|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 08.2012
Offline |
|
|
Druzyna prowadzona przez Franza Smude wygrała 2:0
http://sport.wp.pl/kat,1746,title,Pi...?ticaid=1100a9 |
|
|
|
Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Brawo dla Oldbojów ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Wegrzyn gral w Wisle 2 lata. Wczesniej bodaj 5 lat w Hutniku ,4 w GKS-sie Katowice potem wyjechal do Austrii,potem my ,potem Widzew ,Pogon ,Sracovia. Niewiem dlaczego w tutaj uwazacie ze on z WIsla jest jakos mentalnie bardziej zwiazany jak np Kaziu Moskal. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nie zauważyłem by faworyzował Legie. Za to dało się wyczuć jego sympatie do pasiastej zza błoń jak komentował jej mecze.
Ostatnio edytowane przez Lysy : 11.02.2013 o godz. 00:01.
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
Jeżeli mówimy o przywiązaniu do klubu to jeden Kazek drugiemu Kazkowi może buty czyścić W sensie Węgrzyn Moskalowi. Tutaj chyba nikt nie ma wątpliwości. Gra w craxie trochę zryła mu psychę ... ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Member
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Biton drugi raz strzelił dla Apoelu...
|
|
|
|
Member
Od: 08.2012
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
Eee tam... zapewne do pustaka strzelił... Nam nie potrzeba egzekutorów... nam potrzebnych jest 5 Messich...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Według innych "ekspertów" był warty 1.6 mln euro, a pół roku później można go było mieć za paczkę fajek.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Myślę, że jeden w zupełności by nam wystarczył
![]() ![]()
fullstats.pl - wyniki na żywo, tabele i statystyki rozgrywek.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...zyjemnosc.html
Maor Melikson chwalony po meczu ze Brest. "To przyjemność z nim grać" To przyjemność grać z Meliksonem. Jest bardzo dobry technicznie, wie, gdzie podać piłkę. Na boisku podejmuje dobre decyzje - komplementował go po spotkaniu strzelec gola Mathieu Dossevi. Po trzech meczach Izraelczyk kupił wszystkich w klubie, od kolegów z drużyny po publiczność" - pisze francuska prasa. ![]()
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Jan Frederiksen testowany w DC United
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Oglądałem mecz z Brestem i faktycznie Melikson sprawiał wrażenie, że mu się chce. Te wrzutki w biegu ma marne jak na bocznego pomocnika, ale poza tym pokazywał znane nam atuty. Może zrobić we Francji karierę. W klubach na poziomie średniaka oczywiście.
Ostatnio edytowane przez tofik : 12.02.2013 o godz. 14:56.
![]()
.
. |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Przecież wiadomo było że mu się u nas po prostu nie chce.
Podobnie jak w normalnej firmie - nawet najlepszego fachowca się po prostu zwalnia jeśli się gość notorycznie opierdziela bo ma to negatywny wpływ na cały zespół. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Tak samo przecież było jak przyszedł do polskiej ligi. Pamiętacie co było po pierwszym meczu?
Ogólnokrajowy zachwyt nad Maorem, peany na jego cześć. Każdy powtarzał, że to najlepszy zawodnik w ekstraklasie. Liga francuska jest naturalnie lepsza od naszej (a która nie jest...), no ale w takiej drużynie jak Valenncienes Melikson może być gwiazdą. I tego mu życzę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
A za sezon 'Maorek' zejdzie z gazu we Francji bo mu już 30 stuknie i stwierdzi, że najwyższy czas iść do Premier League i będzie jak u nas...niby kwiczy, że się stara, że nigdy nie odpuszcza a gra jakby coraz grosza...Nie wiem czy charakter, to jest jego 'defekt' (w końcu przez coś siedział do 26 roku życia na pustyni) czy to po prostu znane nam wszystkim cwaniactwo Dahana.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Maor się wylansuje we Francji i skończy w PSG ;]
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Kolejny raport o byłych Wiślakach: http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=27653
![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Były reprezentant Polski zdyskwalifikowany na pół roku za ustawianie meczów!
http://www.wroclaw.sport.pl/sport-wr...ml#BoxSportTxt ![]()
Czesław Michniewicz : Wszyscy ci, którzy dziś bez opamiętania - łącznie z niektórymi zawodnikami Wisły - krytykują Petrescu, po pewnym czasie zrozumieją, że właśnie mieli okazję przez dziewięć miesięcy dotknąć prawdziwego zawodowstwa bez konieczności wyjazdu z kraju.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Stan Valckx: Cupiał nie chciał stawiać w Wiśle na Polaków
Jakie błędy popełnił pan podczas pracy w Krakowie? - Przyszedłem w ostatnim tygodniu okna transferowego i musieliśmy wziąć Serge'a Branco, bo w ostatniej chwili sprzedaliśmy Juniora Diaza. Najlepszym transferem nie był też Nourdin Boukhari, ale strzelił bardzo ważną bramkę w derbach. Oczekiwałem od niego więcej. Ale nie mieliśmy czasu i szukaliśmy tanich rozwiązań. A może zatrudnił pan za dużo obcokrajowców? - Tak, w szatni nie było właściwej równowagi. Chcieliśmy podpisać kontrakt z siedmioma czy ośmioma Polakami, właściciel Bogusław Cupiał zawsze mówił "nie". Nie chciał inwestować w Polaków. Rozmawialiśmy np. z Marcinem Baszczyńskim czy Pawłem Olkowskim, ale Cupiał wolał wydać pieniądze na obcokrajowca niż na Polaka, bo też nie ma co ukrywać - ceny za naszych czołowych piłkarzy były zdecydowanie wyższe, więc miał rację. Nigdy wprost nie powiedział: "Nie chcę Polaków w klubie", ale gdy rozmawialiśmy o kontraktach dla nich, zawsze podkreślał, że nas nie stać. A my martwiliśmy się o zbyt wielu obcokrajowców w szatni, rozmawialiśmy o tym każdego dnia. Cały wywiad Piotra Jawora ze Stanem Valcksem w poniedziałkowym magazynie Sport.pl Ekstra może i G..o prawda ale |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Jesli dla Cupiala za drogi był Olkowski, a dla Górnika był OK to ja nie mam pytań. Czas Panie Cupial powiedzieć stop, i dopuścić kogoś innego do klubu.
Dwa pierwsze mecze zdecydują czy do końca będziemy sie emocjonowac walka o utrzymanie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html
- Powiedziano mi, że Wisła ma problemy finansowe i Bednarz zapytał: "Co sądzisz o rozwiązaniu kontraktu? Jesteś dla nas za drogi, a my właśnie reorganizujemy klub". Zastanowiłem się i odszedłem. Na zakończenie współpracy dałem klubowi wielki prezent - zrezygnowałem z kilkumiesięcznej pensji - przekonuje na łamach "Gazety Wyborczej" Valckx. To ten co zdaniem co niektórych wszystkiemu jest winien |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Podejrzewam, że wymagania zarówno kopacza jak i jego klubu są całkiem inne gdy partnerem do rozmów jest Wisła, a nie Górnik.
![]()
the future's uncertain
and the end is always near |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2012
Offline |
|
Jakie wyniki? Każdy widzi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
Pensje zawodników w Wiśle były rozsądne. Gdy ściągnięto mnie do Wisły właściciel powtórzył: "Mamy zagrać w Lidze Mistrzów. Natychmiast!". To było ryzyko. Podjęliśmy je wszyscy. Nie udało się awansować do LM, ale dużo zarobiliśmy w Lidze Europy. Najłatwiej powiedzieć, że klub jest zadłużony i ma problemy - ocenił zarzuty o złe zarządzanie klubem Holender. To tak jakby ktoś miał złudzenia, że jeśli zatrudnimy Nawałkę to dostanie 2-3 lata na budowanie zespołu. Dostanie rok na awans do LM tak jak Holendrzy, a jak nie to wypad. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Jakby Wisła dała X + 10000 zł + obietnice stawiania na niego to by pewnie do nas przyszedł. Dlatego tak ważny jest u nas dobry TRENER + ZAPLECZE TRENINGOWE.
Oczywiście trzeba się zastanowić nad słowami Valcksa, ale potwierdza On to co większość z nas już od dawien dawna wie. Cupiał jest po prostu prostym człowiekiem, niezbyt inteligentnym, który otacza się klakierami - miernotami typu "mierny, bierny ale wierny". Słowa Cupiała powtórzone przez Valcksa o natychmiastowym awansie do LM są tylko potwierdzeniem tego, że JEDYNYM WINNYM OBECNEJ SYTUACJI W WIŚLE JEST CUPIAŁ. To On kazał podjąć ryzyko i On za to powinien zapłacić. Jeśli nie potrafi myśleć, przewidywać to naprawdę nie mam słów. To tak jakby za błędną decyzję o nieprzygotowanym i nieudanym szturmie podjętą przez generała rozstrzelać kapitana, który tą operacją dowodził. Jeśli Cupiał chce ryzykować niech ryzykuje Tele-Foniką, a nie Wisłą Kraków, która dla wielu ludzi jest czymś więcej niż tylko 5 literami i 93 minutami meczu x 2 co 6 lat podczas meczu eliminacyjnego do LM. Mam jednak nadzieję, że Cupiał w końcu po wielu błędnych decyzjach podejmie choć jedną dobra i da popracować trenerowi, da czas na budowę drużyny, zainwestuje w bazę szkoleniową i specjalistów-trenerów młodzieżowych. I da odpowiednie środki finansowe na ten biznes, a jeśli go nie stać - to niech dopuści do klubu innych biznesmenów jako współwłaścicieli.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 18.02.2013 o godz. 11:32.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Dokładnie się zgadzam. Natomiast w sytuacji w jakiej jest polski sport jako całokształt, gdzie właścicieli klubów cześciej niż ich rozwój interesuje np szybki zysk z inwestycji przyległej (typu Solorz ) czy też są golasami jak Król, furiatami jak JW nasz BC nie prezentuje się tak źle i dopóki nie bedzie przypływu kapitału, a podejrzewam , że długo nie będzie Cupiał nie jest złą opcja. Nie jest też dobrą, ale lepszą niż 2 liga
![]() ![]()
.
. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|