The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.10.2011, 15:42
spirit napisał(a):Wyświetl post
Dziękuję za wczorajszy mecz, walka, determinacja, trochę szczęścia, błysk Bitona. Historyczne zwycięstwo nad Anglikami.
Dziękuję.
W jakim sensie historyczne?
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 21.10.2011, 15:43
0 22 napisał(a):Wyświetl post
W jakim sensie historyczne?
Bo nasze pierwsze. Kilka lat temu było blisko ale wtedy nie było wiary i zakończyło sie na remisie
Odpowiedz cytując
M89
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 21.10.2011, 15:44
Obejrzałem właśnie powtórkę. Taka jedna refleksja, bo myślę że wszystko już chyba zostało powiedziane.

Mam nadzieję, że Pan Koźmiński na mecz przy Reymonta już nie wejdzie, bo sposób w jaki komentował mecz był lekko mówiąc ŻAŁOSNY. Gość nie zna umiaru i jest tak zaślepiony nienawiścią do Wisły, że spokojnie mógłby zasiąść w loży honorowej hipermarketu przy kałuży.

Po burzy słońce wychodzi zza chmur...
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 21.10.2011, 15:52
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Bo nasze pierwsze. Kilka lat temu było blisko ale wtedy nie było wiary i zakończyło sie na remisie
A o to chodziło

Gratulacje.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 21.10.2011, 15:53
M89 napisał(a):Wyświetl post
Obejrzałem właśnie powtórkę. Taka jedna refleksja, bo myślę że wszystko już chyba zostało powiedziane.

Mam nadzieję, że Pan Koźmiński na mecz przy Reymonta już nie wejdzie, bo sposób w jaki komentował mecz był lekko mówiąc ŻAŁOSNY. Gość nie zna umiaru i jest tak zaślepiony nienawiścią do Wisły, że spokojnie mógłby zasiąść w loży honorowej hipermarketu przy kałuży.
To nie pierwszy raz kiedy koźmińśki tak komentuje mecz Wisły. Nie rozumiem też dlaczego komentuje tylko mecze Wisły? Niech go wyślą do Telawiwu niech tam pokomentuje wyczyny stołecznego klubu. Przy Koźmińskim Borek wydaje się być wyważonym komentatorem
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 21.10.2011, 17:11
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Ja myśle, że Maskaant wystawia Diaza w meczach pucharowych, bo dużo lepiej niż Paljic gra głową, a my strasznie dużo bramek tracimy po stałych fragmentach gry. Więc jeśli spodziewamy się, że będzie bardzo dużo wrzutek w nasze pole karne to gra Diaz, a jak spodziwamy się, że będziemy atakować i trzeba kogoś szybkiego na boku do robienia przewagi/gonienia przeciwników jak idą z kontrą, to gra Paljic.

Diaz dał sie objechać parę razy, ale trzeba przyznać, że ładnie czyścił pole karne przy wrzutkach ze stałych fragmentów i Fulham nic nie zdziałał. Zresztą komentatorzy Polsatu to zauważyli.
Tak masz w 100 % rację.

Nie zmienia to jednak samej gry Diaza co do zwrotności i pojedynków jeden na jeden. Potrzebujemy tu lepszego rozwiązania "na gwałt". Znaczy im szybciej tym lepiej. W istocie próbowałbym uparcie tego Lamey'a na LO i Jovanovicia na PO. Jednak nie muszę mieć racji, ot mamy słabe ogniwo i ... byle do wiosny. Do transferu Stana.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 21.10.2011, 18:26
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Ja bym jednak użył słowa - odepchnięcie. On go nie uderzył a odepchnął, Nunez dorzucił teatralny pad i kartka jakich tysiące, stała się faktem.
Faktycznie jeśli chodzi o poziom aktorzenia to Argentyńczyk nie zrobił niczego nadzwyczajnego - niestety spora część piłkarzy by się tak zachowała.

A tak w ogóle to mnie osobiście przeraża poziom oszustw u zawodników - to mi najbardziej obrzydzą tą dyscyplinę , nie błędy sędziów ze spalonymi , karnymi itp, tylko te cyrki wyprawiane przez grajków
Co najlepsze, to akurat to można by łatwo wyplewić - wystarczyło by po prostu karać dyskwalifikacjami i problem by praktycznie zniknął.Tyle że wszyscy to mają w dupie a potem jest płacz takiego trenera Fulham że sędzia go oszukał

http://m.onet.pl/sport/4245489,detal.html
Cytat:
W meczu FC Porto z Deportivo La Coruna piłkarz gości Jorge Andrade sfaulował Deco. Gdy ten drugi podnosił się z murawy, zawodnik Deportivo delikatnie kopnął go nogą. Tak po przyjacielsku, z uśmiechem na ustach, jak zdarza się podczas gry na podwórku. To miał być serdeczny kuksaniec, w nożnym wykonaniu. Sędzia nie wziął jednak pod uwagę przyjaźni łączącej obu zawodników i słusznie wyrzucił Andrade z boiska. W końcu było to uderzenie rywala po gwizdku sędziego.
http://www.pixter.hu/video?id=11505
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2010

Stary 21.10.2011, 19:31
Z perspektywy D mecz wyglądało to całkiem całkiem, w końcu można było oglądnąć solidnie grającą Wisłe.
Z pewnością duży wpływ miało to że drużyna z Londynu grał w 10tke 2/3 meczu. Jak dla mnie znakomity mecz Ilieva, tylko jedno ale, nie rozumiem czemu on niema siły na cały mecz a np taki 3 lata starszy Sobol ma. Najsłabsi zdecydowanie Diaz i Kirm, niech szybciej wraca Melikson lub Małecki bo na Kirma się już patrzeć nieda. Może do powrotu Meliksona i Małego niech gra tam Nunez? albo Boguski?
Co do Holendrów w obronie... chyba niema się do czego przyczepić, zagrali solidnie, bez większych błędów.
Widać optymizm wraca na forum wśród kibiców, już obliczenia ile trzeba ugrać żeby wyjścć z grupy, oby tylko z Londynu nie wrócili z 3-4 bramkami w plecy bo na nic wasze obliczenia
Co do Roberta - takimi meczami, grą i wynikami odbudujesz zaufanie kibiców.
P.S. Nie daj teraz dupy w Łodzi.

Brawo Wisełka
Powód: JŻS
Ostatnio edytowane przez Semper Fidelis 1985 : 21.10.2011 o godz. 19:48.
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 21.10.2011, 19:32
Angielski dziennikarz: Kibice Wisły na miarę Premiership!

"...Zatem co przykuło Pana uwagę?

- Największe wrażenie zrobiła na mnie atmosfera. Była imponująca. Kiedy weszło się na trybunę prasową i spojrzało na pozostałą część stadionu... To był widok zapierający dech w piersiach. Kibice za bramką tworzą coś wyjątkowego. Jeśli przenieślibyśmy ich do ligi angielskiej, to byliby najlepsi ze wszystkich. Śpiewali naprawdę głośno i bez przerwy. A o ile się nie mylę, to jedna z piosenek brzmiała jak nasz hymn narodowy "God Save the Queen". To wywołało uśmiech na mojej twarzy."

http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1..._Wisly_na.html
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 22.10.2011, 10:55
Odpiepszcie się od Koźmińskiego. Jego nieśmiertelne: "...wrócili z wielkiej podróży." jest bezbłędne i ja chcę więcej!

Co do historycznego zwycięstwa nad angolami, to chyba tylko w pucharach było historyczne o czym nikt nie pisze. Historyczne zwycięstwo nad nimi to było ponad 70 lat temu. I przeciwnikiem nie były słabiaki pokroju Blackboorn czy Fulham, a wielka Chelsea, która kilka dni przed meczem z nami pokonała rep. Polski 2:0.
Ostatnio edytowane przez Gordian : 22.10.2011 o godz. 11:00.

Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 22.10.2011, 10:58
do usunięcia

sam też możesz usunąć...
Ostatnio edytowane przez FraMat : 22.10.2011 o godz. 13:24.

Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 22.10.2011, 14:43
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html
Oj nie potrafią Angole przegrywać, nie potrafią.
Cytat: "( Serwis "Who Ate All The Pies", który zwykle żartobliwie komentuje wydarzenia piłkarskie, nie oszczędził Nuneza. - To brudny szczur, który nas oszukał - podkreśla popularny serwis i w formie żartu proponuje... zamknięcie "argentyńskiego szczura" w pomieszczeniu nieopodal Craven Cottage ku uciesze angielskich fanów.)"
I koment jednego z użytkowników portalu onet.: "nie chodzi o siłę popchnięcia, tylko o totalnie niesportowy, pełen pogardy gest, niczym z wiejskiej zabawy, naruszenie nietykalności cielesnej, bez piłki i bez powodu, dla okazania pogardy"
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 22.10.2011, 14:47
milosz napisał(a):Wyświetl post
I koment jednego z użytkowników portalu onet.: "nie chodzi o siłę popchnięcia, tylko o totalnie niesportowy, pełen pogardy gest, niczym z wiejskiej zabawy, naruszenie nietykalności cielesnej, bez piłki i bez powodu, dla okazania pogardy"]
Też tak to odebrałem.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 22.10.2011, 15:13
Tak w ogóle to po tej czerwonej kartce pomyślałem sobie - o rzesz, jak teraz nie wygramy to media nas zjedzą a w klubie to będą stołki latać

A spokojnie mogliśmy się podpalić, dostać kontre i potem walić łbem w mur
Powód: sz
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 22.10.2011 o godz. 15:26.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 22.10.2011, 16:20
Ja pierdziele ale Ci ludzie wszyscy są antywiślaccy...
Jak by go popchnął mocniej to czerwona zasłużona, ale że popchnął słabiej to nic. Niech wszyscy się popychają. To jak najbardziej sportowe zachowanie... Byle słabo.
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
rasel1906
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 22.10.2011, 16:59
z koźminskiego komentator jak z koziej dupy trabka poza przytakiwaniem borkowi i zianiu nienawiscia do Wisly nie potrafi sklecic wlasnego zdania ograniczony typ jeden. Mecze powinien komentowac nasz stary poczciwy Andrzej Iwan
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 22.10.2011, 17:15
Jeśli tak sobie teoretyzujemy to powinien współ-komentować ktoś szczerze życzliwy Wiśle jej mecze w LE. Ot np. Nawałka.
Koźmiński jest anty z założenia. Iwan odszedł kiedyś do Górnika i tak sobie różne wspomina Wisłę.
Powiedzmy Motyka, Nawałka (i to pod warunkiem że żaden z nich nie chciałby na ten moment być jej I trenerem) i im podobni byli by za Wisła i gdyby ta strzeliła bramkę usłyszelibyśmy coś co w aktualnej sytuacji jest niemożliwe ... czyli okrzyk goool (!) ze strony współ-komentującego. Kowalczyk bo bramce Wilka z Apoelem milczał jak zaklęty, podobnie teraz Koźmiński po bramce Bitona. Ot takie realia.
Hmm, chyba najlepszy byłby Szymek, znaczy Szymkowiak ale ten jest w innej tv.
Ostatnio edytowane przez milosz : 22.10.2011 o godz. 20:33.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 22.10.2011, 17:47
Jol sie osmiesza wiedzac jakie gafy popełniaja arbitrzy w Premier League.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 22.10.2011, 18:40
Wiesz, dla nich jest to skandal, że sędzia ośmielił się popatrzeć przychylnym okiem na pastuchów z Azji, pardon z Polski.

Dziennikarze, kibice, trenerzy i piłkarze w Europie Zachodniej traktują nas ciągle jako peryferię cywilizacyjną i futbolową. Cieszę się, że już nam na konferencjach nie gratulują - tak jak to było wcześniej - pięknych kobiet i ładnej jednej trybuny. Takie pochwały do tej pory słuchają w Tajlandii.

Potrzeba kilkunastu takich meczy jak czwartkowy, by wreszcie do świadomości takiego Jola i paru dziennikarzy doszło, że Wisła to normalny, europejski przeciętniak. I jak ma dobry dzień, maksymalnie się zepnie to może sprawić niespodziankę. I sędzia nie ma tu nic do rzeczy.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 22.10.2011, 22:17
kacpergawlo to Twój punkt widzenia. Mój jest odmienny.
Atak był bez piłki i czerwień była możliwa. Aktorstwo Nuneza to inna historia. Wyobraźmy sobie mecz w którym podobny faul ma miejsce na znanym piłkarzu na wielkiej imprezie typu MŚ a uderzenie (pchnięcie) ręką dotyczy powiedzmy Davida Beckhama w meczu Anglia - Argentyna. Piłkarz upada, przepychanki na boisku i ...czerwona kartka...na 99 %..
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 22.10.2011, 22:19
Teraz w Anglii się pocieszają naśmiewając z zawodnika Wisły .Aczkolwiek stary znajomy rywal Wisły z LE może dokończyć dzieła zniszczenia wystarczy że Wisła wygra(ponownie) lub zremisuje z rezerwami Fullham a Koguty dobiją 3dni później i wtedy Fullham nie będzie już do śmiechu.
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 22.10.2011, 22:42
Ja na meczu z Fulham widziałem receptę na słabą lewą obronę. Junior Diaz zamienił się pozycjami z Nunezem. I wyglądało to ok. Niestety przez 2-3 minuty. Co by było jakby to wyglądało tak zawsze:
Nunez Jaliens/Bunoza Chavez Jovanović - Wilk Sobolewski/Diaz - Melikson ?
Według mnie to optymalne zestawienie patrząc na:
- bardzo dużo możliwosci zestawienia środka pola
- marną, wręcz śmieszną lewą obronę
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 22.10.2011, 23:17
kacpergawlo napisał(a):Wyświetl post
Przychylnym okiem? No błagam. Przecież zachowanie Nuneza to był teatr w najniższym wydaniu i nie da się go obronić żadnymi przepisami. W tym przypadku dla mnie oczywistym jest, że czerwona kartka to ewidentny błąd arbitra i nie ma co dorabiać ideologii.
Dal ciebie tak, dla mnie nie. Sędzia miał rację, bo boisko to nie wiejska dyskoteka.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 22.10.2011, 23:25
Ja to widziałem tak, że czerwona zasłużona, bo niesportowe zachowanie, odepchnięcie bez piłki i te sprawy, a Nunez jakby chciał zaakcentować to jeszcze, żeby sędzia jednak pokazał czerwoną kartkę. Nie wiem jak duży wpływ miał ten teatr na decyzję sędziego, ale cel został osiągnięty. Pamiętajmy o raporcie pomeczowym, gdzie zostało dokładnie opisane zdarzenie, że niezależnie od upadku Nuneza sędzia pokazałby czerwień.
Odpowiedz cytując
orm
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.10.2011, 08:06
@kacpergawlo
Co to znaczy powinno W idealnym świecie, poukładnym tak jak Ty byś chciał? Obecnie w piłce nożnej przepisy i praktyka sędziowania są takie, że za takie odepechnięcie jest czerwień - może to źle niesprawiedliwie itp. ale tak po prostu jest.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 23.10.2011, 08:32
kacpergawlo napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie to sytuacja a'la Rivaldo na MŚ 2002 i łapanie się za twarz po ciosie w brzuch...

Jeśli już być takim dokładnym to Nunez powinien dostać co najmniej żółtą za symulowanie, które było ewidentne. A Dembele również powinien dostać żółtko i nic więcej. On go lekko szturchnął po nadepnięciu Argentyńczyka, w pojedynczym meczu takich sytuacji są setki tylko nie każdy pada na ziemię jak rażony piorunem i zwija się jakby dostał sierpowego od Tysona...

Najlepiej byłoby Nunezowi wlepić dożywotni zakaz gry w piłke, uznać walkowera dla Fulham a Wiśle karę zawieszenia na udział w europejskich rozgrywkach, prawda?

Wtedy tacy puryści footballu jak Ty i Tobie podobni mogliby wreszcie odetchnąć i uznać, że sprawiedliwości stało się zadość.

Zrozum wreszcie, że dopóki nie wprowadzi się powtórek wideo, to takie sytuacje będą miały miejsce.
Mając przed oczami prawidłowo strzeloną bramkę Penksy w meczu z PAO jakoś nie mogę zdobyć się na współczucie dla Brytyjczyków.
Ostatnio edytowane przez snyrting : 23.10.2011 o godz. 08:34.
Odpowiedz cytując
Jacko_1
Member

Od: 07.2003

Stary 23.10.2011, 09:00
Dla mnie sprawa oczywista, sędzia zachował sie zgodnie z przepisami, to nie boks, to jest piłka nożna, ręce, w tej grze, służą zawodnikom do wyrzucania piłki z autu....
Pozdrawiam.
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 23.10.2011, 09:01
z twente gramy ostatnią kolejkę? jeśli tak to jest możliwość ze będą mieli już zapewniony awans przyjadą do nas w rezerwowym składzie bo walczą o mistrzostwo Holandii i pociśniemy ich ta jedna bramka i zapewnimy sobie awans. fajny scenariusz. ale najpierw przynamniej remis z fulham. DO BOJU WISEŁKA !!
Ostatnio edytowane przez 19sebawro06 : 23.10.2011 o godz. 09:04.
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
Damian1241
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 23.10.2011, 09:09
W prawie każdej kolecje czy to w LM czy jakiejs lidze krajowej są takie teatry i nikt o tym sie nie rozpisuje media nawet nic nie piszą a Wy 3 dni po meczu dalej o tym gadacie. odepchnał go czerwona kartka i tyle. Chyba ważniejszym tematem jest to ze wygralismy i jakie są nasze szanse na awans
[/URL]
Odpowiedz cytując
marek2a
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 23.10.2011, 09:25
19sebawro06 napisał(a):Wyświetl post
z twente gramy ostatnią kolejkę? jeśli tak to jest możliwość ze będą mieli już zapewniony awans przyjadą do nas w rezerwowym składzie bo walczą o mistrzostwo Holandii i pociśniemy ich ta jedna bramka i zapewnimy sobie awans.
Tym bardziej ,że z nami grają w środę 14grudnia, a 18 w niedzielę mają wyjazd do Roterdamu do depczącego im po piętach Feyenoordu.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów