The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.01.2013, 17:51
Nie jest źle lepszy Kulawik niż Smuda.Warto mieć nadzieje że po zakończeniu sezonu zapłaci za to Legionista którego decyzja jest ukłonem w strone Legii.Na pocieszenie mecz z Bełchatowem ewentualnie strata punkt z Podbeskidziem może być decydujący nie tyle co dla Kulawika ale dla Legionisty.Aczkolwiek możliwe że to tylko prasowy bełkot Legionisty bo na oficjalnej jeszcze nic ogłoszonego ani nic potwierdzonego i pewnie C nie podejmie decyzji ostatecznej nie wcześniej niż 7 stycznia
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 03.01.2013, 18:02
Używajże PRZECINKÓW! Strata punktÓW, decydującA, strata qrwa rodzaj żeński! Przed że PRZECINEK STAWIAMY! Bez "ani", tylko PRZECINEK! Odnośnie Cupiała NASTĘPNE ZDANIE, czyli wcześniej KROPKA!
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 03.01.2013, 19:02
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Ano własnie. To jest bardziej pracownik klubu na stanowisku trenera. Brak wizji, brak koncepcji, kazali trenować to trenuje, kazali zrobić raport to zrobił. Jak sobie przypomnę Maaskanta to między Tomkiem a Robertem mentalnie jest przepaść. Widać to choćby w postrzeganiu roli Cupiała i własnej obecności w klubie. Dla Przykładu trudno mi sobie wyobrazić jak Kula mówi że oczekuje od Bossa wsparcia i pomocy w realizacji wizji drużyny... Raczej widzę w nim kogoś kto jest własnie oceniany z pracy domowej - takiego wiecznego studenta. Studenta bez polotu, bez koncepcji na siebie. Oczywiście póki co lepszy taki student niż choleryk albo stary dziad no ale... mimo że osoba Kulawika nie tworzy następnych problemów ale też i niewiele rokuje na przyszłość.
Ale Ty próbujesz porównać faceta, który trenował przed Wisłą parę klubów i przyjeżdża z zagranicy (=nie zna Wiślackich "klimatów" i wierzy w to co mu naopowiadano w kwestii Klubu) do Kuli, który jest tu przeszło 20 lat, wszystko zna od podszewki i nie chce mu się/nie potrafi robić PR zresztą co komu przyjdzie z gadek, jak ta którą przytoczyłeś. Wg mnie takie zagrania mają w ogóle niewielkie znaczenie, a w tej chwili w Wiśle pewnie żadne.
Kazali to robi to i tamto - co tu nie gra? Miał powiedzieć - spierd.lajcie - nie będę trenował pierwszej Wisły, nie napiszę itd.? Zapewne nie po to robił uefa pro żeby trenować do emerytury ME Wisły, więc to dla Niego po prostu szansa na awans zawodowy i zdobycie doświadczeń. Pamiętajmy też, że działa w znacząco innych warunkach i komforcie pracy niż Maaskant, który zresztą jak przestało żreć też spuścił z tonu.
A kwestii zdobywania doświadczenia... swego czasu na forum nieźle oberwali za swoją pracę i zbieranie doświadczeń w Wiśle Petrescu potem Nawałka ostatnio Moskal, a dziś ogromna większość forumowiczów bardzo chciałaby któregoś z w/w. Żeby osiągnąć kolejne sukcesy Petrescu musiał zdobyć pewną ilość wiedzy, doświadczenia i popełnić ileś błędów (m.in. w Wiśle). Podobnie teraz na początku swojej drogi jest Kula..
Reasumując - zważywszy na wielkie przeszłe zasługi Kuli dla Wisły i na to, że jak dotąd zwłaszcza pamiętając o ogólnie dziwnej sytuacji w klubie niczego poważnego wg mnie nie z.ebał, a do kolejnego poważnego meczu pozostało 50 dni, marzy mi się sytuacja, że wszyscy tu zawieszamy przynajmniej do tego czasu jazdę po Kuli.
Jak w lutym-marcu przy stabilnej sytuacji w klubie będą klopsy w lidze i PP to będzie pora na poważniejsze wnioski i być może mocniejszą krytykę. Dziś jest to wg mnie przedwczesne.
Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 03.01.2013, 19:03
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Myślisz, że Bednarza na tyle nie ogarnia aby nie wpaść na ten pomysł ? Trener pod wodzą którego drużyna Górnika gra naprawdę dobry futbol podparty wynikami ponad stan. Jest dobrze przygotowana fizycznie, a trener wpłynął na to, że indywidualnie poszczególni zawodnicy zrobili krok do przodu. Dodają do tego, że temu trenowi kończy się kontrakt latem i jest "wiślakiem" a my odchudzimy do tego momentu mocno budżet to może JB wpadnie na ten pomysł.
Jedna uwaga - Adamowi Nawałce kontrakt z Górnikiem kończy się latem ale 2014 roku, co wyraźnie zaznaczył w wywiadzie z SE http://gwizdek24.se.pl/pilka-nozna/e...ad_298994.html
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 03.01.2013, 20:19
dulli78 napisał(a):Wyświetl post
Jedna uwaga - Adamowi Nawałce kontrakt z Górnikiem kończy się latem ale 2014 roku, co wyraźnie zaznaczył w wywiadzie z SE http://gwizdek24.se.pl/pilka-nozna/e...ad_298994.html
Patrzyłem na stronę KSG i tam przy informacji o podpisaniu z czerwca czy lipca 2012 jest mowa o roku z opcją przedłużenia o kolejny rok.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 03.01.2013, 21:03
nesta napisał(a):Wyświetl post
Szkoda, ze tak naprawde walkowerem oddaje sie walke o PP, ktory daje jednak gre w LE.
Gra w LE w obecnej sytuacji to problem a nic co można uznać za pozytywne. Klub na poziomie Podbeskidzia i gra w LE - to nie ma sensu. Tylko koszty po wylosowaniu takiego Tałdygorkanu pod granicą z Chinami i spora szansa na kompromitujące odpadnięcie. "Udało" się dwa razy przegrać z Azerami to "uda" się z Kazachami. Tym bardziej, że teraz Wisła jest jeszcze o klasę słabsza. Albo o dwie. LE nie ma żadnego sensu. Pokazał to zeszły sezon. Strata czasu.
Ostatnio edytowane przez thechris : 03.01.2013 o godz. 21:41.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 03.01.2013, 22:41
arti napisał(a):Wyświetl post
Ale Ty próbujesz porównać faceta, który trenował przed Wisłą parę klubów i przyjeżdża z zagranicy (......)
Chciałbym kogoś kto jest w stanie zmienić myślenie w klubie. Uważam znajomość 'realiów' Wisły za pewien rodzaj skażenia i nie traktuje tego faktu jako 'atut'. Plusem trenera zagranicznego jest inne podejście do trenerki, pod względem warsztatowym jak i pod względem mentalności. PMS do mnie nie przemawia a znajomość realiów klubowych Kulawika nie pozwala na zrobienie skoku jakościowego którego potrzebujemy. 'Realia' maja to do siebie że z nimi się nie walczy, co u Kulawika w sumie widać.

Porównuje tych dwóch trenerów, ich podejście do zawodu, doświadczenie. Dlaczego? Oboje pracowali czy pracują w Wiśle, oboje są z tego samego rocznika. Petrescu o którym mówisz jest o dwa lata starszy więc również można go dołączyć do tej dwójki. W ekstraklasie podobnego wieku co Kula jest Kasperczyk, Mroczkowski. Młodsza grupa trenerów to Ojrzyński, Kiereś, Probierz, Skorża. Rumak jest o 8 lat młodszy od Tomka i chyba najmłodszy w ekstraklasie. Patrząc przez pryzmat doświadczenia to Kula ma za sobą 7 lat trenerki i mimo to spory dystans do kolegów po fachu. Nie wiem czy w pół roku czy w rok prowadzenia Wisły nadgoni ten dystans.

Kula jest trenerem jakim jest, adekwatnym do tego co mamy lub będziemy mieć. OK. Jednak świadomość że jest zdecydowanie słabszy niż dotychczasowi trenerzy 'ery Cupiała' nie napawa optymizmem. Szczerze mówiąc ten dystans niepokoi i nie wierze ze zostanie nadgoniony. Jeśli nawet to nie w tak krótkim okresie. Ciężko mi też traktować Kulę jako półśrodek czy mebel który za chwile pójdzie w odstawkę ale chyba tak niestety będzie.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 03.01.2013, 23:15
nesta napisał(a):Wyświetl post
Szkoda, ze tak naprawde walkowerem oddaje sie walke o PP, ktory daje jednak gre w LE. Nikt chyba nie przypuszcza, ze Kulawik jest w stanie tak ta druzyne przygotowac aby ten PP zdobyla. Pomogloby to Wisle w tym trudnym okresie, glownie z marketingowego punktu widzenia. To tez wazny element w przekonywaniu pilkarzy z Polski i swiata do przyjscia do klubu, ze ten klub jest obecny w pucharach (nawet jak przy obecnej mizerii sportowej ta przygoda szybko by sie skonczyla).

Szkoda, ze marnuje sie jednak jakas tam szanse. Slychac bowiem, ze Wisla jako jeden z dwoch tylko klubow w Polsce, pojedzie na dwa dlugie, zagraniczne zgrupowania. Szkoda, ze nie bedzie juz ich prowadzil docelowy trener, ktory dzieki temu poznalby druzyne przed nowym sezonem, a i moze (patrz wyzej) udaloby sie ugrac cos jeszcze w obecnym.
Też nie rozumiem tej decyzji.

Przy całej sympatii do Tomka, ale decyzja o jego pozostaniu w roli pierwszego trenera niezbyt dobrze wróży i tak na prawdę stawia znak zapytania w kwestii prawdziwości intencji właściciela.

Cytat:
Trener to najważniejsza osoba.
Tak to widzą na zachodzie, a konkretniej dyrektor Regensburga po podpisaniu kontraktu ze Smudą.

Było multum czasu na znalezienie jakiegoś przyzwoitego, niezmanierowanego trenera... - osobiście od dawna obstaję przy zagranicznym. Tomka dać jako asystenta i w takim duecie małymi krokami tworzyć docelowy model drużyny.

Jak to teraz będzie wyglądało Jak Tomek spapra wiosnę to zapewne dojdzie do zmiany na ławce trenerskiej i zacznie się szukanie na wariata (bo czasu na zmiany w lecie mało) jego następcy. Tak ma wyglądać ta budowa potęgi na R22...
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 04.01.2013, 00:21
Smiech na sali.Psy szczekają karawana idzie dalej....Następne 2000 kibiców poszło w...Jak oni to zorganizowali?Autobusy jakieś po podstawiali?
A tak poważnie- ten sezon na straty i następny zapewne też,bo nie odrobimy żadnych strat finansowych i sportowych.Ave.... tylko kto ?
I dajcie już spokój z tym Cupiałem(za i przeciw),bo teraz to On chyba rozwiał co poniektórych wątpliwości.
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 04.01.2013 o godz. 00:29.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 04.01.2013, 00:38
Decyzja ...do przewidzenia.

W tym sezonie sie jeszce utrzymamy ,ale w przyszlym juz bedzie ciezko.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 04.01.2013, 09:46
Chciałbym kogoś kto jest w stanie zmienić myślenie w klubie. Uważam znajomość 'realiów' Wisły za pewien rodzaj skażenia i nie traktuje tego faktu jako 'atut'. Plusem trenera zagranicznego jest inne podejście do trenerki, pod względem warsztatowym jak i pod względem mentalności. PMS do mnie nie przemawia a znajomość realiów klubowych Kulawika nie pozwala na zrobienie skoku jakościowego którego potrzebujemy. 'Realia' maja to do siebie że z nimi się nie walczy, co u Kulawika w sumie widać.

Porównuje tych dwóch trenerów, ich podejście do zawodu, doświadczenie. Dlaczego? Oboje pracowali czy pracują w Wiśle, oboje są z tego samego rocznika. Petrescu o którym mówisz jest o dwa lata starszy więc również można go dołączyć do tej dwójki. W ekstraklasie podobnego wieku co Kula jest Kasperczyk, Mroczkowski. Młodsza grupa trenerów to Ojrzyński, Kiereś, Probierz, Skorża. Rumak jest o 8 lat młodszy od Tomka i chyba najmłodszy w ekstraklasie. Patrząc przez pryzmat doświadczenia to Kula ma za sobą 7 lat trenerki i mimo to spory dystans do kolegów po fachu. Nie wiem czy w pół roku czy w rok prowadzenia Wisły nadgoni ten dystans.

Kula jest trenerem jakim jest, adekwatnym do tego co mamy lub będziemy mieć. OK. Jednak świadomość że jest zdecydowanie słabszy niż dotychczasowi trenerzy 'ery Cupiała' nie napawa optymizmem. Szczerze mówiąc ten dystans niepokoi i nie wierze ze zostanie nadgoniony. Jeśli nawet to nie w tak krótkim okresie. Ciężko mi też traktować Kulę jako półśrodek czy mebel który za chwile pójdzie w odstawkę ale chyba tak niestety będzie.
Z kolei Nawałka w wieku 40+ współzdobył samograjem MP 2001, potem wyłożył się w Lubinie, potem nic specjalnego z Jagą, potem kopniak z Wisły (w wieku 50), praca z Leo, dobra robota w GKS no i pozytywne 3 lata w Górniku. 55 lat skończone w październiku. A więc dość późny start, potem jeszcze kilka porażek i dopiero około 50 wyjście na prostą. A dziś wielu z nas przyjęłoby Go z otwartymi rękami w Wiśle.
Ludzie których wymieniłeś dzięki splotowi przypadków (może jakimś umiejętnościom też) zostali rzuceni wcześnie na głęboką wodę i dzięki temu są na ten moment dalej od Kuli. Ale co będzie dalej z nimi i z Kulą - tego nie wiem.
Moim zdaniem myślenie w klubie musi się zmienić na górze, musi urodzić się wizja taka czy inna i musi być konsekwentne działanie w kierunku jej realizacji połączone oczywiście z wyrywaniem chwastów, które przeszkadzają. Nawet niezły trener z zagranicy nie wygra z ogólnym chaosem panującym w klubie - jest za nisko w hierarchii klubowej w Wiśle. Maaskant poległ po roku, inni z wyjątkiem Skorży nie wytrzymali nawet tyle.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 04.01.2013, 10:58
http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...037fda86,1,3,5

Cytat:
....... Doskonale zdajemy sobie sprawę z tego, że największą szansę na awans do europejskich pucharów mamy poprzez Puchar Polski. Dlatego potraktujemy go priorytetowo........
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
GonzoNS
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 04.01.2013, 11:04
Całą dziesiątkę będzie ciężko wytypować, ale kilku zawodników mogę wskazać. Na tytuł piłkarza roku zasłużył dla mnie Czarek Wilk, który grał przede wszystkim równo i zawsze z ogromnym zaangażowaniem. A dalej widzę takich graczy jak: Łukasz Garguła, Dariusz Pawlusiński, Dariusz Jarecki, Radek Sobolewski, Maor Melikson i Karol Piątek. Jeśli natomiast chodzi o odkrycie roku, to jest nim dla mnie Michał Nalepa.

-------
Taaaaa Łukasz na 2 miejscu .... Boże ...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 04.01.2013, 11:10
haha
kpina
co za ....a wypowiedź.

Puchar Polski potraktujemy priorytetowo, bo do tego momentu mielismy na niego wyjabena.A Wy kibice, jestescie idiotami, bo wierzycie ze pilkarze sa profesjonalistami i w kazdym meczu dają z siebie 100%.

moze mi ktoś przedstawić jakieś plusy trenera, pomijajac to ze jest Wiślakiem?

E: a co jeśli jednak z tego PP juz z Jagą odpadniemy? Wakacje do lipca ?
Za lige w takim razie pilkarzyki nie powinni otrzymać uposażenia, bo grają ją dlatego że muszą.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 04.01.2013 o godz. 11:27.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 04.01.2013, 11:12
Po części ma rację - ligę już dawno odpuścili więc za coś się muszą wziąć
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 04.01.2013, 11:56
arti napisał(a):Wyświetl post
(..) Ale co będzie dalej z nimi i z Kulą - tego nie wiem.
Moim zdaniem myślenie w klubie musi się zmienić na górze, musi urodzić się wizja taka czy inna i musi być konsekwentne działanie w kierunku jej realizacji połączone oczywiście z wyrywaniem chwastów, które przeszkadzają. Nawet niezły trener z zagranicy nie wygra z ogólnym chaosem panującym w klubie - jest za nisko w hierarchii klubowej w Wiśle. Maaskant poległ po roku, inni z wyjątkiem Skorży nie wytrzymali nawet tyle.
Nie mamy warunków na dobrego trenera, to prawda. I pewnie jeszcze jakiś czas nie będziemy mieć. Tyle że to nie neguje faktu jaki jest - zjazd na pozycji trenera zaliczyliśmy konkretny. Nie ma co żyć Kulawikiem takim jaki będzie za 10 lat i mówić ze jest przyszłym Nawałką, Smudą lub potencjalnym Petrescu. Żyje się dniem dzisiejszym a nie nadziejami na przyszłość.

Trzeba też jasno powiedzieć i przyjąć do wiadomości że Kulawik nie jest atutem i jest I trenerem Wisły dzięki ' splotowi przypadków (może jakimś umiejętnościom też)' głównie dlatego że był ostatni na liście. Wywaliliśmy Roberta, potem siła rozpędu wyleciał Kazik, zaprosiliśmy do współpracy Probierza który powiedział 'dość' i ostał nam się Kula. To pociąga za sobą pewne konsekwencje - jego pozycja w klubie jest słaba i niepewna, opinia o jego umiejętnościach i doświadczeniu jest powiedzmy 'średnia' i nie pasuje do wizji budowania klubu która urodziła się u Bednarza (nota bene Jackowi wychodzą przeważnie rozwiązania z końca listy swoich życzeń - listy trenerów tez to dotyczy).

Przeraża refleksja że osoba trenera dalece odbiega od poprzedników i mimo to nie jest najsłabszym ogniwem w łańcuszku. Czy Kulawik wpasowuje się w chaos klubowy czy też jest to objaw małej stabilizacji sam nie wiem. Wątpię natomiast aby wytrzymał na stołku tyle co Maaskant czyli chociaż rok - nic za tym nie przemawia.

Dziś czytałem że skupiamy się na PP. Fajne cele sobie wyznaczamy, coraz mniej konkretne i coraz bardziej oczywiste.
W październiku: 'Wisła ma grać ładną piłkę', 'odzyskać radość z gry', 'musimy poprawić obronę', 'wprowadzamy młodych' ,problem leży w 'psychice'.
Grudzień: 'zabrakło dwóch punktów', winne zmiany personalne w obronie.
Styczeń: 'chcemy grać lepiej (...) i przede wszystkim gromadzić więcej punktów' 'skupiamy się głównie na PP'.

Priorytetem Kuli jest obrona i ciułanie punktów plus pewnie odgórna walka o PP. OK. Zobaczymy co mu wyjdzie - daj Boże aby był z siebie zadowolony bo to z pożytkiem dla Klubu. Niech walczy.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 04.01.2013 o godz. 12:08.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 04.01.2013, 12:38
nota bene Jackowi wychodzą przeważnie rozwiązania z końca listy swoich życzeń - listy trenerów tez to dotyczy
To może niech układa te listy od najgorszych mozliwych rozwiązań tak żeby na końcu znalazły się te najlepsze możliwe?

Np. powie że stara się za 20 mln eurasów kupić najgorszego mozliwego piłkarza z VI ligi. Co tradycyjnie mu się nie uda i przez przypadek za darmo przywiezie jakiegoś drugiego Messiego.

PS. tak, wiem że suchar.
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Stary 04.01.2013, 16:07
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Jest tani, a przecież to jest obecnie najważniejsze kryterium w doborze sztabu i zawodników.

Sikorski za darmo? Bierzemy! Drewniany Frederiksen z kartą na ręku? Czemu nie, nieważne, że nie umie grać w piłkę. To, co jest teraz w Wiśle to nie jest zespół, tylko zlepek przypadkowym grajków.

I to od nich powinno się zaczynać rekonstrukcję, nie od trenera. Z pustego to i Salomon...
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 04.01.2013, 17:20
haha

Bednarz będzie mógł mówić Kulawikowi kto ma grać na bramce, a on z pokorą przyjmie jego wskazówki i wypiszę taki skład jaki będzie chciał JB.
Przecież gdyby nie JB to grałby Pareiko w Lubinie dlaczego ? wszyscy widzieliśmy. Ale Kulawik za namowami JB utrzymuję, że postawiłby na Miśkiewicza też w następnych meczach. Shit
Mam tylko nadzieję że Kulawik będzie podejmował decyzje zgodnie w z własnym rozsądkiem oraz po naradach w sztabie a nie po tym co mu mówi Bednarz bo nie kieruje się dobrem drużyny tylko patrzy aby piłkarz sprowadzany przez niego coś w końcu zagrał.... bilans jego transferów to 0:4 w plecy. Głowackiego już mu nie liczę.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 04.01.2013 o godz. 17:46.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 04.01.2013, 19:57
Liczyłem, że będzie chociaż Wdowczyk...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 04.01.2013, 20:00
gypsy napisał(a):Wyświetl post

I to od nich powinno się zaczynać rekonstrukcję, nie od trenera. Z pustego to i Salomon...
ale czy cechą dobrego trenera nie jest to, ze wezmie słabych piłkarzy wyciagnie z nich maks, ustawi druzyne odpowiedno itp?

Odpowiedz cytując
Xels
Member

Od: 08.2012

Stary 04.01.2013, 20:40
Możecie sobie mówić co chcecie ale jestem w stu procentach za Kulawikiem .Trzeba mu dac szanse ,może na obozie coś zrobi z tych nieudaczników , Kazia też na początku nie akceptowaliście.Jak to sie mówi pożyjemy zobaczymy.
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 04.01.2013, 20:56
szprotson to teraz właśnie będzie się mógł wykazać bo SAM ustali tok przygotowań i będzie za to w pełni odpowiedzialny, każdy kto trochę głębiej zazna się w tajniki przygotowania do sezonu wie że jak ktoś je sobie spieprzy to podczas ligi nic nie zrobi...

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 04.01.2013, 22:09
Wiem o tym doskonale, ale jakos nie wierze w jego warsztat.
w klubie dalej jest ten sam trener motoryki co za Probierza czy jest ktoś nowy?

Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 04.01.2013, 22:25
Poczekajcie z tym psioczeniem do wiosny - tak czy siak liga już zawalona i to bynajmniej nie przez Kulawika. Sam mam wątpliwości co do jego warsztatu ale z drugiej strony to zawsze był kawał profesjonalisty (w przeciwienstwie do Probierza...) i myślę, że zawodnikom będzie potrafił przekazać to co ma najlepszego do zaoferowania. Niech tylko wysyłają kogoś innego na konferencje prasowe i wywiady, bo akurat z tym zawsze u Tomka było słabo

thechris napisał(a):Wyświetl post
Liczyłem, że będzie chociaż Wdowczyk...
Ty tak poważnie?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 05.01.2013, 01:43
haha
kpina
co za ....a wypowiedź.
Nie wiem co Cię tak cieszy. Ja po cichu liczyłem, że się w tym sezonie jednak utrzymamy. Ale jak po takiej rundzie zaczną jeszcze odpuszczać...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 05.01.2013 o godz. 02:25.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 05.01.2013, 11:05
cieszy? Nie racjonalizuj po raz enty. To smiech przez łzy czytajac kolejna głupkowatą wypowiedź "trenera"

Odpowiedz cytując
RYBA
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 05.01.2013, 21:27
no zobaczymy. Jeśli Kulawy zostaje to trzeba trzymać za niego kciuki i tyle. Może chociaż Puchar Polski......
TUSK TY MATOLE TWÓJ RZĄD ROZJEBIĄ KIBOLE !!!
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 06.01.2013, 15:32
Mam nadzieję, że po sezonie Tomasz nie powie, że zabrakło mu 2 pktów .... do utrzymania...
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 07.01.2013, 10:50
Puchar Polski? No świetnie, tylko kiedy potrafiliśmy wygrywać mecze systemem pucharowym? Jakie mamy przygotowanie fizyczno-motoryczne, żeby wytrzymać choć 60 minut, a gdzie tam do 120 plus doliczony? Żeby byli w stanie karne wygrać, choć nie pamiętam kiedy ostatnio to się zdarzyło, chyba Saragossa?
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów