The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.06.2018, 09:58
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Nie pogra w CLJ ze względu na wiek. Niech zbiera doświadczenie w 1 a nawet w 2 lidze. To dla niego jedyna droga.
Trzecim bramkarzem będzie pewnie Broda.

A tak swoją droga, jakbyśmy pożegnali się z Buchalikiem to osobiście nie miałbym nic przeciwko aby ściągnąć podobnego bramkarza do Lisa czyli 20-23 latka. O co my takiego gramy że potrzebujemy zawodnika z mega doświadczeniem? Żadnych bramkarskich emerytów.
Co z tą reaktywacją rezerw? Jest jeszcze szansa od najbliższego sezonu czy się nie wyrobimy?
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 22.06.2018, 10:38
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Co z tą reaktywacją rezerw? Jest jeszcze szansa od najbliższego sezonu czy się nie wyrobimy?
Z tego co mówił Głowacki są marneszanse ale się starają
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Od: 06.2008

Stary 22.06.2018, 10:53
Raczej starają się sprawiać wrażenie, że się starają, a tak między słowami to nie ma na to szans. Pozostaje CLJ i wypożyczenia. W sumie to raczej lepsze niż kopanina w 4 lidze.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 22.06.2018, 11:03
Niech zaczna od B klasy ;-)
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 22.06.2018, 12:07
Podobno Dawid Kort przejdzie u nas testy medyczne. Fajny grajek, oby go Stolar odbudowal. Był moment ze ciągnął cala grę Pogoni.
Odpowiedz cytując
Pepinho
Senior Member

Od: 07.2017

Stary 22.06.2018, 12:15
Jak polonizacja drużyny ma tak wyglądać to wieszczę upadek tej nowej (starej) koncepcji budowy klubu w bardzo krótki czasie.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 22.06.2018, 12:20
Kort fajny grajek - ale stanął w miejscu ostatnio. Ponadto słynie z "imprezowego" stylu życia. Jak skupi się na grze to będzie bardzo przydatny.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 22.06.2018, 12:26
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Niech zaczna od B klasy ;-)
Swoją drogą szkoda, że u nas nie ma jak w Portugalii czy Hiszpanii, że rezerwy klubu mogą grać w I lidze. Inna sprawa czy jakiekolwiek rezerwy by się tam wogole dostały... Ewentualnie rozwiązanie angielskie z ligą rezerw (tam chyba do lat 23?).
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 22.06.2018, 12:45
Swoją drogą szkoda, że u nas nie ma jak w Portugalii czy Hiszpanii, że rezerwy klubu mogą grać w I lidze. Inna sprawa czy jakiekolwiek rezerwy by się tam wogole dostały... Ewentualnie rozwiązanie angielskie z ligą rezerw (tam chyba do lat 23?).
Od paru lat jest możliwość awansu zespołu rezerw do II ligi i jeszcze nikomu się to nie udało.
Lech był blisko, ale jednak brakło. Gdzie tam do I ligi?
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 22.06.2018, 12:46
Kort moze odpali, pod warunkiem ze wraz z rodzimym miastem zostawi za soba nawyki i kolegów
Po pilka u niego ostatnio priorytetem nie byla
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Toeju
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2017

Stary 22.06.2018, 13:10
Kort, pamiętam go z mojego miasta jak ciągnał grę Bytovii Bytów przez rundę, a potem wrócił do Szczecina skąd był wypożyczony. Martwi że to kolejny, wątły, słaby fizycznie chłopak który jest do nas przymierzany.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 22.06.2018, 13:10
Za to mogą grać na szczeblu centralnym - II liga, ale niestety chyba najbliżej tego były rezerwy Amiki.......
Za to rezerwy potężnej Legii właśnie zleciały z III ligi (szczebel ponadregionalny. Podobnie rezerwy Górnika Zabrze.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Maciek17
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 22.06.2018, 14:21
Rok temu - dobrze pamiętam? - był jednym z naszych priorytetów.
Bardzo duży talent jeszcze nie tak dawno, ale trochę za dużo głosów o trybie życia niekoniecznie sportowym... chociaż był taki ancymon, co grał w Pogoni i kosztował życia, a teraz biega po skrzydle w reprze.
Wszystkiego dobrego, samych sukcesów na boisku Dawid.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 22.06.2018, 14:25
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Za to mogą grać na szczeblu centralnym - II liga, ale niestety chyba najbliżej tego były rezerwy Amiki.......
Za to rezerwy potężnej Legii właśnie zleciały z III ligi (szczebel ponadregionalny. Podobnie rezerwy Górnika Zabrze.
Na pewno zleciały? Bo miały być robione jakieś "czary" by ich utrzymać.

No i testujemy typa z Hutnika, mam nadzieje ze ZWE scout nizszych lig, przedstawi krótką charakterystykę postaci
Ostatnio edytowane przez szprotson : 22.06.2018 o godz. 14:28.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 22.06.2018, 14:59
szprotson napisał(a):Wyświetl post

No i testujemy typa z Hutnika, mam nadzieje ze ZWE scout nizszych lig, przedstawi krótką charakterystykę postaci
Faktycznie widzę, że Finishparkiet nie dostał licencji i Legia się jednak utrzymała.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 22.06.2018, 16:26
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...akow,13281369/
@szprotson o nim wspomniał, ale pewnie wielu nie czytało.

Z tego co można się o nim dowiedzieć, był na testach kilka miesięcy temu w Sandecji, wcześniej w Górniku Zabrze, z tego co można wyczytać to z jego strony nie było chęci do zmiany barw na w/w kluby.

Jednym z powodów pewnie byłą kwestia że chłopak.. studiuje dziennie medycynę.

I swoją drogą to nasz... wychowanek. Jego pierwszym klubem była Wisła, ale nie spędził w niej dużo czasu.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 22.06.2018, 17:35
"Czy bardziej konkretny będzie teraz Real Saragossa? Zobaczymy, choć informacje hiszpańskich mediów, jakoby ten klub był już blisko finalizacji transferu, nie są zgodne z prawdą. Póki co, nie padły bowiem między drużyną z Segunda Division a Wisłą Kraków nawet ewentualne kwoty, za jakie można dokonać transakcji. A to w tym wszystkim może okazać się kluczowe.

Czytaj więcej: http://www.gol24.pl/ekstraklasa/a/wisla-krakow-konkretnej-oferty-z-saragossy-dla-carlitosa-nie-ma-jest-zaproszenie-do-rozmow,13281024/"

W końcu manager Carlitosa przekonywał, że kontrakt nie został przedłużony a Carlitos wyrażał zdziwienie. W hiszpańskim artykule padały podobno słowa "zaskakująco tani transfer" oraz informacje o bliskim przejściu... Hiszpanie mogą być przekonani, że kontrakt się kończy z końcem czerwca i stąd nie ma żadnej oferty dla Wisły.

Żeby nie było tak, że sprawa skończy się w UEFA czy FIFA.
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 22.06.2018, 18:23
Jeśli sprawa Carlitosa skończy się w FIFA/UEFA, to ktoś powinien za to w klubie gruuuubo beknąć...
Czesiu... Co ty robisz zarazo
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 22.06.2018, 18:27
BlurgH napisał(a):Wyświetl post
Jeśli sprawa Carlitosa skończy się w FIFA/UEFA, to ktoś powinien za to w klubie gruuuubo beknąć...
Ja nie uważam, że jesteśmy na pozycji przegranej albo że wina na pewno jest po stronie Wisły. W końcu Sarapata to prawnik i to specjalizująca się w prawie sportowym, o ile dobrze kojarzę. Może mieć większe pojęcie od managera zawodnika z 3. ligi hiszpańskiej.

Pamiętam jednak casus Uche. To, że Carlitos gdzieś by podpisał mimo, że my mielibyśmy rację, to też dla nas ogromna strata. Co byśmy na tym zyskali? Więcej byśmy stracili.
Odpowiedz cytując
seba_109
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 22.06.2018, 18:36
Ja nie uważam, że jesteśmy na pozycji przegranej albo że wina na pewno jest po stronie Wisły. W końcu Sarapata to prawnik i to specjalizująca się w prawie sportowym, o ile dobrze kojarzę. Może mieć większe pojęcie od managera zawodnika z 3. ligi hiszpańskiej.

Pamiętam jednak casus Uche. To, że Carlitos gdzieś by podpisał mimo, że my mielibyśmy rację, to też dla nas ogromna strata. Co byśmy na tym zyskali? Więcej byśmy stracili.
tylko, że my wszystkie sprawy w sądach przegrywamy :/
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 22.06.2018, 19:08
Mam tylko nadzieję, że Kędziora się znacząco rozwinął od czasów gimnazjum (jego i mojego)
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 22.06.2018, 19:19
ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
Mam tylko nadzieję, że Kędziora się znacząco rozwinął od czasów gimnazjum (jego i mojego)
W medycynie na pewno. A co znasz go? ; - )
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 22.06.2018, 21:16
"Czy bardziej konkretny będzie teraz Real Saragossa? Zobaczymy, choć informacje hiszpańskich mediów, jakoby ten klub był już blisko finalizacji transferu, nie są zgodne z prawdą. Póki co, nie padły bowiem między drużyną z Segunda Division a Wisłą Kraków nawet ewentualne kwoty, za jakie można dokonać transakcji. A to w tym wszystkim może okazać się kluczowe.

Czytaj więcej: http://www.gol24.pl/ekstraklasa/a/wisla-krakow-konkretnej-oferty-z-saragossy-dla-carlitosa-nie-ma-jest-zaproszenie-do-rozmow,13281024/"

W końcu manager Carlitosa przekonywał, że kontrakt nie został przedłużony a Carlitos wyrażał zdziwienie. W hiszpańskim artykule padały podobno słowa "zaskakująco tani transfer" oraz informacje o bliskim przejściu... Hiszpanie mogą być przekonani, że kontrakt się kończy z końcem czerwca i stąd nie ma żadnej oferty dla Wisły.

Żeby nie było tak, że sprawa skończy się w UEFA czy FIFA.
Jesli kontrakt sie konczy z koncem czerwca to moga podpisac od 1 stycznia 2018

Dlatego nie sądzę, żeby tak do tego podchodzili
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 22.06.2018, 22:41
seba_109 napisał(a):Wyświetl post
tylko, że my wszystkie sprawy w sądach przegrywamy :/
Bo w większości spraw ewidentnie nie mamy racji, a całe sądzenie się to po prostu gra na czas i sposób na przesuwanie terminów spłat należności.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
JendrusNH
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 23.06.2018, 10:47
szprotson napisał(a):Wyświetl post

Może nie jestem ZWE, ale pracuję jako skaut i sezon temu pilnie obserwowałem tego zawodnika. To solidny chłopak, który zaczynał od pozycji stopera. Ma dobry odbiór, przegląd pola i niezłego crossa. Jest to zawodnik raczej defensywny, chociaż strzela dużo bramek to są to głównie gole z karnych i wolnych (wypracowany element). Kuleje u niego gra kombinacyjna czy z 1 piłki, raczej woli spokojnie przyjąć i uspokoić grę.

Widziałem też w tym sezonie kilka meczów Hutnika i moim zdaniem sporo się rozwinął. Wcześniej oddawał inicjatywę w rozegraniu bardziej doświadczonym i ogranym wyżej gościom jak Guja czy Świątek teraz potrafi sam dać od siebie w tym aspekcie. Moim zdaniem to jeden z 3 najlepszych zawodników Hutnika, przy czym zdecydowanie najlepiej rokuje. Trzeba jednak pamiętać że to zawodnik z było nie było piątego poziomu rozgrywkowego, więc jeśli ktoś liczy że od razu wskoczy w buty ekstraklasowego wyjadacza to się zawiedzie. Minimum pół roku treningu i może coś z tego będzie.

Co do Serafina to ta kandydatura mnie dziwi, zawodnik został odpalony z Rakowa, Cracovii i w Garbarni również można znaleźć lepszych od niego piłkarzy. No ale zobaczymy
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 23.06.2018, 13:46
Serafin od roku jest naszym zawodnikiem? Nigdzie nie było tej informacji. Ile jeszcze takich niespodzianek mamy?
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 23.06.2018, 14:27
Wisła nie chwali się transferami anonimowych zawodników, bo nie ma co mieszać im w głowach ani robić w okół nich sztucznego tłumu. Śliwą też się nie chwalili.

Dziwi mnie trochę, że aż tylu młodych ściągamy (lub testujemy) na środkowe strefy boiska.
Wiktoruk
Serafin
Kądziora
Kort
mamy Plewkę
mamy Śliwę
mamy Wojtkowskiego

i żaden z nich nie jest defensywnym pomocnikiem, a jednak tam mamy największy wakat
Odpowiedz cytując
Toeju
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2017

Stary 23.06.2018, 14:30
Oglądałem dzisiejszy sparing Wiktoruk - Plewka, jak niebo a ziemia.

Ogólnie dziś Wiktoruk na tle A-klasowego rywala wypadł najlepiej z 20 kopaczy, Serafin również pokazał że potrafi rzucić fajną, prostopadłą piłkę. Po dzisiejszym meczu ta dwójka zdecydowanie lepiej od Plewki, Śliwy.
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 23.06.2018, 14:39
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Wisła nie chwali się transferami anonimowych zawodników, bo nie ma co mieszać im w głowach ani robić w okół nich sztucznego tłumu. Śliwą też się nie chwalili.

Dziwi mnie trochę, że aż tylu młodych ściągamy (lub testujemy) na środkowe strefy boiska.
Wiktoruk
Serafin
Kądziora
Kort
mamy Plewkę
mamy Śliwę
mamy Wojtkowskiego

i żaden z nich nie jest defensywnym pomocnikiem, a jednak tam mamy największy wakat
Śliwa jest skrzydłowym, Wojtkowski może grać na skrzydle.
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 23.06.2018, 14:55
Serafin naszym piłkarzem od roku? To by znaczyło, że przyszedł do nas prosto z Cracovii, aż nie chce mi się wierzyć. Raczej był testowany dzisiaj.

Kończąc teorie spiskowe na temat testerów/pulsometrów czy jak to tam nazwać to nasi grali w nich dzisiaj Także, ale lombard nas udostępnił na dzisiaj albo jednak co innego poszło w zastaw
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów