The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
rokfor
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.11.2018, 12:26
JudasPriest napisał(a):Wyświetl post
W derbach Trójmiasta był karny dla Arki po podobnym zagraniu
Tamta sytuacja była zupełnie inna, w obecnych przepisach duże znaczenie ma to czy piłka od razu trafia w rękę, czy dopiero po przyjęciu.
Odpowiedz cytując
rokfor
Socios Wisła Kraków

Stary 11.11.2018, 12:28
bódyń napisał(a):Wyświetl post
Pewnie by uderzyl ale o bramke byloby ciezej.

Reka byla jak nic.

W jednej powtorce widac i nie ma dwoch zdan. Tu sedzia dal ciala na nasza korzysc.
Ciekaw jest co powiedza o karnym bo jak dla mnie nie bylo.
Ja jestem ciekaw co powiedzą o ręce.
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.11.2018, 12:43
Pewnie by uderzyl ale o bramke byloby ciezej.

Reka byla jak nic.

W jednej powtorce widac i nie ma dwoch zdan. Tu sedzia dal ciala na nasza korzysc.
Ciekaw jest co powiedza o karnym bo jak dla mnie nie bylo.
Ale czy ktoś kwestionuje że ręki nie było? Była tylko teraz mówimy o przepisach i interpretacjach. Skoro używany był var to można powiedzieć że sędzia i var byli pewni że zagranie prawidlowe
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 11.11.2018, 13:00
Akurat VAR nie determinuje interpretacji dowolnej sytuacji przez sędziego, tj. po błędnej decyzji i konsultacji VAR, nie musi tej decyzji zmieniać.
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 11.11.2018, 13:00
Myślę, że było to na tyle naturalne ułożenie ciała, a piłka spadła na Pawła nagle, że nie ma mowy o nieuznaniu bramki. Przyjmował mniej więcej na klatkę, nie wykonał ruchu ręką do futbolówki, akcja była dynamiczna. Nie gwiżdże się każdej ręki i tej zdecydowano się nie odgwizdywać. Moim zdaniem słusznie.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 11.11.2018, 13:16
Dla mnie ręka ewidentna. Sam sobie "nabił". Błąd techniczny, czyli przewinienie, nie widzę innej interpretacji. Wydaje mi się, ze sprawdzono 2-3 powtórki na których nie było widać ręki. Ja też dopiero ją zobaczyłem na tej powtórce z twittera i dlatego uznano bramkę.

Karny z gatunku miękkich, bardzo miękkich. Więc można powiedzieć, że w błędach sędziego remis.

Gra najlepsza od meczu z Lechią. Zdecydowanie. Kostal powrócił do żywych.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Prezydentowa
Miodek

Od: 06.2004

Stary 11.11.2018, 14:03
Błąd techniczny to jedno, ale coś mi się majczy taki przepis, że jeśli zawodnik sam się "nabije", to nie gwiżdże się ręki. Jeśli nie to, to nie wiem, co powstrzymało sędziego przed nieuznaniem bramki. Ale wcale nie jest mi z tego powodu smutno
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 11.11.2018, 14:23
Może Lasyk na VAR uznał że przegiął z tym karnym i powiedział: Krzysiek ręki nie było
Jak dla mnie prędzej odgwizdalbym faul Pawłowskiego na Wasilewskim zamiast karnego niż rękę Brożka....
Przecież Pawłowski wszedł wWasyla który był już w wyskoku - faul ofensywny a Jakubik nawet nie podszedł do monitora....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Cygan82
Member

Od: 08.2018

Stary 11.11.2018, 14:23
Tak czytam komentarze nie których osób i nie wierzę, wy jesteście kibicami Wisły? rozwodzicie nad ręką Pawła a o karnym dla Zagłębie ,który był z dupy to już nie,ludzie jak dla mnie Brożek mógł nawet gołym tylkiem strzelić,najlepiej to jeden z drugim napiszcie pismo do Bonka żeby tej bramki nie uznali...rany co za jaja,musi Was strasznie boleć to że wygralismy
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Stary 11.11.2018, 14:28
W zeszłym sezonie takie przewinienia gwizdano(tzn. np. głowa i ręka). Nie wiem, czy w tym nie zmieniono tego przepisu o kicksie, bo w wielu ligach go nie ma i nie ma tam mowy o nieprawidłowym zagraniu(oczywiście, ułożenie ręki też ma znaczenie). Ta sama sytuacja była chyba z bramkarzem Zagłebia S. w tej kolejce. Wyszedł poza pole karne i zagrał głową piłkę, która odbiła się od jego ręki i po VARze uznano, że to nie jest zagranie nieprawidłowe. To by mówiło, że zmieniono ten przepis u nas.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Stary 11.11.2018, 14:53
Pamietam jak w swoim polu karnym Jodlowiec tak zagrywał piłkę ze kopnął sobie w rękę ułożoną w bok a nie przy ciele. Gdyby piłka nie uderzyła w rękę Jodłowca dotarłaby na środek pola karnego gdzie stał jeden z Wiślaków.
Pan Sławek uznał ze to samonabicie nie zasługiwało na podyktowanie karnego
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 11.11.2018, 15:28
Co do reki to przez jakis czas w Polsce obowiazywaly inne przepisy niz na swiecie Chodzilo o wlasnie min 'samonabicie' reki. Ale juz chyba ze bylo inaczej niz na swiecie swiadczy ten wywiad

https://www.przegladsportowy.pl/pilk...wywiad/yje3lkq
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Stary 11.11.2018, 16:12
Dzisiaj żółte kartki dla Marciniaka, Janoty i Nalepy i Arka z nami bez podstawowych zawodnikow
Odpowiedz cytując
Gunner1906
Senior Member

Od: 05.2013

Stary 11.11.2018, 16:36
Dobra, ja też się wypowiem na temat tej sytuacji. Ręka ewident, nie znam przepisów ale jeśli faktycznie widzieli te zagranie i wedle przepisów ją uznali to przepisy są do dupy. Nie powinno być tak że zawodnik pomaga sobie ręką przy przyjęciu i zostaje to puszczone. Kolega Cygan pyta czy jestem kibicem Wisły. Owszem jestem i bardzo się cieszę że nam to puscili, ale nie będę zaklamywal rzeczywistości że o ręce nie ma mowy, gdzie sytuacja do oceny jest klarowna. Gdyby to było w drugą stronę to byscie tutaj pisali o niesamowitym wale.

O karnym nie ma za dużej dyskusji bo każdy jest zgodny ze go nie było. Chociaż tak sobie myślę że ci którzy piszą że o ręce nie ma mowy pewnie gdyby sytuacja miała by miejsce w drugą stronę mówiliby że karny słuszny.

Co do gry to była calkiem przyzwoita tylko tak sobie myślę czy zagraliśmy tak dobrze czy krety tak kulawo. Nieważne, najważniejsze są 3 punkty bo terminarz do końca roku nie rozpieszcza.
Odpowiedz cytując
rokfor
Socios Wisła Kraków

Stary 11.11.2018, 16:44
Gunner1906 napisał(a):Wyświetl post
Dobra, ja też się wypowiem na temat tej sytuacji. Ręka ewident, nie znam przepisów ale jeśli faktycznie widzieli te zagranie i wedle przepisów ją uznali to przepisy są do dupy. Nie powinno być tak że zawodnik pomaga sobie ręką przy przyjęciu i zostaje to puszczone. Kolega Cygan pyta czy jestem kibicem Wisły. Owszem jestem i bardzo się cieszę że nam to puscili, ale nie będę zaklamywal rzeczywistości że o ręce nie ma mowy, gdzie sytuacja do oceny jest klarowna. Gdyby to było w drugą stronę to byscie tutaj pisali o niesamowitym wale.

O karnym nie ma za dużej dyskusji bo każdy jest zgodny ze go nie było. Chociaż tak sobie myślę że ci którzy piszą że o ręce nie ma mowy pewnie gdyby sytuacja miała by miejsce w drugą stronę mówiliby że karny słuszny.

Co do gry to była calkiem przyzwoita tylko tak sobie myślę czy zagraliśmy tak dobrze czy krety tak kulawo. Nieważne, najważniejsze są 3 punkty bo terminarz do końca roku nie rozpieszcza.
Tylko że tu nie toczy się dyskusja o tym czy przepisy są dobre czy nie, tylko czy wedle istniejących przepisów ta sytuacja kwalifikuje się do odgwizdania ręki. Nie znam przepisów ale ręka ewident... no zajebiście!
Odpowiedz cytując
Gunner1906
Senior Member

Od: 05.2013

Stary 11.11.2018, 16:55
No tak wypowiadam swoje zdanie że dla mnie to jest ewidentna ręka. Jakby teraz wpisali do przepisow że piłkarz może sobie złapać do rąk piłkę i przebiec z nią 5 metrów to byś był zachwycony? To jest pilka nozna a nie siatkowka. Paweł dzięki takiemu przyjęciu strzelił gola, gdyby nie to to musiałby gonić piłkę i strzelać z gorszego kąta lewa noga, więc miałby sytuację znacznie gorsza. Dzięki tej ręce odniósł wymierna korzyść a tu nikt go nie nastrzelil to był jego błąd techniczny, więc jeśli mamy takie przepisy to są one beznadziejne.
Odpowiedz cytując
rokfor
Socios Wisła Kraków

Stary 11.11.2018, 17:24
Przepisy są beznadziejne, wiadomo to nie od dzisiaj. Jednak jeszcze raz napiszę, że nie o tym toczy się dyskusja. Podobne zdarzenie miało miejsce w meczu Płocka z Sosnowcem gdzie bramkarz po za polem karnym broni piłkę najpierw głową później ręką i sędzie po zobaczeniu powtórki uznał że ręki nie ma. Mnie bardzo ciekawi jak ocenią te sytuacje w lidze plus ekstra. Jeśli faktycznie ręka, to spoko, większy ból dupy dla naszych rywali
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 11.11.2018, 19:48
Cygan82 napisał(a):Wyświetl post
Tak czytam komentarze nie których osób i nie wierzę, wy jesteście kibicami Wisły? rozwodzicie nad ręką Pawła a o karnym dla Zagłębie ,który był z dupy to już nie,ludzie jak dla mnie Brożek mógł nawet gołym tylkiem strzelić,najlepiej to jeden z drugim napiszcie pismo do Bonka żeby tej bramki nie uznali...rany co za jaja,musi Was strasznie boleć to że wygralismy
Myślę że kilka czynników się skumulowało: nie można pocisnąć Boguskiemu, nie można pocisnąć Brożkowi, Wisła wygrała i teorie spiskowe poszły się...
Na tym forum jest masa niedorobionych osób które nie wiadomo po co tu trafiły, bo na bank nie chodzi o kibicowanie Wiśle.

Zagłębie było tragiczne, nie zasłużyło na żadną bramkę a my sytuacji mieliśmy na pięć. Wynik sprawiedliwy.

A ja się cieszę. Z dwóch goli grających legend Wisły, a były to gole z trudnych piłek. Z ambitnej gry do końca całej drużyny. Z trzech bardzo ważnych punktów. Wszystko to z beznadziejnym Zagłębiem, ale zasłużyliśmy na trzy punkty.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 11.11.2018 o godz. 20:01.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 11.11.2018, 20:04
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie ręka ewidentna. Sam sobie "nabił". Błąd techniczny, czyli przewinienie, nie widzę innej interpretacji. Wydaje mi się, ze sprawdzono 2-3 powtórki na których nie było widać ręki. Ja też dopiero ją zobaczyłem na tej powtórce z twittera i dlatego uznano bramkę.

Karny z gatunku miękkich, bardzo miękkich. Więc można powiedzieć, że w błędach sędziego remis.

Gra najlepsza od meczu z Lechią. Zdecydowanie. Kostal powrócił do żywych.
Gra była najlepsza? Gościu gra Zaglebia to byl muł mułów. A my i tak nic ciekawego nie pokazaliśmy.Najgorsza drużyna w lidze. I szczerze powiem ich słabość było naszą siłą. Słaby prognostyk na przyszłość. Przyjdzie nam grać z kimś kto biega wialczy i gra w piłkę i będzie Piast bis.

wolfy napisał(a):Wyświetl post
Zagłębie było tragiczne, nie zasłużyło na żadną bramkę a my sytuacji mieliśmy na pięć. Wynik sprawiedliwy.
W samej pierwszej połowie... i nagle robimy 2:2. Nie oni tylko my im dajemy. To jest niepokojące
Ostatnio edytowane przez regan : 11.11.2018 o godz. 20:06.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 11.11.2018, 20:07
regan napisał(a):Wyświetl post
Gra była najlepsza? Gościu gra Zaglebia to byl muł mułów. A my i tak nic ciekawego nie pokazaliśmy.Najgorsza drużyna w lidze. I szczerze powiem ich słabość było naszą siłą. Słaby prognostyk na przyszłość. Przyjdzie nam grać z kimś kto biega wialczy i gra w piłkę i będzie Piast bis.
I co się stanie? Nie zdobędziemy wtedy trzech punktów.
Jeszcze wiele meczy przegramy. Najważniejsze żeby wypełnić cel - utrzymać się. A tu naprawdę niewiele nam brakuje.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 11.11.2018, 20:33
Nie wiem gdzie wy na tym tweecie widzicie rękę Brożka?
Piłka odbiła się od klatki, spadła, Brożek kopnął do bramki i tyle.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 11.11.2018, 21:00
Piłka zmieniła delikatnie tor lotu, widać uznali ułożenie ręki za normalne przy wykonanym skoku i przyjęciu piłki a odbicie za przypadkowe.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 11.11.2018, 21:32
wolfy napisał(a):Wyświetl post
I co się stanie? Nie zdobędziemy wtedy trzech punktów.
Jeszcze wiele meczy przegramy. Najważniejsze żeby wypełnić cel - utrzymać się. A tu naprawdę niewiele nam brakuje.
15 pkt... 5 wygranych meczy. Do 8semki brakuje nam tyle samo
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
obikenobi
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 11.11.2018, 22:16
Według Stempniewskiego w Lidze+Extra:
- karny dla Zagłębia prawidłowy (Baszczyński protestował)
- co do gola Brożka - rozpaczał nad ciężkim losem sędziów i stwierdził, że gol nie powinien być uznany.

Mój komentarz: kabaret, przy sytuacji w meczu Wisły Płock z Zagłębiem Sosnowiec upierał się, że sytuacja, w której Kudła nabił sobie piłkę na rękę głową nie kwalifikuje się do niczego. Marciniak w studiu mocno protestował.

Ja już, ku*wa, nic nie rozumiem z tych przepisów i wytycznych.
Ostatnio edytowane przez obikenobi : 11.11.2018 o godz. 22:19.
Odpowiedz cytując
rokfor
Socios Wisła Kraków

Stary 11.11.2018, 22:48
obikenobi napisał(a):Wyświetl post
Według Stempniewskiego w Lidze+Extra:
- karny dla Zagłębia prawidłowy (Baszczyński protestował)
- co do gola Brożka - rozpaczał nad ciężkim losem sędziów i stwierdził, że gol nie powinien być uznany.

Mój komentarz: kabaret, przy sytuacji w meczu Wisły Płock z Zagłębiem Sosnowiec upierał się, że sytuacja, w której Kudła nabił sobie piłkę na rękę głową nie kwalifikuje się do niczego. Marciniak w studiu mocno protestował.

Ja już, ku*wa, nic nie rozumiem z tych przepisów i wytycznych.
Ogólnie w studiu zapanowała konsternacja. Wychodzi na to, że błąd techniczny w defensywie -> ręki nie ma, błąd techniczny w ofensywie ->ręka jest. Te przepisy są jeszcze głupsze niż myślałem
Najważniejsze że 3 pkt nasze, a jeśli kogoś to boli, to ma boleć!
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Stary 11.11.2018, 22:53
Ma to chyba sens.
W obronie - ciezko karac za blad
W ataku - ciezko nagradzac za blad.

Oby po nablizszym meczu jak mimo VARu uznaja przeciwnikowi bramke nieprawidlowo zdobyta nie bylo krzyku o tym, ze zawsze przeciwko nam
Odpowiedz cytując
rokfor
Socios Wisła Kraków

Stary 11.11.2018, 22:58
Ma to chyba sens.
W obronie - ciezko karac za blad
W ataku - ciezko nagradzac za blad.

Oby po nablizszym meczu jak mimo VARu uznaja przeciwnikowi bramke nieprawidlowo zdobyta nie bylo krzyku o tym, ze zawsze przeciwko nam
Jeżeli wcześniej podaruje nam karnego, to może nie będzie.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 11.11.2018, 22:59
szprotson napisał(a):Wyświetl post
brawo.
Remis by bolał...

Czy była ręka? sędzie nie odgwizdał więc uznał że nie.
Zagłebie zagrało Wisłe ze Piastem, powinni wyjechać z 5.
Wnioski po meczu :
Maciek Skorża dałby duzo za takiego pilkarza jak Zdenek. Wczoraj podwajany, czasem potrajany a udawalo mu sie pilke utrzymac czy zgrać. Imaz mi sie podobal pod koniec bo widac ze gral dla druzyny (vide głebokie powroty) Boguś zagrał swoje i tak samo swoje od jakiegos czasu gra...Bartkowski. Powiem tak - ten chłop nic nie daje druzynie. Nic.
Bartkowski dostał "6" od weszło. Imaz tylko 4.
http://weszlo.com/2018/11/10/najpier...nie-zwycieska/
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 11.11.2018, 23:05
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Dzisiaj żółte kartki dla Marciniaka, Janoty i Nalepy i Arka z nami bez podstawowych zawodnikow
Nalepa dostał
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
obikenobi
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 11.11.2018, 23:10
pepe72 napisał(a):
Nalepa dostał

Tylko, że nic się w związku z tym nie dzieje.
To dopiero jego drugie żółtko w sezonie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów