The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.05.2010, 14:44
Podobno Onyszko przeszedł do Polonii Warszawa!!!

http://www.90minut.pl/news/123/news1...-Warszawa.html

znowu nasz zarzad sie nie postarał. Chociaz Pawelek głupie błedy popełnia to jednak mamy z Lechem najmniej straconych bramek co nie zmienia faktu, ze Onyszko by sie przydał.
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 20.05.2010, 14:49
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Chociaz Pawelek głupie błedy popełnia to jednak mamy z Lechem najmniej straconych bramek
Wydaje mi się że była to bardziej zasługa Głowackiego i Marcelo, niż Pawełka
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 20.05.2010, 15:04
sq napisał(a):Wyświetl post
A mi sie wydaje, ze za duzo osob go krytykuje dlatego takie błedy popełnia. Dac mu troche swobody do grania a nie jechac po nim co chwile.
Odpowiedz cytując
Pablooo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 20.05.2010, 15:58
http://s24.pl/komisja_ligi_zarobila_...je-s73905.html
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 20.05.2010, 15:59
A mi sie wydaje, ze za duzo osob go krytykuje dlatego takie błedy popełnia. Dac mu troche swobody do grania a nie jechac po nim co chwile.
Mario od kibiców Wisły dostał niesamowite wsparcie. I odwdzięczył się "fakiem"... Jak teraz ma publiczność skandować "Mariusz Pawełek!" skoro on nie umie docenić wsparcia kibiców? Oberwało mu się w tym czasie, kiedy wszystkim się dostało... Mógł sobie ten palec wsadzić...gdziekolwiek, a nie pokazywać go.
Ja go zawsze darzyłam sympatią i dużym zaufaniem, szcz. ostatnio się poprawił- mimo, że puszczał czasami jakieś farfocle to umie gościu wyjąć kilka trudnych piłek.

Żmijka- Mario nie miał wsparcia? Miał cholerne wsparcie od kibiców szcz. jak na to, że dookoła wszyscy go zawsze krytykowali. I przypominam ci, że właśnie tym "fakiem" poczęstował nas w chwili, gdy po wszystkich naszych piłkarzach sie jechało.
Jak się nie ma nic ciekawego do dodania, to się siedzi cicho.
Powód: ciężko pojąć niektórym
Ostatnio edytowane przez masterlag : 20.05.2010 o godz. 17:44.
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 20.05.2010, 16:28
masterlag napisał(a):Wyświetl post
Mario od kibiców Wisły dostał niesamowite wsparcie. I odwdzięczył się "fakiem"... Jak teraz ma publiczność skandować "Mariusz Pawełek!" skoro on nie umie docenić wsparcia kibiców? Oberwało mu się w tym czasie, kiedy wszystkim się dostało... Mógł sobie ten palec wsadzić...gdziekolwiek, a nie pokazywać go.
Ja go zawsze darzyłam sympatią i dużym zaufaniem, szcz. ostatnio się poprawił- mimo, że puszczał czasami jakieś farfocle to umie gościu wyjąć kilka trudnych piłek.

Nic składniejszego nie jestem w stanie napisać czytając taką głupotę...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 20.05.2010, 17:39
sq napisał(a):Wyświetl post
Źle Ci się wydaje. Obejrzyj sobie powtórki obu meczy, w szczególności tego na Suchych Stawach. Zresztą - w tym akurat meczu na stoperze grał Jop.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 20.05.2010, 18:12
Chociaz Pawelek głupie błedy popełnia to jednak mamy z Lechem najmniej straconych bramek co nie zmienia faktu, ze Onyszko by sie przydał.
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Źle Ci się wydaje. Obejrzyj sobie powtórki obu meczy, w szczególności tego na Suchych Stawach. Zresztą - w tym akurat meczu na stoperze grał Jop.
wątpię by mitmichael miał na myśli tylko te dwa mecze, raczej chodziło mu o cały sezon
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 20.05.2010, 22:27
Wystarczy wiedzieć na co idzie kasa z kar zamiast głupoty pisać.

EDIT: Żmijka - pw.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 21.05.2010 o godz. 02:15.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Żmijka

Stary 20.05.2010, 22:56
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Wystarczy wiedzieć na co idzie kasa z kar zamiast głupoty pisać.
Jak to jest szkolenie młodziezy czy tam budowanie boisk, tak?

A widziałeś jakies pieniądze na to wyłozone przez ekstraklasę ...? Bo ja nie, a "żyję" dość piłką dzieciaków ...
Odpowiedz cytując
Szarny
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 21.05.2010, 15:11
http://www.weszlo.com/news/4993

Grzyb sam się lepiej przygotował do gry niż cały zespół Wisły pod okiem tego maestro z Włoch.

Panie Skorża. Już wie Pan kogo zatrudnić za jakieś 20 lat, kiedy potrzebny będzie spec od przygotowania fizycznego..
Odpowiedz cytując
Żmijka

Stary 21.05.2010, 15:14
Dowiedz się kto jest u nas trenerem przygotowania fizycznego, potem pisz.

Myślę, że miejsce nie je ważne. Tak samo dobrze można przygotować się w Ciechocinku i na Malediwach. Chodzi o podejście ...

EDIT: ooo ktoś wykasował swojego posta powyżej.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.05.2010 o godz. 18:52.
Odpowiedz cytując
Szarny
Senior Member

Stary 21.05.2010, 15:30
Faktycznie, pomyliło się. Przepraszam Włocha

Pan Bahr powinien iść do Grzyba na korepetycje.
A nawet gdyby to nie o jego metody przygotowania chodziło, a o podejście zawodników to też coś jest nie tak. Za dużo kolesiostwa, za mało profesjonalizmu.
Odpowiedz cytując
Mishau
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 21.05.2010, 16:08
Akurat Grzyb miał przygotowany plan treningów przez jakiegoś trenera, nie że sam sobie biegał po parku. W sumie trenował jak chciał a nie z resztą drużyny, więc mógł przygotowac się bardziej "pod siebie". Co nie zmienia faktu ze zagraniczne zgrupowania są mocno przesadzone
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 21.05.2010, 16:18
ludzie jak Bahr sam pracował to mieliśmy 2 mistrzostwa, a jak doszedł Makaron to się wszystko posypało. Była powtórka z Ostrawy gdzie wcześniej pracował i doprowadził klub do najgorszego miejsca chyba w historii klubu, jak odszedł wszystko wróciło do normy..

Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 22.05.2010, 19:01
Legia-Wisła: to najwyżej 3 liga angielska
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32284,t...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 22.05.2010, 19:33
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Legia-Wisła: to najwyżej 3 liga angielska
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32284,t...wiadomosc.html
Pamiętam mecze Wisły z Blackburn i z Tottenhamem. Na ich tle Wisła nie była jakoś bardzo gorsza. Takie pierdoły to może każdy napisać, a według mnie Wisła spokojnie by ********eła z pół I ligi angielskiej. Już tak nie dołujcie naszej ligi.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 22.05.2010, 20:21
Cytat:
Pamiętam mecze Wisły z Blackburn i z Tottenhamem. Na ich tle Wisła nie była jakoś bardzo gorsza. Takie pierdoły to może każdy napisać, a według mnie Wisła spokojnie by ********eła z pół I ligi angielskiej. Już tak nie dołujcie naszej ligi.
Z jednej strony sie zgadzam bo zawsze mowia ze jestesmy tacy ciency, ze 3 liga angielska, co najwyzej druga liga włoska itp a jak przychodzi co do czego to a tak tragicznie nam nie idzie. Wiadomo z Realami, Barcelonami, Chelseami czy Interami napewno nie zaistniejemy ale juz z takimi sredniakami europejskimi mozemy grac na rowni tyle ze tupojawia sie taki problem. Po meczu z Tottenhamem Brozek powiedzial ze sie nabiegal w jednym meczu jak w Polsce w 3. Mysle ze niestety wiele znaczenia ma tutaj to ze na taki mecz sezonu jak z Tottenhamem my sie spinamy na 120% a oni sobie graja jak wlasnie z ta druzyna z 3 ligi ang. Wiedza ze wygraja, staraja sie ale pelnej motywacji nie ma- tak jak my gramy ze slabszymi zespolami ze wschodu (chociaz czy teraz mozna powiedziec ze one sa slabsze ;/) i tez niby ich przewyzszamy ale szalu nie ma
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 23.05.2010, 15:29
oto co się robi jak nie ma nawyku mistrzostwa Polski (czy tam majstra...):

Cytat:
W niedzielę rano, jak co tydzień, zadzwoniłem do mojej mamy pogadać. Ale tym razem, zamiast zwykłego paplania o niczym, było zupełnie inaczej.
- Mój Boże - zaczęła moja mama, naprawdę wzburzona. - Żebyś ty wiedział co ja przeżyłam wczoraj wieczorem!
W tym miejscu muszę dodać, że moja mama mieszka w Poznaniu, jest w wieku przedemerytalnym, jest zakręconym, oderwanym od rzeczywistości biologiem i że Lech właśnie zdobył mistrzostwo Polski.
- Słuchaj, co się działo - mówi mi mama. - W sobotę wieczorem wracałam pociągiem z Legnicy, wysiadłam na dworcu głównym i poszłam na tramwaj. Wsiadłam do tramwaju, a tam rozwrzeszczany tłum młodych ludzi w niebieskich szalikach i wszyscy krzyczeli: "kto-nie-ska-cze jest taj-nia-kiem, kto-nie-ska-cze jest taj-nia-kiem". I cały tramwaj, wszyscy pasażerowie skakali, tylko ja nie skakałam i taki starszy pan, który wsiadł ze mną, też nie chciał skakać. No to ci ludzie w szalikach podbiegli do niego i zaczęli go popychać i wołać: "Czemu nie skaczesz, tajniaku?" Więc on też zaczął skakać, a ja wybiegłam z tego tramwaju na pierwszym przystanku i szłam dalej pieszo do domu ulicą Grunwaldzką. Ale tam było jeszcze gorzej, bo całą szerokością ulicy szły grupy ludzi w niebieskich szalikach i ja byłam jedyną osobą, która szła w przeciwną stronę, bo oni wszyscy szli do centrum. I tak strasznie krzyczeli i wołali do mnie "A ty gdzie idziesz? Zawracaj i idziesz z nami na Stary!" Więc uciekłam w boczne uliczki i szłam dalej tymi małymi uliczkami, bo tam nie było nikogo, aż doszłam do szpitala na ulicy Przybyszewskiego i tam na murze szpitala stali pacjenci w piżamach. I wszyscy byli zupełnie pijani i śpiewali z całych sił, a jak przechodziłam pod tym murem, to wołali do mnie "A ty czemu się nie cieszysz, ty stara k***o". Więc znowu zaczęłam uciekać i biegłam tak długo, aż ledwo żywa dobiegłam do domu.
Powiedz mi Maciejku, z kim ten Lech grał, że oni tak się cieszyli?
za JoeMonster
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 23.05.2010, 15:35
Ja natomiast wkleję kwiatek ze strony wyborczapinokio.pl, i o ile z filozofią prezentowaną przez tę stronę można się generalnie zgodzić, o tyle osobiście padłem przy następującym kwiatku:

Cytat:
Jesteśmy zwykłymi ludźmi, (...) czcimy pamięć Powstańców, jesteśmy Wielkopolanami, Patriotami. Jednak nie wszystkim się to podoba.
Tam w Wielkopolsce to chyba inaczej pojmują "cześć pamięci Powstańców", mając na uwadze legendarną sektorówkę z panoramą płonącej stolicy... Tak, wiem, mam kompleksy i zazdroszczę...
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 23.05.2010, 17:20
Sektorówka była z rozwalonym pałacem kultury i nie miała żadnego zwiazku z Powstaniem Warszawskim. Tylko Warszawianie w stylu Miklasa gadali bzdury, ze to brak szacunku do PW.

Niewiedza, nie kompleksy.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 23.05.2010, 17:28
No tak, nie doczytałem że była to współczesna panorama.
Odpowiedz cytując
Robson_ABG
Member

Od: 01.2010

Stary 23.05.2010, 18:26
FraMat napisał(a):Wyświetl post

za JoeMonster
Gdyby to nie był JM to bym powiedział, że ktoś na łeb upadł, ale jeśli to z JM wzięty tekst to śmiało moge uznać za żart...
TYLKO WISŁA !
http://www.zapunktuj.pl/rejestracja,30818.html zaloguj się tu a ja zaloguje się w twojego linka
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 23.05.2010, 20:20
Watts napisał(a):Wyświetl post
Tam w Wielkopolsce to chyba inaczej pojmują "cześć pamięci Powstańców", mając na uwadze legendarną sektorówkę z panoramą płonącej stolicy...
Jak napisał 0 22:

0 22 napisał(a):Wyświetl post
Sektorówka była z rozwalonym pałacem kultury i nie miała żadnego zwiazku z Powstaniem Warszawskim.
A ja bym dodał, że:

Cała "cześć pamięci Powstańców" nie ma zapewne nic wspólnego ani z Warszawą, ani z Powstaniem Warszawskim. Raczej Wielkopolskim.

EDIT:
0 22 - nie do Ciebie to było tylko do Wattsa. Moja wypowiedź miała być w zamierzeniu rozwinięciem Twojej wypowiedzi. Dlatego dodaje powyżej kursywą, żeby było jasne.
Ostatnio edytowane przez sandbender : 23.05.2010 o godz. 20:42.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 23.05.2010, 20:32
Poważnie? Ja tylko wyjaśniłem, że tamta sektorówka w żaden sposób nie uderzała w cześć innych Powstańców, co zarzucił Watts.

EDIT: No.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 23.05.2010 o godz. 20:57.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Slayer666
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 23.05.2010, 20:54
FraMat napisał(a):Wyświetl post

(...)
za JoeMonster
Co to za bzdury? Darujcie już sobie ciągłe wklejanie linków z portalów typu joemonster, czy demotywatory. Nawet jeśli tekst był pisany "na serio", to co z tego? U nas w Krakowie jest inaczej, tak? Pełna kultura, tak? Po co skupiacie się na szukaniu na siłę wad u Lecha/Poznania? Zajmijcie się czymś pożytecznym, na przykład wymyślaniu, jak zapełnić nasz nowy stadion.
Odpowiedz cytując
Pablooo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 24.05.2010, 12:30
http://s24.pl/lenczyk_nie_jest_juz_t...ii-s74097.html
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 24.05.2010, 12:34
W szoku!!!!

Bardzo sie ciesze ;]
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
przemek1902
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 24.05.2010, 13:01
Ulatowski załata to miejsce z pewnością
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 24.05.2010, 13:06
Lenczyk zobaczył jak słaby zespól przyszedł mu do prowadzenia. Zorientował się,że wzmocnień jakościowych nie będzie,to olał sprawę i tyle. Filipakowi zalezy tylko na tym aby ta druzyna utrzymywała się w lidze jak najmniejszym kosztem. W sumie mu się to opłaca. Za reklamę w TV zapłaciłby znacznie więcej niż rzuca na Craccovię. Wszak w czasie meczu jest to 90 minut reklamy,plus skróty w kanale otwartym,do tego zjęcia w gazetach z relacji ligowych. Jakby to przeliczyć ile to jest warte,to podejrzewam,że na Cracovie płaci dużo mniej. Przyjdzie nowy trener,może uda mu się nagromadzić punktów na początku,później równia pochyła,bo z takimi słabymi kopaczami inaczej być nie może i liczenie na szczęście,i nuż uda się utrzymać.

Poza tym uważam,że Filipak bardziej zajmie się TSV 1860.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 24.05.2010 o godz. 13:10.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów