The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Ile medali zdobęda Polacy w Vancouver?
Jeden 10 4,00%
Dwa 37 14,80%
Trzy 55 22,00%
Więcej niż trzy 136 54,40%
Żadnego 12 4,80%
Głosujących: 250. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
sharkey
Senior Member

Od: 03.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.03.2010, 00:20
Ha! świetny mecz, świetna dogrywka, a do tego wszystkiego fantastyczna radość Kanadyjczyków! Gratulacje!

P.S. Nawet jakby Amerykanie wygrali to i tak widowisko byłoby tego warte!

JEDNO SERCE JEDNO BICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ZYCIE!!!
Odpowiedz cytując
Strzala
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 01.03.2010, 00:22
Ja chce jeszcze raz igrzysk, znów 4 lata czekania. Brawo Kanada, piękna impreza, piękny mecz. Brawo Polscy Olimpijczycy za reprezentowanie kraju Ci z medalem i z CI NA OSTATNICH MIEJSCACH ZA WALKĘ, ciekawe czy kiedys doczekamy sie tak pieknej imprezy w naszym kraju.

I znany nam cytat myśle że użyty we własciwej chwili. eh

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

I pamiętajmy
Nodar Kumaritaszwili[*]
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 01.03.2010, 00:24
Brawa nie dotyczą Ligockich? Bo w ich przypadku walki nie było
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
sharkey
Senior Member

Stary 01.03.2010, 00:37
Im też się należą bo byli i walczyli, a jeśli się komuś nie należą to co po najwyżej PKOI

Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 01.03.2010, 00:39
sharkey napisał(a):Wyświetl post
Im też się należą bo byli i walczyli, a jeśli się komuś nie należą to co po najwyżej PKOI
To że byli to niestety wiemy Ale czy walczyli ? Nie dostrzegłem tam walki...
Odpowiedz cytując
Strzala
Senior Member

Stary 01.03.2010, 00:40
To kolego oglądałes inne igrzyska, są krytykowani dlatego ze jest ich trzech, mógł PKOL dać lepszych- ale w naszym kraju lepszych od nich nie ma. Jak wedlug Ciebie mogli bardziej okazac swoja ambicje? bić sie z innymi? Wszyscy zaryzykowali aby być jak najwyżej, a wiadomo jak nie wyjdzie to jest sie na ostatnich pozycjach i mieli tylko po jednym starcie.
Ostatnio edytowane przez Strzala : 01.03.2010 o godz. 00:44.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 01.03.2010, 00:44
Crosby, Crosby, Crosby! Geniusz, nad geniuszy Znalazł się w najbardziej odpowiednim miejscu o odpowiedniej porze Brawo Kanada, brawo USA. Fantastyczny spektakl, fantastyczne Igrzyska Choć organizacyjnie nie do końca, to jednak postaram się o tym nie pamiętać i wspominać jedynie te cudne chwile, jak medale naszych, jak turniej hokeja, jak genialną walkę naszej Weroniki Nowakowskiej, jak efektowne skoki akrobatyczne narciarzy, jak niesamowitego Shauna White'a w halfpipe, jak pędzących ponad 150 km/h bobsleistów, jak niezwykle gibkich i zwinnych narciarzy alpejskich, jak piękną Lindsay Vonn, jak fantastycznych kibiców z całego świata... I wreszcie zapamiętam też ten przykry ale ważny moment Olimpiady, już z pierwszego dnia, jak śmierć Gruzina [*]

Cóż, byle do Londynu i Soczi.
Odpowiedz cytując
sharkey
Senior Member

Stary 01.03.2010, 00:48
WILU TS napisał(a):Wyświetl post
T Ale czy walczyli ? Nie dostrzegłem tam walki...
A jak myślisz jechaliby tam, gdyby nie chcieli (w miarę) godnie reprezentować swojego kraju?

Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 01.03.2010, 01:01
sharkey napisał(a):Wyświetl post
A jak myślisz jechaliby tam, gdyby nie chcieli (w miarę) godnie reprezentować swojego kraju?
Wiesz, to jest pytanie - czy należy brać na igrzyska każdego kto w kraju jest najlepszy(choć wiadomo że na igrzyskach będzie tylko statystą), czy tez tylko tych którzy przynajmniej rokują walkę o jakieś w miarę konkretne pozycje.
My generalnie nie istniejemy w sportach zimowych więc często nie mamy w ogóle żadnego wyboru.Ja jednak wolę jakość a nie ilość, szczególnie że wydaje mi się że większość dyscyplin jest finansowana także z naszych podatków.

Finał hokeja...sprawiedliwy.Kanada była w obu meczach lepsza, w tym szczególnie, ale chwała pokonanym.Byli o krok by spowodować masową depresje w Kanadzie
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 01.03.2010, 01:03
Strzala napisał(a):Wyświetl post
To kolego oglądałes inne igrzyska, są krytykowani dlatego ze jest ich trzech, mógł PKOL dać lepszych- ale w naszym kraju lepszych od nich nie ma. Jak wedlug Ciebie mogli bardziej okazac swoja ambicje? bić sie z innymi? Wszyscy zaryzykowali aby być jak najwyżej, a wiadomo jak nie wyjdzie to jest sie na ostatnich pozycjach i mieli tylko po jednym starcie.
Skompromitowali się na drugich Igrzyskach z rzędu. mieć 4 przejazdy 2 w 2006 i 2 w 2010 i żadnego nie wykonać na miare swoich umiejętności to KOMPROMITACJA! i tyle w temacie.

Jeszcze zaczeli wywlekać brudy że nie ma gdzie trenować zamiast powiedzieć że kur*** nie wyszło i jest nam głupio!

A nie pamiętasz jak się gwiazda snowboardcrosu puszyła że Jodko jedzie?
Odpowiedz cytując
sharkey
Senior Member

Stary 01.03.2010, 01:10
Dlatego kilka postów wcześniej zganiłem może niezbyt precyzyjnie mówiąc za co ale PKOI, bo mam identyczne zdanie jak ty. Nie warto zamykać stawki i pchać się bez sensu na olimpiadę w jak największej liczbie, więc jeśli nie było nikogo lepszego ( w co szczerze wątpię, bo dużo gorszym się być nie da) to po co im było tam jechać? Przecież przelot, wyposażenie, jakiś sztab, zakwaterowanie i wyżywienie... tego wszystkiego koszty trzeba pokryć ( co do 2 ostatnich nie wiem na 100% kto płaci, ale wydaje mi się, że nie spoczywa to w całości na barkach organizatorów).

Odpowiedz cytując
Strzala
Senior Member

Stary 01.03.2010, 01:17
Do Uni: Jak byś słuchał wywiadów to byś wiedział ze wiedzą o tym że dali ..... jeśli chodzi o wyniki, ja też tak uważam, ale przez ten fakt nie można osądzać że olali sprawę na całej lini i nie mieli ambicji, bo każdy kto tam jedzie stara się o jak najlepsze miejsce, a jeśli chodzi o Jodke to za całą sytuacje przeprosił, ciekawe jak Ty bys sie zachował jak byś dowiedzial sie ze całe przygotowania poszły na marne bo tydzień przed IO dostajesz wiadomość ze jednak nie jedziesz na IO, mimo ze jako I Polak zdobyłeś nominacje, a nastepnie jeszcze wystartuj po schudnięciu 6 kg, przez cały stres zwiazany z pytaniem pojade czy nie. :/

z mojej strony koniec imprezy, dobranoc
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 01.03.2010, 02:05
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Finał hokeja...sprawiedliwy.Kanada była w obu meczach lepsza, w tym szczególnie, ale chwała pokonanym.Byli o krok by spowodować masową depresje w Kanadzie
Nie no nie mogę się zgodzić. W grupowym zasłużenie przegrali. I chyba wyszło im to na dobre, bo od tej porażki zaczęli grać tak jak potrafią.

Co prawda nie widziałem meczu z Niemcami (wygranego 8:2), ale późniejsze, z Rosją, Słowacją i USA, już tak.

No i pierwszy mecz z USA to chyba koniec "epoki Brodeura"
Ostatnio edytowane przez Krissu : 01.03.2010 o godz. 02:09.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
tranceaddict
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.03.2010, 02:25
Powiem tyle, za 4 lata jak pojada znowu z NHL, to USA zniesie wszystkich, teraz byli mlodzi ale za 4 lata dorosna i nie sadze ze nawet Kanada da im rade, Kanada tez ma sporo mlodych gwiazdek, ale USA maja prawie 75% ekipy ponizej 30stki albo jeszcze nizej, widac to bylo jak grali wszystkie mecze procz tego, Kanada sie meczyla z nim jak cholera, jakby wiecej strzelali mysle ze Stany by ten mecz wygral.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 01.03.2010, 20:02
Krissu napisał(a):Wyświetl post
Nie no nie mogę się zgodzić. W grupowym zasłużenie przegrali. I chyba wyszło im to na dobre, bo od tej porażki zaczęli grać tak jak potrafią.

Co prawda nie widziałem meczu z Niemcami (wygranego 8:2), ale późniejsze, z Rosją, Słowacją i USA, już tak.

No i pierwszy mecz z USA to chyba koniec "epoki Brodeura"
Jak by to pokrętnie nie zabrzmiało to jedno nie przekreśla drugiego - Po prostu Kanada nie była o tyle lepsza by wygrać mecz w którym mieli trochę pecha a i USA strzelało gole w idealnych momentach.
To też taki paradoks, że w 1 meczu Kanada miała prawie 2 krotną przewagę w strzałach celnych a mecz był wyrównany, wczoraj statystyki były wyrównane a jednak Kanadyjczycy bardzo dominowali a i tak wygrali o włos.

tranceaddict - ja bym się z Tobą zgodził, gdyby nie to że oba teamy są tak wyrównane, że tu decyduje dyspozycja dnia,psychika, szczęście.Miejmy też nadzieje że Rosja u siebie, nie pozwoli sobie na aż takie kompromitacje.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 01.03.2010, 20:21
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Miejmy też nadzieje że Rosja u siebie, nie pozwoli sobie na aż takie kompromitacje.
O tak. Złoty medal na piersiach radzieckich chłopców - trudno o cos piękniejszego.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 01.03.2010, 20:46
0 22 napisał(a):Wyświetl post
O tak. Złoty medal na piersiach radzieckich chłopców - trudno o cos piękniejszego.
Ruskich politycznie wprost nie znoszę , ale nie mieszam sportu do polityki(zazwyczaj)
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 01.03.2010, 23:18
Igrzyska ,Igrzyska ..i po Igrzyskach...

Z takic memonetow ktore mi utkwily w pamieci to te gorsze niestetety ta tragiczna smierc saneczkarza ,upadek Majdic,wtopa na poczatku z ogniem Olimpijskim ,zenujacy poziom komentarza w TVP

z tych lepszych oczywsicie Medale Adama ,Justyny i lyzwiarek ,Tychy jako Polskie Vancouver ,to co robil Zimoch w Polskim radiu i jego lzy po zlocie Kowlaczyk ,go Canada go !!

a teraz do Rosjii
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
LAW
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 02.03.2010, 09:36
Rzeczywiście już po igrzyskach. Najbardziej się cieszę z dwóch medali Adama. Jednak liczyłem, że srebro zdobędzie mój ulubiony weteran Noriaki Kasai. Prawie 38 lat i taka forma. Szkoda, ale prawie zawsze zawodził w jednorazowych imprezach (w przeciwieństwie do Funakiego, czy Harady). Po prostu bardzo cenię dobrych sprtowców "po trzydziestce" (Romario, Kasai, Agassi, Armstrong etc).

Brawo również dla Justyny. I w miejscu Bjoergen to już wolałbym widzieć Kallę ...

Ogólnie igrzyska organizacyjnie średnie, pod względem emocji - bomba. I cieszy mnie, że Pan z Gwiazd na lodzie irytuję nie tylko mnie.
Odpowiedz cytując
Tiramisu
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 02.03.2010, 09:40
Znalazł ktoś może filmik z wręczenia medali hokeistom? Jak tak to bardzo proszę, z góry dzięki.
"Nawet jeśli serce miałbym sztuczne to biłoby wraz z bębnem za Wisłę,,,"
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 02.03.2010, 16:41
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Igrzyska ,Igrzyska ..i po Igrzyskach...

Z takic memonetow ktore mi utkwily w pamieci to te gorsze niestetety ta tragiczna smierc saneczkarza ,upadek Majdic,wtopa na poczatku z ogniem Olimpijskim ,zenujacy poziom komentarza w TVP

z tych lepszych oczywsicie Medale Adama ,Justyny i lyzwiarek ,Tychy jako Polskie Vancouver ,to co robil Zimoch w Polskim radiu i jego lzy po zlocie Kowlaczyk ,go Canada go !!

a teraz do Rosjii
W którym to było momencie? Zaraz po finiszu? Bo chętnie bym posłuchał
Odpowiedz cytując
laurence
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 02.03.2010, 20:05
taka ciekawostka bo nie każdy może się orintuje. Już dzisiejszej nocy ruszyłka ponownie liga NHL.
Dla niektórych olimpijczyków, którzy bedą grać w playoff'ach sezon będzie liczył ponad 100 meczy.
Prasłowiańska grusza chroni w swych konarach plebejskiego uciekiniera
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 03.03.2010, 09:17
http://pb.pl/a/2010/03/03/Nurowski_Z...kow_2026__Rozp

Jeżeli to prawda to wspólczuje Krakowowi. Jeszcze żadne zimowe igrzyska olimpijskie nie zarobily na siebie. Dość powiedzieć, że zadłuzenie z tego tytułu splacało kilka pokoleń. Nie dajcie sie wmanewrować drodzy mieszkańcy Krakowa i okolic.
Odpowiedz cytując
LuKaS TSW
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 03.03.2010, 09:22
http://www.polskieradio.pl/sport/van...a_zimocha.html

Porównajcie sobie Kurzajewskiego który jest niby najlepszym dziennikarzem sportowym ,a tego pana
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 03.03.2010, 09:47
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
http://pb.pl/a/2010/03/03/Nurowski_Z...kow_2026__Rozp

Jeżeli to prawda to wspólczuje Krakowowi. Jeszcze żadne zimowe igrzyska olimpijskie nie zarobily na siebie. Dość powiedzieć, że zadłuzenie z tego tytułu splacało kilka pokoleń. Nie dajcie sie wmanewrować drodzy mieszkańcy Krakowa i okolic.
Równie dobrze mogę zadeklarować, że rozpoczynam starania o nagrodę Nobla z ekonomi w 2026. Mam podobne szanse, jak Kraków na olimpiadę. Szczególnie zimową.

Nurowski upojony sukcesem (nie dziwię się, bo sukces spory) wygaduje różne dziwne rzeczy. Ale to tylko gadanie.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 03.03.2010, 14:46
Cos na potwierdzenie moich słow o "dochodowości"igrzysk:

http://pb.pl/4/a/2010/03/03/Vancouve...k_olimpijskich
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 10.03.2010, 20:17
http://www.sport.pl/vancouver2010/1,...a_dopingu.html

(10 znaków)
Odpowiedz cytując
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Stary 10.03.2010, 20:46
Niech wypie**** i tyle w temacie! EPO to się stosowało kilkanaście lat temu a ona bierze i myśli nie wiadomo co!

WSTYD!
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 10.03.2010, 20:52
Czyli nasza sztafeta zdyskwalifikowana, a co za tym idzie pozostałe dziewczyny nie dostaną stypendiów? (przeczytałem takie info na jednym z portali i chciałem się upewnić czy to prawda)
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 10.03.2010, 21:12
Cóż, przykre. Nie wiem, na co ona liczyła. Przecież na olimpiadzie to się nie mogło udać. Kontrole bardzo szczegółowe.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów