The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Jazon
Senior Member

Od: 08.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.08.2014, 07:31
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Ja .......e serio? Temat wiecznie żywy
chcielibyśmy o tym szicie zapomnieć, ale włodarze waszego klubu robiący kabaret na całą Europę (jakby im jeszcze dość nie było) i legijne płaczki w internetach nie pozwalają.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 13.08.2014, 07:50
Legia, a mianowicie jej zarzad robi wiecej niz mozna było się spodziewac w tej sytuacji, więc nie dziwi mnie oburzenie z innych rejonow Polski i z kraju zielonych pastwisk

Nawet jeśli odwolanie bedzie nieskuteczne w UEFA, w Lozannie nie przyznaja nam racji to nikt przynajmniej po latach nie powie, ze Legia byla bierna i dawala sobie wkladac palce pod sukienke bez wystosowania w odwecie soczystego plaskacza.
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 13.08.2014, 08:12
Politycznie – sportowo – literacko :
Kiedyś już porównywałem Leśnodorskiego do Tuska za jego pijarowe zdolności. Trzeba przyznać że Donaldinho jest tutaj skuteczniejszy.
Koralik chciał być trendy i zaczął wprowadzać do Legii parytety to się okazało, że baba przepisów nie zna i liczyć nie umie.
Koralik chciał zagrać na nosie Lechowi wyciągając stamtąd Beresia to los dał mu takiego plaskacza że teraz nie śpi po nocach.

Tak jak w aferze taśmowej rozmowę skierowano na tematy zastępcze w postaci nielegalności samych podsłuchów zamiast na sedno sprawy w postaci komporomitujących rozmów uczestników spotkań tak w sprawie Legii wszyscy starają się przerzucić ciężar sprawy na wredny i niehonorowy Celtic i bezduszną UEFE zamiast na indolencję i opłakane błędy w administracji Legii.

Trochę poezji z rana:
Siedzą w Warszawie żałosne płaczki
Spod znaku elki, z Bogusia paczki
Siedzą i płaczą, tupią i drapią
Celtic szkalują, o litość chrapią
UEFA mafia, Celitic niedobry - wszyscy są be
Tylko legiunia rączunie czyste okazuje swe
Boguś z Dareczkiem liściki piszą, facebook już wrze.
Wszyscy mailują by utrzymać (L)osersów w grze.
Niedawno jeszcze (93) chcieli mistrza kupić
Dzisiaj o honorze mają czelność mówić
Leśny Beresiem zgnębić Lecha chciał
Koniem Trojańskim Bartuś się stał
Pół Legii liczyć karteczek nie umie
To znowu wina Celticu w sumie
Nawet Stanowski na kolanach błaga
By kochanej Legiuni nie stała się blaga
Honor od dzisiaj dla Legii świętość
Niedawno jeszcze była obojętność
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 13.08.2014, 09:08
O, wróciłeś z "urlopu"
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 13.08.2014, 09:41
0 22 napisał(a):Wyświetl post
O, wróciłeś z "urlopu"
Zgadza się i dołączam się do akcji Legii: #LetFootballWin

http://michalpol.blox.pl/resource/slepcy.jpg
Odpowiedz cytując
3120c
Member

Od: 06.2012

Stary 13.08.2014, 09:44
raindog napisał(a):Wyświetl post
Nikt tak nie powie, bo wszyscy to wiedzą. Omijanie lub naginanie prawa to Wasza specjalność. BTW - co do przykładu: ten palec pod sukienkę to wsadziliście sobie sami.
Następny kur.wa przepisowy, przestrzegający jakiegoś skur.wiałego prawa się znalazł.
Przepis nie idzie w parze z logiką, dlatego tak jak w przypadku bojkotu nazywają was idiotami, ślepo przestrzegającymi jakiegoś gów.nianego prawa.
Jak nie lubię Legii to musiałem to napisać.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 13.08.2014, 10:03
Mistrzowie przepisów... Nie dotyczy to ich nędznej dupy to się prawem zasłaniają
Jak Wam ktos przyjebie zakaz to nie szczekać ! Jego zabawka
Żałość się wylewa i nic więcej.
Moga odwoływać się gdzie chcą bo to ich interes i walczą przynajmniej. Mają prawo, Wy macie prawo się śmiać.
W razie czego nie płakać jak ktoś dojebie karę np Bedbarz bo to też JEGO zabawka a Wy jesteście dodatkiem.
Honorowe buraki.
Ostatnio edytowane przez kreseq : 13.08.2014 o godz. 10:05.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 13.08.2014, 10:11
3120c napisał(a):Wyświetl post
Następny kur.wa przepisowy, przestrzegający jakiegoś skur.wiałego prawa się znalazł.
Przepis nie idzie w parze z logiką, dlatego tak jak w przypadku bojkotu nazywają was idiotami, ślepo przestrzegającymi jakiegoś gów.nianego prawa.
wiesz co by się działo jaby to jak piszesz "s....iałe prawo" w tym przypadku nie działało? pomyśl , sam ,jak już ogarniesz to napisz ,okey ?
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 13.08.2014, 10:22
shaggy napisał(a):Wyświetl post
Zgadza się i dołączam się do akcji Legii: #LetFootballWin
Wisła - Jaga też football ?
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 13.08.2014, 10:32
Dokladnie, przyjdzie debilna kara za race to tez mam nadzieje będziecie krzyczeć ta swoją jedna maksymę, która umiecie "Dura lex sec lex". Już widzę jak w mieście jeździcie 50, a autobusem to zawsze z biletem, przechodzicie na zielonym, na stadionie tylko na swoim miejscu, piwko to tylko u siebie w ogrodzie - broń boże na mieście.

Nic mnie tak nie w....ia jak swietojebliwosc na pokaz, nagle okazuje się ze wszyscy tacy przepisowi.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 13.08.2014, 11:12
Cytat:
Mistrzowie przepisów... Nie dotyczy to ich nędznej dupy to się prawem zasłaniają
Jak Wam ktos przyjebie zakaz to nie szczekać ! Jego zabawka
Żałość się wylewa i nic więcej.
Moga odwoływać się gdzie chcą bo to ich interes i walczą przynajmniej. Mają prawo, Wy macie prawo się śmiać.
W razie czego nie płakać jak ktoś dojebie karę np Bedbarz bo to też JEGO zabawka a Wy jesteście dodatkiem.
Honorowe buraki.
A może zgodnie albo nawet niezgodnie z regulaminem te psy warszawskie pobanować bo trochę za bardzo się rozwydrzyły?
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 13.08.2014, 11:14
fialo napisał(a):Wyświetl post
Dokladnie, przyjdzie debilna kara za race to tez mam nadzieje będziecie krzyczeć ta swoją jedna maksymę, która umiecie "Dura lex sec lex". Już widzę jak w mieście jeździcie 50, a autobusem to zawsze z biletem, przechodzicie na zielonym, na stadionie tylko na swoim miejscu, piwko to tylko u siebie w ogrodzie - broń boże na mieście.

Nic mnie tak nie w....ia jak swietojebliwosc na pokaz, nagle okazuje się ze wszyscy tacy przepisowi.
Trzeba mieć honor, by konsekwencję łamania prawa ponieść. Jak przeszedłem na czerwonym i mnie złapali to wyjąłem sto polskich złotych z konta i zapłaciłem, jak jechałem tramwajem bez biletu i mnie złapali to zapłaciłem. Legia też, skoro złamała przepis, niech za to płaci. A, że "tabelka" mandatowa taka, a nie inna... no cóż.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 13.08.2014, 11:47
Jakie by to prawo nie było gówniane to przepis jak i regulamin obowiązuje od 2012 roku. Przystępujesz do rozgrywek akceptujesz wszystkie pkt regulaminu co do joty, a nie skamlesz po fakcie. Widać 2 lata dla "Wielkiej Legii" to zbyt mało, aby się dostosować. Tłumaczenia, że zagrał tylko 3 minuty przy prowadzeniu 6:1 w dwumeczu i mieć pewny awans do kolejnej rundy? Legia za to powinna dostać tytuł FRAJERA DEKADY.

emj10;1372596[B napisał(a):
]Legia, a mianowicie jej zarzad robi wiecej niz mozna było się spodziewac[/B] w tej sytuacji, więc nie dziwi mnie oburzenie z innych rejonow Polski i z kraju zielonych pastwisk

Nawet jeśli odwolanie bedzie nieskuteczne w UEFA, w Lozannie nie przyznaja nam racji to nikt przynajmniej po latach nie powie, ze Legia byla bierna i dawala sobie wkladac palce pod sukienke bez wystosowania w odwecie soczystego plaskacza.
Gdyby zatrudnił kierownika drużyny, a nie menagera, prawdopodobnie sprawy by nie było. Dla mnie Legia zachowuje się tak:

1) http://demotywatory.pl/3662608/Pan-da-3

oraz

2) http://demotywatory.pl/4361679/Pan-da-3

Tylko tytuł zmieć Pan da 4r el. LM
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 13.08.2014, 12:12
Załóżmy że odwołanie zostanie uwzględnione, a co , i co dalej?Nagle nierozstawiona Legia zmienia rozstawiony Celtic i gra z Mariborem z którym nie mogła by wcześniej grać bo był w jej koszyku?

Przyznam że to było by coś - dać dupy i w nagrodę dostać rozstawienie
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
3120c
Member

Stary 13.08.2014, 12:17
kerim1906 napisał(a):Wyświetl post
wiesz co by się działo jaby to jak piszesz "s....iałe prawo" w tym przypadku nie działało? pomyśl , sam ,jak już ogarniesz to napisz ,okey ?
Ja o zupie, ty o du.pie.
Mnie chodzi o to, że jakiś debil wymyśla jakieś tam "prawo"/"przepisy", a wy ślepo się podporządkowujecie, bo tak być musi.
Tak samo duch sportu przegrał w przypadku Legii z przepisem.

Cytat:
Ktoś przed nimi ten przepis ukrywał? Okazuje się, że o przepisie wiedział Kuciak, Bereszyński, a nie wiedział zarząd "najlepiej zorganizowanego klubu w Polsce". Gdyby to był inny klub, miałbym wątpliwości co do całej sytuacji... a jest to klub, który jeszcze rok temu krzyczał - F*CK UEFA, a teraz leży przed nimi i błaga. Klub sam się zgwałcił i jeszcze obwinia o to wszystkich naokoło. Wiózł wilk razy kilka, powieźli i wilka
Nie wiem kto wiedział, kto nie, kto popełnił błąd a kto nie, nie o tym mowa. Chodzi o to, że przez jakiś gów.niany przepis wypacza się sens grania w piłkę, bo nie liczy się gra, tylko przepis. Po co więc grać?
Nie błaga, tylko wykorzystuje możliwość odwołania, tak samo jak w sądach jest możliwość odwołania, a obywatele się oburzają (nie raz nie dwa) że ktoś popełnił przestępstwo, i że jeszcze daje mu się możliwość/ma czelność odwoływania. Takie przepisy... Idź wtedy tez protestuj, żeby być konsekwentny.
Mnie chodzi o logikę tych przepisów, jest gów.niana i o tym piszę.
Jesteście świętojebliwi do potęgi, tak jakbyście w życiu żadnego wykroczenia nie popełnili.

Cytat:
Jakie by to prawo nie było gówniane to przepis jak i regulamin obowiązuje od 2012 roku. Przystępujesz do rozgrywek akceptujesz wszystkie pkt regulaminu co do joty, a nie skamlesz po fakcie. Widać 2 lata dla "Wielkiej Legii" to zbyt mało, aby się dostosować. Tłumaczenia, że zagrał tylko 3 minuty przy prowadzeniu 6:1 w dwumeczu i mieć pewny awans do kolejnej rundy? Legia za to powinna dostać tytuł FRAJERA DEKADY.
Zrozum jeszcze raz, w du.pie mam inne aspekty. Mnie chodzi o logikę postępowania.

Jeszcze pytanie do znawców. UEFA ustala przepisy...a co gdy UEFA nie stosuje się do własnych przepisów, nie dotrzymuje formalności, terminów (niewielkich bo niewielkich ale jednak, błąd Legii nie był wielkich rozmiarów i nie miał znaczenia w perspektywie wyniku)? Co wtedy? Też będziecie tacy konsekwentni? Było przewijane gdzieś o tym, że sama UEFA nie ustrzegła się nagięcia/złamania przepisów w przypadku Legii, jeśli chodzi o rozpatrywanie tej sprawy.
Ostatnio edytowane przez 3120c : 13.08.2014 o godz. 12:28.
Łysa głowa, mały wacek, to nasz prezes - Bednarz Jacek
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 13.08.2014, 12:23
że tak zapytam? czy Ty rozumiesz słowo pisane? przeczytaj swoje wątpliwości na temat " gównianego prawa" i poczytaj odpowiedzi w tym temacie skierowane do Ciebie ,Twoje odpowiedzi w poście powyżej świadczą o niezrozumieniu słowa pisanego i to pisanego przez Ciebie
Odpowiedz cytując
3120c
Member

Stary 13.08.2014, 12:42
że tak zapytam? czy Ty rozumiesz słowo pisane? przeczytaj swoje wątpliwości na temat " gównianego prawa" i poczytaj odpowiedzi w tym temacie skierowane do Ciebie ,Twoje odpowiedzi w poście powyżej świadczą o niezrozumieniu słowa pisanego i to pisanego przez Ciebie
Ten post zawiera tyle wartości merytorycznej, co słowa Tuska.
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 13.08.2014, 12:48
Naprawdę nie ma czego roztrząsać Legia się sfrajerzyła i tyle w temacie, nieznajomość / niestosowanie się do prawa nie zwalnia od jego przestrzegania.
Sprawa jest prosta i oczywista.

Kto chce może z nich polewać, kto nie może im współczuć - ja robię to pierwsze , szczególnie że od przejęcia klubu przez Leśnodarskiego prowadzili medialną mega napinkę jacy to nie są pro a tu taki klops

Najbardziej zaskoczyła mnie trzeźwa wypowiedź Laskowskiego na jego blogu, zawsze miałem go za pro Legijnego, nieraz strasznie mnie wq... komentując nasze mecze, tym razem szacunek za obiektywizm.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 13.08.2014, 12:56
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
A może zgodnie albo nawet niezgodnie z regulaminem te psy warszawskie pobanować bo trochę za bardzo się rozwydrzyły?
I to jest jeden z mądrzejszych postów w tym temacie.

Trochę to dziwne wszystko. Jak my odpadaliśmy z Karabachem, Levadią, Dinamem, czy inne polskie kluby ze słabszymi rywalami - po sportowej rywalizacji, to suchej nitki media nie zostawiały na nas czy innych Śląskach czy Jagach. Jestem w stanie zrozumieć porażkę na boisku, bo to jest "piękno" sportu, że czasem amator wygra z profesjonalistą, ale media w takim momencie, zamiast wspierać klub czy reprezentację to dają pokaz swojego chamstwa jak tu https://kopalniasztukafutbolu.files....akt-zenada.jpg. A jak biedna Legiunia sama siebie wyeliminowała, to prasa i środowisko nawołują, żeby jej współczuć, że to nie jest fair play. Mam wrażenie, że świat stanął na głowie. Bo można przegrać na boisku, ale nie wolno przegrać organizacyjnie.
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 13.08.2014, 13:11
Ten post zawiera tyle wartości merytorycznej, co słowa Tuska.
czyli jak myślałem nie rozumiesz słowa pisanego, trudno
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Stary 13.08.2014, 13:13
Ja o zupie, ty o du.pie.
Mnie chodzi o to, że jakiś debil wymyśla jakieś tam "prawo"/"przepisy", a wy ślepo się podporządkowujecie, bo tak być musi.
Tak samo duch sportu przegrał w przypadku Legii z przepisem.

Nie wiem kto wiedział, kto nie, kto popełnił błąd a kto nie, nie o tym mowa. Chodzi o to, że przez jakiś gów.niany przepis wypacza się sens grania w piłkę, bo nie liczy się gra, tylko przepis. Po co więc grać?
Nie błaga, tylko wykorzystuje możliwość odwołania, tak samo jak w sądach jest możliwość odwołania, a obywatele się oburzają (nie raz nie dwa) że ktoś popełnił przestępstwo, i że jeszcze daje mu się możliwość/ma czelność odwoływania. Takie przepisy... Idź wtedy tez protestuj, żeby być konsekwentny.
Mnie chodzi o logikę tych przepisów, jest gów.niana i o tym piszę.
Jesteście świętojebliwi do potęgi, tak jakbyście w życiu żadnego wykroczenia nie popełnili.

Zrozum jeszcze raz, w du.pie mam inne aspekty. Mnie chodzi o logikę postępowania.

Jeszcze pytanie do znawców. UEFA ustala przepisy...a co gdy UEFA nie stosuje się do własnych przepisów, nie dotrzymuje formalności, terminów (niewielkich bo niewielkich ale jednak, błąd Legii nie był wielkich rozmiarów i nie miał znaczenia w perspektywie wyniku)? Co wtedy? Też będziecie tacy konsekwentni? Było przewijane gdzieś o tym, że sama UEFA nie ustrzegła się nagięcia/złamania przepisów w przypadku Legii, jeśli chodzi o rozpatrywanie tej sprawy.
Ad 1) Jedźmy w terenie zabudowanym 80 km/h, bo jakiś debil wymyślił 50, a dodatkową są kary finansowe i pkt za jej przekroczenie. Przecież to jawna zbrodnia i rozbój w biały dzień. Protestujesz z tego powodu? Nie, bo wsiadając za kółko, akceptujesz oraz znasz konsekwencje złamania przepisów drogowych.

Ad.2) W takim razie zlikwidujmy żółte i czerwone kartki skoro one wypaczają sens grania. Zawsze trafi się jakaś drużyna które może skończyć mecz w 9, a to przecież wbrew zasadom, bo gra się po 11.

Tak to mniej więcej widzę z twoich wypocin.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
3120c
Member

Stary 13.08.2014, 13:14
czyli jak myślałem nie rozumiesz słowa pisanego, trudno
Najpierw nie odnosisz się do tego co napisałem, a teraz piszesz o rozumieniu słowa pisanego. Trudno, skoro nie rozumiesz słowa pisanego.

Cytat:
Ad 1) Jedźmy w terenie zabudowanym 80 km/h, bo jakiś debil wymyślił 50, a dodatkową są kary finansowe i pkt za jej przekroczenie. Przecież to jawna zbrodnia i rozbój w biały dzień. Protestujesz z tego powodu? Nie, bo wsiadając za kółko, akceptujesz oraz znasz konsekwencje złamania przepisów drogowych.
Świetny przykład. Okazuje się, że tam gdzie zmniejszyli prędkość w terenie zabudowanym, jest więcej wypadków.
Pytanie, czy jeśli jeździsz stosujesz się do wszystkich przepisów bezwzględnie?
Nie protestuję, bo sam jeżdżę więcej, liczę się z tym, że ktoś może spowodować wypadek z moim udziałem. 13 lat prawo jazdy i żadnej kolizji, stłuczki, wypadku. Mandat 2 razy za brak włączonych świateł i zapiętych pasów. Coraz większe ograniczenia prędkości nie rozwiązują problemu.

Cytat:
Ad.2) W takim razie zlikwidujmy żółte i czerwone kartki skoro one wypaczają sens grania. Zawsze trafi się jakaś drużyna które może skończyć mecz w 9, a to przecież wbrew zasadom, bo gra się po 11.
Porównujesz żółte kartki do wywalenia drużyny z gry o awans? Albo to, co się dzieje na boisku i poza nim? Grubo...

Medal ma dwie strony, ty coś tam majaczysz o wypocinach, a obiektywnego spojrzenia na sprawę - ZERO
Następny przepisowy świętojebliwy
Ostatnio edytowane przez 3120c : 13.08.2014 o godz. 13:21.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 13.08.2014, 13:21
Zobaczymy, co ugrał Boniek i prawnicy Legii... Ja jakoś nie daje większych szans, ale przesuniecie tej decyzji Komisji Odwoławczej daje do myślenia.

A co do spraw w tym temacie...to śmieszy mnie restrykcyjnośc niektórych(pewnie tych samych, którzy przez wiele lat tutaj krzycza, ze UEFA to mafia). Rozumiem, że kiedy na Barcelone, PSG nakłada się kary i nie sa one realizowane, to jest okej? A kiedy biedny klub wpuszcza zawieszonego piłkarza na 3 minut, to absolutny walkower . Przypominam, że taka Barca kaperowała, a właściwie handlowała dziećmi. I przypominam...wedle UEFA mniejszym przewinieniem jest niezgłoszenie piłkarza i wystawienie go w meczu(co jest parodią). W obu przypadkach kara powinna być rownie restrykcyjna lub liberalna. Nie może być takiego rozstrzału w tych sytuacjach.

P.S - Widze też, że na forum wielu przeciwników rac, bo skoro trzeba przestrzegać prawa... Czego to się człowiek dowiaduje .
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Stary 13.08.2014, 13:26
Najpierw nie odnosisz się do tego co napisałem, a teraz piszesz o rozumieniu słowa pisanego. Trudno, skoro nie rozumiesz słowa pisanego.

Świetny przykład. Okazuje się, że tam gdzie zmniejszyli prędkość w terenie zabudowanym, jest więcej wypadków.
Pytanie, czy jeśli jeździsz stosujesz się do wszystkich przepisów bezwzględnie?
Nie protestuję, bo sam jeżdżę więcej, liczę się z tym, że ktoś może spowodować wypadek z moim udziałem. 13 lat prawo jazdy i żadnej kolizji, stłuczki, wypadku. Mandat 2 razy za brak włączonych świateł i zapiętych pasów. Coraz większe ograniczenia prędkości nie rozwiązują problemu.

Porównujesz żółte kartki do wywalenia drużyny z gry o awans? Albo to, co się dzieje na boisku i poza nim? Grubo...

Medal ma dwie strony, ty coś tam majaczysz o wypocinach, a obiektywnego spojrzenia na sprawę - ZERO
Przecież Bereszyński dostał czerwoną kartkę na boisku o ile dobrze pamiętam? Czerwona kartka = zawieszenie tak czy nie?

"obiektywnego spojrzenia na sprawę" - Legia złamała pkt regulaminu za co została słusznie ukarana, więc gdzie nie mam obiektywnego spojrzenia na sprawę? Co tu jest do roztrząsania skoro czarno na biały jest napisane co grozi za wprowadzenie zawodnika zawieszonego za kartki.
Odpowiedz cytując
3120c
Member

Stary 13.08.2014, 13:32
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Przecież Bereszyński dostał czerwoną kartkę na boisku o ile dobrze pamiętam? Czerwona kartka = zawieszenie tak czy nie?

"obiektywnego spojrzenia na sprawę" - Legia złamała pkt regulaminu za co została słusznie ukarana, więc gdzie nie mam obiektywnego spojrzenia na sprawę? Co tu jest do roztrząsania skoro czarno na biały jest napisane co grozi za wprowadzenie zawodnika zawieszonego za kartki.
Legia powinna zostać ukarana, ale karą finansową, bo regulamin rozpatruje taką opcję. Wywalenie nie jest współmierne. Tak samo jak za odpalenie racy grozi odsiadka, co jest nonsensem. Widzisz obiektywne spojrzenie?
Ponawiam pytanie, co jeśli okaże się, że UEFA rozpatrując walkower naruszyła przepisy, bo była o tym mowa? Co wtedy?
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 13.08.2014, 13:34
Przecież dopuszczenie dalej Legii doprowadziłoby do kompletnego burdelu. Na każdą karę od UEFY kluby by się powoływały na przypadek Legii, skoro pomimo przepisów im odpuszczono to czemu nie nam? A gdyby Bereszyński strzelił w ciągu tych 3 minut bramkę to co wtedy? Też mało istotne? A jakby grał 10, 20, 45 minut to kiedy dokładnie jego obecność staje się istotna? W 87 minucie czy 80, a może w 75? 55?

Kabaret.
Ostatnio edytowane przez silver03 : 13.08.2014 o godz. 13:41.

"Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 13.08.2014, 13:37
FOR-FuN , Uefa teraz ma czas na ogłoszenie decyzji , nic ich nie goni, a sprawia wrażenie że nad czymś się zastanawiają, a prowarszawskie mendia dalej żyją nadzieją , w piątek nie było czasu , chodziło o kilkadziesiąt minut do losowania, proste
Ktoś już tutaj pisał co by się stało w mendiach jakby temat dotyczył Wisły , tytuły KOMPROMITACJA, SKANDAL,HAŃBA , królowały by od rana do wieczora

P.S - Barca nie kaperowała dzieci , jak nie znasz tematu to nie siej propagandy
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 13.08.2014, 13:39
Legia powinna zostać ukarana, ale karą finansową, bo regulamin rozpatruje taką opcję. Wywalenie nie jest współmierne. Tak samo jak za odpalenie racy grozi odsiadka, co jest nonsensem. Widzisz obiektywne spojrzenie?
Ponawiam pytanie, co jeśli okaże się, że UEFA rozpatrując walkower naruszyła przepisy, bo była o tym mowa? Co wtedy?
czy Ty kapujesz że w tym przypadku jest tylko jedna KARA ! WALKOWER , wbij sobie do głowy WALKOWER, nie ma innej opcji
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 13.08.2014, 13:39
Celtic był losowany jako rozstawiony.
Legia byłaby losowana jako nierozstawiona.

Zmiana decyzji UEFA wiązałaby się z ponownym losowaniem. Oczywiście wszystkie kluby ucieszyły by się niezmiernie na zmianę przeciwnika, rezerwację lotów, rozpoznania przeciwnika. Nikt na pewno nie zgłosi sprzeciwu.

A nie, może nie będziemy ponownie losować, nie będziemy robić zamieszania, a niech grają razem 2 nierozstawione.

Nikt w doniesieniach medialnych nie zwraca na to uwagę ale na biedny klub potraktowany tak zdradziecko

Edit:
Przypomniał mi się kawał w aspekcie Legii:
Cztery zaprzyjaźnione małżeństwa miały ochotę na jakieś akcje w sypialni. Jeden z facetów zaproponował jednak, by nie rozdzielać sił i iść wszyscy do jednej sypialni. Wszystkim pomysł się spodobał. Poszli. Rozebrali się, zgasili światło, jazda. Po kilkunastu minutach echów, ochów, stęknięć itd. nagle zapala się światło i jeden z facetów mówi:
- Ej, ustalmy k..wa jakieś zasady, bo już trzeci raz z rzędu ktoś mnie w dupę p...li!
Powód: dowcipas
Ostatnio edytowane przez Kaan : 13.08.2014 o godz. 13:55.
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 13.08.2014, 13:50
Legia powinna zostać ukarana, ale karą finansową, bo regulamin rozpatruje taką opcję.
Nie przewiduje.

Nie byłoby sprawy gdyby przeszczep strzelił choć jednego karnego. Nie strzelił, Legia out po 4:4 i golu wyjazdowym.
Proste jak słońce. Nie byłoby .......enia o zabijaniu sportu, bo ten walkower by nie zmieniał nic w kontekście awansu.

A tak to mamy; Legia nową Mamą Madzi.
Ostatnio edytowane przez 7 kotów : 13.08.2014 o godz. 13:52.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów