The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
soQlABG
Member

Od: 08.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.02.2013, 16:48
Druzyna prowadzona przez Franza Smude wygrała 2:0

http://sport.wp.pl/kat,1746,title,Pi...?ticaid=1100a9
Odpowiedz cytując
DarekW
Member

Od: 09.2008

Stary 10.02.2013, 17:49
soQlABG napisał(a):Wyświetl post
Druzyna prowadzona przez Franza Smude wygrała 2:0

http://sport.wp.pl/kat,1746,title,Pi...?ticaid=1100a9
Gratulacje dla Franka!!
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 10.02.2013, 21:24
lopez71 napisał(a):Wyświetl post
Gdyby mu wtedy Głowacki o milimetry nie machnął butem koło łepetyny to tego samobója by nie było.
Swietne, mysle tez, ze gdyby ktos wskoczyl przed Jopa i wybił piłkę, Juszczyk stał bliżej linii czy Suvorov podał do tyłu zamiast dośrodkować - też by nie było. Totalnie bezsensowna dedukcja. Piłkę do bramki skierował Jop. To Jop ma myśleć, czy jak Głowacki mu machnie butem, to piłka się od niego odbije od łba w taką lub inną stronę, a nie Głowacki ma myśleć za Jopa.

Brawo dla Oldbojów
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 10.02.2013, 23:54
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Krakowski fenomen.
parch, gumior, Wislak

Wegrzyn gral w Wisle 2 lata.

Wczesniej bodaj 5 lat w Hutniku ,4 w GKS-sie Katowice potem wyjechal do Austrii,potem my ,potem Widzew ,Pogon ,Sracovia.

Niewiem dlaczego w tutaj uwazacie ze on z WIsla jest jakos mentalnie bardziej zwiazany jak np Kaziu Moskal.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 10.02.2013, 23:58
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Węgrzyn.
Ten sam co dostaje orgazmu jak gra warszawka?
Nie zauważyłem by faworyzował Legie. Za to dało się wyczuć jego sympatie do pasiastej zza błoń jak komentował jej mecze.
Ostatnio edytowane przez Lysy : 11.02.2013 o godz. 00:01.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 11.02.2013, 09:13
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Wegrzyn gral w Wisle 2 lata.

Wczesniej bodaj 5 lat w Hutniku ,4 w GKS-sie Katowice potem wyjechal do Austrii,potem my ,potem Widzew ,Pogon ,Sracovia.

Niewiem dlaczego w tutaj uwazacie ze on z WIsla jest jakos mentalnie bardziej zwiazany jak np Kaziu Moskal.

Jeżeli mówimy o przywiązaniu do klubu to jeden Kazek drugiemu Kazkowi może buty czyścić
W sensie Węgrzyn Moskalowi.

Tutaj chyba nikt nie ma wątpliwości.
Gra w craxie trochę zryła mu psychę ...
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
omega
Member

Od: 02.2012

Stary 11.02.2013, 20:49
Biton drugi raz strzelił dla Apoelu...
Odpowiedz cytując
soQlABG
Member

Od: 08.2012

Stary 11.02.2013, 20:53
omega napisał(a):Wyświetl post
Ale dla "ekspertów" z tego forum i tak jest za słaby.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 11.02.2013, 20:56
omega napisał(a):Wyświetl post
pewnie jakiś fuks...

To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 11.02.2013, 21:29
Eee tam... zapewne do pustaka strzelił... Nam nie potrzeba egzekutorów... nam potrzebnych jest 5 Messich...
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 12.02.2013, 08:11
soQlABG napisał(a):Wyświetl post
Ale dla "ekspertów" z tego forum i tak jest za słaby.
Według innych "ekspertów" był warty 1.6 mln euro, a pół roku później można go było mieć za paczkę fajek.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Stary 12.02.2013, 08:39
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Według innych "ekspertów" był warty 1.6 mln euro, a pół roku później można go było mieć za paczkę fajek.
No ale wtedy już Sikorski u nas był więc nie potrzebowaliśmy wzmocnień w ataku ;]
Odpowiedz cytując
ludi0080
Junior Member

Od: 05.2012

Stary 12.02.2013, 09:51
Myślę, że jeden w zupełności by nam wystarczył
fullstats.pl - wyniki na żywo, tabele i statystyki rozgrywek.
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 12.02.2013, 12:44
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...zyjemnosc.html

Maor Melikson chwalony po meczu ze Brest. "To przyjemność z nim grać"

To przyjemność grać z Meliksonem. Jest bardzo dobry technicznie, wie, gdzie podać piłkę. Na boisku podejmuje dobre decyzje - komplementował go po spotkaniu strzelec gola Mathieu Dossevi.

Po trzech meczach Izraelczyk kupił wszystkich w klubie, od kolegów z drużyny po publiczność" - pisze francuska prasa.
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 12.02.2013, 14:53
Jan Frederiksen testowany w DC United

Cytat:
Były obrońca Wisły Kraków Jan Frederiksen przebywa na testach w amerykańskim DC United. Zagrał 30 minut w wygranym 4-0 sparingu z Tampa Bay Rowdies.

Frederiksen do Wisły trafił w sierpniu ubiegłego roku. Zagrał w jedenastu meczach T-Mobile Ekstraklasy.

Zespół DC United w sezonie zasadniczym zajął 3. miejsce.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 12.02.2013, 14:54
Oglądałem mecz z Brestem i faktycznie Melikson sprawiał wrażenie, że mu się chce. Te wrzutki w biegu ma marne jak na bocznego pomocnika, ale poza tym pokazywał znane nam atuty. Może zrobić we Francji karierę. W klubach na poziomie średniaka oczywiście.
Ostatnio edytowane przez tofik : 12.02.2013 o godz. 14:56.
..
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 12.02.2013, 15:13
Przecież wiadomo było że mu się u nas po prostu nie chce.

Podobnie jak w normalnej firmie - nawet najlepszego fachowca się po prostu zwalnia jeśli się gość notorycznie opierdziela bo ma to negatywny wpływ na cały zespół.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 12.02.2013, 15:19
Tak samo przecież było jak przyszedł do polskiej ligi. Pamiętacie co było po pierwszym meczu?

Ogólnokrajowy zachwyt nad Maorem, peany na jego cześć. Każdy powtarzał, że to najlepszy zawodnik w ekstraklasie. Liga francuska jest naturalnie lepsza od naszej (a która nie jest...), no ale w takiej drużynie jak Valenncienes Melikson może być gwiazdą. I tego mu życzę.
Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 12.02.2013, 20:29
A za sezon 'Maorek' zejdzie z gazu we Francji bo mu już 30 stuknie i stwierdzi, że najwyższy czas iść do Premier League i będzie jak u nas...niby kwiczy, że się stara, że nigdy nie odpuszcza a gra jakby coraz grosza...Nie wiem czy charakter, to jest jego 'defekt' (w końcu przez coś siedział do 26 roku życia na pustyni) czy to po prostu znane nam wszystkim cwaniactwo Dahana.

Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Stary 12.02.2013, 20:31
Maor się wylansuje we Francji i skończy w PSG ;]
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 12.02.2013, 21:57
Kolejny raport o byłych Wiślakach: http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=27653
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
laxa
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 14.02.2013, 12:11
Były reprezentant Polski zdyskwalifikowany na pół roku za ustawianie meczów!

http://www.wroclaw.sport.pl/sport-wr...ml#BoxSportTxt
Czesław Michniewicz : Wszyscy ci, którzy dziś bez opamiętania - łącznie z niektórymi zawodnikami Wisły - krytykują Petrescu, po pewnym czasie zrozumieją, że właśnie mieli okazję przez dziewięć miesięcy dotknąć prawdziwego zawodowstwa bez konieczności wyjazdu z kraju.
Odpowiedz cytując
tedyy
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 17.02.2013, 21:39
Stan Valckx: Cupiał nie chciał stawiać w Wiśle na Polaków

Jakie błędy popełnił pan podczas pracy w Krakowie?

- Przyszedłem w ostatnim tygodniu okna transferowego i musieliśmy wziąć Serge'a Branco, bo w ostatniej chwili sprzedaliśmy Juniora Diaza. Najlepszym transferem nie był też Nourdin Boukhari, ale strzelił bardzo ważną bramkę w derbach. Oczekiwałem od niego więcej. Ale nie mieliśmy czasu i szukaliśmy tanich rozwiązań.

A może zatrudnił pan za dużo obcokrajowców?

- Tak, w szatni nie było właściwej równowagi.

Chcieliśmy podpisać kontrakt z siedmioma czy ośmioma Polakami, właściciel Bogusław Cupiał zawsze mówił "nie". Nie chciał inwestować w Polaków. Rozmawialiśmy np. z Marcinem Baszczyńskim czy Pawłem Olkowskim, ale Cupiał wolał wydać pieniądze na obcokrajowca niż na Polaka, bo też nie ma co ukrywać - ceny za naszych czołowych piłkarzy były zdecydowanie wyższe, więc miał rację. Nigdy wprost nie powiedział: "Nie chcę Polaków w klubie", ale gdy rozmawialiśmy o kontraktach dla nich, zawsze podkreślał, że nas nie stać. A my martwiliśmy się o zbyt wielu obcokrajowców w szatni, rozmawialiśmy o tym każdego dnia.

Cały wywiad Piotra Jawora ze Stanem Valcksem w poniedziałkowym magazynie Sport.pl Ekstra

może i G..o prawda ale
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 18.02.2013, 08:28
Jesli dla Cupiala za drogi był Olkowski, a dla Górnika był OK to ja nie mam pytań. Czas Panie Cupial powiedzieć stop, i dopuścić kogoś innego do klubu.
Dwa pierwsze mecze zdecydują czy do końca będziemy sie emocjonowac walka o utrzymanie.
Odpowiedz cytując
tedyy
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 18.02.2013, 10:30
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html

- Powiedziano mi, że Wisła ma problemy finansowe i Bednarz zapytał: "Co sądzisz o rozwiązaniu kontraktu? Jesteś dla nas za drogi, a my właśnie reorganizujemy klub". Zastanowiłem się i odszedłem. Na zakończenie współpracy dałem klubowi wielki prezent - zrezygnowałem z kilkumiesięcznej pensji - przekonuje na łamach "Gazety Wyborczej" Valckx.

To ten co zdaniem co niektórych wszystkiemu jest winien
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.02.2013, 10:48
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Jesli dla Cupiala za drogi był Olkowski, a dla Górnika był OK to ja nie mam pytań. Czas Panie Cupial powiedzieć stop, i dopuścić kogoś innego do klubu.
Dwa pierwsze mecze zdecydują czy do końca będziemy sie emocjonowac walka o utrzymanie.
Podejrzewam, że wymagania zarówno kopacza jak i jego klubu są całkiem inne gdy partnerem do rozmów jest Wisła, a nie Górnik.
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
Mati_
Senior Member

Od: 03.2012

Stary 18.02.2013, 10:55
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
I faktycznie może był za drogi. Już raz wpakowaliśmy się w duże kontrakty. Przykłady? Garguła, Genkow.
Jakie wyniki? Każdy widzi.
Odpowiedz cytując
Ventigo
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 18.02.2013, 11:09
tedyy napisał(a):Wyświetl post
wis.la/d661o

- Powiedziano mi, że Wisła ma problemy finansowe i Bednarz zapytał: "Co sądzisz o rozwiązaniu kontraktu? Jesteś dla nas za drogi, a my właśnie reorganizujemy klub". Zastanowiłem się i odszedłem. Na zakończenie współpracy dałem klubowi wielki prezent - zrezygnowałem z kilkumiesięcznej pensji - przekonuje na łamach "Gazety Wyborczej" Valckx.

To ten co zdaniem co niektórych wszystkiemu jest winien
wis.la/iruyp

Pensje zawodników w Wiśle były rozsądne. Gdy ściągnięto mnie do Wisły właściciel powtórzył: "Mamy zagrać w Lidze Mistrzów. Natychmiast!". To było ryzyko. Podjęliśmy je wszyscy. Nie udało się awansować do LM, ale dużo zarobiliśmy w Lidze Europy. Najłatwiej powiedzieć, że klub jest zadłużony i ma problemy - ocenił zarzuty o złe zarządzanie klubem Holender.

To tak jakby ktoś miał złudzenia, że jeśli zatrudnimy Nawałkę to dostanie 2-3 lata na budowanie zespołu. Dostanie rok na awans do LM tak jak Holendrzy, a jak nie to wypad.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 18.02.2013, 11:15
luke1906 napisał(a):Wyświetl post
Podejrzewam, że wymagania zarówno kopacza jak i jego klubu są całkiem inne gdy partnerem do rozmów jest Wisła, a nie Górnik.
dzisiaj już nie sądzę, liczy się kasa i perspektywa rozwoju.
Jakby Wisła dała X + 10000 zł + obietnice stawiania na niego to by pewnie do nas przyszedł.

Dlatego tak ważny jest u nas dobry TRENER + ZAPLECZE TRENINGOWE.

Mati_ napisał(a):Wyświetl post
I faktycznie może był za drogi. Już raz wpakowaliśmy się w duże kontrakty. Przykłady? Garguła, Genkow.
Jakie wyniki? Każdy widzi.
z pewnością był za drogi, a dla bankrutującego Górnika był OK. Po prostu za frytki nikt do nas nie przyjdzie grać, no może poza 4-to ligowcami "z Bieszczad".

Oczywiście trzeba się zastanowić nad słowami Valcksa, ale potwierdza On to co większość z nas już od dawien dawna wie. Cupiał jest po prostu prostym człowiekiem, niezbyt inteligentnym, który otacza się klakierami - miernotami typu "mierny, bierny ale wierny".

Słowa Cupiała powtórzone przez Valcksa o natychmiastowym awansie do LM są tylko potwierdzeniem tego, że JEDYNYM WINNYM OBECNEJ SYTUACJI W WIŚLE JEST CUPIAŁ. To On kazał podjąć ryzyko i On za to powinien zapłacić. Jeśli nie potrafi myśleć, przewidywać to naprawdę nie mam słów. To tak jakby za błędną decyzję o nieprzygotowanym i nieudanym szturmie podjętą przez generała rozstrzelać kapitana, który tą operacją dowodził.

Jeśli Cupiał chce ryzykować niech ryzykuje Tele-Foniką, a nie Wisłą Kraków, która dla wielu ludzi jest czymś więcej niż tylko 5 literami i 93 minutami meczu x 2 co 6 lat podczas meczu eliminacyjnego do LM.

Mam jednak nadzieję, że Cupiał w końcu po wielu błędnych decyzjach podejmie choć jedną dobra i da popracować trenerowi, da czas na budowę drużyny, zainwestuje w bazę szkoleniową i specjalistów-trenerów młodzieżowych. I da odpowiednie środki finansowe na ten biznes, a jeśli go nie stać - to niech dopuści do klubu innych biznesmenów jako współwłaścicieli.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 18.02.2013 o godz. 11:32.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 18.02.2013, 11:53
Dokładnie się zgadzam. Natomiast w sytuacji w jakiej jest polski sport jako całokształt, gdzie właścicieli klubów cześciej niż ich rozwój interesuje np szybki zysk z inwestycji przyległej (typu Solorz ) czy też są golasami jak Król, furiatami jak JW nasz BC nie prezentuje się tak źle i dopóki nie bedzie przypływu kapitału, a podejrzewam , że długo nie będzie Cupiał nie jest złą opcja. Nie jest też dobrą, ale lepszą niż 2 liga
..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów