The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
DysoN
Senior Member

Od: 07.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.02.2011, 10:10
WIELKI_CZŁOWIEK napisał(a):Wyświetl post
Nie kumam tego goscia, na jaka cholere mu trener? Alfa i omega, a kase marnuje na jakis tam podrzednych trenerkow. Istny dziwak.
W sumie racja. Sam nie moze bo nie ma licencji UEFA Pro ale moglby zatrudnic jakiegos figuranta a la Broniszewski czy Płatek - taniej by go wyszlo a sam by ustalal sklad i taktyke przed meczem
DysoN
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 28.02.2011, 10:19
To za proste. Wtedy nie byłoby na kogo zwalić winy. To jest taki typowy idiota, który się dorobil kasy, lubi rządzić, a przy okazji żyć w przekonaniu o własnej nieomylności.
..
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 28.02.2011, 11:59
Przecież to było do przewidzenia,że z takim właścicielem w Polonii nigdy nie będzie poważnej piłki.

W Derbach mogą ugrać remis,bo Legia nie jest na jakimś gigantycznym poziomie. Remis z Cracovią uważam mimo wszystko za porażkę. Zespół taki jak Legia powinien Parchów stuknąć ile chce i jak chce. Po takim starcie jakiś fajerwerków z udziałem Legii w najbliższym czasie się nie spodziewam, tak więc remis w wykonaniu Legii jest możliwy z równie żałosną jak Parchy Polonią. Stanie Polonia na połowie i problem,bo drużyny Skorży nie potrafiły nigdy grać ataku pozycyjnego.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 28.02.2011, 12:45
Cracovia jest jednak o klase albo i dwie slabsza od Polonii. Polonia ma w miare ogarnieta obrone, Cracovia tego nie ma.
Ntibazonkiza zagral w tym sezonie 3 dobre mecze, w tym dwa z nami, reszta to dramat. Rozgrywanie u nich kuleje,wykanczanie rowniez, o obronie juz wspominalem.
Wygrali tylko i wylacznie dzieki nietrzezwosci sedziego, nic wiecej.
Jarabica to jest jakas kpina. Kto ogladal mecz ten wie ze mial udzial chyba przy 5 bramkach i to on byl moim zdaniem najgorszym graczem Pasow.

W Polonii jest taki Sadlok, ktory naprawde pokazal sie w ostatnich 2 meczach z bardzo dobrej strony, jest Mierzejewski i mimo wszystko Tralka. Nie zapominamy tez o Sobiechu i Bruno.
Jedynym naprawde slabym punktem jest u nich Tosik, ale w meczu z Gornikiem zagral w miare poprawnie.
Zagrali padake z Gornikiem, ale grali bez serca i pluc zespolu wiec nie mozna bylo sie spodziewac fajerwerkow.

Cracovia to nie jest ten sam zespol ktory gral w poprzedniej rundzie i to widac. Nadal w obronie padaka ale z przodu o wiele lepiej.
Legia powinna sobie z nimi poradzic, ale taka Wisla wygrala rzutem na tasme w chwili w ktorej Cracovia bylo w o wiele gorszej formie, przynajmniej jesli chodzi o gre do przodu.

Widze progres u Nas i jesli tylko ustabilizuje sie gra obronna to ja wlasnie spodziewam sie fajerwerkow

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 28.02.2011, 12:54
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Cracovia jest jednak o klase albo i dwie slabsza od Polonii. Polonia ma w miare ogarnieta obrone, Cracovia tego nie ma.
Ntibazonkiza zagral w tym sezonie 3 dobre mecze, w tym dwa z nami, reszta to dramat. Rozgrywanie u nich kuleje,wykanczanie rowniez, o obronie juz wspominalem.
Wygrali tylko i wylacznie dzieki nietrzezwosci sedziego, nic wiecej.
Jarabica to jest jakas kpina. Kto ogladal mecz ten wie ze mial udzial chyba przy 5 bramkach i to on byl moim zdaniem najgorszym graczem Pasow.
Cracovia to nie jest ten sam zespol ktory gral w poprzedniej rundzie i to widac. Nadal w obronie padaka ale z przodu o wiele lepiej.
Legia powinna sobie z nimi poradzic, ale taka Wisla wygrala rzutem na tasme w chwili w ktorej Cracovia bylo w o wiele gorszej formie, przynajmniej jesli chodzi o gre do przodu.
Widze progres u Nas i jesli tylko ustabilizuje sie gra obronna to ja wlasnie spodziewam sie fajerwerkow
Z kim Cracovia wygrała?
Mam nadzieję, że JW dorzuci do puli przed meczem z Wami parę talarów i... będzie remisik
Ponadto oczywiście trzymam kciuki za Nowaka&co w Bełchatowie.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 28.02.2011, 12:58
Zremisowala, ale dla nich przy calej otoczce meczu to bylo jak wygrana. Zobaczymy jak inni sobie z nimi poradza...bo musza sporo meczy wygrac.

Ja tez licze na Ruch, remisik albo wygrana w nastepnej kolejce Beda pewnie po meczu pucharowym chcieli sie odkuc

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
mr mojo
Member

Od: 09.2010

Stary 28.02.2011, 15:33
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Nie beda plakac za Grzelakiem.
Odpowiedz cytując
63624
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 28.02.2011, 15:49
I dobrze, niech tam idzie, po ostatnim wywiadzie dla Interii straciłem do gościa szacunek. On jest nawet dobry na naszą ligę, ale pod kopułą zdecydowanie gorzej ma urządzone. Z drugiej strony w Śląsku nie ma teraz napastników, Jezierski emeryt, Diaz dopiero dochodzi po kontuzji, ciężka runda nam się szykuje..

EDIT: Teraz doczytałem, że Serbowi przedłużono kontrakt w Śląsku i wypożyczono jednocześnie do Jagiellonii, czyżby liczyli nasi włodarze na to, że Lenczyk po rundzie zostanie zwolniony?
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez 63624 : 28.02.2011 o godz. 16:05.
"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 28.02.2011, 16:02
Grzelak, Sotirović, oni mają zapełnić lukę po Grosickim? Straszne to jak kibice w Białymstoku zostaną szybko sprowadzeni na ziemię. Nie wiem czy to buta Probierza,który uważa,że jest na tyle dobrym trenerem,że poradzi sobie bez dobrych piłkarzy, czy brak profesjonalnych struktur scautingu powoduje podpisywanie takich gości. Irracjonalne to jest jak dla mnie. A i żeby było wszystko jasne, Probierz nie jest dobrym trenerem,nawet za średniego ciężko go uważać.

Edit:Brak Sotirovica wyjdzie Śląskowi w ostatecznym rozrachunku na dobre.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 28.02.2011, 16:41
63624 napisał(a):Wyświetl post
EDIT: Teraz doczytałem, że Serbowi przedłużono kontrakt w Śląsku i wypożyczono jednocześnie do Jagiellonii, czyżby liczyli nasi włodarze na to, że Lenczyk po rundzie zostanie zwolniony?
Raczej chodzi o to, by Śląsk mógł zarobić na transferze Sotirovicia, jeśli on sprawdzi się w Jadze.

kreseq napisał(a):Wyświetl post
W ataku faktycznie graliście składniej niż zwykle, ale nie wiem na ile to było spowodowane wyższą forma zespołu. Pod względem taktycznym obie drużyny grały bardzo radosny futbol. Luki pomiędzy formacjami były naprawdę duże. Stąd Cracovia też łatwo konstruowała akcje i na dobrą sprawę wystarczało im celne długie podanie by wyjść ze swojej połowy i zaatakować.
Ostatnio edytowane przez jova : 28.02.2011 o godz. 16:47.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 28.02.2011, 16:51
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Grzelak, Sotirović, oni mają zapełnić lukę po Grosickim? Straszne to jak kibice w Białymstoku zostaną szybko sprowadzeni na ziemię. Nie wiem czy to buta Probierza,który uważa,że jest na tyle dobrym trenerem,że poradzi sobie bez dobrych piłkarzy, czy brak profesjonalnych struktur scautingu powoduje podpisywanie takich gości. Irracjonalne to jest jak dla mnie. A i żeby było wszystko jasne, Probierz nie jest dobrym trenerem,nawet za średniego ciężko go uważać.

Edit:Brak Sotirovica wyjdzie Śląskowi w ostatecznym rozrachunku na dobre.
Czytalem jakis wywiad z Probierzem gdzie smial sie z tego, ze Grzelak mial zastapic Grosickiego. - przeciez to zupelnie inni pilakrze i to sformulowanie to tylko wymysl mediow. Aczkolwiek Probierze nie zamierzal plakac po Grosickim, ktory i tak czesto byl rezerwowym u niego - jest Kupsiz, przyszedl ten Seratlic, a co do transferu Sotirovica to w sumie powinni na tym wyjsc lepiej niz na Grzelaku.

A kto jest dobrym trenerem
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 28.02.2011, 17:26
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post

A kto jest dobrym trenerem
W Polsce nie ma dobrych trenerów. Są mierni na poziomie niemieckiej okręgówki. W znakomitej większości nie potrafią przygotować zespołów pod względem taktycznym ani kondycyjnym. Każdy mecz w zasadzie jest to rąbanka a do dziś dnia nie ma w Polsce zespołu, który potrafiłby grać atak pozycyjny. Wszystko zwalają na słabych piłkarzy, którymi dysponują, bo gdyby mieli lepszych to wiadomo..aż dziwne,że w Bundeslidze, gdzie liczy się każdy grosz nie ściągają taśmowo z Polski tych super trenerów. Tam wreszcie przy dobrych piłkarzach mogliby się wykazaćDebilni ci Niemcy. Mają takie eldorado pod nosem a oni przepłacają jakieś miernoty.

Probierz nic nie osiągnął i zamiast butnie się zachowywać, powinien siedzieć cicho i liczyć na szczęście,że może w tym sezonie coś zdobędzie. Facet gada jakieś farmazony,które mnie śmieszą,nie wiem może ktoś je bierze poważnie. Jak tak to przepraszam. Od gadania nic nikomu nie przybyło,tym bardziej od pełnego pychy. Mourinho jest jeden.

Jeśli Maaskant zdobędzie MP z Wisłą i to w dobrym stylu, to w przyszłym roku Legię, Amikę, będą prowadzić trenerzy z zagranicy. Może z Holandii, nie wiem ale w każdym razie z jakiegoś cywilizacyjne piłkarsko rozwiniętego kraju. To samo z dyrektorami sportowymi,bo póki co to mamy skansen, który do niczego nie prowadzi.

Na przestrzeni ostatniej dekady, w Polsce był jeden dobry trener. Kasperczak. Wisła za niego grała pomysłowo, kombinacyjnie jak na możliwości tamtych chłopców. Jednak później rozmienił się na drobne, popadał w samouwielbienie, ciężko ocenić. Reszta to jakieś swoiste okazy.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 28.02.2011 o godz. 17:35.
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Od: 08.2008

Stary 28.02.2011, 17:31
A teraz to Lecha prowadzi Polak?
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 28.02.2011, 17:36
I nie ma co się dziwić, że polscy trenerzy odstają od zachodnich. Szanując zasługi Piechniczka czy Strejlaua, nie potrafili stworzyć systemu szkolenia również trenerów, w wyniku czego są oni dalej na tym samym poziomie co 20-30 lat temu.

Co do Probierza - sukcesy to puchar i superpuchar Polski. Tyle samo osiągnął co m.in. Andrzej Strejlau. A co do sukcesów Piechniczka w piłce ligowej to chyba nie było ich za dużo, prawda?
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 28.02.2011, 17:38
studio napisał(a):Wyświetl post
A teraz to Lecha prowadzi Polak?
Naturalnie.
Zbigniew Kieżun
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 28.02.2011, 17:44
Studio. Bakero A Cracovię trenuje Szatałow. Rozmawiamy poważnie.

Puchar i Superpuchar Polski,no czapki z głów. Dublet. Pierwszorzędne rozgrywki. Liga,liga się liczy a nie kopanie się po czole. Nie jesteśmy Anglią ani Niemcami,gdzie Puchar ma znaczenie. Każdy to z buta traktuje.
Odpowiedz cytując
GrandmasterB
Member

Od: 11.2010

Stary 28.02.2011, 18:57
Grzelak, Sotirović, oni mają zapełnić lukę po Grosickim?
Nie, to są napastnicy a Jagiellonia zazwyczaj gra 4-5-1. Na pozycję Grosickiego przyszedł Ermin Seratlić.

Nie wiem czy to buta Probierza,który uważa,że jest na tyle dobrym trenerem,że poradzi sobie bez dobrych piłkarzy, czy brak profesjonalnych struktur scautingu powoduje podpisywanie takich gości.
Jagiellonia ściąga dobrych jak na naszą ligę piłkarzy i nie potrzebuje rozdmuchanych struktur skautingu żeby wyłapać takich piłkarzy jak Pejović, który jest podstawowym lewym (!) obrońcą reprezentacji Czarnogóry, czy też Kupisz. Jak się dobrze przypatrzysz składom Jagiellonii i Wisły to zobaczysz, że jakościowo nie ma tam wielkiej różnicy (o ile w ogóle jakaś jest), co jeszcze dwa lata temu brzmiało jak żart.
Ostatnio edytowane przez GrandmasterB : 28.02.2011 o godz. 18:59.
Odpowiedz cytując
Mishau
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 28.02.2011, 19:32
GrandmasterB napisał(a):Wyświetl post

Jagiellonia ściąga dobrych jak na naszą ligę piłkarzy i nie potrzebuje rozdmuchanych struktur skautingu żeby wyłapać takich piłkarzy jak Pejović, który jest podstawowym lewym (!) obrońcą reprezentacji Czarnogóry, czy też Kupisz. Jak się dobrze przypatrzysz składom Jagiellonii i Wisły to zobaczysz, że jakościowo nie ma tam wielkiej różnicy (o ile w ogóle jakaś jest), co jeszcze dwa lata temu brzmiało jak żart.

Niektórym kibicom wysoka pozycja w tabeli ewidentnie szkodzi
Odpowiedz cytując
GrandmasterB
Member

Stary 28.02.2011, 19:54
Mishau napisał(a):Wyświetl post
Niektórym kibicom wysoka pozycja w tabeli ewidentnie szkodzi
Bramka: Sandomierski - Pareiko
Lewa obrona: Pejović - Paljić
Stoprzey: Skerla, Cionek - Jaliens, Chavez
Prawa obrona: Cikos - Norambuena
Lewa pomoc: Seratlić/Essomba - Kirm
Defensywni pomocnicy: Kascelan/Grzyb/Hermes - Sobolewski/Wilk
Ofensywni pomocnicy: Burkhardt - Melikson/Garguła
Prawa pomoc: Kupisz - Małecki
Atak: Frankowski, Sotirović - Genkow, Żurawski

Wisła ma lepszą (niewiele) drugą linię. Jagiellonia lepiej wygląda w ataku i na bramce (też niewiele). Obrona jest zbliżona, z tym że u was ewidentnie widać brak drugiego klasowego stopera. Jeżeli masz jakieś uwagi to chętnie podyskutuję.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 28.02.2011, 20:08

Jagiellonia lepiej wygląda w ataku i na bramce (też niewiele)..
A może Pareiko okaże się lepszy od Sandomierskiego?
On dopiero jeden mecz w barwach Wisły rozegrał...
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 28.02.2011, 20:19
Na przestrzeni ostatniej dekady, w Polsce był jeden dobry trener. Kasperczak.
Jeden polski. Ale ja pamiętam jeszcze innego świetnego trenera. teraz trenuje Kubań Krasnodar...
Ostatnio edytowane przez FraMat : 28.02.2011 o godz. 20:23.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
GrandmasterB
Member

Stary 28.02.2011, 20:41
Titto napisał(a):Wyświetl post
A może Pareiko okaże się lepszy od Sandomierskiego?
On dopiero jeden mecz w barwach Wisły rozegrał...
Tego nie wykluczam, tak samo jak nie wykluczam tego, że Seratlić okaże się lepszy od Kirma, ale na dzień dzisiejszy zakładam że jest inaczej.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 28.02.2011, 20:56

Wisła ma lepszą (niewiele) drugą linię. Jagiellonia lepiej wygląda w ataku i na bramce (też niewiele). Obrona jest zbliżona, z tym że u was ewidentnie widać brak drugiego klasowego stopera. Jeżeli masz jakieś uwagi to chętnie podyskutuję.
a) Drwala Cionka uważasz za dobrego gracza?
b) Niewiele lepsza 2 linia? Lecz się człowieku lub przestań brać to co bierzesz. Sam Sobolewski jest wart więcej niż cała trójka z Jagi razem wzięta.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 28.02.2011, 21:09
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Sobolewski jest wart więcej niż cała trójka z Jagi razem wzięta.
No już nie przesadzajmy. Sobolewski 34 lata skończył i nikt mu zegara biologicznego nie cofnie. Kilka melonów to był warty na początku poprzedniej dekady, a nie sezon, czy dwa przed odwieszeniem korków na kołku.

Zobaczymy w środę jak będzie wyglądała ta przemeblowana Jaga, bo w chwili obecnej dywagujemy niepotrzebnie o sile tego zespołu. Jak zagrają 3 spotkania tak jak Kuchenkorz to można będzie co nieco powiedzieć
Odpowiedz cytując
GrandmasterB
Member

Stary 28.02.2011, 21:19
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
a) Drwala Cionka uważasz za dobrego gracza?
b) Niewiele lepsza 2 linia? Lecz się człowieku lub przestań brać to co bierzesz. Sam Sobolewski jest wart więcej niż cała trójka z Jagi razem wzięta.
Cionek to w naszej lidze absolutna czołówka środkowych obrońców. Jak dla mnie może być drewniany, bo od stopera nie wymaga się ani dryblingu ani zagrania jakiejś prostopadłej piłki.

Co do Sobolewskiego to już nie jest ten sam Sobolewski co kilka lat temu i jak dla mnie Kascelan w formie z drugiej części poprzedniej rundy niczym mu nie ustępuje. Grzyb to ten sam poziom co Wilk.

Cytując Romana Kołtonia: panowie, porozmawiajmy o faktach.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 28.02.2011, 21:26
emj10 napisał(a):Wyświetl post
No już nie przesadzajmy. Sobolewski 34 lata skończył i nikt mu zegara biologicznego nie cofnie. Kilka melonów to był warty na początku poprzedniej dekady, a nie sezon, czy dwa przed odwieszeniem korków na kołku.
o sile tego zespołu. Jak zagrają 3 spotkania tak jak Kuchenkorz to można będzie co nieco powiedzieć
Na początku poprzedniej dekady? No nie byłbym taki pewien, czy Groclin (obecna Polonia) za niego zapłaciła kokosy.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 28.02.2011, 21:34
Studio. Bakero A Cracovię trenuje Szatałow. Rozmawiamy poważnie.

Puchar i Superpuchar Polski,no czapki z głów. Dublet. Pierwszorzędne rozgrywki. Liga,liga się liczy a nie kopanie się po czole. Nie jesteśmy Anglią ani Niemcami,gdzie Puchar ma znaczenie. Każdy to z buta traktuje.
Z buta?

Może kiedyś, teraz jest to najlepsza droga do pucharów - lepsza niż 2 miejsce. Po prostu wchodzi się do gry najpóźniej więc nie koloryzuj i nie sprzedaj bajek

Uwielbiam Twoje wpisy i wręcz kosmiczną pewność z jaką piszesz. Pechowo bardzo wiele się z tego nie sprawdza. Można wręcz sformułować zasadę Marszałka. Jest zawsze dokładnie odwrotnie niż pisze Marszałek

Przykład pierwszy po wywaleniu Skorży - pisałeś że i bez trenera zdobędziemy MP..... i przyszedł legendarny mecz z Parchami i głowa Jopa.... i nie zdobyliśmy.
Przykład drugi i popisy Amicy w pucharach. Najpierw pisałeś miało w nich ich nie być. Potem mieli góra remis zdobyć z Salsburgiem. Potem miał ich Juventus rozjechać. Następnie MC sprowadzić na glebę.
(Przykłady tak żartem)

I tak teraz Marszałku czytam te Twoje mądrości o Probierzu i zgadzam się z Tobą. Oczywiście jeśli za punkt odniesienia przyjmiemy Mourinho.

Mniej pewności i zarozumiałości w stylu napinanających się 15 latków polecam
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 28.02.2011, 21:45
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Z buta?

Przykład pierwszy po wywaleniu Skorży - pisałeś że i bez trenera zdobędziemy MP..... i przyszedł legendarny mecz z Parchami i głowa Jopa.... i nie zdobyliśmy.
Przypadek, czysty przypadek. Byłem bliżej niż dalej, kilku sekund mi brakowało.

Przykład drugi i popisy Amicy w pucharach. Najpierw pisałeś miało w nich ich nie być. Potem mieli góra remis zdobyć z Salsburgiem. Potem miał ich Juventus rozjechać. Następnie MC sprowadzić na glebę.
(Przykłady tak żartem)
...a tymczasem przeciętna Braga ich puknęła.

Mniej pewności i zarozumiałości w stylu napinanających się 15 latków polecam
Niby takie proste ale jak się dużo czyta np Ciebie to i później człowiek podświadomie styl taki przybiera. Co poradzić.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 28.02.2011, 21:59
Przypadek, czysty przypadek. Byłem bliżej niż dalej, kilku sekund mi brakowało.
W ostatecznosci wszystko jest przypadkiem (polecam Lema)

...a tymczasem przeciętna Braga ich puknęła.
Z kimś w końcu musieli przegrać... jakby Bragę (przypadkiem) przeszli - poprzeczka po strzale Wilka w 90 minucie.... tak jak przypadek Jopa czyż nie? Przegraliby z Liverpoolem... ale nie o tym pisałem a o niezbitej pewności z jaką piszesz. Za grosz refleksji... że może być inaczej.

Niby takie proste ale jak się dużo czyta np Ciebie to i później człowiek podświadomie styl taki przybiera. Co poradzić.
Ja się nie napinam... mam inne pewnie przywary jak każdy, ale się nie napinam, nie ściemniaj. Pomyliłeś adres.

PS
Marszałku nie pisałem tego żeby cię obrazić, ośmieszyć itd, a co najwyżej wbić małą, maleńką szpilkę żebyś trochę pofolgował z tymi "asertywnymi" sądami. (Wiem jak jest i mam rację - wygłaszanymi z wielką pewnością bez ziarna sceptycyzmu że może być inaczej)
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 28.02.2011 o godz. 22:03.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 28.02.2011, 22:03
Uwielbiam Twoje wpisy i wręcz kosmiczną pewność z jaką piszesz. Pechowo bardzo wiele się z tego nie sprawdza. Można wręcz sformułować zasadę Marszałka. Jest zawsze dokładnie odwrotnie niż pisze Marszałek
Ja jeszcze pamiętam stwierdzenia, że Arboleda nie nadaje się do gry w pucharach europejskich (napisane bodaj po meczu z CSKA) i, że po odejściu z Wiśly, Skorża będzie miał problemy ze znalezieniem pracy w jakimkolwiek klubie Ekstraklasy.
Ostatnio edytowane przez jova : 28.02.2011 o godz. 22:05.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów