The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ichigo
Senior Member

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.05.2009, 22:04
Grzadq napisał(a):Wyświetl post
Bawią mnie te komentarze o ustawienie meczu półfinałowego. Kibice Chelsea nie pamiętają sędziowania w 1 meczu na Nou Camp gdzie tak naprawde, gdyby nie sędzia, to przynajmniej (!) 2:0 powinno być ani to że czerwona kartka w Londynie była totalnie z dupy. No ale gdybanie ... Obiektywnie, naprawde obiektywnie, Barca gra najlepszy futbol i zasłużyła na ten puchar. Amen.
Po meczu sam Abidal przyznał, że faulował i kartka była słuszna. A Barca właśnie te najlepszy i najpiękniejszy futbol pokazała na Stamford Bridge, oddając 1 (słownie jeden) celny strzał na bramkę.
Odpowiedz cytując
banasik
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 27.05.2009, 22:04
Mario - .......e takie bany za wyrażanie własnego zdania, moge ich dostać nawet 10, ale wtedy cale banowanie nie bedzie mialo sensu

a piłkę kopałem, ale jak juz mówiłem wtedy ludzie znali 2,3 zwody i gra była piękna, teraz to ehhh... szkoda słów
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 27.05.2009, 22:05
Bansik zawsze szukasz usprawiedliwienia porażki, najlepiej naiech Abramowicz kupi wam ten puchar. Do Hiddinka straciłem szacunek bo zawsze widzi to co chce widzieć. Na MŚ w Korei to był dopiero przekręt w meczu z Włochami, ale dla niego wszytsko było ok. A tu po meczu z barca płakał, zamiast przyznac że błędy sedziego są elementem gry. Jako kibic widziałem jeden karny po zagraniu Pique (ewidentny), taki sam jak na CN faul na Henrym. Reszta kontrowersyjna ale tylko dlatego ze Chelsea przegrała. Jakby strzelili na 2-0 nikt by tego niepamiętał.
Odpowiedz cytując
PotiWisla
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 27.05.2009, 22:05
Barcelona zasłużyła na LM jak mało kto.Wspaniale grający piłką zespół oby więcej takich ekip.Manchester nie miał pomysłu na grę.
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
Odpowiedz cytując
banasik
Senior Member

Stary 27.05.2009, 22:07
Mar85 napisał(a):Wyświetl post
A co powiesz jak Colina przekrecił Barce z Chelsea w meczu w 2005 roku? Jak w piwreszym meczu na CN nie podyktował karnego dla Barcy Czemu sedzia dał czerwoną kartke Abidalowi, kiedy Anelka wywrócił się o własne nogi Czemu stracili bramke po strzale Iniesty skoro sa tacy dobrzy Czemu cała ta smieszna drużyna która niestniałaby bez Abramowicza niepotrafiła wygrac w przekonujacy sposób Czemu zawsze po meczu płaczą wszyscy zawodnicy i kibice Czemu niewygrali ligi angielskiej?
1. - jeden karny dla BArcy, ok 1:0 w pierwszym meczu, ale gdyby zm=liczyc wszystkie barne na Stamford to wychodzi 4:1 dla londyńczyków
2. - Abiudal sam sie przyznał po meczu do faulu
3. - bład jak każdego zespołu - rozluźnienie w końcówce
4. - a gdzie byłaby Wisła bez Cupiała? dziś futbol to pieniądze więc argument z abramowiczem upada
5. - Manchester byl bezkonkurencyjny w Anglii, na wlasnym podworku dorownac mogl im tylko Lpool

Mar85 napisał(a):
Bansik zawsze szukasz usprawiedliwienia porażki, najlepiej naiech Abramowicz kupi wam ten puchar. Do Hiddinka straciłem szacunek bo zawsze widzi to co chce widzieć. Na MŚ w Korei to był dopiero przekręt w meczu z Włochami, ale dla niego wszytsko było ok. A tu po meczu z barca płakał, zamiast przyznac że błędy sedziego są elementem gry. Jako kibic widziałem jeden karny po zagraniu Pique (ewidentny), taki sam jak na CN faul na Henrym. Reszta kontrowersyjna ale tylko dlatego ze Chelsea przegrała. Jakby strzelili na 2-0 nikt by tego niepamiętał.
przyjacielu - nie jestem kibicem Chelsea
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 27.05.2009, 22:07
Śmieszą mnie ludzie którzy oglądali tylko rewanż Chelsea-Barcelona i mówią o ustawieniu wyniku. Bo gdyby w pierwszym spotkaniu sędzia gwizdał tak jak trzeba to Chelsea nie miała by czego szukać w rewanżu. Niektórzy widzą tylko to co chcą widzieć.

A co do meczu to mimo iż nie jestem fanem Barcelony to cieszę się że wygrali bo grali futbol przyjemny dla oka. Manchester poza pierwszymi minutami praktycznie nie istniał na boisku, o dziwo angielska drużyna jakby fizycznie nie była przygotowana na to spotkanie. Finał nie zachwycił jak to często bywa w tego typu imprezach ale też nie było tragedii.
Odpowiedz cytując
grzechu1991
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2008

Stary 27.05.2009, 22:08
Gratuluję Barcelonie. Byliście dziś lepsi. Pozdrawiam.
Odpowiedz cytując
Kris54
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 27.05.2009, 22:08
Marszałeczku i banasiczku - może po pleckach poklepać frajerzy albo meliski zaparzyć? Banasiczek to niedługo zaliczy kolejną przerwę podczas swojego pobytu na forum, a wszystko przez "tą niepotrafiącą grać w PRAWDZIWĄ piłkę PUTKĘ farsę" hahaha

Mecz Barcelony z gatunku tych nie do powtórzenia, pokażcie mi drugą taką drużynę, która tak potrafiłaby zagrać w finale LM z co najmniej równym sobie przeciwnikiem! Przecież w Barcelonie chłopaki grają technicznie, widowiskowo, ale oprócz tego zapylają na boisku aż miło i często grają ostro, siłowo. Pozdrawiam napinaczy
PSIA KREW

"Płoną perony płynie krew, to szlak wiślackiej wiary! Rzucamy wokół śmierci zew, łopocą nam sztandary! Niech chwała Twoja wiecznie trwa! Zwyciężaj Wisło ma...

ZWYCIĘŻAJ WISŁO MA! "
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 27.05.2009, 22:09
Ciekawy jestem jakby to Real gral zamiast Barcy, wtedy pewnie banasik widzialby wirtuozje i cudowna pilke Jak to sam napisal wczesniej "futbol nie z tej ziemi".

Banasik rozumiem ze Real przeslania Ci swiat, ale patrz na rzeczy obiektywnie, bo czasem mam wrazenie ze Twoja hipokryzja dorownuje tez z drugiej strony blon

Illargui napisał(a):Wyświetl post
Może zbyt drobiazgowo, ale chodziło Ci chyba o .... wirtuozerię ....
Chodzilo mi o wirtuozje, (=wirtuozeria, ten sam wyraz) literowka
Ostatnio edytowane przez mic : 27.05.2009 o godz. 22:16.
Odpowiedz cytując
Illargui
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 27.05.2009, 22:10
mic napisał(a):Wyświetl post
wirtuazje
Może zbyt drobiazgowo, ale chodziło Ci chyba o .... wirtuozerię ....
Odpowiedz cytując
banasik
Senior Member

Stary 27.05.2009, 22:10
Krisku - bo rzeczywiście - Barcelona nie potrafi grać prawdziwej piłki z dawnych lat, teraz futbol się zmienił, a że zmienił się na gorsze to już mi bardzo przykro

chłopaki zapylają aż miło - takiej śmiechawy nie miałem od dawna

Mic - gdyby Real zdobył LM taką grą to też byłbym w****iony, bo zwycięstwo 1-0 po pięknej walce smakuje lepiej niż 5-0 po jednostronnym nudnym widowisku
Odpowiedz cytując
donPedro23
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 27.05.2009, 22:11
Wielką Barcelonę pyknelismy u siebie 1:0. Wnioski nasuwaja się same. W przyszłym sezonie Liga Mistrzów nasza!!
WSZĘDZIE DOBRZE, ALE W DOMU NAJLEPIEJ...R22!

Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Stary 27.05.2009, 22:12

ten Twój odzew świadczy ze widzisz to co chcesz widziec a o piłce nie masz zielonego pojecia
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 27.05.2009, 22:12
Cytat:
A Barca właśnie te najlepszy i najpiękniejszy futbol pokazała na Stamford Bridge, oddając 1 (słownie jeden) celny strzał na bramkę.
I wystarczyło. Widać minimaliści, poza tym to tylko świadczy o "potędze" Chelsea -_-

Cytat:
Banasik, weźże se chłopie na wstrzymanie bo w końcu w****isz takimi wypowiedziami jakiegoś moda i może być niefajnie
Odpowiedz cytując
Kris54
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 27.05.2009, 22:13
No nie dziwie się, że masz smiechawe bo musiałeś nieźle przyjarać żeby mieć humor teraz jest tego efekt. I nie wiem czemu się śmiejesz w ogóle? Zawodnicy z Hiszpanii w cholerę często wyprzedzali w walce o piłkę zawodników z ANGLII, czyli tych którzy są przygotowywani zajebiście pod względem fizycznym i są przyzwyczajeni do ostrej walki?
PSIA KREW

"Płoną perony płynie krew, to szlak wiślackiej wiary! Rzucamy wokół śmierci zew, łopocą nam sztandary! Niech chwała Twoja wiecznie trwa! Zwyciężaj Wisło ma...

ZWYCIĘŻAJ WISŁO MA! "
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 27.05.2009, 22:13
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Mecz średni. Ot kopanina z elementami cyrkowych sztuczek. Gratuluje Barcelonie, że wygrała, ale ****a ustawionego meczu z CHFC to nie zapomnę. Nie lubię ich, mam w dupie to,że dobyli LM. By wam ****a Real w.......ił w decydującym meczu, kiedyś tam w przyszłości. By Puyol samobója w 90 minucie meczu z Realem sobie strzelił,by Eto się obraził na cały świat, by wam stadion zamknęli, choć nie wiem za co,bo kibiców nie macie. By was ****a los pokarał Majewskim w sztabie szkoleniowym. Żeby wam sklep z kosmetykami zamknęli. I w ogóle ****a.
Hahahah żenada.

A mecz faktycznie słaby. Obie drużyny odpoczywały wystawiając rezerwy w meczach ligowych, no i wyszło, że trochę byli zastani. Dopiero w drugiej połowie Barca zaczeła grać swoje i klepać MU Gran Derbi były fajniejsze...
A banasik pieprzy takie bzdury, że dziwie się wam, ze w ogóle prowadzicie dyskusję z tym dzieciakiem.
Ostatnio edytowane przez tofik : 27.05.2009 o godz. 22:19.
..
Odpowiedz cytując
banasik
Senior Member

Stary 27.05.2009, 22:14
Mar85 napisał(a):Wyświetl post

ten Twój odzew świadczy ze widzisz to co chcesz widziec a o piłce nie masz zielonego pojecia
przyjacielu - nie zgadzam się i tweirdzę nawet, że na piłce znam się bardzo dobrze, bo w moim odczuciu Barcelona chodziła po murawie, podobnie jak ManU.

Mecz nudny (zieeeeeeeeeeeeeeeeeeeew)
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 27.05.2009, 22:16
Cytat:
bo w moim odczuciu Barcelona chodziła po murawie, podobnie jak ManU.
Jesteś fanem maratonów? Tych na 50 km zapewne? Bo na piłce to się gówno znasz, albo jakiś inny mecz oglądałeś Nie ośmieszaj się już człowieku
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 27.05.2009, 22:17
banasik napisał(a):Wyświetl post
Tak, Barcelona i inne zespoły hiszpanskie sprawiają, że piłka nożna stała się grą dla jebanych lalek nie mających za grosz honoru, ambicji, woli walki. Te gwiazdorki chcą tylko, zeby zera na koncie się zgadzały, nie dają z siebie 100%, nie zostawiają serca na boisku.
śmiać mi się z Ciebie chce...

ostatnio gadałeś razem z innymi fanami piłki angielskiej że Barca gra niby ładnie, ale gra się tak aby wygrać...to po co Barca miała dziś grać ostro, z poświęceniem, jak i bez tego odprawiła ManUtd bez żadnych wątpliwości...

gdzie są Ci co tak zwiastowali po dwumeczu z Chelsea pogrom Barcy Ciekawe czy teraz będą mieć odwagę przyznać się do błędu.

dziś chyba było widać która drużyna była lepsza. Technika, technika i jeszcze raz technika.

Ja bardzo lubie oglądać Premiership, bo to chyba najatrakcyjniejsza piłka ze względu na szybkość i agresje...ale dopiero w meczach z udziałem Barcelony czuć dawną magię futbolu, i cieszę się że to jeszcze w piłce nożnej nie umarło.
Odpowiedz cytując
banasik
Senior Member

Stary 27.05.2009, 22:17
Grzadq - nie am maratonów na 50km to po primo BArcelona chodziła po boisku jak Manchester, mecz na poziomie pojedynku w lidze francuskiej, a nie w finale LM
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 27.05.2009, 22:18
Oj kibice Realu szaleja : ))))
Odpowiedz cytując
born2b3k
Senior Member

Od: 11.2006

Nie karmcie Rasty bo nie skończy pisać

visca el Barca!
Odpowiedz cytując
slaskWKSslask
Senior Member

Od: 05.2008

banasik o widze kolega jeszcze się po porażce Chelsea nie ocknął Nie ma to jak obiektywizm i trzeźwa ocena,ale patrząc na podpisy-o trzeźwą trudno. Tak czy inaczej nic nie zrobisz wygrywa drużyna ,która wygrała wszystko w tym sezonie,a Twoja ocena sytuacji - znawco futbolu , jest jeszcze gorsza niż w meczach z Cheslea.

W Polsce mamy wielu wrogów i stoczonych z nimi bójek. Jesteśmy
Śląsk Wrocław
- Nam należy się szacunek !

Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Od: 07.2007

Fajny mecz. Denerwowała mnie z prostych przyczyn nieporadność MU. Lubię obie ekipy (bardziej ManU), dziś była lepsza Barca, rok temu Manchester. Gratuluję katalończykom, bo w tym sezonie naprawdę nie było na nich siły. Brawo!
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 27.05.2009, 22:19
slaskWKSslask napisał(a):Wyświetl post
banasik o widze kolega jeszcze się po porażce Chelsea nie ocknął Nie ma to jak obiektywizm i trzeźwa ocena,ale patrząc na podpisy-o trzeźwą trudno. Tak czy inaczej nic nie zrobisz wygrywa drużyna ,która wygrała wszystko w tym sezonie,a Twoja ocena sytuacji - znawco futbolu , jest jeszcze gorsza niż w meczach z Cheslea.
E tam Chelsea, od Realu to w nim siedzi : ))))
Odpowiedz cytując
grzechu1991
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2008

Stary 27.05.2009, 22:21
Niestety Manchester nie grał dziś od 10 minuty nic. Błąd Van Der Sara i Vidica, czyli ludzi, którzy rzadko kiedy nas zawodzili przesądził. Gra wyglądała dobrze niestety tylko do straty bramki. Ale Barca Manchesteru na kolana nie rozłozyła juz nie przesadzajcie. Wygrała mecz, ale nie 6-0 to byloby na kolanach. Myślę że bolączką United jest brak klasowego rozgrywającego, który tak jak Xavi czy Iniesta budowałby grę.
Odpowiedz cytując
diablo885
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 27.05.2009, 22:22
nie odpisujcie juz na jego posty bo koles pewnie mery dzejn dzisiaj zaliczyl i tak bedzie odpisywac do jutra.. Barca przez caly sezon(moze nie caly ale wiekszosc) grala efektownie/efektywnie i zasluzyla na potrojna korone
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 27.05.2009, 22:23
Kris54 napisał(a):Wyświetl post
Marszałeczku i banasiczku - może po pleckach poklepać frajerzy albo meliski zaparzyć? PUTKĘ farsę" hahaha
Nie mam w zwyczaju znajdować ukojenia w poklepywaniu mnie przez jakiegoś chłopa. Tak więc odmówię. Po takich spotkaniach zazwyczaj włączam mecze Wimbledonu tudzież skróty innych zespołów lig niższych w Anglii. Wiara w futbol we mnie pozostaje.
Pozdrawiam, bez poklepywania. Kibicem Realu nie jestem. Dla mnie to ta sama kosmetyczka co Barcelona.

Jak ktoś mój post o życzeniach, które wypisywałem po adresem jednej z dwóch drużyn z Barcelony wziął serio, to cóż.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 27.05.2009 o godz. 22:25.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
born2b3k
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 27.05.2009, 22:24
Nie chce prorokować ale tym meczem CR7 przypieczętował swoje odejście z MU.

PS
Jak długo jeszcze sir Alex pozostanie na ławce trenerskiej, wie ktoś
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Stary 27.05.2009, 22:25
A który mecz nie jest nudny Taki w którym grają brutale tacy jak w Chelsea, a i wygrywają. jakbyś sie znał na piłce to byś potrafił docenić klasę rywala. Zreszta licza się trofea a chelsea ma ich zero!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów