The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.06.2009, 00:25
leyzer87 napisał(a):Wyświetl post
O tak! Uwielbiam osobiste wycieczki. Nie pytałem co o mnie sądzisz, tylko o problemy z programem telewizyjnym. A to, że ten łysawy szparag, który chce uczyć ludzi jak żyć i jego śpiew działa na mnie jak alergen, to tylko moja sprawa. Ale brawo! Nabiłeś posta! Gratulację!

EDIT:

1q2: "A prima descendit origine mundi causarum series." Gdyby grali inaczej, nie miałbym powodu obrzucić go(och jakże to bardzo zawstydzającym, rzekłbym, że obużającym!) określeniem "sflaczałego wyjca"(które, nota bene, uważam za trafne).
Nabiłem, właśnie tego potrzebowałem

Mianem sflaczałego wyjca raczej określiłbym popisy GnR na najnowszej płycie, no może z wyjątkiem 2 utworów. Nie jestem jakimś wielkim fanem Rojka, ale na tle polskiej pseudosceny muzycznej jest zdecydowanie dobrym artystą (np. "Cisza i Wiatr" w jego wykonaniu)...
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
leyzer87
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 19.06.2009, 01:49
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Nabiłem, właśnie tego potrzebowałem

Mianem sflaczałego wyjca raczej określiłbym popisy GnR na najnowszej płycie, no może z wyjątkiem 2 utworów. Nie jestem jakimś wielkim fanem Rojka, ale na tle polskiej pseudosceny muzycznej jest zdecydowanie dobrym artystą (np. "Cisza i Wiatr" w jego wykonaniu)...

No to chyba będziemy musieli jakiegoś moda grzecznie poprosić, o przeniesienie dyskusji "magicznymi klawiszami" do tematu o muzyce. Nie podoba mi się nowa płyta "Gn'R". Nie ze względu na kompozycje, które w większości są wyjątkowo fajne, nie ze względu na teksty(bo te, jak zwykle u Axl'a są... wyjątkowi ), nie ze względu na to, że to nie jest już Guns n' Roses(choć to niestety prawda, dla mnie to teraz Axl Rose flying circus) i też nie ze względu na "ponoć" gorsze warunki wokalne pana R.(k****, się dziwią ludzie. Sam śpiewam w kapeli w podobny, wysiłkowy sposób i wiem, że po koncercie kolejnego dnia mam flak zamiast strun głosowych. A co dopiero, jak koleś śpiewa jak szlifierka do metalu już ponad 20-a lat.), ale ze względu na fatalne brzmienie wszystkiego(ale to mój zarzut do 80% muzyki "rock'owej" robionej od co najmniej 10-u lat. To już nie brzmi jak kiedyś. Nawet Velvet Revolver uległo trendom w brzmieniach, psia mać. I oczywiście dlatego, że Axl miał po ponad 10-u latach zrobić lepszą płytę niż zrobił. Nie spodziewałem się po nim czystego rock'a, bo zawsze miał odchyły z innymi stylami, ale to powinna być znacznie, ale to znacznie lepiej wykonana robota.

A co do Rojka. Nie potrafię gościa znieść. Muzyka też mi nie odpowiada, tak samo jak te wszystkie natchnione brytyjskie wynalazki w stylu Oasis, którzy śpiewają o tym, że ptaszki umierają i niemogą z tym żyć w tym wielkim, okrutnym świecie.
Koleś śpiewa naprawdę irytująco. Jeżeli to kogoś urazi - pardon, ale nikt nie musi też lubić piskliwego Rose'a, ale Rojek dla mnie wpada do tego samego wora co Czesiek z Feel'a i Beata Kozidrak. Nie potrafię znieść ich głosów. Tak po prostu. Jakiś czas temu(parę lat szczerze mówiąc) oglądałem w publicznej telewizji jakiś polski festiwal i przed występem Rojek powiedział, że przeprasza bardzo słuchaczy, ale będą grali na żywo, a nie z playback'u. Chciał pokazać jaka to z nich niekonwencjonalna kapela, a ja sobie po występie pomyślałem - "dobrze, że przeprosił". Bo było za co.

I na zakończenie. Ja nie narzucam się nikomu z moją muzyką i oczekuję tego od innych. Nie oglądam festiwali na których usłyszę coś, czego nie lubię. Włączam TV tylko na wybrane programy(dwa-trzy razy w tygodniu) i chcę zobaczyć to, co miało lecieć, a nie jakiś zastępnik. Rojkowi oberwało się za "problemy techniczne" i moją irytację tym wywołaną.

Amen!

EDIT: Jeszcze raz przepraszam za off top'a, ale jakoś tak samo wyszło.
Ostatnio edytowane przez leyzer87 : 19.06.2009 o godz. 01:52.
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 19.06.2009, 07:45
Czym się różni router od switcha i do czego się używa jednego, a do czego drugiego?
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 19.06.2009, 08:47
Kiedyś znalazłem stronę która pokazywała całą historię zakupów/sprzedaży na allegro danej osoby (całą całą, bo pokazywała mi za ile kupiłem książkę 5 lat temu) - wie ktoś jak ta strona może się nazywać?

Allegro pokazuje niestety tylko ostatnie transakcje, a muszę sprawdzić za ile kupiłem pewne rzeczy w zeszłym roku.

Odpowiedz cytując
puchaty1906
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 19.06.2009, 08:56
Awe napisał(a):Wyświetl post
Czym się różni router od switcha i do czego się używa jednego, a do czego drugiego?
Router ma więcej możliwośc jest urządzeniem bardziej ogólnym niż switch. Bardziej szczegółowo, to switch jest łącznikiem w sieci, natomiast router jest łacznikiem sieci. Może podaj jaką sieć chcesz zmontować to zastanowimy się, którego użyć.
"Dla mnie Wisła to koledzy z którymi piję, jeżdżę na mecze i którzy się za mną wstawią, a nie jakiś 11 grajków z boiska..." by M....r
Odpowiedz cytując
TSWalos
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 19.06.2009, 09:24
Czy kierowca może prowadzic samochód w japonkach ?
Odpowiedz cytując
WiślakNH
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 19.06.2009, 10:02
Wydaje mi sie,że to w czym będzie prowadził zależy od kierowcy,a w japonkach jest chyba nie wygodnie.Po za tym jak widzę typa w japonkach to mnie trzepie
Ostatnio edytowane przez WiślakNH : 19.06.2009 o godz. 10:49.
Miasto Kraków - pozdrowienia dla Dobrych Chłopaków !!

Odpowiedz cytując
chester
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.06.2009, 10:12
TSWalos napisał(a):Wyświetl post
może, ale to pedalskie
Odpowiedz cytując
luk02
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 19.06.2009, 10:15
jak to jest w tym roku z basenem na Wiśle bo słyszałem ze ma byc zamkniety w tym roku ? jakies info ?
Odpowiedz cytując
Kamil
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2006

Stary 19.06.2009, 10:20
luk02 napisał(a):Wyświetl post
jak to jest w tym roku z basenem na Wiśle bo słyszałem ze ma byc zamkniety w tym roku ? jakies info ?
http://tswisla.pl/ts_basen_k3.html
Cytat:
Równocześnie informujemy, że w tym roku basen letni będzie nieczynny.
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 19.06.2009, 10:27
leyzer87 napisał(a):Wyświetl post

A co do Rojka. Nie potrafię gościa znieść.
Nie sądzisz że pomyliłeś tematy?(i nie chodzi mi akurat o ten post).
to jest temat mam pytanie a nie czy Rojek jest cool albo be, a że przypadkowo go bardzo lubię, w przeciwieństwie do muzyki pana z Twojego obrazka....hehe , no widzisz - Też byś pewnie zareagował gdybym napisał , czemu nie ma Dextera, tylko dają jakiegoś starego dziada, grającego rocka rolniczego.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Agnieszka
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.06.2009, 11:04
Więc tak - Jakies 3 dni temu pisałam normalnie sms-y z Orange po czym w pewnym momencie zaczęło mi wyskakiwać że "Wysyłanie nie powiodło się" od tamtej pory cały czas tak wyskakuje i nie mogę sms-ów wysyłać. Kase na koncie mam, dzownić mogę, a jak próbowałam się dodzwonić do Biura Obsługi Klienta na ten numer *100 to mi sekretarka mówi że nie można połączenia zrealizować. Mial ktoś tak? Co mam zrobić z tym by znowy dało się normalnie wysyłać te sms-y?
"Victoria Concordia Crescit"
Odpowiedz cytując
Maciejj
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 19.06.2009, 11:07
Agnieszka napisał(a):Wyświetl post
Więc tak - Jakies 3 dni temu pisałam normalnie sms-y z Orange po czym w pewnym momencie zaczęło mi wyskakiwać że "Wysyłanie nie powiodło się" od tamtej pory cały czas tak wyskakuje i nie mogę sms-ów wysyłać. Kase na koncie mam, dzownić mogę, a jak próbowałam się dodzwonić do Biura Obsługi Klienta na ten numer *100 to mi sekretarka mówi że nie można połączenia zrealizować. Mial ktoś tak? Co mam zrobić z tym by znowy dało się normalnie wysyłać te sms-y?
miałem kiedys podobny problem z heyah i........
po 2 dniach dołądowałem za 50 dyszek bo mi wychodził termin i juz normalnie działał
w****........ mnie jedno bo jakims cudem uciekło mi z konta 5 zeta
Odpowiedz cytując
Bartosz
JLB

Od: 01.2006

Stary 19.06.2009, 11:18
Jeśli doprowadzi się stan konta do ujemnej kwoty to wtedy blokują na jakiś czas możliwość wysyłania smsów, więc może tu leży przyczyna.
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Nie bądź gejem, rzuć na spreje!
Odpowiedz cytując
Agnieszka
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.06.2009, 11:20
Bartosz napisał(a):Wyświetl post
Jeśli doprowadzi się stan konta do ujemnej kwoty to wtedy blokują na jakiś czas możliwość wysyłania smsów, więc może tu leży przyczyna.
Niemożliwe bo mam 14 złotych na koncie jeszcze i pakiet z ponad 300 sms-ami. I tu ból... ;P
"Victoria Concordia Crescit"
Odpowiedz cytując
DYRU
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.06.2009, 11:35
ja tak kiedyś miałem. wina sieci prawdopodobnie. do mnie nawet smsy nie dochodziły. wyłącz na chwilę telefon później włącz. może to coś pomoże. pozdrawiam
...Pamiętaj gdzie Twój Kraj! Gdzie Dom Twój, bratni śpiew. I Tego nie porzucisz nigdy, Dumy z własnej Ojczyzny!...
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 19.06.2009, 11:37
TSWalos napisał(a):Wyświetl post
Mi sie w japonkach prowadzi ****.owo,nie wiem jak Tobie
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 19.06.2009, 12:09
Witam mam takie pytanie czy ktoś wie skąd mogę ściągnąć ZA DARMO Mega Patch PL 06 do fify 06?

Zarzućcie linkami może ktoś posiada. Będę bardzo wdzięczny
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 19.06.2009 o godz. 12:35.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 19.06.2009, 12:47
chester napisał(a):Wyświetl post
może, ale to pedalskie
Pedalskie ?

Tak samo pedalskie dla mnie jest jak widze łysego na ulicy,w koszulce nike,spodenkach nike,butach nike shox i oczywiscie ze smokiem wytatuowanym na łydce,bo inaczej sie nie da. Nie zaczynajmy dyskusji na temat mody w tym temacie.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
gris
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 19.06.2009, 12:50
Znacie jakieś dobre szkoły tańca towarzyskiego z nie najwyższymi opłatami?
Odpowiedz cytując
tomsts
Senior Member

Stary 19.06.2009, 13:22
ja niestety nie znam, ale przy okazji tez chetnie dowiedzialbym sie o dobrej szkole tanca w krk. poza tym mam pytanko odnosnie konkursu umbro ktory zakonczyl sie bodajze w niedziele. czy ktos ma jakiekolwiek info odnosnie tego, kiedy wyniki zostana ogloszone? jesli tak to bardzo prosze o jakies inf. pozdrawiam Wislaków!
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Stary 19.06.2009, 13:23
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
Mi sie w japonkach prowadzi ****.owo,nie wiem jak Tobie
A ja znowu w japonkach czuje sie najlepiej, jak bym mogl to bym wogole butow nie ubieral

Co do prowadzenia samochodu w japonkach to wolno nie ma w przepisach ruchu drogowego jakiegos szczegolnego zapisu.
,
Odpowiedz cytując
Grzybek_82
Junior Member

Od: 08.2008

Stary 19.06.2009, 13:27
Grzybek_82 napisał(a):Wyświetl post
Mam pytanko czy ten sparing z przebojem 27.06 w sosnowcu jest otwarty dla kibiców i czy sa jakieś ograniczenia ilościowe i jakieś biletyproszę o jakieś szczegóły jak ktoś zna
Ponawiam pytanko Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Stary 19.06.2009, 13:28
Grzybek_82 napisał(a):Wyświetl post
Ponawiam pytanko Pozdrawiam

Raczej na pewno nie bedzie otwarty dla publicznosci, zreszta jak zwykle bo koszty byly by wieksze od zysku
,
Odpowiedz cytując
Grzybek_82
Junior Member

Od: 08.2008

Stary 19.06.2009, 13:31
wielkie dzięki.Pozdrowionka
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 19.06.2009, 15:22
Jak bedzie najlepiej rozwiazac taka sytuacje.

Mam internet na PC w postacli LIveboxa Neo.
Na laptopie uzywam go poniewaz mam wbudowany Wi-Fi.

Ale co bedzie nalezalo podlaczyc zebym mogl miec i zeby go wykrywal drugi komputer PC
Nie posiadam w nim zadnego zlacza Wi-Fi...czy moze wystarczy taki wtykany modem jak jest od Liveboxa...czy to musi byc cos innego Czy modem Wi-fi jak jest cos takiego
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Stary 19.06.2009, 15:35
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post

Ale co bedzie nalezalo podlaczyc zebym mogl miec i zeby go wykrywal drugi komputer PC
Nie posiadam w nim zadnego zlacza Wi-Fi...czy moze wystarczy taki wtykany modem jak jest od Liveboxa...czy to musi byc cos innego Czy modem Wi-fi jak jest cos takiego
Najlepszym rozwiazaniem bedzie kupic karte belkina do pc( nie jest az tak droga) i miec bezprzewodowe polaczenie ja tak mam z rutera bo mi sie kabla nie chcialo ciagnac i smiga bez zadnego problemu
,
Odpowiedz cytując
Q13SON
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 19.06.2009, 16:38
Jak dojadę na ulice Kalwaryjską spod Galerii Krakowskiej? (autobus, tramwaj)
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 19.06.2009, 16:46
Zalży od której strony na tą Kalwaryjską chcesz? Na Mateczne dojedziesz spod Galerii autobusami 179, 304. 19 dojedziesz na Grunwaldzkie, z niego w coś się wskoczyć co jedzie do Matecznego.
Na Matecznym w któryś tramwaj możesz wsiac jak gzieś dalej (8, 10, 11, 23)
Odpowiedz cytując
qubu
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 19.06.2009, 16:51
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post

Nie musisz nic kupować. Wystarczy ten adapter WiFi który jest dołączany do LiveBoxa. Zainstaluj go normalnie z płytki, jeśli byłby problem odezwij się na PM to Ci pomogę.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów