|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Qrwa panowie troche to śmieszne się robi. Amika wygrała mecz i połowie forum się ciśnienie podniosło. Mnie szczerze to j**ie. Grajmy swoje i nie oglądajmy się na innych. Myśle że forma pomału idzie w góre. Wszystko w nogach naszych piłkarzy. A to co robi Amika Jaga czy inne drużyny mam w tyłku.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Z Lechem ciągle trzeba się liczyć- kiedy grają tylko w lidze nie ma co oczekiwać, że będą seriami tracić punkty. W lidze nie dopuszczą- brak pucharów to dla nich katastrofa.
Ale patrzmy głównie na siebie- przyjemnie jest po zdobytych w piatek 3 pkt patrzec spokojnie na kolejne mecze w lidze z poczuciem, że Wisła swoje w tej kolejce zrobiła. |
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Sprawa prosta. Amika odpadła z LE, więc walczy na 100% w lidze i PP. Efekt? Awans w Warszawie i 6 punktów w 2 meczach ligowych.
Amika jest już 6 w tabeli, a do 4 Korony traci zaledwie punkt. Więc realnie są w grze co najmniej o europejskie puchary. Trochę to jednak przeczy lansowanej w tym wątku tezie, że "poziom ligi wzrasta". Wystarczy, że Amikowcy spinają pośladki i bezproblemowo leją w lidze. W klasowej lidze taka strata jest nie do nadrobienia. W naszej buraczanej POZnaniacy mogą w 4 kolejki odrobić straty. To nie świadczy o ich klasie, a raczej o słabości ich krajowych rywali. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
A ta trawa to im urosła w końcu czy dalej kartoflisko?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Mają wymieniać murawę teraz, a dzisiaj grali na boisku Arki, bardzo dobrze przygotowanym. Jeszcze odniosę się do meczu Jagi, ten Cionek to jest chory psychicznie. Wchodzi wślizgiem 2 nogami, znowu komuś krzywdę zrobi, niby taki twardy, a w polu karnym się pokłada jak panienka. I ktoś tu pisał, że to jest solidny zawodnik... Pajac jakich mało...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że nie będzie mi dane zobaczyć go w akcji na R22.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Patrzmy na siebie, w lidze wszystko się jeszcze może zdarzyć. My 6 punktów, Lech także, czekam na bezpośrednią konfrontację i liczę na powtórkę z 2007 roku. Jutro życzę sobie remisu w Warszawie, bo 'liga będzie ciekawsza". Co do dzisiejszego meczu to również po cichu liczyłem że Arka coś ugra, a tu śledź usmażony na pyrach.
|
|
|
|
Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Sezon09/10:
Wisła: 2,35 Legia 2,05 Lech, Ruch 1,88 Sezon 10/11: Wisła 1,94 Jagiellonia 1,93 Legia 1,75 Górnik, Korona1,53 Lech 1,47 Tak na szybko porównałem średnią liczbę punktów w przeliczeniu na jeden mecz zdobywanych przez czołówkę w poprzednim i obecnym sezonie. To pokazuje, że 8 pkt w tym sezonie ma o wiele większą wagę niż w poprzednim. Teraz po prostu poziom się tak wyrównał (nie rozstrzygam czy w górę czy w dół, ale najbliżej mi do stwierdzenia że czołówka jest słabsza a doły i środek trochę silniejsze), że seryjne zdobywanie punktów przez jakąkolwiek drużynę raczej nie wchodzi w grę. Wg mnie zostały 3 drużyny walczące o mistrzostwo - te które aktualnie są na podium. Ale oczywiście mogę się mylić i życie wszystko zweryfikuje.
Ostatnio edytowane przez loozak84 : 05.03.2011 o godz. 22:29.
|
|
|
|
Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Dziwny mecz -do 85 minuty na remis,Amika napewno na zwyciestwo nie zaslugiwala.
A potem gol,jeden drugi,trzeci.I niby pogrom. Pogrom pogromowi jednak nie jest rowny ![]() Ale 3 punkty Kuchenni maja i juz lapia kontakt z czołowką. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Jestem pewien, że ten pajac nie pograłby w Wiśle, bo zamiast na czwartkowym treningu, meldowałby się na posiedzeniu Komisji Ligi.
Gdyby Lech go kupił, miałbym swoją prywatną najbardziej nielubianą parę obrońców na świecie. |
|
|
|
Member
Offline |
|
Masz rację, takiemu Bunozie czy Chavezovi to by mógł czyścić buty. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
To nie chodzi o 3 czy 4 żółtą kartkę, tylko jak ten kretyn gra. Jest nieodpowiedzialnym pajacem, co wielokrotnie pokazał (patrz. Niedzielan), niedługo połamie komuś nogi, ale co tam. Witsela też byś w Wiśle widział? Przeciez taki dobry gracz, a i kartek tak duzo nie dostaje?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
![]() Kupili Grzelaka który więcej czasu spędza w gabinetach lekarskich niż na boisku i większość kibiców o tym wie. Widać strata Grosickiego to więcej niż 30% o których wcześniej mówiłem i być może jest to 60%. Jednak ze wstępną oceną poczekam do kwietnia i zobaczymy czy Jaga będzie teraz pikować w dół i czy "eksperci" znowu będą wychwalać przygotowanie zespołu do sezonu. ![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Member
Offline |
|
Skoro wielokrotnie pokazał, że jest pajacem, to podaj przykłady. W twarz łokciem zarobił niejeden piłkarz, a takie wślizgi jak ten dzisiaj to się zdarzają w co drugim meczu. No ale skoro masz w pamięci wiele takich zagrań Cionka, to czekam na konkretne przykłady. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Może z tym wygrać ligę to lekka przesada. Jeśli będziemy się pilnować to jesteśmy głównym faworytem i jedynie Legia może nam zagrozić( Jagiellonia raczej bez Grosika może mieć ciężko). Skład mamy, tylko poprawić grę w obronie i nie spieprzyć prostych meczów i kto wie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
O tym jaką stratą dla Jagiellonii jest brak Grosickiego będzie można powiedzieć po kilku meczach. Jak na razie mamy za sobą dwa mecze wyjazdowe, a w takich w całej poprzedniej rundzie Grosicki strzelił jedną bramkę i dołożył jedną asystę.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Aha, i dlatego po sytuacji z Niedzielanem w tamtym sezonie w poprzedniej rundzie dostał tylko dwie kartki, mimo że grał w każdym meczu po 90 minut?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Takie wślizgi się zdarzają w co drugim meczu? 2 wyprostowanymi nogami? Nawet w lidze angielskiej coś takiego jest absolutnie niedopuszczalne. Kartek nie dostaje, to nie jest żadne wytłumaczenie, nie dostał nawet wtedy, co walił łokciami po całym boisku... |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ja tam bym się martwił o strasznie z przodu Jagielloni, a nie Wisły, bo my póki co bramki strzelamy. A podejścia gratuluję, i mam nadzieję, że temu drwalowi, ktoś wjedzie, w nóżki bądź walnie go w ryja tak samo jak on to robi. Może się czegoś nauczy
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
Bardzo silny - chyba najsilniejszy w ekstraklasie - jest środek pola. Wilk/Sobolewski/Siwakow/Melikson/Garguła/Jirsak/Boukhari/Kirm/Małecki - 9 pomocników tej klasy nie ma żaden klub w lidze. Daje to spore możliwości manewru. I do tego Łobo w roli jokera Jest też chyba niezły bramkarz, Pareiko na razie wygląda świetnie. Natomiast w ataku jest Genkow, który jeszcze nie oddał celnego strzału. Plus emeryt Żurawski i mający bramkowstręt Rios. A w obronie - wiadomo. Duet Bunoza-Jaliens nie zachwyca, zmiennik Chavez również, na bokach Cikosz i Pajlić też przeciętni. Gdybyśmy zamiast Genkowa mieli nadal Pawła Brożka, bylibyśmy głównymi faworytami. Brakuje nam snajpera, który potrafi zapewnić punkty w decydujących meczach. Oby Genkow się odblokował, ale do tego musi dostawać podania. Nie, moim zdaniem głównym faworytem nadal jest... Legia. Kadrę ma solidną, do tego kupiła nowego dobrego napastnika. Nie powinni mieć już problemów ze zgraniem. Jeśli Skorża tego nie zawali, mają wszystkie atuty w ręku. PS. Śmieszy mnie też pogrzebanie szans Jagi po jednym meczu. Sotirović pasuje charakterologicznie do tego zespołu i może się okazać niezłym wzmocnieniem. Aż tak jak Grosik to gry nie pociągnie, ale parę ważnych goli może strzelić.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 05.03.2011 o godz. 23:15.
![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
PS. Potrafisz korzystać z funkcji edytuj, aby nie nabijać sztucznie postów? ![]()
|
|
|
|
Member
Offline |
|
PS. Potrafię, ale chcę mieć tyle postów co ty. Sprawę trochę utrudnia fakt, że na tym forum nie ma licznika postów, ale staram się. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Analizując wyniki bieżącej kolejki, zastanowiła mnie wysoka porażka Zagłębia z Górnikiem. Jak dla mnie to oni są największym zaskoczeniem in minus po 2 kolejkach. Miedziaki niby skład na papierze dobry mają, sponsora nielichego, stadion całkiem, całkiem a znajdują się w dole tabeli. Jeszcze jedna chyba wpadka lub wpadki w najbliższej kolejce czy 2 i chyba trener Bajor poleci jako pierwszy ....
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez ladek1989 : 05.03.2011 o godz. 23:30.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Licznik postów, akurat jest. Coś Ci to ironizowanie nie idzie. Są pobłażliwi, bo nikomu się jeszcze nic nie stało, a sędzia też człowiek i nie wszystko musi widzieć. Co do kolejki, to tylu pięknych bramek, dawno nie widziałem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Moim zdaniem Jaga nie ma zespolu na Mistrza. Owszem oni z roku na rok sa coraz lepsi ale to nadal nie to. W tyms ezonie dobrze zaprezentowali sie w LE, w lidze lider po jesieni ale to nie do konca zasluga samej Jagi. To glownie zasluga slabej postawy reszty zepsolow, a moze nie tyle tych zespolow co roszad w nich. W Wisle na poczatku sezonu bylo dramatyczne zgranie, to samo w Legii, jeden wielki eksperyment. W Amice z kolei puchary Europejskie przez ktore odpuscili lige. Kazdy zespol z tej czolowej trojki notowal wyniki pozniej swoich mozliwosci, glupie wpadki. Efekt jest jaki jest. Jaga grajac lepiej niz w poprzednim sezonie ale nadal na poziomie niewystarczajacym do zdobycia mistrza (moim zdaniem) zostala liderem.
Spojrzmy jaka sytuacje mamy teraz. Wisla i Legia niemal juz dogonila Jage. Wisla znowu dokoptowala 5 nowych zawodnikow ktorzy musza sie zgrac z druzyna jednak widac ze to bedzie latwiejsze niz to zgrywanie sie z poczatku sezonu gdzie nam wywalili cala obrone... Legia juz mozna powiedziec zgrana. Znowu bedzie grozna. Amica ma strate do odrobienia co pokazali w tamtym sezonie, fart jendych i niefart frugich i Amica moze byc na koniec "majstrem"- oczywiscie wskazana tez pomoc sedziego w ostatnich kolejkach ligowych... A Jaga moim zdaniem stracila kluczowy element jakim byl Grosik. Dalej beda grac na swoim poziomie ktory wytyczyli na jesieni albo na nieco nizszym. Beda notowac na wyjazdach takie wyniki jak ten dzisiaj i wlasnie przez te wyjazdy przegraja Mistrzostwo. Tak to wszystko widze na dzien dzisiejszy. Obstawiam ze 1 bedzie Wiselka. A o miejsca 2,3,4 powalcza Amica, Legia i Jaga tyle ze tutaj moze byc roznie bo np dla Amici moze sie okazac ze priorytetem bedzie PP jesli beda wiedzili ze i tak z ligi nici. Mysle ze wszystko bedzie nadal tak napiete jak teraz, ta tabela ciagle jest bardzo płaska a w takim przypadku to sie moze w ostatniej kolejce okazac ze np zespol z miejsca 4 bedzie po 30 kolejce 2 i na odwrot. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
.![]()
|
|
|