|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
I ja się zupełnie z tym zgadzam
Zawodników trzeba doprowadzić do właściwej formy - część naprawdę jest wysokiej klasy jak na polskie warunki tylko ,że są w katastrofalnej formie bądź kontuzjowani, nauczyć ich odpowiedniej taktyki schematów , część niestety (przy całej sympatii do nich jako ludzi) nadaje się do odstrzału żeby zrobić miejsce na nowych zawodników. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Dokładnie, pierwsze co powiedzieć do widzenia panu Jaliensowi ( a Kaziu znów uparcie wystawił go do pierwszej 11, po czym wchodzi przypadkowo Czekaj i gra mecz tak dobry o jakim Jaliens może tylko pomarzyć bo jeszcze sie mu taki nie przytrafił w Wiśle) Diaz przy całej sympoatii dla niego też do odstrzału co potwierdza już w kolejnym meczu, Paljić, którego zawsze broniłem ale ostatnio moje zdanie o nim wygląda mniej więcej tak - "z dużej chmury mały deszcz".
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Mały na mecz ze Śląskiem. A Melex, jak mu się znów zachce grać w piłkę u nas (no chyba, że ktoś wierzy w tajemniczą kontuzję stopy, z którą "raz lepiej raz gorzej").
A żeby nie uciekać od tematu - Maaskant może by nie przegrał tego meczu (a już na pewno by nie zmarnował I połowy na dziwne roszady), ale to oceny jego pracy ani trochę by nie poprawiło. Dobrze, że go nie ma - źle, że zmieniono go na łapu-capu. ![]()
Wisła Kraków & MUFC RULEZ.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Chłopie, gdzie ty tu widzisz potencjał? Ja widzę piłkarzy, którzy wcale nie są lepsi od tych, którzy grają w innych klubach ekstraklasy. Póki Melikson z Małeckim się kurują, nie mamy absolutnie żadnych atutów, nikogo kto zrobiłby różnicę, kto potrafiłby lepiej przyjąć, kiwnąć i uderzyć niż cała masa ekstraklasowych czy nawet 1-ligowych grajków.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2008
Offline |
|
![]() Ludzie tym skladem zdobylismy mistrzostwo, wiem ze wtedy inne zespokly graly gorzej, ale jednak. Wiec nie pier... ze grozi nam spadek czy cos podobnego, wroca kontuzjowaniu i wszystko wroci do normy czyli 1-4 miejsce tym skladem....do tego dojdzie trener i bedzie dobrze. Pare miesiecy temu 1/2 forum mowila ze to sklad na faze grupowa LM,a teraz na spadek ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
Kluczem w naszej druzynie moze byc dostosowanie pozycji i optymalnej formacji. Tak zeby beszczelnie kazdego wykozystac. Dobry trener to potrafi. Byl pomysł na 4-3-3, szło wszystko w dobrym kierunku az do meczu ze Śląskiem. Strach przed utrata gola, był tak wielki ze graliśmy 3 defensywnymi . To oznaczal najzwyklejsza dziurę . Mały, Kirm, Meleks, Iliev zaczeli sie normalnie gubic. Nigdy nie grali tak głęboko , cofajac się po piłkę, gdy któryś ją już miał to szedł sam do konca. Dzięki takim indywidualnym akcjom zdobywalismy bramki. Pewne było to że jest Tam tylko Biton/Gienek wyłączeni z defensywy. Szkoda ze Maaakant nawet nie spróbował czegos zmienić. Tluklismy tak z każdym, dlatego tak wiele wynikow 0-1. Brama w plecy i robił się problem. Diaz - nie nominalna, Nunez - nie nominalna, Paljic, Bunoza, Iliev, Maly tez . Sobol z Czarkiem sami sobie przeszkadzali.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 22.11.2011 o godz. 11:13.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
W najlepszym przypadku, przy dobrym trenerze będziemy wyglądać jak Śląsk. Bo oni piłkarzy też nie mają jakoś szczególnie lepszych, ale Orest ich poukładał i prezentują jakąś kulturę i taktykę - na naszą ligę starcza jak ulał. Ale już w Europie różne Rapidy będą nas lać, niestety.
Ostatnio edytowane przez Jazon : 22.11.2011 o godz. 11:30.
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
Nic nie jest albo czarne, albo białe. Są jeszcze odcienie szarości. Według mnie wielu forumowiczów popełnia poważny błąd myślowy, próbując szukać powodów obecnej sytuacji tylko w jednym miejscu. Piszą - trener dobry, tylko skład jest na I ligę. Inni - że skład na LM, tylko trener fatalny... Tymczasem to, co się obecnie dzieje w naszym klubie, jest kompilacją wielu czynników i tak po trochu każdy ma rację. Mieliśmy przeciętnego trenera, dalej mamy przeciętnego trenera. Obaj na tym samym poziomie. Zawodników również mamy, jakich mamy - poza 2-3 wyjątkami. Nie są to orły na miarę LM, ale już Mistrzostwo Polski powinno być w zasięgu ich rąk. Że nie wspomnę o zwycięstwach z drużynami pokroju PBB, Górnika czy koleżanek zza Błoń. Czkawką odbija się fatalna polityka transferowa naszego klubu, dziwne, niezrozumiałe decyzje o wysprzedaniu hurtem całego bloku obronnego, brak długofalowej polityki, brak szkolenia młodzieży. Brak sensownego reinwestowania środków finansowych. Do tego dochodzi rozchwianie emocjonalne naszego właściciela i niechęć miasta... Czynników jest wiele i na prawdę nie można jednoznacznie powiedzieć, że winna jest tylko jedna ze stron. Pisałem nie dawno, że Wisła jest kolosem na glinianych nogach i dalej podtrzymuje swoje zdanie. Recepta na dziś? Ha... gdybym ją znał, wysłał bym swoje CV do Cupiała. Ale uważam, że w pierwszej kolejności powinniśmy skupić się na uratowaniu MP... jest jeszcze szansa, mizerna, ale jest. Dlatego na pierwszy ogień zatrudniłbym dobry, uznany sztab szkoleniowy, z udokumentowanymi sukcesami. Nie można pisać, że klubu na to nie stać. Nie stać nas na brak takiego sztabu. A od sztabu wszystko się zaczyna. I musi on mieć minimum te 3 lata czasu. Ponadto uważam, że zatrudnienie dobrych szkoleniowców pozwoliłoby jednoznacznie ustalić, co się tak na prawdę dzieje. Jeśli oni mieli by kłopoty, to oznaczałoby, że faktycznie mamy zawodników na poziomie I ligi. Pozostawienie obecnych szkoleniowców (również Bahra) uznam za sabotaż. Następnie - w miarę posiadanych środków finansowych - zimowe transfery. Nie musi być ich dużo - tu zgadzam się z Valckx`em. Niech będą te dwa, ale jakościowo bardzo dobre. Na prawdę jest w tej drużynie potencjał. I mamy szanse na obronę MP... A w międzyczasie? No cóż... z tego, co wiem, to na razie na rozbudowę infrastruktury nie ma kasy w klubie, a Cupiał niechętnie odda własne tereny pod ten cel. Tu może być pat. Ale zobaczymy. Na razie trzeba stanąć na głowie i obronić MP.
Ostatnio edytowane przez willow : 22.11.2011 o godz. 12:37.
![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
@willow - rok temu wyciągnęliśmy MP z podobnej sytuacji i po roku jesteśmy praktycznie w takiej samej sytuacji. Troche lepszej, bo gramy w LE.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
A tak apropo niego , fajny pomysł z tymi Wilkiem na treningu młodzieżowym . ![]() ![]() "Przyjaciele , Rodzina i Wisła"
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
|
I jaki wyciągasz z tego wniosek?
![]()
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Ale skutek tego był taki ze Robert wystraszył o posadke, i zrezygnował budowania Wielkiej Wisły 4-3-3. Zaczął błądzić i to był początek końca. Zagrywka z Podbeskidziem przy 2-0 dobitnie świadczyła ze ważniejsza jest posada niż ambicja. Później Zaowocowalo to kolejnymi porażkami, statystyka w pucharach i upośledzeniem sił ognia z jakiego Wisła slynela. Ja rozumiem Maaskanta ze tak jechał, bo to mu pozwalało cos ugrywac. Przy większym szczęściu nawet trafialismy 2 gole. Poprostu sfiksowal mu ten 4-3-3 na jakąś choinke. Ale nigdy nie spróbował czegoś innego, cos co by mogło zaskoczyć przeciwnika, zagrać na 5-3 i ucieszyć R22. Beton taktyczny.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 22.11.2011 o godz. 13:51.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Generalnie zgadzam się z Twoim postem, tylko, że my się nie uczymy na błędach niestety. O to mi głownie chodziło. Może jakby nie było MP, nie było baloniku LM to byłaby teraz lepsza drużyna, a nie zbudowana w dwa miesiące na LM? MP jest sprawą otwarta, nikt mi nie powie, że ktoś teraz zdominuje E-klasę i będzie wygrywał wszystko jak leci bez żadnego kryzysu, więc nawet te punkty teraz można spokojnie odrobić. Choć z drugiej strony nie wiadomo, czy za rok znowu nie będziemy w tym samym miejscu? Czasem lepiej zrobić krok do tylu, żeby potem zrobić dwa do przodu.
zgrybus - napisałem prawie i odnosiłem się do sytuacji I zespołu. Widać, że coś się rusza, pytanie tylko jak głęboko te zmiany maja sięgnąć i obietnice zostaną wreszcie spełnione.
Ostatnio edytowane przez art : 22.11.2011 o godz. 14:10.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
a tymczasem Apoel zremisował w Rosji i ma niemal 100% awans.
|
|
|
|
Koneser
Offline |
|
|
APOEL już awansował do 1/8 finału LM. Bez znaczenia są pozostałe rozstrzygnięcia dla APOEL-u, oprócz walki o pierwszą lokatę, bo drugą już mają zapewnioną.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Panowie a co Waszym zdaniem oznacza ta mityczna budowa drużyny, bo ja tego kompletnie nie pojmuje . Większości zawodników trafia tu przez przypadek bo ja jakiejkolwiek logiki tu nie widzę .DS pozbawiony pieniędzy robi co może .I jeszcze jeden przygotowanie fizyczne piłkarzy jest fatalne i to ewidentna wina ludzi za to odpowiedzialnych . FraMat Twoje podejście do tego co się dzieje w Wiśle przypomina stosunek FIDELA DO KOMUNIZMU , chodź z jednym się z tobą zgodzę zwalnianie trenera niczego nie załatwi .
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
|
Czy to ten APOEL z mniejszym budżetem od nas?
Ach zapomniałem... raj podatkowy... No i te plaże i czyste morze... ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Skończcie pisać bzdury.
Nie mają mniejszego budżetu od nas. Ktoś rozsiał plotkę i teraz żyje na forum... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
Neo przeczytaj sobie np http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1...iej_placi.html tez plotka? ![]() ![]()
30 kwietnia 2012 dzień pamiętny Wisła spuszcza pejsy,Melikson pogrąża rodaków uszczęśliwiając Wiślaków.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
Jeszcze bonusowy rotfl dla Ciebie, skoro tak lubisz tę emotikonkę: ![]() ![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
Napisał,że ten niższy budżet to plotka jakiegoś forumowicza więc podałem inne zródło niz forum,jak poszukasz na necie to znajdziesz inne artykuły potwierdzające ten fakt,kolejne zródło na polsacie również mówili,że mamy większy budżet niz APOEL ale różnica polega na gospodarowaniu tymi pieniędzmi....ale pewnie zaraz napiszesz,że polsat i portale internetowe się mylą i APOEL na pewno ma większy budżet bo jeden z forumowiczów tak napisał ![]() PS;na pocieszenie... po tej edycji LM APOEL zapewne przeskoczy nas z budżetem... ![]()
30 kwietnia 2012 dzień pamiętny Wisła spuszcza pejsy,Melikson pogrąża rodaków uszczęśliwiając Wiślaków.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Roczny budżet APOEL - 10 milionow ojro! Swoją drogą bardzo fajny artykuł.
http://worldfootball.dailymail.co.uk...e-history.html Tak trudno to pojąć? Romuald ma racje. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
Tu jest raczej potwierdzenie tego,co piszą inni. Wynika z tego,że budżet roczny Apoel-u to jakieś 45 mln PLN (bez wpływów z LM).Budżet Wisły to chyba ok. 50 mln PLN. Także co racja to racja - z drugiej strony oczywiście inna jest struktura wydatków,koszty np. podróży,mediów itd.,itp są na pewno różne,więc tu mała przewagę ma Apoel,ale fakt jest jeden - problem tkwi w tym,że oni trafiają na odpowiednich ludzi w klubie,a my już od ładnych kilku nie...Więc raczej lepiej wydaja swoje diengi... ![]()
You'll never know...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
TAK ....A.APOEL MIAŁ I MA WIĘCEJ PIENIĘDZY OD WISŁY, ale awansował dlatego, bo cypryjczycy postawili na długa i systematyczną pracę bez rewolucji w składzie z trenerem który jest tam od paru lat, tymczasem tu, w zimie przyszło 6 nowych kopaczy w tym paru na wypożyczenie i wymaga się k rwa cudów na kiju. Jak Valckx ma wydawać diengi jak ich praktycznie NIE MA!!!?Myslicie, że Diaz czy Biton z nami zostaną?Dlaczego nie zdecydowano się na zakup?Dlatego bo wypożyczenie jest TAŃSZE!
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 24.11.2011 o godz. 13:05.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Pablo84
szkoda nerwów, i tak tłuszcza tego nie zrozumie!!! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Ty i te twoje domysły. Było Tylko o budżecie...bam! To znowu tam raj podatkowy. Tylko czekac jak w LM bedzie grał mistrz Lichtensztajnu. Rozwiązanie: Rejestrujesz pilkarzy jako firmy użyczające swojego wizerunku. Oczywiscie w raju podatkowym. Tak jak to robił pan Jež w Górniku.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 24.11.2011 o godz. 13:16.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
cassius masz racje.Ręcę opadają...
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|