy o czymś więcej niż 13 miejsce.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 08.06.2020, 12:59
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Cholera wie, jaka jest przyczyna. W wersji optymistycznej, świadomie olaliśmy początek, szykując szczyt formy na kluczowe mecze. I tej wersji będę się trzymał.
Też się tego trzymam.
Być może:
- w klubie zorientowano się, że i tak nie dogonimy pierwszej ósemki, więc szkoda formy na pierwsze mecze?
- w klubie zorientowano się, że i tak nie wygramy z Piastem i Legią , więc szkoda formy na pierwsze mecze, a należy traktować je jako sparingi budujące formę?
- w klubie zorientowano się, że lepiej nawet teraz stracić punkty z Rakowem czy Arką, a odebrać je potem sobie w fazie "walki o spadek", więc szkoda formy na pierwsze mecze,

To, w zasadzie wyczerpuje wszystko.
Należy liczyć, że nie chciano popełnić błędu Podbeskidzia, które kiedyś do ostatniej kolejki fazy zasadniczej biło się o pierwszą ósemkę, by potem spaść z hukiem z Ekstraklasy.
Mamy dwa mecze do końca rundy, a potem puchar maja... czy tam czerwca.
Słaba dyspozycja dzisiaj to efekt świadomego przygotowania formy na potyczki z potencjalnymi spadkowiczami.

Tak to sobie tłumaczę..... Ale nie wiem, czy sam w to wierzę.
Jeśli to nie wyjdzie, strach myśleć.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
robert777
Senior Member

Od: 11.2013

Stary 08.06.2020, 13:59
Ja bym ich o taką precyzję i wyrafinowanie nie posądzał
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 08.06.2020, 14:09
Na siłę dorabianie teorii co nie znaczy ze z każdym spotkaniem nie bedzie lepiej tylko dla mnie kluczowe mecze w których można dużo ugrać ale jeszcze nic definitywnie nie stracić zaczynają sie od Rakowa.
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.06.2020, 14:12
haha niektóre komentarze to do kabaretu by się nadawały
taa już widzę, jak nasi kalkulują
Legie i Piasta odpuszczamy, odbijemy sobie na Rakowie i Arce
nie no śmiech

po prostu są w hujowej formie i dopisywanie temu teorii zakrawa o kpinę
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 08.06.2020, 14:16
Musze się zgodzić.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 08.06.2020, 14:36
robert777 napisał(a):Wyświetl post
Ja bym ich o taką precyzję i wyrafinowanie nie posądzał
Na początku rundy wiosennej były informacje o przygotowywaniu formy na konkretny moment sezonu. Można więc zakładać, że jak najbardziej i teraz w ramach przygotowań była chęć celowania ze szczytem formy na konkretny moment rozgrywek. Mimo iż mój poprzedni post był trochę "pół żartem, pół serio", to akurat w tym zakresie żadnego problemu z rozważaniem ewentualnych kalkulacji nie mam. I nie, nie chodzi tutaj o Raków i Arkę, bo te kilka dni nie ma szans wiele zmienić, ale o rundę finałową i same mecze "o sześć punktów".

Oczywiście zupełnie inną sprawą jest to, czy to ma szanse się udać, zwłaszcza w naszych warunkach permanentnego "wysypywania" się graczy no i tego, że ta "dogrywka sezonu" polega już praktycznie wyłącznie na graniu na okrągło.

Trochę jak turniej w stylu EURO. Tu już niczego nie nadrobisz w trakcie.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 08.06.2020, 15:06
No ja też przecież piszę półżartem.
Jednak podobnie jak @MaLk widzę, że do końca rundy może być ostry wp...ol.
Dlatego liczę na ewentualną zwyżkę formy potem.

No i po tym, co zostało do tej pory zaprezentowane przez drużynę, tylko to może dawać jeszcze jakieś powody do optymizmu.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
kopaczoholik
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 08.06.2020, 17:00
W mojej ocenie zdecydowanie przesadzacie i przydałby się wszystkim kibicom zimny okład na głowę...

Co prawda nie widziałem pierwszego meczu z Piastem Gliwice (gdzie zagraliśmy masakrycznie słabo, patrząc na komentarze i bramki które traciliśmy) ale drugi mecz z Legią Warszawa widziałem i nie był on aż tak słaby jak piszecie (jakby nie spojrzeć zasłużony lider tabeli). Graliśmy mecze jakby nie spojrzeć z liderem i wiceliderem tabeli, które to drużyny zajmują swoje miejsca zasłużenie (co jest pewnym novum w e-klapie gdzie wyniki z reguły można przypadkowo wylosowywać, wystarczy spojrzeć na obecne drużyny od miejsca 3 do 15, lub poprzednie lata eklapy).
Tak więc bez paniki!!! Wiadomo, że przykro się patrzy na taką grę jak w meczu z Piastem, lub drugą połowę z Legią... ale jakby nie spojrzeć walczymy o utrzymanie... Przypomnę też, że walczymy o przetrwanie... a ten sezon to jakaś masakra... Zawodników mamy jakich mamy i trafili do nas nie przypadkowo... Nie pozostaje nam nic innego jak trzymać kciuki i dalej kibicować!
Teraz będziemy walczyli z drużynami na naszym poziomie i to one zdecydują o naszym losie... i po tych meczach będzie można oceniać w jakim jesteśmy miejscu.
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 08.06.2020, 18:17
Nie wyglądamy dobrze fizycznie a to w naszej lidze zwłaszcza w walce o utrzymanie może okazać się kluczowe.
Nasi potencjalnie najlepsi zawodnicy są kompletnie bez formy z Błaszczykowskim na czele, a i trener przeprowadził dziwne zmiany w trakcie ostatnich dwóch spotkać.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 08.06.2020, 18:43
Zdecydowanie za dużo pier-dololo.

Mecz z Piastem - tragedia.

Z Legią całkiem dobry.

W pierwszej połowie byliśmy zdecydowanie lepsi, dwie dogodne okazje, jedna wykorzystana, Legia zero.

Druga połowa - wyrównany mecz do momentu pierwszej bramki, która padła z dupy po wielbłądzie obrony. Piłka już prawie w rogu i nagle bum gol z niczego.

Drugi gol ze stałego fragmentu gry, których my też mieliśmy sporo - a nie z udokumentowanej przewagi.

Trzeci gol kontra jak się odsłoniliśmy.

Dużo lepsza gra niż wynik.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 08.06.2020, 19:10
Piast i Legia i tak były ponad naszym zasiegiem nawet przed pandemia,zreszta w tamtych meczach tez róznie to wygladało,chocby to 0;0 z Amika gdzie tez momentami była obrona Czestochowy.

Pozatym ten skład ... pozorant Silva nawet nie powąchał by murawy gdyby sytuccja kadrowa była normalna,a to duzo mowi o stanie kadrowym .
jest jak jest ,stan faktyczny i walke zaczynamy we srode.,bo tu juz kazda strata punktów bedzie odczuwalna.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 08.06.2020 o godz. 19:17.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
ghost_
Member

Od: 01.2012

Stary 08.06.2020, 19:16
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Zdecydowanie za dużo pier-dololo.

W pierwszej połowie byliśmy zdecydowanie lepsi, dwie dogodne okazje, jedna wykorzystana, Legia zero.

Dużo lepsza gra niż wynik.
Dokładnie tak jak piszesz, zwłaszcza, że graliśmy bez kilku podstawowych zawodników. Paradoksalnie, dzięki tej pladze absencji z Legią, będziemy mieli relatywnie świeży skład na Raków. Z indywidualnych to dla mnie w 1 połowie świetnie Basha (pamiętając mecz z Piastem, z piekła do nieba), cieszył też Szot. Boguski nie powinien już wychodzić na boisko, Buchalik nierówno (znowu kiksy nogami, ale też 2-3 świetne interwencje), a Kuba... ech, chciałoby się naprawdę przesunąc go bardziej do środka. Jako skrzydłowy niestety już nie te lata, po prostu. Wnosi doświadczenie, ale piłkarsko - mało.
Odpowiedz cytując
UcheJ
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 09.06.2020, 10:53
Nie spełniają poziomu moim zdaniem w tym momencie:
-Tupta
-Boguski
-Janicki

Cała trójka zagrała w ostatnim meczu...

Do tego dochodzą zawodnicy bez formy na ten moment:
-Buchalik
-Zhukov
-Olek

Miejmy nadzieje że z kolejnych meczach będą się lepiej prezentować.

Pamietam Zhukova że on dochodził to formy poprzez mecze sparingowe. Teraz widać brak czucia meczu.
Liczę na niego i że może damy szanse nowemu bramkarzowi (M)
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów