|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Lewandowskiego w Zniczu nie widziałem.
Ale np. Sobiecha w kilkunastu spotkaniach w tym sezonie. To nie ten kaliber co Lewy. Gość jest wolniejszy, słabszy fizycznie, widzi sporo na boisku, ale technicznie jest gorzej wyszkolony. Nie chce mi się wierzyć, żeby "polska myśl szkoleniowa" produkowała co roku takich zawodników jak Lewandowski. To przypadek. Na nowego Kosowskiego wciąż nie możemy się doczekać, nie wspominając o Szymkowiaku, czy Frankowskim. Sobiech i Micański Lewemu dorównują tylko wzrostem ![]() ![]()
Mały motywator - http://i40.tinypic.com/28lxdlv.jpg
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
Techniczne wyszkolenie to Lewandowki (o dziwo) odebrał w Lechu. Micańskiego na myśli nie miałem (swoją drogą wcześn iej uważałem go za skromnego chłopaka, przed meczem z Lechem pokazał bufonadę). Sobiech może okazać się kolejnym Lewandowskim, który aż tak dobry w sumie nie był. Wszystko zależy od tego, co dalej będzie z Sobiechem. Nawet zakładając że wystąpi w Lechu - niekoniecznie jako pierwszy napastnik. Rengifo szybko dał pole Lewandowskiemu, stąd też między innymi jego fenomen. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
ale co znaczy ze z niego napewo nic nie bedzie. Gosc w miare regularnie strzela gole,wiec ja bym go ot tak nie skreslał Sam nie naleze do fanow jego talentu ,bo dla mnie to taki czlowiek zagadka ale napewo pilkarz z niego jest jak na polskie warunki -dobry. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Cytat:
|
|
|
|
Member
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Piechniczek zaczął działać...
|
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Piechniczek to były piłkarz i trener Ruchu. Legii co prawda też, ale Antek to Hanys urodzony w Königshütte. Nie sądzę, żeby działał na niekorzyść Ruchu.
![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Wlasnie, to mialem wkleic. Czyli Oderka jednak jest niezatapialna
. Dziecko Piechniczka nie moze grac w I-szej lidze! Co by chlopak poczal? Brosz za szybko sie wygadal .A z innych spraw...jesli Peszko odejdzie, to Leszek odpadnie nie tyle szybko z europejskich pucharow, co z wyscigu o MP w przyszlym sezonie. Jak oni tam zamierzaja zastapic tych 2 pilkarzy? Nie mam pojecia. Nie dosc, ze tam lawki zupelnie nie ma, czesto siadali pilkarze zupelnie anonimowi, to teraz bez zebow trzonowych ? Logika w polskich klubach wrecz powala i dlatego jestesmy, gdzie jestesmy. Niech sie martwia poznaniacy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
No cóż Filipiak wprowadził nowe standardy w naszej lidze wedle których zajęcie spadkowego miejsca niekoniecznie równa się spadkowi .
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
pojebana liga, jak co roku
tabela nieadekwatna do spadków i awansów, wiec po **** to wszystko ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
moim zdaniem Ruch tylko postraszą
będą kręcili z Polonią B i W oraz z Arką ![]()
|
|
|
|
Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Jeśli nie spełniają wymogów licencyjnych, to dlaczego moją grać w ekstraklasie. Jeśli chcemy mieć silną ligę, to trzeba zacząć dbać o to żeby te wymogi spełniały(jak dla mnie zbyt za mało rygorystyczne).
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2008
Offline |
|
|
To niech wpuszczą więcej klubów z pierwszej ligi, a nie anuluja spadki z ekstraklasy. Gdzie tu duch sportu?
![]() "Gdy nadchodzi burza ludzie pokazują swoją prawdziwą naturę. Jedni chowają się ze strachem. Inni rozpościerają szeroko skrzydła do lotu."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Ruch zajął trzecie miejsce więc chyba czeka go niezła kasa z Ekstraklasy, poza tym na obronę ma też ewentualne wpływy z transmisji Ligi Europy.
Dość tych jaj, spuszczać tych, co zasłużyli na to w pierwszej kolejności (czytaj: miejsca 15-16), później zająć się resztą. Szczególnie tymi, co nie spełniają wymogów pod względem infrastruktury. Następnie ogłosić, że od sezonu 2011/2012 będzie 18 drużyn w Ekstraklasie, jednak wejdą tylko spełniający wymogi finansowe i w infrastrukturze. To wymusi na tych, co mają ambicje - inwestycje. Mimo to, po przyszłym sezonie normalnie powinny spaść dwie ekipy i jedna zagrać w barażach. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie bądź aż taki wyrozumiały. W poznańskim oddziale GW pracują ludzie z Poznania, którzy są związani z tym klubem (jednak to trzeba być łajzą, żeby pracować dla GW, co idealnie wpasowuje się w kibiców Amici i pewnego kibica reprezentującego sobą hołotę z gorszej strony Błoń) i np. całkiem niedawno bardzo nie w smak im była ta cała afera na linii GW- kibice Amici, która rozpętała się dzięki działaniom warszawskiego oddziału.
Ja natomiast nie mogę pojąć, jak to jest, że w najwyższej klasie rozgrywkowej tego kraju gra twór... o niewiadomym pochodzeniu. Ja wiem, że jest Masiota, który nadstawia się komu trzeba, żeby do Amici się nie dobrać, ale chyba wypada jednak, żeby ktoś nie zareagował na jego wypięte dupsko i jednak zajął się piłką. Wg UEFA Lech grał z Rangersami kiedyś w grupie pucharu UEFA, więc wszystko jest jasne. Dlaczego te pały nie określą się, a potem wyciągną odpowiednie konsekwencje, bo tak Amica, jak i ś. p. Lech Poznań miały sporo na sumieniu? Ale wszedłem tu, żeby się o coś zapytać Pamięta ktoś, jak to było te kilka lat temu, kiedy obniżono wymagania do umieszczenia złotej gwiazdki nad herbem swojego klubu z 10 do 8? (zupełnym przypadkiem wtedy Legia zdobyła ósmego mistrza ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Dudi, tak jak mowisz. To było chyba wtedy co wygraliśmy z Legią, a Jasiek Paulista ogrywaja Rzeźniczaka strzelil czy asystował? jakos tak.
Nie wiem czy przypadkiem kolor platynowy nie byl tutaj brany pod uwage, ale tak było. Z 10 do 8 obniżono, bo potem nawet Lubin po mistrzu walnął gwiazdke edit : Złota gwiazdka- 10 tytułow MP i więcej, srebrna 5-9, biała 1-4 ( moze se *******niemy 12 białych?)
Ostatnio edytowane przez szprotson : 18.05.2010 o godz. 16:28.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
A ja z innej beczki - mam nadzieje że w ramach wyjątku post zostanie bo kompletnie nie mam gdzie tej historii wrzucić a jakby nie patrzeć to ma ona coś wspólnego z końcówką naszej ligi i jest ona po prostu niesamowita
Turcja ostatnia kolejka Lider - Fenerbahce gra u siebie z o nic już nie grającym Trabzonsporem Wicelider - Bursaspor gra także u siebie z Besiktasem , który też już o nic nie walczy. Tak jak u nas różnica wynosi 1 punkt Ostatnie 7 minut meczu Fenerbahce. http://www.youtube.com/watch?v=C7YO7q4vgGw Gospodarze cisną niemiłosiernie ale nic nie chce wpaść - w doliczonym czasie gry spiker podaje że w konkurencyjnym meczu jest 2-2(w rzeczywistości skończyło się na 2-1) - publika szaleje , piłkarze Fenerbahce przez ostatnią minutę rezygnują z ataków, myśląc że są mistrzem - ostatni gwizdek, euforia- kibice wbiegają na murawę, odpalają race i konfetti - na drugim stadionie gdy przychodzi wiadomość że Fenerbahce zremisował to samo - przez chwilę obie drużyny wraz z kibicami fetują mistrzostwo Gdy dochodzą prawdziwe informacje zadyma w Stambule - m.in podpalili trybuny stadionu co widać w końcówce tego filmiku.Ci co nie chcą oglądać końcówki meczu - cała sytuacja od ostatniego gwizdka właśnie tu http://www.youtube.com/watch?v=fh8ze...eature=related Niesamowita sprawa no i wniosek tak że można stracić tytuł w ostatniej kolejce, grając u siebie i z przeciwnikiem który o nic już nie walczy. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
lol jakiś nieznany ogórek mistrzem Turcji, co to się na świecie wyprawia...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
U nas poszło to bardziej w kierunku niemieckim/tureckim niż włoskim i cała tajemnica. Tak wiec szyderka, szyderką ale nie ma za wiele wspólnego z faktami. Wprowadzenie regulaminu z gwiazdkami zbiegło się akurat z dziewiątym mistrzostwem Legii. Na tej samej zasadzie Legia odbierała wtedy 'nowe' (kształt) trofeum. Teraz jest 1-4 biała, 5-9 srebrna (tak wiec nie wiem gdzie tu w ogole pole pod Legię - i w wersji naszej 9 mistrzostwa i w wersji reszty 8), 10+ złota. I mamy srebrną, rozwiewając wszystkie watpliwosci(skąd ta złota?) i kończac dziwną szyderkę pt 'jak dosrać Legii bez wiekszego zastanowienia i arsenału argumetnów' ![]() P.S. Co do tej Turcji to... powtórka z rozrywki, bo rok temu mistrza prawie zdobył Sivaspor i grał w el LM.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 18.05.2010 o godz. 22:35.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]() ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
I jaka, powiedz, była ta "zasada", bo nie widzę związku, że na kilka tygodni (2?) przed zakończeniem sezonu, kiedy jasne stało się, że nowym MP będzie Legia, zmienia się trofeum, z tego, na którym 3 razy pod rząd wyryta była nazwa Wisły Kraków, na takie, na którym Legia może być pierwsza? Bo rozumiem, że wg Ciebie jest w tym wszystkim jakaś logika? A jeśli jesteś tym typkiem, z którym kiedyś "rozmawiałem" na priv o "akcji" kibiców z Warszawy przed meczem z Wisłą jakieś 3-4 lata temu, to nie kłopocz się z odpowiadaniem. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
Cytat:
Nie odniosłeś się totalnie do moich wypowiedzi o gwiazdkach, które całkowicie obaliły 'spisek Legii', bo Legia nigdy złotej gwiazdki nie miała (co sugerowałeś, niestety nie odpowiedziales na jakiej podstawie). Wyjasniłem Ci ładnie, ze w jednych krajach jest opcja A a w innych opcja B. A logika zmiany jest taka, ze Ekstraklasa S.A. w PIERWSZYM sezonie zarządzania ligą postanowiła wprowadzić swoje, zupełnie nowe trofeum (co jak napisałem wyżej srednio mi pasuje). Tak, Ekstraklasa zarządza ligą od jesieni 2005, a wiec pierwszym mistrz padl na Legię i jestem pewny, ze motyw z nowym trofeum wymyslony został jeszcze na jesieni, a prezentacja nastapila na dwa tygodnie przed (opieram się na Twoim poscie). Na kilka tygodni przed końcem sezonu nie było jasne, ze zdobedziemy mistrza, udało się dopiero 7 maja, na kolejkę przed końcem. W Anglii to nawet liczą jakies tabele wszechczasów Premiership czy najlepszych strzelców Premiership olewając często poprzednie sto lat. Cytat:
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 18.05.2010 o godz. 23:06.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|||
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Widzę że Lech naprawdę poważnie zbroi się na LM
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Natomiast co do szans awansu - przy podobnym losowaniu jak było nasze - czyli Levadia, potem Debreczyn i Sofia - ich szanse są spore bo nie możemy patrzeć na to przez pryzmat naszego kalectwa , tylko choćby tego co oni grali przez ostatnie dwa lata w Europie - bądź nawet cofając się grubo - tego co myśmy grali jeszcze przed Kasperczakiem - gdzie szału w składzie u nas nie było a poniżej pewnego poziomu nigdy nie chodziliśmy - eliminowaliśmy średniaków tureckich,holenderskich,słoweńskich,chorwackich,ło tewskich,bośniackich a odpadaliśmy dopiero z takimi klubami jak Parma,Inter,Porto. Tak jak kręciliście od przynajmniej 2 lat beke z majstra, tak teraz widzę że trzeba sobie odbić to nabijając się z ich szans w pucharach a tu trzeba uczyć się na błędach i jeśli w ogóle to wymądrzać się po danym fakcie a nie przed. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2010
Offline |
|
|
Nie dziwi mnie, że w takim razie przekręty przeciwko Ruchowi pod koniec tego sezonu uważasz za zwyczajne błędy sędziowskie. W końcu, nic nie dorówna niesławnemu meczowi Wisła - Legia 0:6 w kategorii: "jak przekręcić mecz by cała Polska widziała": http://www.youtube.com/watch?v=_c_mNXHbUC4 Bramki jak w Benny Hillu. Trener Legii Janusz W. coś tam się próbuje tłumaczyć po meczu, ale mu się wypsnęło: "Wie Pan w każdej lidze pewna reżyseria musi być". ![]() Ponad 200 zatrzymanych za korupcję, a jak widać w kraju nadal znajdą się tacy co wierzą, że takie mecze jak powyższy są uczciwe. ![]()
Ostatnio edytowane przez Areo : 19.05.2010 o godz. 00:42.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Było grane (nawet w tym temacie), daruj se chichoty. A reszte na pw..
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 19.05.2010 o godz. 01:15.
![]()
Habemus Dubletum
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Jeśli szefostwo iti wepchnie Legie za Ruch do ligi eurpejskiej może się dla nich skończyć katastrofą.Przecież w Warszawie nie mają ani piłkarzy ani kibiców.Nie wspominjąc że odbije się to na lidze a podobno chcą budować nową drużyne.
![]()
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Wszyscy to widzą, tylko nie ci, od których to zależy... -> http://www.sport.pl/pilka/1,70998,79...bic_kroku.html
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Licencje dostały wszystkie kluby tj. 14.
Cytat:
beniaminkowie będą rozpatrywani w czerwcu ![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|