|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Z tego co mówił Głowacki są marneszanse ale się starają
|
|
|
|
Banita
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Raczej starają się sprawiać wrażenie, że się starają, a tak między słowami to nie ma na to szans. Pozostaje CLJ i wypożyczenia. W sumie to raczej lepsze niż kopanina w 4 lidze.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Niech zaczna od B klasy ;-)
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Podobno Dawid Kort przejdzie u nas testy medyczne. Fajny grajek, oby go Stolar odbudowal. Był moment ze ciągnął cala grę Pogoni.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2017
Offline |
|
|
Jak polonizacja drużyny ma tak wyglądać to wieszczę upadek tej nowej (starej) koncepcji budowy klubu w bardzo krótki czasie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Kort fajny grajek - ale stanął w miejscu ostatnio. Ponadto słynie z "imprezowego" stylu życia. Jak skupi się na grze to będzie bardzo przydatny.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Lech był blisko, ale jednak brakło. Gdzie tam do I ligi? ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Kort moze odpali, pod warunkiem ze wraz z rodzimym miastem zostawi za soba nawyki i kolegów
Po pilka u niego ostatnio priorytetem nie byla ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2017
Offline |
|
|
Kort, pamiętam go z mojego miasta jak ciągnał grę Bytovii Bytów przez rundę, a potem wrócił do Szczecina skąd był wypożyczony. Martwi że to kolejny, wątły, słaby fizycznie chłopak który jest do nas przymierzany.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Za to mogą grać na szczeblu centralnym - II liga, ale niestety chyba najbliżej tego były rezerwy Amiki.......
Za to rezerwy potężnej Legii właśnie zleciały z III ligi (szczebel ponadregionalny. Podobnie rezerwy Górnika Zabrze. ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Rok temu - dobrze pamiętam? - był jednym z naszych priorytetów.
Bardzo duży talent jeszcze nie tak dawno, ale trochę za dużo głosów o trybie życia niekoniecznie sportowym... chociaż był taki ancymon, co grał w Pogoni i kosztował życia, a teraz biega po skrzydle w reprze. Wszystkiego dobrego, samych sukcesów na boisku Dawid. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
No i testujemy typa z Hutnika, mam nadzieje ze ZWE scout nizszych lig, przedstawi krótką charakterystykę postaci ![]()
Ostatnio edytowane przez szprotson : 22.06.2018 o godz. 14:28.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Faktycznie widzę, że Finishparkiet nie dostał licencji i Legia się jednak utrzymała.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...akow,13281369/
@szprotson o nim wspomniał, ale pewnie wielu nie czytało. Z tego co można się o nim dowiedzieć, był na testach kilka miesięcy temu w Sandecji, wcześniej w Górniku Zabrze, z tego co można wyczytać to z jego strony nie było chęci do zmiany barw na w/w kluby. Jednym z powodów pewnie byłą kwestia że chłopak.. studiuje dziennie medycynę. I swoją drogą to nasz... wychowanek. Jego pierwszym klubem była Wisła, ale nie spędził w niej dużo czasu. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
"Czy bardziej konkretny będzie teraz Real Saragossa? Zobaczymy, choć informacje hiszpańskich mediów, jakoby ten klub był już blisko finalizacji transferu, nie są zgodne z prawdą. Póki co, nie padły bowiem między drużyną z Segunda Division a Wisłą Kraków nawet ewentualne kwoty, za jakie można dokonać transakcji. A to w tym wszystkim może okazać się kluczowe.
Czytaj więcej: http://www.gol24.pl/ekstraklasa/a/wisla-krakow-konkretnej-oferty-z-saragossy-dla-carlitosa-nie-ma-jest-zaproszenie-do-rozmow,13281024/" W końcu manager Carlitosa przekonywał, że kontrakt nie został przedłużony a Carlitos wyrażał zdziwienie. W hiszpańskim artykule padały podobno słowa "zaskakująco tani transfer" oraz informacje o bliskim przejściu... Hiszpanie mogą być przekonani, że kontrakt się kończy z końcem czerwca i stąd nie ma żadnej oferty dla Wisły. Żeby nie było tak, że sprawa skończy się w UEFA czy FIFA. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Jeśli sprawa Carlitosa skończy się w FIFA/UEFA, to ktoś powinien za to w klubie gruuuubo beknąć...
![]()
Czesiu... Co ty robisz zarazo
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Pamiętam jednak casus Uche. To, że Carlitos gdzieś by podpisał mimo, że my mielibyśmy rację, to też dla nas ogromna strata. Co byśmy na tym zyskali? Więcej byśmy stracili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Mam tylko nadzieję, że Kędziora się znacząco rozwinął od czasów gimnazjum (jego i mojego)
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
Dlatego nie sądzę, żeby tak do tego podchodzili ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Bo w większości spraw ewidentnie nie mamy racji, a całe sądzenie się to po prostu gra na czas i sposób na przesuwanie terminów spłat należności.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
Widziałem też w tym sezonie kilka meczów Hutnika i moim zdaniem sporo się rozwinął. Wcześniej oddawał inicjatywę w rozegraniu bardziej doświadczonym i ogranym wyżej gościom jak Guja czy Świątek teraz potrafi sam dać od siebie w tym aspekcie. Moim zdaniem to jeden z 3 najlepszych zawodników Hutnika, przy czym zdecydowanie najlepiej rokuje. Trzeba jednak pamiętać że to zawodnik z było nie było piątego poziomu rozgrywkowego, więc jeśli ktoś liczy że od razu wskoczy w buty ekstraklasowego wyjadacza to się zawiedzie. Minimum pół roku treningu i może coś z tego będzie. Co do Serafina to ta kandydatura mnie dziwi, zawodnik został odpalony z Rakowa, Cracovii i w Garbarni również można znaleźć lepszych od niego piłkarzy. No ale zobaczymy ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Serafin od roku jest naszym zawodnikiem? Nigdzie nie było tej informacji. Ile jeszcze takich niespodzianek mamy?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Wisła nie chwali się transferami anonimowych zawodników, bo nie ma co mieszać im w głowach ani robić w okół nich sztucznego tłumu. Śliwą też się nie chwalili.
Dziwi mnie trochę, że aż tylu młodych ściągamy (lub testujemy) na środkowe strefy boiska. Wiktoruk Serafin Kądziora Kort mamy Plewkę mamy Śliwę mamy Wojtkowskiego i żaden z nich nie jest defensywnym pomocnikiem, a jednak tam mamy największy wakat |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2017
Offline |
|
|
Oglądałem dzisiejszy sparing Wiktoruk - Plewka, jak niebo a ziemia.
Ogólnie dziś Wiktoruk na tle A-klasowego rywala wypadł najlepiej z 20 kopaczy, Serafin również pokazał że potrafi rzucić fajną, prostopadłą piłkę. Po dzisiejszym meczu ta dwójka zdecydowanie lepiej od Plewki, Śliwy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
![]()
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Serafin naszym piłkarzem od roku? To by znaczyło, że przyszedł do nas prosto z Cracovii, aż nie chce mi się wierzyć. Raczej był testowany dzisiaj.
Kończąc teorie spiskowe na temat testerów/pulsometrów czy jak to tam nazwać to nasi grali w nich dzisiaj Także, ale lombard nas udostępnił na dzisiaj albo jednak co innego poszło w zastaw ![]() ![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|