|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2002
Online |
|
|
Jakby ktoś widział w nich potencjał to by dostali kontrakty na te 2-3 lata, jak widać Wisła potrzebuje ich jako zapchajdziury.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Jako młodzieżowców żeby w razie czego miał kto grać w 11.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Z zawodnikami 15-18 można podpisać profesjonalny kontrakt na maksymalny okres 3 lat. Łącznie. Im wcześniej mieli podpisany pierwszy taki kontrakt, tym potem krótsze mogą być kolejne kontrakty u-18.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
To się tyczy tylko Hoyo, bo pozostali tj. Broda i Szot już są po 18-stce.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Gołym okiem widać, że Kamil Wojtkowski coś w sobie ma. Problem w tym, że zagrał u nas wiele minut i do dzisiaj nie wiem czym jest to "coś. Nie boi się, próbuje iść do przodu, fajna dynamika, moim
zdaniem też mimo wszystko dużo walczył kiedy był na boisku. Tylko to zdecydowanie zbyt mało, żeby przedłużyć z nim umowę. - Kamil nie dawał liczb, Kamil wielokrotnie grał sam nie patrząc na kolegów, Kamil ma problemy z podjęciem odpowiedniej decyzji, Kamil nie panuje nad emocjami na boisku, Kamil nie jest tytanem pracy i ciężko dotrzeć do jego głowy. Ten rozwód był potrzebny, wcale mnie nie zaskoczy jeśli w innym klubie odpali ale to będzie oznaczało, że się ogarnął i skupił na pracy. Była potrzebna zmiana środowiska i nie było sensu go trzymać, zwłaszcza, że stracił status młodzieżowca. Co do Boguskiego, oczywiście co było wiadome wylało się wiele bagna zarówno na samego Rafała jak i na tę decyzje. Sam nie jestem tym wielkim fanem Boguskiego, wielokrotnie sam z niego śmieszkowałem, nigdy natomiast nie przyszło mi do głowy, żeby pokazywać brak szacunku człowiekowi który rozegrał w barwach mojego klubu ponad 350 spotkań i walnie przyczynił się do tego, żebym to ja mógł się cieszyć z sukcesów Wisły. Czy tego ktoś chce czy nie chce Boguski do Mistrzostw które świętowaliśmy dołożył swoje trzy grosze. Nigdy nie będzie Błaszczykowskim, Brożkiem, Sobolewskim ale to nie znaczy, że nie jest zasłużonym zawodnikiem w historii tego klubu. Decyzja o pozostaniu się broni, przeciętnie ale zagra na wielu pozycjach, lubiany w szatni, szatnia potrzebuje ludzi stąd a nie tylko przybyszów, dobry fizycznie. To, że Boguski zagrał w tamtym sezonie tyle minut jest zasługą tego, że on w porównaniu do innych był ciągle do dyspozycji i za to dostał kontrakt.
Ostatnio edytowane przez X-Ray : 31.07.2020 o godz. 16:25.
![]()
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.
Cytat:
|
|
|
|
Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Myślę, że przed nami kluczowy tydzień w kwestiach transferowych. Cele minimum: przedłużyć kontrakt Olka Buksy, 3 transfery IN (2 ofensywni zawodnicy, 1 obrońca). Jeśli się to uda domknąć do końca przyszłego tygodnia to będzie jeszcze czas na zgranie i dopracowanie fizyczne ewentualnych wzmocnień. Wierzę w nasz zarząd, że mają pomysł na tę drużynę. Jeśli się nie uda i nikt nie dojdzie to będziemy grać tym co mamy (3-4 zawodników z jakością + zapchajdziury), i będziemy liczyć, że kogoś uda się przekonać w trakcie trwania sezonu, bo okienko jest długie. Mam też wrażenie, że odwlekanie podpisania kontaktu przez Olka ma też przyczynę w braku transferów i niepewności jak będzie ona wyglądała w nowym sezonie. W drużynie z dobrą ofensywą łatwiej się wypromować napastnikowi. Na szczęście Olek ma Białą Gwiazdę w sercu i powinno być OK.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pomysł pomysłem, ale wszyscy jakby zapominają, że tu się hajs liczy, u nas nie jest dobrze a jeszcze ten covid doszedł... generalnie jeżeli naszym planem jest ściągniecie 3-4 zawodników, ale jakościowych, to jakość kosztuje i sam jestem ciekaw jak to będzie, ale najważniejsze żeby piłkarze mieli jakość, bo tacy się szybko odnajdą (co pokazało okienko zimowe). Mam nadzieje, że najważniejsze wzmocnienia uda się dokonać przed pierwszym meczem ligowym, a PP przepchniemy tym co mamy, na szczęście trafiliśmy na 3 ligę, więc jeśli po przygotowaniach piłkarze nie będą zajechani to spokojnie damy radę tym co mamy.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
bramka - Lis/Buchalik/Broda
prawa obrona - Niepsuj/Burliga/Gruszkowski* srodkowi obroncy - Janicki/Klemenz/Hoyo lewa obrona - Sadlok/Grabowski* defensywni pomocnicy - Basha/Szot/ srodkowi pomocnicy - Zukov/Kuveljic/Silva/Pawłowski/Plewka* ofensywni pomocnicy - Chuca lewy napastnik - Mak/Madembo* prawy napastnik - Kuba/Boguski srodkowy napastnik - Beqiraj/Buksa/Zdybowicz*/Balicki* *nie wiemy czy sa w planach by dostac szanse na gre w esie na pewno priorytetem sa lewy obronca (nawet gdyby Grabowski został), srodkowy (bo mamy tylko trzech), ofensywny pomocnik (bo Vukan odszedł i zostaje tam tylko Chuca, z koniecznosci moze grac tez Silva), lewy skrzydłowy (bo mamy tylko pewnego Maka) i trzeci srodkowy napastnik (bo z dwoma to my daleko nie zajedziemy, chyba ze Zdybowicz lub Balicki by zostali), gdyby dołaczyli wtedy zawsze kogos z wyzej wymienionych zawodnikow moznaby wypozyczyc (głownie młodziezowcow). Najlepiej by było miec na kazda pozycje przynajmniej po trzech zawodnikow (zeby nie przejmowac sie kontuzjami) ale pewnie na wiekszosc pozycji (nie wliczajac srodkowych obroncow bo ich trzeba przynajmniej 4 lub 5) bedzie tylko po dwoch zawodnikow (jak zapowiadano kadra ma byc mniejsza)
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 31.07.2020 o godz. 21:51.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Pamiętajmy że jesień to tylko 14 kolejek w tym 4 długie 2 tygodniowe przerwy na reprezentację. Wkomponowanie zawodników nie trwa tydzień, ale miesiące i wolę aby pion sportowy ściągnął lepszego zawodnika za miesiąc niż przeciętniaka teraz - bo "ludzie chca chleba i igrzysk." Również wierzę że w klubie mocno pracują nad transferami, ale czym lepszy zawodnik to jest trudniejsze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2017
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Szrot to można zawsze złapać, ale wydaje się, że jeśli już to szrot jest zbierany na początku okienka, bo tani i można łatwo uzupełnić kadrę, a takich lepszych piłkarzy dla których Polska nie jest pierwszym wyborem można capnąć raczej później niż prędzej, ale generalnie to takie tam dywagacje. Jak się ma scouting, jakiś pomysł, bajere i jakiś tam pinondz to dobrego piłkarza (jak na nasze warunki) zawsze można zgarnąć, pamiętajmy w jakiej my lidze gramy.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
W sezonie za Kiko gdy sezon startował ok 20 lipca. Kolar - 31 sierpnia Imaz ok 20 sierpnia Basha ok 10 sierpnia Turgeman kilka dni przed 1 kolejka wiosenna Belek do nas przychodził już po starcie rundy wiosennej. Więcej nie grzebie w przeszłości ale myślę że przykłady można mnożyć gdy pod koniec okna przychodzili solidni zawodnicy i tak jak kolega wyżej pisał, wcześniej podpisany zawodnik nie znaczy że będzie lepszy niż ten który przyjdzie później. Wisła nie jest dla piłkarzy pierwszym wyborem ani w naszej lidze, ani za granicą. Każdy transfer to dziesiątki godzin przekonywania itd Tym bardziej w naszej ciężkiej sytuacji finansowej. Po pierwszych 2 kolejkach ligowych nastąpi 2 tygodniowa przerwa na reprezentację. Spokojnie będzie czas na wkomponowanie nowych zawodników, a póki co to damy radę tym co mamy w pierwszych 3 spotkaniach... Jak mamy brać byle piłkarza z zagranicy to lepiej nie podpisujmy nikogo. Na starcie sezonu nigdy nie mamy kadry przetrzebionej kontuzjami ani kartkami, żeby nawet obecny skład miał nie dać rady. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Dość często zdarza się, że wolny piłkarz przeciągnie strunę w negocjacjach z innymi klubami, a potem musi się ratować przed bezrobociem. Przykładem jest Tudor z Rakowa.
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Przedłużenie kontraktu z największym przebierańcem w naszej przaśnej i amatorskiej lidze jest robieniem w dalszym ciągu pośmiewiska z Wisły i sprawia, że coraz mocniej widać, że odbudowa klubu została na dobre zablokowana przez środowisko odnowionego TS-u (odnowionego dla naiwnych) - w zasadzie można stwierdzić, że to oni powracają do ponownego rządzenia klubem.
Co na tym forum coraz mocniej widać - jak w latach 16-18. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
KOALIK
Naprawdę szczerzę chciałbym poznać dokładny ciąg przyczynowo skutkowy między przedłużeniem kontraktu przez (jak rozumiem) Boguskiego a rządzeniem przez TS z tylnego siedzenia. Rozwiń myśl. |
|
|
|
Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Skoro Pogoń może znaleźć młodzieżowca pod nosem...
https://igol.pl/bartlomiej-mruk-nadzieja-pogon/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2014
Offline |
|
|
@KOALIK: dzięki za tę proroczą wizję/przestrogę - zakażę rodzinie otwierać lodówkę (cholera wie, czy jakiś TS nie wyskoczy) ...
Rafał jest w obecnie BARDZO przeciętnym zawodnikiem, ale NIESTETY obecnie mamy ZNACZNIE gorszych i NIE MAMY środków na wymianę 90% składu ... Dla tych co mają słabą pamięć: w szczytowym okresie kartkowo-kontuzjowym mieliśmy problem z wystawieniem 11 zawodników do gry a na ławce siedzieli wszyscy. którzy byli w stanie się samodzielnie poruszać. Nie wystarczy mieć 11 sensownych zawodników do gry, nawet w krótkim sezonie. Poza tym, do tych co narzekają na Rafała garść faktów: - On nie jest właścicielem klubu, nie podpisał kontraktu sam ze sobą, ktoś mu zaproponował nowy kontrakt i On go tylko przyjął, więc kierujecie pretensje w niewłaściwym kierunku - nie chce mi się szukać obecnie, ale pamiętam co najmniej 3 sytuacje, gdzie bezpośrednio przyczynił się do zdobycia bramki - jw. pamiętam jego powroty i przerwania groźnych akcji przeciwników NAPRAWDĘ mamy w szerokim składzie zawodników, którzy nie dali zespołowi nawet tyle (tak, wiem, że to niewiele) ... |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Drużyna zakończyła sezon na 4 miejscu od końca także bez wzmocnienia kadry i wymiany szrotu się nie obejdzie a jednak z tym szrotem podpisujemy nowe umowy. Nie ma sensu dywagować o tym jakie są potrzeby bo i tak nic z tego nie wyjdzie, wystarczy zobaczyć z jak wartościowymi zawodnikami podpisaliśmy nowe umowy. Kolejny sezon walki o utrzymanie i tyle. Od kilku lat z sezonu na sezon wyglądamy gorzej i w tabeli jak sportowo także ja tu żadnej zmiany in plus się nie spodziewam.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
"- nie chce mi się szukać obecnie, ale pamiętam co najmniej 3 sytuacje, gdzie bezpośrednio przyczynił się do zdobycia bramki"
To chyba niewiele, jeśli drużyna strzeliła 46 gole Kompletnie nie rozumiem przedłużenia umowy z Rafałem. Jego gra w przekroju całego sezonu pozostawiała naprawę wiele do życzenia - najczęstszym jego zagraniem była piłka do najbliższej ustawionego zawodnika albo wycofanie.. już nie mówię o ilości przeprowadzonych udanych dryblingów. Dlaczego nie poszukaliśmy innej opcji? skoro poziom ligi z roku na rok leci łeb na szyje? naprawdę tak ciężko znaleźć przyzwoitego piłkarza / przypomnę, że obecnie w rankingu klubowym nasza ekstraklasa jest na 29 miejscu, zaraz przed takimi tuzami jak Liechtenstein czy Luksemburg. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
|
Nasi włodarze chyba nazbyt uwierzyli w małe prawdopodobieństwo spadku w przyszłym sezonie. Zaryzykuje stwierdzenie ze z obecna kadra jesteśmy głównym kandydatem, wręcz faworytem w walce o spadek.
Może planem na ten sezon jest maksymalne obniżenie długu przez ograniczenie budżetu płacowego ? Z ewentualnym założeniem ratowania i wzmocnienia drużyny w zimie.... jednak trzeba pamiętać ze w związku z epidemia, może zostać rozegrane tylko 15 kolejek uznanych za całość i ktoś się może przeliczyć. W tym momencie brakuje nam na pewno: środkowego obrońcy, 2-óch skrzydłowych, gościa na 10 oraz napastnika. Przedłużenie Boguskiego jest takim samym błędem jak przedłużenie Wasilewskiego w ostatnim sezonie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
||
Cytat:
Trochę tej starej gwardii jednak w szatni musi być. Jako uzupełnienie składu Boguski w zupełności wystarczy. |
||
|
|
Banita
Od: 03.2018
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Nie poszukaliśmy innej opcji bo na porównywalną poziomem sportowym opcję nas nie stać. Pomijając, że Boguski to zawodnik mogący zagrać na każdej pozycji, nie strojący fochów, inteligentny, ułożony taktycznie, grający dla drużyny, mający szacunek kolegów i większości rozumnych kibiców. Fakt przedłużenia z nim umowy w obecnych warunkach to oczywista oczywistość. Jestem przekonany, że odwdzięczy się za to zaufanie nie raz. Wiem również, że znajdą się w takich momentach leszcze, którzy będą z niego szydzić dokładnie tak samo jak po jego światowej klasy asyście przy golu, który dał nam utrzymanie. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Generalnie naszym problemem nijak nie jest to, czy przedłużono kontrakt z Boguskim.
Problemem jest to, czy kadrę będziemy mieć taką, że Boguski będzie piłkarzem pierwszego, drugiego czy trzeciego wyboru. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Rafał jest jedynym kolesiem prócz Kuby ze starej gwardii, a ostatnio odeszli: Głowacki, Brożek i niby starszy Wasyl. Poza tym jest dośc uniwersalnym zawodnikiem i taka zapchajdziura od biedy się przyda. Dodatkowo zapewne niski kontrakt.
Nie widzę powodu, aby go nie przedłużyć na rok. To nie Zachara z chorym kontaktem :/
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 02.08.2020 o godz. 20:56.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
O to właśnie chodzi. Oby Rafał nie łapał się na ławkę bo to będzie znaczyć, że jest szansa stuknąć krawaciarzy 7:0. Ale na obecną chwilę Boguski grał w większości meczów zeszłego sezonu jak już ktoś zauważył.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Akurat kandydatów do szorowania na dnie w tym sezonie jest sporo i akurat myślę że założenia w klubie są słuszne. Sciac budżet płacowy, bo kadra była zbyt szeroka, ściągnąć kilku solidnych i zdrowych zawodników i szczególnie się z tym nie spieszyć, bo i najlepsze kąski można wygryźć pod koniec okienka. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |
|