|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
W jakim sensie historyczne?
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Obejrzałem właśnie powtórkę. Taka jedna refleksja, bo myślę że wszystko już chyba zostało powiedziane.
Mam nadzieję, że Pan Koźmiński na mecz przy Reymonta już nie wejdzie, bo sposób w jaki komentował mecz był lekko mówiąc ŻAŁOSNY. Gość nie zna umiaru i jest tak zaślepiony nienawiścią do Wisły, że spokojnie mógłby zasiąść w loży honorowej hipermarketu przy kałuży. ![]() ![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur... |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
![]() Gratulacje. ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
Nie zmienia to jednak samej gry Diaza co do zwrotności i pojedynków jeden na jeden. Potrzebujemy tu lepszego rozwiązania "na gwałt". Znaczy im szybciej tym lepiej. W istocie próbowałbym uparcie tego Lamey'a na LO i Jovanovicia na PO. Jednak nie muszę mieć racji, ot mamy słabe ogniwo i ... byle do wiosny. Do transferu Stana. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
http://m.onet.pl/sport/4245489,detal.html Cytat:
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Z perspektywy D mecz wyglądało to całkiem całkiem, w końcu można było oglądnąć solidnie grającą Wisłe.
Z pewnością duży wpływ miało to że drużyna z Londynu grał w 10tke 2/3 meczu. Jak dla mnie znakomity mecz Ilieva, tylko jedno ale, nie rozumiem czemu on niema siły na cały mecz a np taki 3 lata starszy Sobol ma. Najsłabsi zdecydowanie Diaz i Kirm, niech szybciej wraca Melikson lub Małecki bo na Kirma się już patrzeć nieda. Może do powrotu Meliksona i Małego niech gra tam Nunez? albo Boguski? Co do Holendrów w obronie... chyba niema się do czego przyczepić, zagrali solidnie, bez większych błędów. Widać optymizm wraca na forum wśród kibiców, już obliczenia ile trzeba ugrać żeby wyjścć z grupy, oby tylko z Londynu nie wrócili z 3-4 bramkami w plecy bo na nic wasze obliczenia ![]() Co do Roberta - takimi meczami, grą i wynikami odbudujesz zaufanie kibiców. P.S. Nie daj teraz dupy w Łodzi. Brawo Wisełka Powód: JŻS
Ostatnio edytowane przez Semper Fidelis 1985 : 21.10.2011 o godz. 19:48.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Angielski dziennikarz: Kibice Wisły na miarę Premiership!
"...Zatem co przykuło Pana uwagę? - Największe wrażenie zrobiła na mnie atmosfera. Była imponująca. Kiedy weszło się na trybunę prasową i spojrzało na pozostałą część stadionu... To był widok zapierający dech w piersiach. Kibice za bramką tworzą coś wyjątkowego. Jeśli przenieślibyśmy ich do ligi angielskiej, to byliby najlepsi ze wszystkich. Śpiewali naprawdę głośno i bez przerwy. A o ile się nie mylę, to jedna z piosenek brzmiała jak nasz hymn narodowy "God Save the Queen". To wywołało uśmiech na mojej twarzy." http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1..._Wisly_na.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Odpiepszcie się od Koźmińskiego. Jego nieśmiertelne: "...wrócili z wielkiej podróży." jest bezbłędne i ja chcę więcej!
![]() ![]() ![]() Co do historycznego zwycięstwa nad angolami, to chyba tylko w pucharach było historyczne o czym nikt nie pisze. Historyczne zwycięstwo nad nimi to było ponad 70 lat temu. I przeciwnikiem nie były słabiaki pokroju Blackboorn czy Fulham, a wielka Chelsea, która kilka dni przed meczem z nami pokonała rep. Polski 2:0.
Ostatnio edytowane przez Gordian : 22.10.2011 o godz. 11:00.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
do usunięcia
sam też możesz usunąć...
Ostatnio edytowane przez FraMat : 22.10.2011 o godz. 13:24.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html
Oj nie potrafią Angole przegrywać, nie potrafią. __________ Cytat: "( Serwis "Who Ate All The Pies", który zwykle żartobliwie komentuje wydarzenia piłkarskie, nie oszczędził Nuneza. - To brudny szczur, który nas oszukał - podkreśla popularny serwis i w formie żartu proponuje... zamknięcie "argentyńskiego szczura" w pomieszczeniu nieopodal Craven Cottage ku uciesze angielskich fanów.)" __________ I koment jednego z użytkowników portalu onet.: "nie chodzi o siłę popchnięcia, tylko o totalnie niesportowy, pełen pogardy gest, niczym z wiejskiej zabawy, naruszenie nietykalności cielesnej, bez piłki i bez powodu, dla okazania pogardy" __________ Otóż to, czerwień za naruszenie nietykalności osobistej piłkarza bez piłki. ...Czyli rewanż będzie ciekawy. Juz tworzą presje na sędziów, widać jednak im na tej "niechcianej LE" jednak zależy. I tym cenniejsze nasze nad nimi zwycięstwo . |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Też tak to odebrałem.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Tak w ogóle to po tej czerwonej kartce pomyślałem sobie - o rzesz, jak teraz nie wygramy to media nas zjedzą a w klubie to będą stołki latać
![]() A spokojnie mogliśmy się podpalić, dostać kontre i potem walić łbem w mur Powód: sz
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 22.10.2011 o godz. 15:26.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Ja pierdziele ale Ci ludzie wszyscy są antywiślaccy...
Jak by go popchnął mocniej to czerwona zasłużona, ale że popchnął słabiej to nic. Niech wszyscy się popychają. To jak najbardziej sportowe zachowanie... Byle słabo. ![]()
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
z koźminskiego komentator jak z koziej dupy trabka poza przytakiwaniem borkowi i zianiu nienawiscia do Wisly nie potrafi sklecic wlasnego zdania ograniczony typ jeden. Mecze powinien komentowac nasz stary poczciwy Andrzej Iwan
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeśli tak sobie teoretyzujemy to powinien współ-komentować ktoś szczerze życzliwy Wiśle jej mecze w LE. Ot np. Nawałka.
Koźmiński jest anty z założenia. Iwan odszedł kiedyś do Górnika i tak sobie różne wspomina Wisłę. Powiedzmy Motyka, Nawałka (i to pod warunkiem że żaden z nich nie chciałby na ten moment być jej I trenerem) i im podobni byli by za Wisła i gdyby ta strzeliła bramkę usłyszelibyśmy coś co w aktualnej sytuacji jest niemożliwe ... czyli okrzyk goool (!) ze strony współ-komentującego. Kowalczyk bo bramce Wilka z Apoelem milczał jak zaklęty, podobnie teraz Koźmiński po bramce Bitona. Ot takie realia. Hmm, chyba najlepszy byłby Szymek, znaczy Szymkowiak ale ten jest w innej tv.
Ostatnio edytowane przez milosz : 22.10.2011 o godz. 20:33.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Jol sie osmiesza wiedzac jakie gafy popełniaja arbitrzy w Premier League.
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Wiesz, dla nich jest to skandal, że sędzia ośmielił się popatrzeć przychylnym okiem na pastuchów z Azji, pardon z Polski.
Dziennikarze, kibice, trenerzy i piłkarze w Europie Zachodniej traktują nas ciągle jako peryferię cywilizacyjną i futbolową. Cieszę się, że już nam na konferencjach nie gratulują - tak jak to było wcześniej - pięknych kobiet i ładnej jednej trybuny. Takie pochwały do tej pory słuchają w Tajlandii. Potrzeba kilkunastu takich meczy jak czwartkowy, by wreszcie do świadomości takiego Jola i paru dziennikarzy doszło, że Wisła to normalny, europejski przeciętniak. I jak ma dobry dzień, maksymalnie się zepnie to może sprawić niespodziankę. I sędzia nie ma tu nic do rzeczy. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
kacpergawlo to Twój punkt widzenia. Mój jest odmienny.
Atak był bez piłki i czerwień była możliwa. Aktorstwo Nuneza to inna historia. Wyobraźmy sobie mecz w którym podobny faul ma miejsce na znanym piłkarzu na wielkiej imprezie typu MŚ a uderzenie (pchnięcie) ręką dotyczy powiedzmy Davida Beckhama w meczu Anglia - Argentyna. Piłkarz upada, przepychanki na boisku i ...czerwona kartka...na 99 %.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Teraz w Anglii się pocieszają naśmiewając z zawodnika Wisły .Aczkolwiek stary znajomy rywal Wisły z LE może dokończyć dzieła zniszczenia wystarczy że Wisła wygra(ponownie) lub zremisuje z rezerwami Fullham a Koguty dobiją 3dni później i wtedy Fullham nie będzie już do śmiechu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Ja na meczu z Fulham widziałem receptę na słabą lewą obronę. Junior Diaz zamienił się pozycjami z Nunezem. I wyglądało to ok. Niestety przez 2-3 minuty. Co by było jakby to wyglądało tak zawsze:
Nunez Jaliens/Bunoza Chavez Jovanović - Wilk Sobolewski/Diaz - Melikson ? Według mnie to optymalne zestawienie patrząc na: - bardzo dużo możliwosci zestawienia środka pola - marną, wręcz śmieszną lewą obronę ![]()
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Dal ciebie tak, dla mnie nie. Sędzia miał rację, bo boisko to nie wiejska dyskoteka.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Ja to widziałem tak, że czerwona zasłużona, bo niesportowe zachowanie, odepchnięcie bez piłki i te sprawy, a Nunez jakby chciał zaakcentować to jeszcze, żeby sędzia jednak pokazał czerwoną kartkę. Nie wiem jak duży wpływ miał ten teatr na decyzję sędziego, ale cel został osiągnięty. Pamiętajmy o raporcie pomeczowym, gdzie zostało dokładnie opisane zdarzenie, że niezależnie od upadku Nuneza sędzia pokazałby czerwień.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
@kacpergawlo
Co to znaczy powinno ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Najlepiej byłoby Nunezowi wlepić dożywotni zakaz gry w piłke, uznać walkowera dla Fulham a Wiśle karę zawieszenia na udział w europejskich rozgrywkach, prawda? Wtedy tacy puryści footballu jak Ty i Tobie podobni mogliby wreszcie odetchnąć i uznać, że sprawiedliwości stało się zadość. Zrozum wreszcie, że dopóki nie wprowadzi się powtórek wideo, to takie sytuacje będą miały miejsce. Mając przed oczami prawidłowo strzeloną bramkę Penksy w meczu z PAO jakoś nie mogę zdobyć się na współczucie dla Brytyjczyków.
Ostatnio edytowane przez snyrting : 23.10.2011 o godz. 08:34.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Dla mnie sprawa oczywista, sędzia zachował sie zgodnie z przepisami, to nie boks, to jest piłka nożna, ręce, w tej grze, służą zawodnikom do wyrzucania piłki z autu....
![]()
Pozdrawiam.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
z twente gramy ostatnią kolejkę? jeśli tak to jest możliwość ze będą mieli już zapewniony awans przyjadą do nas w rezerwowym składzie bo walczą o mistrzostwo Holandii i pociśniemy ich ta jedna bramka i zapewnimy sobie awans. fajny scenariusz. ale najpierw przynamniej remis z fulham. DO BOJU WISEŁKA !!
Ostatnio edytowane przez 19sebawro06 : 23.10.2011 o godz. 09:04.
![]()
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
PRZEMYŚL |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
W prawie każdej kolecje czy to w LM czy jakiejs lidze krajowej są takie teatry i nikt o tym sie nie rozpisuje media nawet nic nie piszą a Wy 3 dni po meczu dalej o tym gadacie. odepchnał go czerwona kartka i tyle. Chyba ważniejszym tematem jest to ze wygralismy i jakie są nasze szanse na awans
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Tym bardziej ,że z nami grają w środę 14grudnia, a 18 w niedzielę mają wyjazd do Roterdamu do depczącego im po piętach Feyenoordu.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|