|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Takie umowy to działanie na niekorzyść spółki, skoro UFA ma dostawać gaże za umowy których nie wynegocjowała. Bednarza powinno się teraz po sądach ciągać za takie zaniedbanie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Napisałbym, że włos mu z głowy nie spadnie, ale byłoby to zbyt oczywiste. Skończę więc gorzkim, choć banalnym morałem - tak się kończy zatrudnianie na poważnych pozycjach "fachowców" Jacka kalibru. Bez koniecznej wiedzy, doświadczenia, obycia i kontaktów. Za błędy się płaci - dosłownie. Koszty zatrudnienia Bednarza da się wyrazić w konkretnych liczbach i nie mam tu na myśli jego pensji. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale skoro zarząd o tym wiedział (domniemanie) i się zgodził, to też ma w tym swój udział, a to że Bednarz podpisał umowę, to tylko wykonywał obowiązki (o ile rzeczywiście tak było). Nie chodzi mi tu o bronienie Bednarza, ale w takim wydaniu zakrawa to na niezły przekręt.
Wolfy, jak sugerujesz, ja tam o niczym do tej pory nie słyszałem, bo nie ma sie co dziwić że UFA bierze kasę za znalezienie sponsora, ale fakt że bierze też kasę za to że znajdzie go kto inny, to istne kuriozum. Poza tym to UFA wzieło się też za system biletowy, który nie działa. Krótko mówiąc są podstawy, aby tą umowę dokładnie przeglądnąć i zweryfikować czy UFA wywiązuje sie ze swoich obowiązków, a jeśli nie, to coś z tym zrobić.
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 06.09.2014 o godz. 15:19.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Poza tym nikt nigdy nie twierdził, że Bednarz działał sam, że funkcjonował w próżni. Wiele osób stwierdzało, że nie działa w interesie Wisły, czego rezultaty zresztą widać. Nie zwalnia go to bynajmniej z odpowiedzialności, ponieważ był zatrudniony jako prezes klubu i to na jego korzyść miał pracować.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 06.09.2014 o godz. 15:35.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Tak jak w przypadku każdej innej umowy. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2010
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Ciekawe jak brzmi ten "wentyl bezpieczeństwa" na podstawie którego Wisła może rozwiązać umowę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Jeśli zdarzy się tak, że przyjdzie do klubu ktoś, kto zaoferuje nam sponsora na koszulkę, to będzie to nasz wspólny problem i profit. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Z jednej strony nie sądze abyśmy nie zabezpieczyli się na wypadek gdy UFA totalnie oleje misję. Z drugiej strony jesli umowę czytał i opiniował najlepszy prawnik w fimie JB to różnie może się przed sądem skończyć. Póki co można powiedziec ze strzał w 10-tkę to nie jest. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
Nie jest.... I nie będzie....
Ostatnio edytowane przez 63.5 Kg : 06.09.2014 o godz. 18:21.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Chodziły słuchy, że Wisła w momencie podpisania dostała od UFO kasę (2 bańki?), która pozwalała pospłacać tego i owego i dostać licencję. A że w gruncie rzeczy tj. cyrograf to można się było domyślać. W wyniku samobójczej wojny z kibicami i kłopotów TF i braku kasy od niej Bednarz zapędził siebie i co gorsza Wisłę pod ścianę i sytuacja go zmusiła żeby podpisać cyrograf.
Oby ta ufa się do czegokolwiek przydała albo oby udało się jej dać kopa w d.upę za jak najniższą cenę... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Jacek Bednarz i zarząd oraz nadzór ze strony RN obydwu spółek zaprzeczali interesowi spółki Wisła Kraków o czym pisałem od lat i nie mogę wyjść z podziwu, że Cupiał pozwalał na tak ogromne straty, jakby wbrew swojej dotychczasowej naturze, a teraz będzie się zmagał z konsekwencjami tych strat przez lata i oby duet Rogala-Bednarz nie zostawili Wisły w sytuacji bez wyjścia, jak kiedyś Ruch Chorzów, gdyż można sobie wyobrazić, co by było, gdyby pozwolono im dalej igrać z "istnieniem" Wisły
Ostatnio edytowane przez kot : 08.09.2014 o godz. 02:27.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Ale UFA wylozyla za podpisanie umowy na stol kase, ktora byla potrzebna teraz na funkcjonowanie klubu.
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Member
Od: 11.2005
Offline |
|
Bednarz jest jeszcze odpowiedzialny za : - rzut Miśka - przekręcenie Wisły w Atenach w 2005 r - zwolnienie Petrescu ( tak, tak to on rył pod Danem dołki ) - i czego sobie jeszcze kuźwa nie wymyślicie. A tak zupełnie na serio nie widzicie , na serio nie widzicie , ze JB jest kozłem ofiarnym , zderzakiem , żeby nikt nie zwrócił uwagę na nieudolności właściciela. JB miał ratować płynność i uratował. Bankrutowi daje się pieniądze na takich warunkach jak zrobiła to UFA a nie na 1% marży + wibor. Jest świetne opowiadanie Suworowa w "żołnierzach wolności" jak to do protokołu spalenia motocykla w czasie inwazji na Czechosłowację w 1968 r kolejni dowódcy dopisywali następne zaginione uzbrojenie i przy raporcie do naczelnego dowództwa wyszło , że motocykl był wyposażony w 2 rpg , 3 Km 1 4 beczki spirytusu. W tej chwili taka sytuacja jest w Wiśle . PS . Nie jestem krewnym/znajomym/fanem Bednarza. Co więcej uważam , że dał ciała z kibicami i słusznie został zwolniony |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Bednarz dał ciała na wszystkich frontach, kibicowskim, finansowym i prawnym, a jego obrona, nawet pokrętna, to przegrana sprawa. I nie chodzi tylko o UFA, sprawę Genkowa czy Wilka, czy relacje z kibicami, ale o psucie marki Wisły, które i w przyszłości utrudni nam pozyskiwanie sponsorów.
Co do właściciela, to złe pomysły i fatalny ich wykonawca, to jedno, ale drugie to dobra decyzja o odwołaniu Bednarza i ufam, dalsze korzystne zmiany w polityce klubu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
jakby Bednarz tego nie akceptował to by sam powiedział "pas" i nie realizował takiej polityki. Proste ? Gnój leciał tylko na pieniądze i był sprzedajnym krawaciarzem. Koniec kropka.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
już 15500 sprzedanych biletów:
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...my_po_komplet/ kto nie ma jeszcze biletu/karnetu, to niech lepiej szybciej kupuje, bo coraz więcej sektorów wypada ze sprzedaży. Zastanawiają mnie tylko sponsorzy na sektorze E16. Normalnie siedzieliby na A, H lub VIPach. Ciekawe co to za sponsorzy, którzy będą oglądać mecz z prawie narożnika ?
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 08.09.2014 o godz. 19:53.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Może po prostu sponsorzy wykupili (lub dostali) te miejsca i przeznaczają je dla swoich pracowników.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2005
Offline |
|
|
E16 to Tyskie
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://wislaportal.pl/27647,Inicjaty...ag_dalszy.html
Ciekawe czy pomysł przeistoczy się w realne działania |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Widać jaka jest różnica w działaniu i szanowaniu kibiców pomiędzy legijną, warszawską gnidą, która działała na szkodę Wisły, a Panem Ludwikiem, który jest wiślakiem z kri i kości. |
|
|
|
Banita
Od: 09.2014
Offline |
|
|
Inicjatywę szalika popieram im wiecej damy od siebie tym szybciej się klub odbuduje
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Ja mam nadzieję, że Tyskie coś płaci za te bilety i nie są one za darmo... bo się wkur...
![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Banita
Od: 09.2014
Offline |
|
|
palikot a niby czemu się masz wkurzać jest pewna pula na promocje tak przeciez jest na zachodzie
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
http://www.wislaportal.pl/26191,Komp...ly_Krakow.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Słyszeli?
http://www.............../news/kryst.../msg73535/#new Krystian Rogala to postać często kojarzona z właścicielem Wisły Kraków, Bogusławem Cupiała. Od prawie 10 lat uważany jest za wpływowego doradcę biznesmena. Mimo tego, że w piłkarskiej Wiśle Kraków nigdy nie był nawet członkiem zarządu. Kilka razy wchodził jedynie w skład Rady Nadzorczej Spółki Akcyjnej. Według informacji Ryszarda Niemca (prezes Małopolskiego Związku Piłki Nożnej) tenże właśnie Rogala pozwał do sądu Cupiała! Niemiec pisze na Twitterze: "Dożywotni" satelita B.Cupiała właśc. Wisły- K. Rogala, kiedyś prez. Ruchu, wstąpił na drogę sądową kontra mentorowi.Powód:kasa, misiu, kasa W Wiśle nadchodzą zmiany, w styczniu pojawi się nowy prezes - czyżby to nie odpowiadało niektórym osobom? https://twitter.com/NiemiecRyszard Się dzieje... ![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Takich osób jak Rogala jest i było kilka w klubie. Kiedyś był Madziara, skończyło się sądem. Teraz jest Rogala. Kto wie czy sądem nie skończy się były związek z Bednarzem. A może i Kapką. Choć ten ostatni choć robi swoje czarne interesy w klubie to jest z nami związani od przeszło 30 lat.
Na pocieszenie mam wrażenie, że Cupiał z każdym rokiem jest mądrzejszy. Nauczył się nie wyrzucać trenerów po 1 słabym meczu. Nauczy się, aby nie słuchać się złych doradców. Jeśli już komuś ufać to prawdziwym Wiślakom. A tak naprawdę takich ludzi jest kilkanaście tysięcy, więc wybór wbrew pozorom nie jest mały.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 13.09.2014 o godz. 08:33.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ad rem - chce się Rogala sądzić - niech się sądzi. Jednego mniej. Bednarz - to samo. ![]()
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Wojna Rogali z Cupiałem to wspaniała wiadomość. Czekamy na kolejnych: Kapke, Pilcha...
Oczywiście, jeśli to jest prawda. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Można być profesjonalistą jak Valckx, można być Wiślakiem jak Czerwiński, ale tylko tylko połączenie tych dwóch cech zda u nas egzamin w naszych strukturach. Profesjonalistów może będziemy mieć w dobrych czasach, ale w ciężkich zostają tylko Ci którzy oddają serce Wiśle. Cupiał myślę że doceni osoby które przy nim pozostały w ostatnich 2 latach, bo wiele się odwróciło. Na jego i nasze szczęście. Mam nadzieję że Gaszyński zda egzamin, bo papiery na to ma. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|