The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku
Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) 490 57,11%
Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% 94 10,96%
Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem 36 4,20%
Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia 181 21,10%
Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej 57 6,64%
Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.09.2013, 11:01
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
!!IRIVER!!, reprezentujesz takie toksyczne podejście do tematu Wiem, że pewnie piszesz z przymrużeniem oka ale własnie zastanówmy się jak często liczymy na jakiś fart z myślą "oby tylko się udało, niech rywale dostaną świńskiej grypy, oby tylko te 3 pkt zdobyć". A prawda jest taka, że na żaden fart liczyć nie trzeba, jak będziemy grali dobrze to samo wszystko przyjdzie. Ten awans na MŚ nie dla nas i jeśli cudem by się udało awansować to byłaby to dla nas porażka. Porażka dlatego, że po wynikach widać, że nie zasługujemy i w Brazylii zebralibyśmy baty tak samo jak na Euro2012. Po co nam na dzień dzisiejszy awans jak my w piłkę nie potrafimy grać...

czy ja wiem , czy toksyczne? Raczej ciężko jest kusić się o rozsądek patrząc na wrzucone przez kogoś wyżej statystyki. To naprawdę przerażające,że przez 5 lat nie pokonaliśmy nikogo POWAŻNEGO. Dlatego czas może wreszcie się przełamać. Wiara kibica reprezentacji, a nigdy jakoś nie potrafię totalnie bez emocji oglądać meczów o punkty naszej kadry, skończy się pewnie gdzieś po meczu z Ukrainą. Albo i już we wtorek, gdyby tak Ukraińcy obili Anglię. Tak po ludzku szkoda tych eliminacji, bo dało się wycisnąć więcej. Wtopy z Mołdawią i ta wczorajsza nie miały prawa się przydarzyć... 4 pkt więcej w tym momencie stawiałyby nas w niezłej, aczkolwiek nadal nieidealnej sytuacji. Tak czy inaczej- nawet jeśli mamy nie awansowac to oczekuję zaangażowania od 1 do 90 minuty i godnego pożegnania z eliminacjami. Może bez presji z Ukrainą i Anglią będzie im łatwiej?
Odpowiedz cytując
Dzideek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 07.09.2013, 11:18
Natkan napisał(a):Wyświetl post
Lewandowski na kilka sekund zapomniał że to mecz kadry, pomyślał że Borusii i o to jest efekt[...]
Noo, na początku nawet sobie zapomniał, że hymn Polski śpiewają również piłkarze, a nie tylko kibice. Pewnie trzeba mu płacić za otwarcie japy.
Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 07.09.2013, 12:04
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
czy ja wiem , czy toksyczne? Raczej ciężko jest kusić się o rozsądek patrząc na wrzucone przez kogoś wyżej statystyki. To naprawdę przerażające,że przez 5 lat nie pokonaliśmy nikogo POWAŻNEGO. Dlatego czas może wreszcie się przełamać. Wiara kibica reprezentacji, a nigdy jakoś nie potrafię totalnie bez emocji oglądać meczów o punkty naszej kadry, skończy się pewnie gdzieś po meczu z Ukrainą. Albo i już we wtorek, gdyby tak Ukraińcy obili Anglię. Tak po ludzku szkoda tych eliminacji, bo dało się wycisnąć więcej. Wtopy z Mołdawią i ta wczorajsza nie miały prawa się przydarzyć... 4 pkt więcej w tym momencie stawiałyby nas w niezłej, aczkolwiek nadal nieidealnej sytuacji. Tak czy inaczej- nawet jeśli mamy nie awansowac to oczekuję zaangażowania od 1 do 90 minuty i godnego pożegnania z eliminacjami. Może bez presji z Ukrainą i Anglią będzie im łatwiej?
http://www.youtube.com/watch?v=ijY3aw_Yj_A
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 07.09.2013, 13:06
Cytat:
Ja wiem, że trzeba wierzyć i się czasami oszukiwać, że teraz może wreszcie się uda ale chodziło mi tu o takie podejście, że ewidentnie nas na coś nie stać a chcielibyśmy mimo to gdzieś awansować. Gramy jak patałachy więc będziemy zajmowali miejsca w grupach takie jak zajmują patałachy a nie 1 czy 2. Ewentualny awans to byłby cud i coś niz zasłużonego co tylko zaciemniłoby obraz tego w jakim bagnie jesteśmy. I tak możemy do końca świata świrować, że wszystko jest fajnie, zmieniać trenerów, liczyć na to, że nam się przydarzy złota generacja piłkarzy, liczyć na fart i dostanie się tu i ówdzie tylko to wszystko nijak ma się do rzeczywistości.
Nie mamy planu, pomysłu na piłkę w Polsce więc jakim prawem oczekujemy wyników? Wyjścia są dwa. Albo w tym gównie będziemy dalej siedzieć i się oszukiwać, że jutro będzie lepiej albo zaczniemy od podstaw i wtedy MOŻE się uda.
Mówię bardziej o podejściu decydentów niż kibiców bo kibic wiadomo, że musi wierzyć i nie ma takiej siły żeby coś zmienił w szkoleniu itp. Bardziej o tych leśnych dziadach myślę, że oni powinni coś zrobić a wydaje mi się, że prezentują takie same podejście jak kibice, czyli zamiast działać to tylko wierzą w cuda albo potrafią tylko zmienić trenera.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 07.09.2013, 17:28
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Tak czy inaczej- nawet jeśli mamy nie awansowac to oczekuję zaangażowania od 1 do 90 minuty i godnego pożegnania z eliminacjami. Może bez presji z Ukrainą i Anglią będzie im łatwiej?
Jak grają pod presją to dostają paraliżu i nie mogą się zebrać do kupy
Jak grają bez presji to nie mogą się zebrać do kupy bo nie ma presji i im się nie chce.

Przecież to kompletnie nie jest drużyna - kraje z naszych regionów jak Słowacja, Czechy czy Rumunia itp powinny się składać w 99% z ludzi którzy na co dzień grają razem a nie zebrać z 10 klubów skład na mecz. Od 20 lat jak zaczęliśmy tak składać drużynę dostajemy regularny w.p.i.e.r.d.o.l
Jak już trzeba to niech wezmą dwóch z dojczlandu ale reszta powinna być maks z 2,3 klubów.

Wczoraj zaoszczędziłem 90 minut mojego życia oglądając Sherlocka Holmesa
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 07.09.2013, 18:00
dla mnie wczoraj najlepszy był Klich, co jest smieszne patrząc, że dopiero od pół roku gra w klubie, a tak to nawet w 3 czy 4 ligowych rezerwach Wolfa sie nie łapał. poza tym zawsze wydawał się leniwy, chimeryczny, ale zagrac piłke umiał, to fakt. a wczoraj na "plecy" brał czasem po 2-3 zawodników, wymijał ich, kółeczko, do przodu. wydawał sie jak nie z polskiej repry, z reszta Zielinski dzieki dryblingowi tez moze namieszać, bo ma dynamike czego dawno nikt u nas nie miał i w srodku musielismy grac toporami. co nie zmienia faktu, ze obrona tragedia, Glik przechodzi samego siebie, a na niego najbardziej chyba liczą (ja na pewno, w koncu Serie A i to regular).

Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 07.09.2013, 21:22
Bierzcie poprawkę na to że wczoraj Czarnogórcy się cofnęli bo taką mieli taktykę i stąd zrobiło się dużo miejsca w środkowej strefie boiska. Zobaczycie że w meczu z Anglią Klich czy Zieliński w całym meczu dotkną piłki max 5 razy.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 08.09.2013, 00:07
Na Wembley z drużyną 10krotnie lepszą od Czarnogóry, która walczy o 1 miejsce? zapewne dottkną 5 razy.
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 08.09.2013, 09:53
Od dawna mówiłem, że ktoś potrafiący grać w piłkę postawiony obok defensywnego pomocnika zmieni na lepsze oblicze gry tej kadry i tak się stało. Klich natomiast do tej roli nadaje się idealnie, podobnie jak Majewski z Notthingam, który został przez Fornalika schowany za Lewandowskim przeciwko Ukrainie. Zresztą Mateusz dokładnie taką rolę pełni również i w klubie, z tym, że w taktyce 4-3-3. Plus dla Fornalika za odwagę, z drugiej strony media już od dłuższego czasu wymagały na selekcjonerze takiej odważniejszej taktyki, prowokując go w stylu "czy będzie miał odwagę zagrać ofensywniej", "czy będzie miał odwagę postawić na Klicha czy Zielińskiego".

Śmieszy mnie podejście Weszło! w stylu "patrzcie na kogo graliśmy!", "to tylko Czarnogórcy i to jeszcze bez Vucinicia w drugiej połowie!". Z drugiej strony kim my graliśmy? Czym Southampton, Legia, Krasnodar, Reims, Zwolle, Steaua, właściwie rezerwy Udinese, Śląsk (bo Soboty jako "Brugge" ciężko póki co liczyć, a nawet jeśli...) od drużyn z ligi rosyjskiej (Tomsk, Mordowija, Spartak Nalczyk), Rapidu Wiedeń, czy króla strzelców ligi koreańskiej - czy mamy prawo wywyższać się nad tą drużyną? Wydaje mi się, że Czarnogóra w tych eliminacjach już pokazała, że tą samą ekipą (plus Jovetic) potrafi grać skutecznie w piłkę.

Osobiście twierdzę, że w aktualnej sytuacji fajnie by było obejrzeć mecz z Anglią mając przynajmniej teoretyczne szanse na awans, wcześniej trzeba by było jednak pokonać Ukrainę, co przy naszej defensywie będzie ciężkim zadaniem, chociaż nie nierealnym. Jeśli mamy się łudzić, to jedyną szansą są dwa zwycięstwa Anglii w najbliższych meczach tak, żeby ostatni mecz zagrali już na kacu po wywalczeniu awansu z Czarnogórcami. Trzeba się w końcu przełamać, bo za dużo tych remisów w meczach o stawkę, nawet z psychologicznego punktu warto by było pokonać Ukrainę teoretycznie grając jeszcze o jakąś stawkę, żeby z mniejszym ciężarem przystąpić do następnych eliminacji.

W sumie też nie wiemy jak ta kadra będzie się prezentować na wyjazdach przeciwko silniejszym rywalom, bo w ostatnich trzech latach graliśmy bodajże jeden poważny mecz wyjazdowy, czyli w Czarnogórze, tak to wszystko u siebie. A i Czarnogórcy to rywal zdecydowanie na naszym poziomie.
Ostatnio edytowane przez rw88 : 08.09.2013 o godz. 09:58.
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Stary 08.09.2013, 09:55
aNouc napisał(a):Wyświetl post
Na Wembley z drużyną 10krotnie lepszą od Czarnogóry, która walczy o 1 miejsce? zapewne dottkną 5 razy.
O ile pamiętam, a pamiętam chyba dobrze, to ostatni mecz Anglii z Czarnogórą skończył się dokładnie takim samym wynikiem jak nasze spotkanie z drużyną z Bałkanów - strzelcem gola nie kto inny jak gość, który strzelił nam dwa dni temu na Narodowym.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 08.09.2013, 10:39
Prawda jest taka że nie mam zawodników do grania ataku pozycyjnego, przecież Kuba czy Sobota bez miejsca wolnego na boisku nie zrobią nic
.
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Stary 08.09.2013, 11:02
syryls napisał(a):Wyświetl post
Prawda jest taka że nie mam zawodników do grania ataku pozycyjnego, przecież Kuba czy Sobota bez miejsca wolnego na boisku nie zrobią nic
Mylisz trochę pojęcia. Cała w tym sztuka aby tak rozegrać atak pozycyjny, żeby móc płynnie przerzucić akcję na drugą stronę, gdzie rywali jest mniej i skrzydłowy ma miejsce żeby się rozpędzić. Momentami w pierwszej połowie to wychodziło, do perfekcji daleko, ale to jest droga, którą powinniśmy iść. Tym bardziej, że nie widziałem aby taki Klich w grze defensywnej odbiegał poziomem na niekorzyść Polańskiego. A w grze ofensywnej między oboma jest przepaść.

Natomiast jak postawimy na kontry i drwali w środku pola, to rywal z łatwością nas zatrzyma - wystarczy, że da nam grać w piłkę, a sam będzie kontrował. Czyli to jest to, co widzieliśmy w grze naszej reprezentacji od 10-ciu lat, szczególnie na większych turniejach.
Odpowiedz cytując
Marks
Junior Member

Od: 07.2005

Stary 08.09.2013, 11:19
A ja chciałbym zwrocic uwage na jeszcze jedna istotna rzecz.
Przy założeniu ze w eliminacjach do ME 2016 bedzie 9 grup (na 99,99% pewne) przy aktualnym rankingu Fifa jestesmy na 36 miejscu w Europie Odliczajac gospodarza Francje zajmujemy 35 miejsce czyli drugie od konca w 4 koszyku. Biorac pod uwage aktualna "forme" i terminarz nie ma szans na awans do 3 koszyka wiec trzeba walczyc o to zeby nie spasc na samo dno
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 08.09.2013, 12:42
Doniesienia z futbolnews:

Cytat:
Kandydat Bońka czeka w Górniku na przejęcie kadry

Zbigniew Boniek ma już następcę Waldemara Fornalika! Wprawdzie prezes PZPN po dwóch ostatnich remisach reprezentacji w eliminacjach Mundialu 2014 znalazł się w klinczu z podjęciem decyzji w sprawie selekcjonera, ale wszystkie znaki wskazują, że kadrę wcześniej czy później chce powierzyć swojemu koledze Adamowi Nawałce.

Po meczu z Czarnogórą Fornalik oznajmił, że zamierza wypełnić swój kontrakt z PZPN do końca. Skoro więc pozostają jeszcze matematyczne szanse na awans do finałów mistrzostw świata w Brazylii, „Waldek King” trwać będzie na stanowisku selekcjonera do ostatniego spotkania kwalifikacji grupy H „Biało-Czerwonych” z Anglią na Wembley, 15 października.

Boniek najchętniej zwolniłby Fornalika, ale obliguje go niekorzystna dla PZPN umowa zawarta z trenerem przez poprzednika „Zibiego” na stanowisku prezesa Grzegorza Latę. W przypadku przedwczesnej dymisji selekcjonera, związek musiałby wypłacić Fornalikowi ogromne odszkodowanie, liczone nawet w milionach złotych. Na taki wydatek sternik polskiej piłki nie chce sobie pozwolić, choć budżet PZPN w tym roku sięgnął rekordowej sumy około 140 mln złotych (Boniek w wywiadzie w telewizji WOT nie wiedzieć czemu zaniżył tę kwotę do 70-80 mln zł). Same wpływy z zeszłorocznego meczu z Anglią na Stadionie Narodowym wyniosły 18 (słownie: osiemnaście!!!) mln zł, a wiadomo, że rozliczenie z UEFA za Euro zostało zaksięgowane w PZPN dopiero po 31 grudnia 2012 roku. Pieniądze na odprawę „Waldka Kinga” w związkowej kasie na pewno by się więc znalazły, ale prezes woli uzbierane przez poprzednią ekipę środki przeznaczyć na inne, w rzeczy samej statutowe, cele federacji.

Kadrę mógłby wprawdzie poprowadzić do zakończenia eliminacji Mundialu 2014 dyrektor sportowy PZPN, Stefan Majewski, który już raz (nie)sprawdził się w roli pełniącego obowiązki selekcjonera po Leo Beenhakkerze na zakończenie kwalifikacji mistrzostw świata 2010 w RPA. Majewski z chęcią znowu przejąłby drużynę narodową na trzy ostanie mecze, ale Boniek raz – nie zamierza płacić rekompensaty Fornalikowi, a dwa – obawiałby się krytyki, jaka mogłaby go dotknąć po tym niezbyt popularnym wyborze.

Prezes więc poczeka z selekcjonerską nominacją do finiszu grupowych rozgrywek i drużynę narodową odda w ręce swojego starego kumpla trenera Nawałki.

Szkoleniowiec Górnika Zabrze ma z prezesem PZPN niepisaną umowę, iż po zakończeniu pierwszej rundy ekstraklasy sezonu 2013-14 przejmie dowodzenie polską kadrą. Nawałkę z Bońkiem łączą bliskie kontakty sięgające jeszcze czasów wspólnych początków gry w reprezentacji prowadzonej przez Jacka Gmocha na Mundialu ’78. „Zibi” zorganizował niegdyś Nawałce staż trenerski we Włoszech. Niedawno pomógł dobrym słowem umieścić bramkarza Górnika, Łukasza Skorupskiego w swoim dawnym klubie – Romie.

Nawałka nie przyjął ostatnio propozycji przejęcia zespołu Zagłębia Lubin, wiedząc, że czaka na niego intratniejsza posada w reprezentacji Polski. Zastrzegł też sobie w nowej umowie z Górnikiem, iż będzie mógł ją rozwiązać w trybie natychmiastowym, gdy otrzyma ofertę poprowadzenia drużyny narodowej.

Istotnym elementem tej selekcjonerskiej układanki Bońka jest również to, że gwiazda trenera Nawałki nie przyćmi blasku prezesa. Gdyż dla „Zibiego” rzecz najważniejsza, to świecić w mediach najjaśniej jak tylko można i ciągle być w centrum uwagi. Niestety, nawet kosztem wyników reprezentacji.

Jacek Kmiecik

http://www.futbolnews.pl/rozgrywki/r...cie-kadry.html
Cżyżby zamienił stryjek siekierke na kijek?
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 08.09.2013, 13:24
Nosz kur... faken.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 08.09.2013, 13:58
rw88 napisał(a):Wyświetl post
Mylisz trochę pojęcia. Cała w tym sztuka aby tak rozegrać atak pozycyjny, żeby móc płynnie przerzucić akcję na drugą stronę, gdzie rywali jest mniej i skrzydłowy ma miejsce żeby się rozpędzić. Momentami w pierwszej połowie to wychodziło, do perfekcji daleko, ale to jest droga, którą powinniśmy iść. Tym bardziej, że nie widziałem aby taki Klich w grze defensywnej odbiegał poziomem na niekorzyść Polańskiego. A w grze ofensywnej między oboma jest przepaść.

Natomiast jak postawimy na kontry i drwali w środku pola, to rywal z łatwością nas zatrzyma - wystarczy, że da nam grać w piłkę, a sam będzie kontrował. Czyli to jest to, co widzieliśmy w grze naszej reprezentacji od 10-ciu lat, szczególnie na większych turniejach.
Wg mnie to wygląda tak, że mamy dwóch konkretnych graczy ofensywnych - Kubę i Lewego - reszta jak dotąd potrafiła coś dodać od siebie przypadkiem i od wielkiego święta. Wystarczy zablokować tych dwóch i po Polsce. Oby Klich, Sobota, Zieliński, Milik, Wszołek itp. zaczęli grać regularnie i robić progres to w kolejnych eliminacjach może będzie kim postraszyć każdego rywala zarówno u siebie jak na wyjeździe. Grosicki i Mierzejewski moim zdaniem osiągnęli już swoje apogeum i można nimi ograć najwyżej ekipę klasy Mołdawii i tylko u siebie.
Co do obrony - trzymam kciuki za rozwój Salamona i zupełnie nie widzę tu w przyszłości Szukały.
No i przede wszystkim charyzmatyczny selekcjoner z wiedzą i doświadczeniem. Czy Boniek rzeczywiście postawi na Nawałkę? Byłbym tym bardzo zaskoczony.
Ostatnio edytowane przez arti : 08.09.2013 o godz. 14:00.
Odpowiedz cytując
Kanonierka
Junior Member

Od: 08.2013

Stary 08.09.2013, 15:15
Lewy nie zagra z San Marino. Mam nadzieje, że Brożek za niego
http://www.90minut.pl/news/219/news2...an-Marino.html
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 08.09.2013, 16:50
aNouc napisał(a):Wyświetl post
Na rozpoczęcie meczu i po każdej bramce ?

Moje oglądanie naszych "Orłów" zakończyło się po pamiętnym meczu ze Słowacją w el MS2010 przegranym na własne życzenie 1:2 (wyjazd).

Od tego czasu oglądałem 2 mecze repry z Czechami na MS i z Ukrainą w marcu 2013 - oba tylko dlatego, że gościłem kumpla, których oglądać chciał bardzo....

Natomiast obejrzałem mecz młodzieżówki z Szwecją i powiem tyle, że miałem wrażenie dotyczące Dorny - że to jest trener, który naprawdę może coś osiągnąć. Jednak jak zobaczyłem, że na boisku ślamazarnie porusza się Wolski - który nie gra w Violi, a na ławie siedzi Chrapek - koleś naprawdę w formie, to zamarłem... Podobnie Linetty, który nie gra w Amice chłopak z U17 też "walczył" na boisku.....

Dokonał zmiany bodajże na 15 min. przed końcem meczu, ale na litość boską, myślałem, że chociaż u Dorny nie ma zależności i układów.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 08.09.2013, 20:52
smiesznie bedzie jak Brozek zagra z SM i strzeli 3 bramy i to nie z karnych, bez przygotowania do sezonu

Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 10.09.2013, 19:41
Smutny Waldemar znowu wystawił tego paralityka Boenisha :/
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 10.09.2013, 20:33
HEDu napisał(a):Wyświetl post
smiesznie bedzie jak Brozek zagra z SM i strzeli 3 bramy i to nie z karnych, bez przygotowania do sezonu
No już mógł mieć hat-tricka klasycznego i zapisać się we wszystkich encyklopediach futbolu.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 11.09.2013, 00:04
Brożek niezły mecz, miał trochę pecha, ale asysta wypieszczona i od Robaka dwa razy lepszy.

Sposób gry wszędzie byle nie do przodu to chyba wreszcie "ręka Fornalika"... dzięki której zapisaliśmy się jako jeden z niewielu zespołów, który stracił bramkę z San Marino. Gratulacje.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Stary 11.09.2013, 01:32
Niezły mecz!? Co ty ćpasz? Grał z kompletnymi amatorami, strzelił 0 bramek i zjebał 4 setki. To jest niezły mecz!? Jak dla mnie to jeden z najtragiczniejszych jaki można sobie wyobrazić...
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 11.09.2013, 06:52
Szpakowski z Żewłakowem jechali po Brożku od początku meczu, jak po burej suce. Paweł mógł im zamknąć buzię strzelając bramkę - czego mu dla własnej i jego satysfakcji życzyłem. Niestety marnując trzy stu procentowe sytuacje zamknął buzie wszystkim tym którzy mówią że w Wiśle nie strzela bo nie ma mu kto dograć (podobnie zresztą było z Genkovem)
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 11.09.2013, 10:11
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
Niezły mecz!? Co ty ćpasz? Grał z kompletnymi amatorami, strzelił 0 bramek i zjebał 4 setki. To jest niezły mecz!? Jak dla mnie to jeden z najtragiczniejszych jaki można sobie wyobrazić...
Ja nic, ale widzę, że Ty to samo co Szpakowski. Setka to była ostatnia, wcześniej były okazje w których zachował się nieźle, to że piłka nie siadła to trudno. Wszyscy grali tak jakby 2:1 w zupełności ich zadowalało więc fakt, że Brożek aż trzy razy doszedł do sytuacji bramkowej jest jego dużą zasługą. No i zaliczył asystę. Lepiej od niego zagrał tylko Zieliński i Kuba. Wszedł w drugiej połowie na zmęczonych amatorów Robak i co ? Ile miał setek? Wszedł Wszołek, ile miał setek? Czyj występ był tragiczniejszy?

Brożek pokazał ze czuje grę potrafił się zastawić, odegrać, wyjść na pozycję. Jedyny minus, że nie strzelił bramki, ale to bardzo dobrze, bo gdyby było 8:1 to by niektórzy popuścili z podniecenia, a nawet na 5:1 nie zasługiwaliśmy.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Stary 11.09.2013, 11:36
Ile miał setek Robak? Ile Wszołek? A kogo to do ch. pana obchodzi! O czym my rozmawiamy!? Przecież San Marino to AMATORZY! Kalwarianka stanowi większą zaporę! Jak można się podniecać tym że miał ileś tam setek z ludźmi którzy nie uprawiają zawodowo piłki nożnej? Z ostatnią drużyną rankingu FIFA? Jak za Leo przyjechali do Polski i dziennikarz się zapytał ich kapitana jaki mają cel to nie odpowiedział "remis", "walka do końca" czy "chcemy dać z siebie wszystko" tylko.... "zwiedzić Wawel"! Nie czujesz jak groteskowe są twoje wpisy? Fakty są takie że Paweł zjebał koncertowo wszystko co mógł i o miano antybohatera meczu rywalizował jak równy z równym z Błeniszem. Nie widzę żadnych usprawiedliwień
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 11.09.2013, 11:59
To ci tłumaczę, że w porównaniu z konkurentami z reprezentacji bo do kogo można sie porównywać, Brożek zagrał nieźle. A Ty coś pitolisz o ćpaniu.

Dograł Sobocie na bramkę? Wiec o czym kolego pieprzysz? Skoro to tacy amatorzy to dlaczego Robak kopał sie po czole i wa razy dotknął piłki? Nie interesuje cię to? Pewnie bo lepiej się przyp... do jedynego gościa który coś próbował, no ale "zjebał wszystko" Takie teksty nie są groteskowe tylko żenujące. Przybij sobie piątkę z ekspertem Szpakowskim
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 11.09.2013, 12:33
Dać sobie wbić bramkę San Marino to jest HAŃBA i nic więcej. To się nie powinno było zdarzyć i nie ma na to żadnego usprawiedliwienia. Faceci, którzy zarabiają często grube pieniądze za grę w piłkę nie potrafili upilnować... bakiera. Czy może być coś bardziej kompromitującego?

A do kolegów wyżej, którzy bronią Pawła Brożka. Zdejmicie z oczu klapki, rozumiem, że radość z posiadania Wiślaka w reprezentacji Polski jest niesamowita (przynajmniej dla niektórych), ale czepianie się, że komentatorzy po nim jechali jest śmieszne. A co mieli go chwalić, że nie może trafić do bramki zawodnika z ligi sanmaryńskiej? No ludzie, bądźmy poważni. Pawłowi wyraźnie nie szło, o czym świadczy chociażby to, że nie wykorzystał żadnej z BRAMKOWYCH sytuacji.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 11.09.2013, 13:00
Oby w każdym ligowym meczu tak mu nie szło, żeby miał trzy okazje do strzelenia bramki i asystę. O niczym więcej nie marzę .
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 11.09.2013, 13:58
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Oby w każdym ligowym meczu tak mu nie szło, żeby miał trzy okazje do strzelenia bramki i asystę. O niczym więcej nie marzę .
Oby właśnie tak mu nie szło bo on ma strzelać bramki.
Koleżanko Gypsy,
Przeczytaj jeszcze raz uważnie mojego posta, i zastanów się czy bronię w nim Pawła Brożka czy krytykuję...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów