The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Szarny
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.05.2010, 23:08
rospun napisał(a):Wyświetl post
Wiesz, o Lewandowskim też dwa lata temu mówiono, że nic z tego nie będzie...
Lewandowskiego w Zniczu nie widziałem.

Ale np. Sobiecha w kilkunastu spotkaniach w tym sezonie.
To nie ten kaliber co Lewy. Gość jest wolniejszy, słabszy fizycznie, widzi sporo na boisku, ale technicznie jest gorzej wyszkolony.

Nie chce mi się wierzyć, żeby "polska myśl szkoleniowa" produkowała co roku takich zawodników jak Lewandowski.

To przypadek. Na nowego Kosowskiego wciąż nie możemy się doczekać, nie wspominając o Szymkowiaku, czy Frankowskim.

Sobiech i Micański Lewemu dorównują tylko wzrostem
Odpowiedz cytując
rospun
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 17.05.2010, 23:16
snyrting napisał(a):Wyświetl post
Z Micanskiego na pewno nic nie będzie. To był jego najlepszy sezon i obawiam się, że już do takiej formy jak teraz nigdy nie wróci (vide casus Zieńczuka).

Co do Sobiecha, to myślę, że jeżeli mu nie odbije sodówka, to może byc z niego w przyszlosci dobry zawodnik.

Szarny napisał(a):Wyświetl post
Lewandowskiego w Zniczu nie widziałem.

Ale np. Sobiecha w kilkunastu spotkaniach w tym sezonie.
To nie ten kaliber co Lewy. Gość jest wolniejszy, słabszy fizycznie, widzi sporo na boisku, ale technicznie jest gorzej wyszkolony.
Techniczne wyszkolenie to Lewandowki (o dziwo) odebrał w Lechu. Micańskiego na myśli nie miałem (swoją drogą wcześn iej uważałem go za skromnego chłopaka, przed meczem z Lechem pokazał bufonadę). Sobiech może okazać się kolejnym Lewandowskim, który aż tak dobry w sumie nie był. Wszystko zależy od tego, co dalej będzie z Sobiechem. Nawet zakładając że wystąpi w Lechu - niekoniecznie jako pierwszy napastnik. Rengifo szybko dał pole Lewandowskiemu, stąd też między innymi jego fenomen.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 17.05.2010, 23:40
snyrting napisał(a):Wyświetl post
Rospun to żaden argument.

Z Micanskiego na pewno nic nie będzie. To był jego najlepszy sezon i obawiam się, że już do takiej formy jak teraz nigdy nie wróci (vide casus Zieńczuka).

Co do Sobiecha, to myślę, że jeżeli mu nie odbije sodówka, to może byc z niego w przyszlosci dobry zawodnik.

ale co znaczy ze z niego napewo nic nie bedzie.

Gosc w miare regularnie strzela gole,wiec ja bym go ot tak nie skreslał
Sam nie naleze do fanow jego talentu ,bo dla mnie to taki czlowiek zagadka ale napewo pilkarz z niego jest jak na polskie warunki -dobry.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 18.05.2010, 11:14
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Cytat:
Skończyła się liga, ruszają emocje przy zielonym stoliku. Kluby, które nie spełniają wymogów licencyjnych, mimo utrzymania nie będą mogły grać w ekstraklasie.

W tamtym roku z ligi wyrzucono siódmy w tabeli ŁKS. Teraz kłopoty może mieć przygotowujący się do startu w europejskich pucharach Ruch.

Komisja Licencyjna rozpatrywanie wniosków rozpoczyna dziś a kończy w czwartek. Efekty przedstawi na zarządzie PZPN.

Orzeczenia będzie można kwestionować w Komisji Odwoławczej ds. Licencji.

PZPN bada przede wszystkim kondycję finansową klubów. Te mogą posiadać długi, ale muszą udowodnić, że mają nad nimi kontrolę. - W tym roku jest lepiej niż w poprzednim, kiedy kryteriów nie spełniło pięć klubów - mówi szef Komisji Licencyjnej Hilary Nowak. Wtedy od decyzji musiały się odwoływać Polonia Warszawa, Arka, Cracovia, Piast i ŁKS. Łodzianie nie zrobili tego skutecznie i wylądowali w 1. lidze.

- ŁKS zawalił sprawę w pierwszym etapie, bo nie zgłosił wszystkich dokumentów w terminie. Tym razem nie ma równie drastycznego przypadku - uważa Nowak. Ale przyznaje, że niektóre kluby muszą się liczyć z problemami. Chodzi głównie o Ruch, o którego kłopotach finansowych Komisja była informowana w trakcie sezonu. - Mam podstawy wątpić, czy Ruch poradzi sobie z wszystkimi wymogami licencyjnymi. Wierzę, że przedstawione dokumenty rozwieją obawy - deklaruje szef Komisji Licencyjnej.

Członkowie komisji są wyczuleni głównie na zaległości we wpłatach na konta instytucji państwowych (ZUS, Urząd Skarbowy), pracowników klubu i innych członków PZPN. Teraz wszystko zależy od tego, czy w złożonych papierach Ruch przedstawił wiarygodny plan spłaty należności.

Odmowa przyznania licencji oznacza automatyczne przesunięcie drużyny na ostatnie miejsce w tabeli i degradację. Wtedy w ekstraklasie utrzymałyby się Odra.
Hmm.. Legia w Pucharach?
Odpowiedz cytując
Kameleon
Member

Od: 11.2003

Stary 18.05.2010, 11:23
Piechniczek zaczął działać...
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 18.05.2010, 11:27
Kameleon napisał(a):Wyświetl post
Piechniczek zaczął działać...
Piechniczek to były piłkarz i trener Ruchu. Legii co prawda też, ale Antek to Hanys urodzony w Königshütte. Nie sądzę, żeby działał na niekorzyść Ruchu.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 18.05.2010, 12:03
Wlasnie, to mialem wkleic. Czyli Oderka jednak jest niezatapialna . Dziecko Piechniczka nie moze grac w I-szej lidze! Co by chlopak poczal? Brosz za szybko sie wygadal .

A z innych spraw...jesli Peszko odejdzie, to Leszek odpadnie nie tyle szybko z europejskich pucharow, co z wyscigu o MP w przyszlym sezonie. Jak oni tam zamierzaja zastapic tych 2 pilkarzy? Nie mam pojecia. Nie dosc, ze tam lawki zupelnie nie ma, czesto siadali pilkarze zupelnie anonimowi, to teraz bez zebow trzonowych . Ciekawe, jak tez chca tez zgrac zespol(jesli przyjda jacys nowy pilkarze) w przerwie letniej ? Logika w polskich klubach wrecz powala i dlatego jestesmy, gdzie jestesmy. Niech sie martwia poznaniacy.
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 18.05.2010, 12:10
No cóż Filipiak wprowadził nowe standardy w naszej lidze wedle których zajęcie spadkowego miejsca niekoniecznie równa się spadkowi .
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 18.05.2010, 12:21
pojebana liga, jak co roku

tabela nieadekwatna do spadków i awansów, wiec po **** to wszystko
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 18.05.2010, 12:55
moim zdaniem Ruch tylko postraszą

będą kręcili z Polonią B i W oraz z Arką
Odpowiedz cytując
jkw
Member

Od: 01.2010

Stary 18.05.2010, 13:03
Jeśli nie spełniają wymogów licencyjnych, to dlaczego moją grać w ekstraklasie. Jeśli chcemy mieć silną ligę, to trzeba zacząć dbać o to żeby te wymogi spełniały(jak dla mnie zbyt za mało rygorystyczne).
Odpowiedz cytując
Martinho
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Stary 18.05.2010, 13:57
jkw napisał(a):Wyświetl post
Jeśli nie spełniają wymogów licencyjnych, to dlaczego moją grać w ekstraklasie. Jeśli chcemy mieć silną ligę, to trzeba zacząć dbać o to żeby te wymogi spełniały(jak dla mnie zbyt za mało rygorystyczne).
To niech wpuszczą więcej klubów z pierwszej ligi, a nie anuluja spadki z ekstraklasy. Gdzie tu duch sportu?
"Gdy nadchodzi burza ludzie pokazują swoją prawdziwą naturę. Jedni chowają się ze strachem. Inni rozpościerają szeroko skrzydła do lotu."
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 18.05.2010, 16:08
Ruch zajął trzecie miejsce więc chyba czeka go niezła kasa z Ekstraklasy, poza tym na obronę ma też ewentualne wpływy z transmisji Ligi Europy.

Dość tych jaj, spuszczać tych, co zasłużyli na to w pierwszej kolejności (czytaj: miejsca 15-16), później zająć się resztą. Szczególnie tymi, co nie spełniają wymogów pod względem infrastruktury.

Następnie ogłosić, że od sezonu 2011/2012 będzie 18 drużyn w Ekstraklasie, jednak wejdą tylko spełniający wymogi finansowe i w infrastrukturze. To wymusi na tych, co mają ambicje - inwestycje. Mimo to, po przyszłym sezonie normalnie powinny spaść dwie ekipy i jedna zagrać w barażach.
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Stary 18.05.2010, 16:16
Vuko napisał(a):Wyświetl post
To akurat poziom Wybiórczej, a nie Pyrlandii.
Nie bądź aż taki wyrozumiały. W poznańskim oddziale GW pracują ludzie z Poznania, którzy są związani z tym klubem (jednak to trzeba być łajzą, żeby pracować dla GW, co idealnie wpasowuje się w kibiców Amici i pewnego kibica reprezentującego sobą hołotę z gorszej strony Błoń) i np. całkiem niedawno bardzo nie w smak im była ta cała afera na linii GW- kibice Amici, która rozpętała się dzięki działaniom warszawskiego oddziału.

Ja natomiast nie mogę pojąć, jak to jest, że w najwyższej klasie rozgrywkowej tego kraju gra twór... o niewiadomym pochodzeniu. Ja wiem, że jest Masiota, który nadstawia się komu trzeba, żeby do Amici się nie dobrać, ale chyba wypada jednak, żeby ktoś nie zareagował na jego wypięte dupsko i jednak zajął się piłką. Wg UEFA Lech grał z Rangersami kiedyś w grupie pucharu UEFA, więc wszystko jest jasne. Dlaczego te pały nie określą się, a potem wyciągną odpowiednie konsekwencje, bo tak Amica, jak i ś. p. Lech Poznań miały sporo na sumieniu?

Ale wszedłem tu, żeby się o coś zapytać

Pamięta ktoś, jak to było te kilka lat temu, kiedy obniżono wymagania do umieszczenia złotej gwiazdki nad herbem swojego klubu z 10 do 8? (zupełnym przypadkiem wtedy Legia zdobyła ósmego mistrza ). Czy to nie było tak, że najpierw była biała gwiazdka, potem srebrna i złota?
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 18.05.2010, 16:25
Dudi, tak jak mowisz. To było chyba wtedy co wygraliśmy z Legią, a Jasiek Paulista ogrywaja Rzeźniczaka strzelil czy asystował? jakos tak.

Nie wiem czy przypadkiem kolor platynowy nie byl tutaj brany pod uwage, ale tak było. Z 10 do 8 obniżono, bo potem nawet Lubin po mistrzu walnął gwiazdke

edit : Złota gwiazdka- 10 tytułow MP i więcej, srebrna 5-9, biała 1-4 ( moze se *******niemy 12 białych?)
Ostatnio edytowane przez szprotson : 18.05.2010 o godz. 16:28.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 18.05.2010, 16:43
A ja z innej beczki - mam nadzieje że w ramach wyjątku post zostanie bo kompletnie nie mam gdzie tej historii wrzucić a jakby nie patrzeć to ma ona coś wspólnego z końcówką naszej ligi i jest ona po prostu niesamowita

Turcja ostatnia kolejka

Lider - Fenerbahce gra u siebie z o nic już nie grającym Trabzonsporem
Wicelider - Bursaspor gra także u siebie z Besiktasem , który też już o nic nie walczy.

Tak jak u nas różnica wynosi 1 punkt

Ostatnie 7 minut meczu Fenerbahce.
http://www.youtube.com/watch?v=C7YO7q4vgGw
Gospodarze cisną niemiłosiernie ale nic nie chce wpaść - w doliczonym czasie gry spiker podaje że w konkurencyjnym meczu jest 2-2(w rzeczywistości skończyło się na 2-1) - publika szaleje , piłkarze Fenerbahce przez ostatnią minutę rezygnują z ataków, myśląc że są mistrzem - ostatni gwizdek, euforia- kibice wbiegają na murawę, odpalają race i konfetti - na drugim stadionie gdy przychodzi wiadomość że Fenerbahce zremisował to samo - przez chwilę obie drużyny wraz z kibicami fetują mistrzostwo

Gdy dochodzą prawdziwe informacje zadyma w Stambule - m.in podpalili trybuny stadionu co widać w końcówce tego filmiku.Ci co nie chcą oglądać końcówki meczu - cała sytuacja od ostatniego gwizdka właśnie tu

http://www.youtube.com/watch?v=fh8ze...eature=related

Niesamowita sprawa no i wniosek tak że można stracić tytuł w ostatniej kolejce, grając u siebie i z przeciwnikiem który o nic już nie walczy.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 18.05.2010, 17:14
lol jakiś nieznany ogórek mistrzem Turcji, co to się na świecie wyprawia...
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 18.05.2010, 22:20
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
Pamięta ktoś, jak to było te kilka lat temu, kiedy obniżono wymagania do umieszczenia złotej gwiazdki nad herbem swojego klubu z 10 do 8? (zupełnym przypadkiem wtedy Legia zdobyła ósmego mistrza
Nic takiego nie miało miejsca, aczkolwiek rozumiem szyderkę, bo pole do interpretacji jest dość szerokie na pierwszy rzut oka. No, ale do rzeczy. Przed wprowadzeniem w regulaminie Ekstraklasy przepisów dotyczących gwiazdek nie było zadnego uregulowania formalnego tej kwestii. Zwyczajowo uważało się, że 10=1 gwiazdka, bo tak jest we Włoszech bodajże. Natomiast w różnych krajach różnie bywa np Bayern za 20 tytułów ma prawo do 4 gwiazdek, 10 tytułów pozwala na 3 gwiazdki, od 5 do 9 (Borusia M-G) może mieć dwie gwiazdki, a pozostali mistrzowie (Werder, Stuttgart etc) po jednej. Dalej - Galata i Fener za 17 tytułów mają 3 gwiazdki, Besiktas za 13 dwie, Trabzon za 6 jedną, a Bursaspor jest jedynym mistrzem, który nie ma prawda do żadnej (bo jedno mistrzostwo)

U nas poszło to bardziej w kierunku niemieckim/tureckim niż włoskim i cała tajemnica. Tak wiec szyderka, szyderką ale nie ma za wiele wspólnego z faktami.

Wprowadzenie regulaminu z gwiazdkami zbiegło się akurat z dziewiątym mistrzostwem Legii. Na tej samej zasadzie Legia odbierała wtedy 'nowe' (kształt) trofeum.

Teraz jest 1-4 biała, 5-9 srebrna (tak wiec nie wiem gdzie tu w ogole pole pod Legię - i w wersji naszej 9 mistrzostwa i w wersji reszty 8), 10+ złota.

I mamy srebrną, rozwiewając wszystkie watpliwosci(skąd ta złota?) i kończac dziwną szyderkę pt 'jak dosrać Legii bez wiekszego zastanowienia i arsenału argumetnów'

P.S. Co do tej Turcji to... powtórka z rozrywki, bo rok temu mistrza prawie zdobył Sivaspor i grał w el LM.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 18.05.2010 o godz. 22:35.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 18.05.2010, 22:33
szprotson napisał(a):Wyświetl post

edit : Złota gwiazdka- 10 tytułow MP i więcej, srebrna 5-9, biała 1-4 ( moze se *******niemy 12 białych?)
Od razu walnijmy sobie flagę USA
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Stary 18.05.2010, 22:48
Cytat:
Wprowadzenie regulaminu z gwiazdkami zbiegło się akurat z dziewiątym mistrzostwem Legii. Na tej samej zasadzie Legia odbierała wtedy 'nowe' (kształt) trofeum.
Zależy Ci na faktach? To poczytaj dokładnie pierwsze zdanie w tym fragmencie, a potem zerknij do statystyk.

I jaka, powiedz, była ta "zasada", bo nie widzę związku, że na kilka tygodni (2?) przed zakończeniem sezonu, kiedy jasne stało się, że nowym MP będzie Legia, zmienia się trofeum, z tego, na którym 3 razy pod rząd wyryta była nazwa Wisły Kraków, na takie, na którym Legia może być pierwsza? Bo rozumiem, że wg Ciebie jest w tym wszystkim jakaś logika?

A jeśli jesteś tym typkiem, z którym kiedyś "rozmawiałem" na priv o "akcji" kibiców z Warszawy przed meczem z Wisłą jakieś 3-4 lata temu, to nie kłopocz się z odpowiadaniem.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 18.05.2010, 23:03
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
Zależy Ci na faktach? To poczytaj dokładnie pierwsze zdanie w tym fragmencie, a potem zerknij do statystyk.
Napisałem wyżej, dla nas 9 dla reszty 8. Zreszta to był całkowity margines mojego posta.

Cytat:
I jaka, powiedz, była ta "zasada", bo nie widzę związku, że na kilka tygodni (2?) przed zakończeniem sezonu, kiedy jasne stało się, że nowym MP będzie Legia, zmienia się trofeum, z tego, na którym 3 razy pod rząd wyryta była nazwa Wisły Kraków, na takie, na którym Legia może być pierwsza? Bo rozumiem, że wg Ciebie jest w tym wszystkim jakaś logika?
Patere chyba my też pierwsi wygrywalismy (w 2002), a teraz ponoc tez cos nowego bylo i padlo na Lecha. Niestety ale nie dostrzegam spisków prolegijnych w ustalaniu nowych trofeów, zwłaszcza ze jestem zwolennikiem dawania takiego samego od zawsze, a kazda zmiana jest dla mnie wielka lipa i postokroć wolalbym dostawać takie samo trofeum jak 50 lat wczesniej. I szczerze mowiac pierwsze slysze zeby na trofeach bylo cos 'wyryte' niczym na Stanley Cup.

Nie odniosłeś się totalnie do moich wypowiedzi o gwiazdkach, które całkowicie obaliły 'spisek Legii', bo Legia nigdy złotej gwiazdki nie miała (co sugerowałeś, niestety nie odpowiedziales na jakiej podstawie). Wyjasniłem Ci ładnie, ze w jednych krajach jest opcja A a w innych opcja B.

A logika zmiany jest taka, ze Ekstraklasa S.A. w PIERWSZYM sezonie zarządzania ligą postanowiła wprowadzić swoje, zupełnie nowe trofeum (co jak napisałem wyżej srednio mi pasuje). Tak, Ekstraklasa zarządza ligą od jesieni 2005, a wiec pierwszym mistrz padl na Legię i jestem pewny, ze motyw z nowym trofeum wymyslony został jeszcze na jesieni, a prezentacja nastapila na dwa tygodnie przed (opieram się na Twoim poscie). Na kilka tygodni przed końcem sezonu nie było jasne, ze zdobedziemy mistrza, udało się dopiero 7 maja, na kolejkę przed końcem.

W Anglii to nawet liczą jakies tabele wszechczasów Premiership czy najlepszych strzelców Premiership olewając często poprzednie sto lat.

Cytat:
A jeśli jesteś tym typkiem, z którym kiedyś "rozmawiałem" na priv o "akcji" kibiców z Warszawy przed meczem z Wisłą jakieś 3-4 lata temu, to nie kłopocz się z odpowiadaniem.
Nie mam pojęcia o czym mówisz, radio erewań jakies kompletne. I nie jestem żadnym typkiem.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 18.05.2010 o godz. 23:06.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 18.05.2010, 23:20
Widzę że Lech naprawdę poważnie zbroi się na LM Zastępując najlepszych zawodników sezony Lewandowskiego i Peszkę, oraz nie młodniejącego Bosackiego Nowakiem, Kiełbem i Glikiem. No cóż, Liga Mistrzów wita. To już wolę nasze transfery
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 18.05.2010, 23:43
Proximus napisał(a):Wyświetl post
Widzę że Lech naprawdę poważnie zbroi się na LM Zastępując najlepszych zawodników sezony Lewandowskiego i Peszkę, oraz nie młodniejącego Bosackiego Nowakiem, Kiełbem i Glikiem. No cóż, Liga Mistrzów wita. To już wolę nasze transfery
Te 'wzmocnienia' nie powalają ale ja myślę że oni się jeszcze szarpną na 1,2 zagraniczne transfery za większą gotówkę - czy to wypali , oczywiście przekonamy się niebawem.
Natomiast co do szans awansu - przy podobnym losowaniu jak było nasze - czyli Levadia, potem Debreczyn i Sofia - ich szanse są spore bo nie możemy patrzeć na to przez pryzmat naszego kalectwa , tylko choćby tego co oni grali przez ostatnie dwa lata w Europie - bądź nawet cofając się grubo - tego co myśmy grali jeszcze przed Kasperczakiem - gdzie szału w składzie u nas nie było a poniżej pewnego poziomu nigdy nie chodziliśmy - eliminowaliśmy średniaków tureckich,holenderskich,słoweńskich,chorwackich,ło tewskich,bośniackich a odpadaliśmy dopiero z takimi klubami jak Parma,Inter,Porto.

Tak jak kręciliście od przynajmniej 2 lat beke z majstra, tak teraz widzę że trzeba sobie odbić to nabijając się z ich szans w pucharach a tu trzeba uczyć się na błędach i jeśli w ogóle to wymądrzać się po danym fakcie a nie przed.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 19.05.2010, 00:26
Cytat:
Tak jak kręciliście od przynajmniej 2 lat beke z majstra, tak teraz widzę że trzeba sobie odbić to nabijając się z ich szans w pucharach a tu trzeba uczyć się na błędach i jeśli w ogóle to wymądrzać się po danym fakcie a nie przed.
Ogolnie to nie powinno sie nigdy wymadrzac Chyba ten sezon nas tego nauczyl. Najpierw porazka z Levadia a pozniej tak stracony MP. Ok teraz sie moga z nas smiac, pisac swoje "Levaaadia hahha" ale jak to powiadam kazdy ma swoja Levadie. I tak Lech kiedys przegral z Terekiem itd itd Albo w Poznaniu rok temu pekl balonik jak to my zdobylismy Mistrza. Najgorsze jest zadufanie i zpatrzenie w siebie. Wiadomo ze zawsze najlepsza passa kiedys musi zostac przerwana, ze predzej czy pozniej kazdy klub przegra z totalnym leszczem problem w tym ze internet to takie miejsce gdzie jest duzo napinaczy i od slowa do slowa tworzy sie bezsensowne napinki i wysmiewanie jednych przez drugich gdzie naprawde nie ma to sensu bo wszyscy w Polsce sa tak samo slabi. Najlepiej by bylo sie skupic na swoich zespolach no ale jak juz padnie jeden strzal w postaci napinania sie to krok po kroczku i wszedzie gdzie sie tylko da panuje ogolnopolska napinka kto jaki to dobry jest
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Areo
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 19.05.2010, 00:38
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Wprowadzenie regulaminu z gwiazdkami zbiegło się akurat z dziewiątym mistrzostwem Legii.
Nie dziewiąty tylko ósmy. Widzę, że wierzysz, że wasz mistrz z '93 r. był uczciwy?
Nie dziwi mnie, że w takim razie przekręty przeciwko Ruchowi pod koniec tego sezonu uważasz za zwyczajne błędy sędziowskie. W końcu, nic nie dorówna niesławnemu meczowi Wisła - Legia 0:6 w kategorii: "jak przekręcić mecz by cała Polska widziała":
http://www.youtube.com/watch?v=_c_mNXHbUC4

Bramki jak w Benny Hillu. Trener Legii Janusz W. coś tam się próbuje tłumaczyć po meczu, ale mu się wypsnęło: "Wie Pan w każdej lidze pewna reżyseria musi być".

Ponad 200 zatrzymanych za korupcję, a jak widać w kraju nadal znajdą się tacy co wierzą, że takie mecze jak powyższy są uczciwe.

1q2 napisał(a):Wyświetl post
Te 'wzmocnienia' nie powalają ale ja myślę że oni się jeszcze szarpną na 1,2 zagraniczne transfery za większą gotówkę - czy to wypali , oczywiście przekonamy się niebawem.
Natomiast co do szans awansu - przy podobnym losowaniu jak było nasze - czyli Levadia, potem Debreczyn i Sofia - ich szanse są spore bo nie możemy patrzeć na to przez pryzmat naszego kalectwa , tylko choćby tego co oni grali przez ostatnie dwa lata w Europie - bądź nawet cofając się grubo - tego co myśmy grali jeszcze przed Kasperczakiem - gdzie szału w składzie u nas nie było a poniżej pewnego poziomu nigdy nie chodziliśmy - eliminowaliśmy średniaków tureckich,holenderskich,słoweńskich,chorwackich,ło tewskich,bośniackich a odpadaliśmy dopiero z takimi klubami jak Parma,Inter,Porto.
My byliśmy rozstawieni w 3 rundzie el. LM. Oni nie będą więc czeka ich cięższa droga. Jeśli za Lewym odejdzie Peszko to bez poważnych wzmocnień zza granicy nie wejdą do LM. Wszystko zależy od tego czy Rutkowski wyda pieniądze z transferu Lewego na nowe transfery. Pamiętając co zrobił z pieniędzmi za Murawskiego bardziej realne, że wyda tylko część tej kwoty, a to raczej nie wystarczy na LM.
Ostatnio edytowane przez Areo : 19.05.2010 o godz. 00:42.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 19.05.2010, 01:06
Było grane (nawet w tym temacie), daruj se chichoty. A reszte na pw..
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 19.05.2010 o godz. 01:15.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 19.05.2010, 10:44
Cytat:
Nie dziewiąty tylko ósmy. Widzę, że wierzysz, że wasz mistrz z '93 r. był uczciwy?
Nie dziwi mnie, że w takim razie przekręty przeciwko Ruchowi pod koniec tego sezonu uważasz za zwyczajne błędy sędziowskie. W końcu, nic nie dorówna niesławnemu meczowi Wisła - Legia 0:6 w kategorii: "jak przekręcić mecz by cała Polska widziała":
http://www.youtube.com/watch?v=_c_mNXHbUC4
ja odnosnie tego filmiku. Narzekamy na obecnych pilkarzy ale wole takich kopaczy ktorzy nie umieja grac bo sa slabi niz niby dobrych pilkarzy ktorzy smieli sie w oczy w tamtym meczu wszystkim kibicom w Polsce. To jest wstyd dla naszej pilki i az mi sie to w glowie nie miesci. Jak mozna takie oszustwo zrobic po czym przed kamerami udzielac wywiadow czy spojrzec ludziom woczy i jeszcze *******ic ze to nie bylo ustawione. Moim zdaniem wszystkich pilkarzy i ludzi zwiaznych z pilka w Wisle i Legii w tamtym okresie powinno sie za jaja powiesic albo rozstrzelac. Nie no brak slow a jesli tamci kibice Legii ktorzy tak sie cieszyli z tego tytulu uwierzyli w tamto cudowne zwyciestwo to tylko pokazuje jak pilkarze i trenerzy zrobili z nich idiotow wszechczasow. Kompromitacja i prze s****ysynstwo
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Zbychu
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 19.05.2010, 11:32
Jeśli szefostwo iti wepchnie Legie za Ruch do ligi eurpejskiej może się dla nich skończyć katastrofą.Przecież w Warszawie nie mają ani piłkarzy ani kibiców.Nie wspominjąc że odbije się to na lidze a podobno chcą budować nową drużyne.
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
Odpowiedz cytując
chlopiec
Junior Member

Od: 12.2008

Stary 19.05.2010, 12:50
Wszyscy to widzą, tylko nie ci, od których to zależy... -> http://www.sport.pl/pilka/1,70998,79...bic_kroku.html
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 20.05.2010, 11:51
Licencje dostały wszystkie kluby tj. 14.

Cytat:
Czternaście klubów piłkarskiej Ekstraklasy otrzymało licencję na grę w najwyższej klasie rozgrywkowej w sezonie 2010/11 - poinformował w czwartek przewodniczący komisji licencyjnej Hilary Nowak.
Na czerwcowym posiedzeniu komisja zajmie się wnioskami beniaminków. Pełną dokumentację złożył już Widzew Łódź, który ma już zapewniony triumf w rozgrywkach pierwszej ligi. Nie jest znany jeszcze drugi z nowych klubów Ekstraklasy.
http://www.90minut.pl/news/123/news1...traklasie.html

beniaminkowie będą rozpatrywani w czerwcu
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów