|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Legia, a mianowicie jej zarzad robi wiecej niz mozna było się spodziewac w tej sytuacji, więc nie dziwi mnie oburzenie z innych rejonow Polski i z kraju zielonych pastwisk
![]() Nawet jeśli odwolanie bedzie nieskuteczne w UEFA, w Lozannie nie przyznaja nam racji to nikt przynajmniej po latach nie powie, ze Legia byla bierna i dawala sobie wkladac palce pod sukienke bez wystosowania w odwecie soczystego plaskacza. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Politycznie – sportowo – literacko :
Kiedyś już porównywałem Leśnodorskiego do Tuska za jego pijarowe zdolności. Trzeba przyznać że Donaldinho jest tutaj skuteczniejszy. Koralik chciał być trendy i zaczął wprowadzać do Legii parytety to się okazało, że baba przepisów nie zna i liczyć nie umie. Koralik chciał zagrać na nosie Lechowi wyciągając stamtąd Beresia to los dał mu takiego plaskacza że teraz nie śpi po nocach. Tak jak w aferze taśmowej rozmowę skierowano na tematy zastępcze w postaci nielegalności samych podsłuchów zamiast na sedno sprawy w postaci komporomitujących rozmów uczestników spotkań tak w sprawie Legii wszyscy starają się przerzucić ciężar sprawy na wredny i niehonorowy Celtic i bezduszną UEFE zamiast na indolencję i opłakane błędy w administracji Legii. Trochę poezji z rana: Siedzą w Warszawie żałosne płaczki Spod znaku elki, z Bogusia paczki Siedzą i płaczą, tupią i drapią Celtic szkalują, o litość chrapią UEFA mafia, Celitic niedobry - wszyscy są be Tylko legiunia rączunie czyste okazuje swe Boguś z Dareczkiem liściki piszą, facebook już wrze. Wszyscy mailują by utrzymać (L)osersów w grze. Niedawno jeszcze (93) chcieli mistrza kupić Dzisiaj o honorze mają czelność mówić Leśny Beresiem zgnębić Lecha chciał Koniem Trojańskim Bartuś się stał Pół Legii liczyć karteczek nie umie To znowu wina Celticu w sumie Nawet Stanowski na kolanach błaga By kochanej Legiuni nie stała się blaga Honor od dzisiaj dla Legii świętość Niedawno jeszcze była obojętność |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
O, wróciłeś z "urlopu"
![]() ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Zgadza się i dołączam się do akcji Legii: #LetFootballWin
http://michalpol.blox.pl/resource/slepcy.jpg |
|
|
|
Member
Od: 06.2012
Offline |
|
Przepis nie idzie w parze z logiką, dlatego tak jak w przypadku bojkotu nazywają was idiotami, ślepo przestrzegającymi jakiegoś gów.nianego prawa. Jak nie lubię Legii to musiałem to napisać. |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Mistrzowie przepisów... Nie dotyczy to ich nędznej dupy to się prawem zasłaniają
![]() Jak Wam ktos przyjebie zakaz to nie szczekać ! Jego zabawka ![]() Żałość się wylewa i nic więcej. Moga odwoływać się gdzie chcą bo to ich interes i walczą przynajmniej. Mają prawo, Wy macie prawo się śmiać. W razie czego nie płakać jak ktoś dojebie karę np Bedbarz bo to też JEGO zabawka a Wy jesteście dodatkiem. Honorowe buraki.
Ostatnio edytowane przez kreseq : 13.08.2014 o godz. 10:05.
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Banita
Od: 04.2014
Offline |
|
|
wiesz co by się działo jaby to jak piszesz "s....iałe prawo" w tym przypadku nie działało? pomyśl , sam ,jak już ogarniesz to napisz ,okey ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Wisła - Jaga też football ?
![]() ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Nic mnie tak nie w....ia jak swietojebliwosc na pokaz, nagle okazuje się ze wszyscy tacy przepisowi. ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
emj10;1372596[B napisał(a):
1) http://demotywatory.pl/3662608/Pan-da-3 oraz 2) http://demotywatory.pl/4361679/Pan-da-3 Tylko tytuł zmieć Pan da 4r el. LM ![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Załóżmy że odwołanie zostanie uwzględnione, a co
, i co dalej?Nagle nierozstawiona Legia zmienia rozstawiony Celtic i gra z Mariborem z którym nie mogła by wcześniej grać bo był w jej koszyku?Przyznam że to było by coś - dać dupy i w nagrodę dostać rozstawienie ![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Member
Offline |
|
||
Mnie chodzi o to, że jakiś debil wymyśla jakieś tam "prawo"/"przepisy", a wy ślepo się podporządkowujecie, bo tak być musi. Tak samo duch sportu przegrał w przypadku Legii z przepisem. Cytat:
Nie błaga, tylko wykorzystuje możliwość odwołania, tak samo jak w sądach jest możliwość odwołania, a obywatele się oburzają (nie raz nie dwa) że ktoś popełnił przestępstwo, i że jeszcze daje mu się możliwość/ma czelność odwoływania. Takie przepisy... Idź wtedy tez protestuj, żeby być konsekwentny. Mnie chodzi o logikę tych przepisów, jest gów.niana i o tym piszę. Jesteście świętojebliwi do potęgi, tak jakbyście w życiu żadnego wykroczenia nie popełnili. Cytat:
Jeszcze pytanie do znawców. UEFA ustala przepisy...a co gdy UEFA nie stosuje się do własnych przepisów, nie dotrzymuje formalności, terminów (niewielkich bo niewielkich ale jednak, błąd Legii nie był wielkich rozmiarów i nie miał znaczenia w perspektywie wyniku)? Co wtedy? Też będziecie tacy konsekwentni? Było przewijane gdzieś o tym, że sama UEFA nie ustrzegła się nagięcia/złamania przepisów w przypadku Legii, jeśli chodzi o rozpatrywanie tej sprawy.
Ostatnio edytowane przez 3120c : 13.08.2014 o godz. 12:28.
![]()
Łysa głowa, mały wacek, to nasz prezes - Bednarz Jacek
|
|||
|
|
Banita
Offline |
|
|
że tak zapytam? czy Ty rozumiesz słowo pisane? przeczytaj swoje wątpliwości na temat " gównianego prawa" i poczytaj odpowiedzi w tym temacie skierowane do Ciebie ,Twoje odpowiedzi w poście powyżej świadczą o niezrozumieniu słowa pisanego i to pisanego przez Ciebie
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Ten post zawiera tyle wartości merytorycznej, co słowa Tuska.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Naprawdę nie ma czego roztrząsać Legia się sfrajerzyła i tyle w temacie, nieznajomość / niestosowanie się do prawa nie zwalnia od jego przestrzegania.
Sprawa jest prosta i oczywista. Kto chce może z nich polewać, kto nie może im współczuć - ja robię to pierwsze Najbardziej zaskoczyła mnie trzeźwa wypowiedź Laskowskiego na jego blogu, zawsze miałem go za pro Legijnego, nieraz strasznie mnie wq... komentując nasze mecze, tym razem szacunek za obiektywizm. |
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
Trochę to dziwne wszystko. Jak my odpadaliśmy z Karabachem, Levadią, Dinamem, czy inne polskie kluby ze słabszymi rywalami - po sportowej rywalizacji, to suchej nitki media nie zostawiały na nas czy innych Śląskach czy Jagach. Jestem w stanie zrozumieć porażkę na boisku, bo to jest "piękno" sportu, że czasem amator wygra z profesjonalistą, ale media w takim momencie, zamiast wspierać klub czy reprezentację to dają pokaz swojego chamstwa jak tu https://kopalniasztukafutbolu.files....akt-zenada.jpg. A jak biedna Legiunia sama siebie wyeliminowała, to prasa i środowisko nawołują, żeby jej współczuć, że to nie jest fair play. Mam wrażenie, że świat stanął na głowie. Bo można przegrać na boisku, ale nie wolno przegrać organizacyjnie. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ad.2) W takim razie zlikwidujmy żółte i czerwone kartki skoro one wypaczają sens grania. Zawsze trafi się jakaś drużyna które może skończyć mecz w 9, a to przecież wbrew zasadom, bo gra się po 11. Tak to mniej więcej widzę z twoich wypocin. ![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
Najpierw nie odnosisz się do tego co napisałem, a teraz piszesz o rozumieniu słowa pisanego. Trudno, skoro nie rozumiesz słowa pisanego.
Cytat:
Pytanie, czy jeśli jeździsz stosujesz się do wszystkich przepisów bezwzględnie? Nie protestuję, bo sam jeżdżę więcej, liczę się z tym, że ktoś może spowodować wypadek z moim udziałem. 13 lat prawo jazdy i żadnej kolizji, stłuczki, wypadku. Mandat 2 razy za brak włączonych świateł i zapiętych pasów. Coraz większe ograniczenia prędkości nie rozwiązują problemu. Cytat:
Medal ma dwie strony, ty coś tam majaczysz o wypocinach, a obiektywnego spojrzenia na sprawę - ZERO Następny przepisowy świętojebliwy
Ostatnio edytowane przez 3120c : 13.08.2014 o godz. 13:21.
![]()
|
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Zobaczymy, co ugrał Boniek i prawnicy Legii... Ja jakoś nie daje większych szans, ale przesuniecie tej decyzji Komisji Odwoławczej daje do myślenia.
A co do spraw w tym temacie...to śmieszy mnie restrykcyjnośc niektórych(pewnie tych samych, którzy przez wiele lat tutaj krzycza, ze UEFA to mafia). Rozumiem, że kiedy na Barcelone, PSG nakłada się kary i nie sa one realizowane, to jest okej? A kiedy biedny klub wpuszcza zawieszonego piłkarza na 3 minut, to absolutny walkower P.S - Widze też, że na forum wielu przeciwników rac, bo skoro trzeba przestrzegać prawa... Czego to się człowiek dowiaduje . |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
"obiektywnego spojrzenia na sprawę" - Legia złamała pkt regulaminu za co została słusznie ukarana, więc gdzie nie mam obiektywnego spojrzenia na sprawę? Co tu jest do roztrząsania skoro czarno na biały jest napisane co grozi za wprowadzenie zawodnika zawieszonego za kartki. ![]()
|
|
|
|
Member
Offline |
|
Ponawiam pytanie, co jeśli okaże się, że UEFA rozpatrując walkower naruszyła przepisy, bo była o tym mowa? Co wtedy? ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Przecież dopuszczenie dalej Legii doprowadziłoby do kompletnego burdelu. Na każdą karę od UEFY kluby by się powoływały na przypadek Legii, skoro pomimo przepisów im odpuszczono to czemu nie nam? A gdyby Bereszyński strzelił w ciągu tych 3 minut bramkę to co wtedy? Też mało istotne? A jakby grał 10, 20, 45 minut to kiedy dokładnie jego obecność staje się istotna? W 87 minucie czy 80, a może w 75? 55?
Kabaret.
Ostatnio edytowane przez silver03 : 13.08.2014 o godz. 13:41.
![]() ![]() "Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
FOR-FuN , Uefa teraz ma czas na ogłoszenie decyzji , nic ich nie goni, a sprawia wrażenie że nad czymś się zastanawiają, a prowarszawskie mendia dalej żyją nadzieją , w piątek nie było czasu , chodziło o kilkadziesiąt minut do losowania, proste
Ktoś już tutaj pisał co by się stało w mendiach jakby temat dotyczył Wisły , tytuły KOMPROMITACJA, SKANDAL,HAŃBA , królowały by od rana do wieczora P.S - Barca nie kaperowała dzieci , jak nie znasz tematu to nie siej propagandy |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Celtic był losowany jako rozstawiony.
Legia byłaby losowana jako nierozstawiona. Zmiana decyzji UEFA wiązałaby się z ponownym losowaniem. Oczywiście wszystkie kluby ucieszyły by się niezmiernie na zmianę przeciwnika, rezerwację lotów, rozpoznania przeciwnika. Nikt na pewno nie zgłosi sprzeciwu. A nie, może nie będziemy ponownie losować, nie będziemy robić zamieszania, a niech grają razem 2 nierozstawione. Nikt w doniesieniach medialnych nie zwraca na to uwagę ale na biedny klub potraktowany tak zdradziecko ![]() Edit: Przypomniał mi się kawał w aspekcie Legii: Cztery zaprzyjaźnione małżeństwa miały ochotę na jakieś akcje w sypialni. Jeden z facetów zaproponował jednak, by nie rozdzielać sił i iść wszyscy do jednej sypialni. Wszystkim pomysł się spodobał. Poszli. Rozebrali się, zgasili światło, jazda. Po kilkunastu minutach echów, ochów, stęknięć itd. nagle zapala się światło i jeden z facetów mówi: - Ej, ustalmy k..wa jakieś zasady, bo już trzeci raz z rzędu ktoś mnie w dupę p...li! Powód: dowcipas
Ostatnio edytowane przez Kaan : 13.08.2014 o godz. 13:55.
![]()
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami
To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern |
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
Nie byłoby sprawy gdyby przeszczep strzelił choć jednego karnego. Nie strzelił, Legia out po 4:4 i golu wyjazdowym. Proste jak słońce. Nie byłoby .......enia o zabijaniu sportu, bo ten walkower by nie zmieniał nic w kontekście awansu. A tak to mamy; Legia nową Mamą Madzi.
Ostatnio edytowane przez 7 kotów : 13.08.2014 o godz. 13:52.
![]()
Boia chi molla !
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|