|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Stracili kolejnego kluczowego zawodnika, tak tylko przypominam...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2020
Offline |
|
|
Zastanawia mnie kwestia młodzieżowca - wiadomo już który z naszych młodych jest najbliżej wypełniania tego obowiązku?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Wiem że czasami zdarzają się ciężkie/źle momenty, ale po tym co Grabowski zrobił w Poznaniu w meczu z amiką przy jednej z bramek, to jest niewytłumaczalne i pytanie czy tak się ograł później. Bo to było jedno z tych zagrań, których wstydzisz się na orliku.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Przecież o Grabowskiego mamy obecnie spór z Bruk-Betem. Raczej się nie pali do powrotu do nas.
Ja bym najchętniej stawiał na kogoś z trójki Hojo, Buksa, Pawłowski. Mniej chętnie na Szota. Bramkarz młodzieżowiec to z reguły nie jest dobry pomysł. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Wrobelki cwierkaja, ze Alon juz w Krakowie. To oznacza, ze mamy duet Beqiraj-Turgeman i oby do nich Buksa. Pewnie bedzie jeszcze ktos mlody w obwodzie.
Do wszystkich, ktorzy pisza ze para Janicki-Klemenz jest za slaba. Broni caly zespol, nie tylko dwoch srodkowych obroncow. Mozna miec 4 najlepszych obroncow swiata. Jesli reszta druzyny nie dolozy sie w grze obronnej to czesto wyglada to tak, ze obroncy zawalaja. Moim zdaniem juz teraz wyglada to przyzwoicie. Lis Niepsuj/Gruszkowski Janicki/Hoyo Klemenz Sadlok/Grabowski Basha Zhukov Kuveljic/Pawlowski Blaszczykowski Mak Buksa/Turgeman Turgeman/Beqiraj Dojdzie jeszcze jeden skrzydlowy (najpewniej lewy, bo na prawa strone jest Bogus), dojdzie srodkowy obronca i w zasadzie sklad zamkniety. Moze nie bedzie to team na top 3 ale na top 8 sie mozemy zalapac ;-) |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Bezwzględnie potrzebny jest jeszcze skrzydłowy i pozycja nr 10 (chyba, że Kuba zagra na 10-ce, do czego w sumie ma walory). Pawłowski to nie jest piłkarz na Ekstraklasę, zamiast niego będzie wychodził Boguś.
![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
|
Coś czuję, że Skowronek może zacząć wdrażać swój plan na grę 3 obrońców, który próbował po wznowieniu rozgrywek. Mamy w składzie 2 kontuzjogennych skrzydłowych, więc gra z typowymi skrzydłowymi i tak na dłuższą metę się wysypie.
Przy trójce obrońców może wyglądać to tak: Lis Klemenz - Janicki - Hoyo Niepsuj - Basha - Sadlok Kuba - Zhukov Turgeman? - Beqiraj |
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
|
A to nie jest tak, że trzema obrońcami da się grać gdy ma się piłkarzy przechujów? A nie marne płotki?
![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
W polskiej lidze to tylko Czerwiński, Mladenovic i chyba tyle ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2018
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Przy takim systemie trzeba mieć w kadrze 5 srodkowych + wahadłowych z końskim zdrowiem. Na szczęście w sparingu że Stala wyszliśmy 451 i wyszło nam to na dobre. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
|
Też mi się to nie widzi... I nie widziało mi się w maju jak wracała liga, a jednak zagraliśmy tak kilka meczów jeśli mnie pamięć nie myli.
Aaaa teraz jeszcze czytam, że bierzemy gościa na środek obrony, któremu zdarzało się grać całkiem sporo w ustawieniu 3-5-2 lub 5-3-2... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Granie trojka z tylu to jest proszenie sie o pobicie rekordu porazek w zeszlym sezonie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Raczej nie będzie tak źle bo sparing zagrany czwórką.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Obie połowy grane starym 4-2-3-1, więc nie ma co się bać
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Według twittera już podpisany Adi Mehremic...
Oto jego portfolio: 2011/2012 - 8 występów w lidze bośniackiej dla Velez Mostar 2012/2013 - 12 występów i 3 bramki w lidze bośniackiej dla Velez Mostar w rundzie jesiennej, ale po niej został odpalony i w rundzie wiosennej zagrał tylko 3 razy w 2 lidze bośniackiej dla Olimpic Sarajewo, z którego też został odpalony 2013/2014 - jesienią zakotwiczył w lidze słowackiej rozgrywając aż 4 spotkania Ruzomberoka, ale ten z niego zrezygnował i wiosną grał już w lidze łotewskiej dla Spartaksa Jurmala, 15 spotkań i jeden gol to wszystko, bo później trafił na ławę i został pożegnany 2014/2015 - kolejny sezon rozpoczął już w barwach Frydek-Mistek, które wtedy grało w 2 lidze czeskiej, rozegrał tam 13 spotkań i strzelił 4 bramki 2015/2016 - szok! na kolejny sezon wreszcie został w tym samym klubie, w drugiej lidze czeskiej dla Frydek-Mistek rozegrał kolejne 9 spotkań jesienią i na wiosnę za darmo odszedł z powrotem do ligi słowackiej, tym razem do FK Senica, gdzie rozegrał 13 spotkań, strzelił 1 bramkę i tradycyjnie został odpalony 2016/2017 - pozostał jednak w lidze słowackiej i dla Spartaka Myjava zagrał 11 razy strzelając 3 bramki, ale wiosną znowu ruszył w świat, tym razem do ligi austriackiej, gdzie dla zespołu St. Polten zagrał 13 razy i strzelił 1 bramkę 2017/2018 - jesienią w St. Polten zagrał tylko raz i został znowu odpalony, więc musiał sobie szukać klubu na wiosnę i tak trafił do Zeljesnicara Sarajewo, czyli znowu liga bośniacka, wiosną 12 występów i kolekcja 6 żółtych kartek 2018/2019 - Zeljesnicar Sarajewo przystąpił do europejskich pucharów, ale przerżnął w pierwszzej rundzie i nasz bohater nawet w tych meczach nie zagrał, a wręcz został z klubu odpalony, więc jesienią kolejny wyjazd z ligi bośniackiej, tym razem próba podbicia ligi ukraińskiej, gdzie przez cały sezon w klubie Karpaty Lwów zagrał 18 razy, strzelił bramkę, zaliczył 2 asysty i zebrał 6 żółtych kartek, oczywiście po sezonie został odpalony 2019/2020 - jakimś cudem zahaczył się w lidze portugalskiej w zespole Desportivo Aves, ten klub od 6 kolejki do samego końca ligi zajmował ostatnie miejsce w tabeli, a nasz bohater zagrał jesienią w 8 spotkaniach po czym został odpalony i do końca sezonu nie wystąpił już ani razu, a po sezonie został już pożegnany 2020/2021 - teraz czas na ligę polską i Wisłę Kraków...
Ostatnio edytowane przez Jontek : 05.08.2020 o godz. 17:11.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Szukając pozytywów...... jak na obrońcę, to ma całkiem niezłe liczby w ofensywie
Mówiąc poważnie, to jakby na ten transfer nie spojrzeć, to na papierze się absolutnie nie broni, ciężko mi też sobie wyobrazić, żeby proces jego scoutowania wyglądał inaczej jak prześledzenia instata, czy wisescouta, raz że ostatnio mało grał, dwa że była pandemia... Szczerze mówiąc ze wszystkich transferów dokonywanych przez obecnie zarządzających klubem ten wygląda najmniej poważnie i daje najmniejsze szanse na wzmocnienie drużyny (a przypominam, że już za czasów tria trafiali tu Janicki, Niepsuj, Klemenz, Silva, czy Chuca). Miejmy nadzieje, że będę musiał to wszystko odszczekać za pół roku. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kiewicz o nim napisał na twitterze, więc do 19:06 modlę się, by to było tylko spalanie jego źródła wycieków przez klub
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Polityka transferowa nic a nic nie zmieniła się a podobno zgodnie z zapowiedziami tak miało się stać. Tradycyjnie przed kolejnym sezonem sprowadzamy szrot a nasz nowy napastnik to chyba z 10 kg ma nadwagi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Poczekaj, aż Brzęczek zluzuje Skowronka i będziemy skazani na jednego trenera.
Ale hej, lepsze to niż przeszłość. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Nasz nowy napastnik wcale nie ma 10kg nadwagi. Natomiast owszem, sprowadzamy szrot bo jesteśmy drużyną drugiej połowy tabeli Ekstraklasy. Sportowo i finansowo.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|