The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.09.2014, 14:10
Takie umowy to działanie na niekorzyść spółki, skoro UFA ma dostawać gaże za umowy których nie wynegocjowała. Bednarza powinno się teraz po sądach ciągać za takie zaniedbanie
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 06.09.2014, 14:30
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Takie umowy to działanie na niekorzyść spółki, skoro UFA ma dostawać gaże za umowy których nie wynegocjowała. Bednarza powinno się teraz po sądach ciągać za takie zaniedbanie
Tak, ale to wszystko było wiadome od dawna. Poza tym - Bednarz miał akceptacje Zarządu podpisując umowę.

Napisałbym, że włos mu z głowy nie spadnie, ale byłoby to zbyt oczywiste. Skończę więc gorzkim, choć banalnym morałem - tak się kończy zatrudnianie na poważnych pozycjach "fachowców" Jacka kalibru. Bez koniecznej wiedzy, doświadczenia, obycia i kontaktów. Za błędy się płaci - dosłownie. Koszty zatrudnienia Bednarza da się wyrazić w konkretnych liczbach i nie mam tu na myśli jego pensji.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 06.09.2014, 14:47
Ale skoro zarząd o tym wiedział (domniemanie) i się zgodził, to też ma w tym swój udział, a to że Bednarz podpisał umowę, to tylko wykonywał obowiązki (o ile rzeczywiście tak było). Nie chodzi mi tu o bronienie Bednarza, ale w takim wydaniu zakrawa to na niezły przekręt.
Wolfy, jak sugerujesz, ja tam o niczym do tej pory nie słyszałem, bo nie ma sie co dziwić że UFA bierze kasę za znalezienie sponsora, ale fakt że bierze też kasę za to że znajdzie go kto inny, to istne kuriozum. Poza tym to UFA wzieło się też za system biletowy, który nie działa.
Krótko mówiąc są podstawy, aby tą umowę dokładnie przeglądnąć i zweryfikować czy UFA wywiązuje sie ze swoich obowiązków, a jeśli nie, to coś z tym zrobić.
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 06.09.2014 o godz. 15:19.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 06.09.2014, 15:33
Wolfy, jak sugerujesz, ja tam o niczym do tej pory nie słyszałem, bo nie ma sie co dziwić że UFA bierze kasę za znalezienie sponsora, ale fakt że bierze też kasę za to że znajdzie go kto inny, to istne kuriozum. Poza tym to UFA wzieło się też za system biletowy, który nie działa.
Pisało już o tym dawno temu SKWK. Każdy mógł przeczytać. Oni - bez względu na to czy się z nimi zgadzasz, czy nie - mają zwykle informacje wzięte z klubu. Umowę określono mianem "skandaliczna" nie bez powodu, ale jak widzę na niektórych dopiero teraz przyszło otrzeźwienie. Lepiej późno niż wcale.

Poza tym nikt nigdy nie twierdził, że Bednarz działał sam, że funkcjonował w próżni. Wiele osób stwierdzało, że nie działa w interesie Wisły, czego rezultaty zresztą widać. Nie zwalnia go to bynajmniej z odpowiedzialności, ponieważ był zatrudniony jako prezes klubu i to na jego korzyść miał pracować.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 06.09.2014 o godz. 15:35.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 06.09.2014, 16:00
ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post
I gdzież teraz jest piękniś, który tak zażarcie domagał się ode mnie przedstawienia umowy z UFA?
Jeśli UFA nie wywiązuje się z warunków umowy nalezy zwyczajnie z niej zrezygnować.
Tak jak w przypadku każdej innej umowy.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 06.09.2014, 16:09
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Jeśli UFA nie wywiązuje się z warunków umowy nalezy zwyczajnie z niej zrezygnować.
Tak jak w przypadku każdej innej umowy.

pewnie są na taką okazje zabezpieczeni
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 06.09.2014, 16:11
Ciekawe jak brzmi ten "wentyl bezpieczeństwa" na podstawie którego Wisła może rozwiązać umowę.
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 06.09.2014, 17:06
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Pisało już o tym dawno temu SKWK. Każdy mógł przeczytać. Oni - bez względu na to czy się z nimi zgadzasz, czy nie - mają zwykle informacje wzięte z klubu. Umowę określono mianem "skandaliczna" nie bez powodu, ale jak widzę na niektórych dopiero teraz przyszło otrzeźwienie. Lepiej późno niż wcale.
SKWK to o niczym nie musiało pisać. Wypowiedź Bednarza z prezentacji UFA:
Jeśli zdarzy się tak, że przyjdzie do klubu ktoś, kto zaoferuje nam sponsora na koszulkę, to będzie to nasz wspólny problem i profit.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 06.09.2014, 17:45
St Yabol napisał(a):Wyświetl post
pewnie są na taką okazje zabezpieczeni
Cytat:
Umowa została podpisana na czas określony, horyzont czasowy jest 10-letni. Umowa ma pewne klauzule dla bezpieczeństwa obu stron. Jeśli się okaże, że nie jest korzystna dla któregoś partnera, to możemy ją skrócić
JB

Z jednej strony nie sądze abyśmy nie zabezpieczyli się na wypadek gdy UFA totalnie oleje misję. Z drugiej strony jesli umowę czytał i opiniował najlepszy prawnik w fimie JB to różnie może się przed sądem skończyć.

Póki co można powiedziec ze strzał w 10-tkę to nie jest.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 06.09.2014, 18:03
JB

Z jednej strony nie sądze abyśmy nie zabezpieczyli się na wypadek gdy UFA totalnie oleje misję. Z drugiej strony jesli umowę czytał i opiniował najlepszy prawnik w fimie JB to różnie może się przed sądem skończyć.

Póki co można powiedziec ze strzał w 10-tkę to nie jest.
Nie był...
Nie jest....
I nie będzie....
Ostatnio edytowane przez 63.5 Kg : 06.09.2014 o godz. 18:21.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 06.09.2014, 19:26
St Yabol napisał(a):Wyświetl post
http://sport.interia.pl/klub-wisla-k...wa_block=sport coś pięknego
Chodziły słuchy, że Wisła w momencie podpisania dostała od UFO kasę (2 bańki?), która pozwalała pospłacać tego i owego i dostać licencję. A że w gruncie rzeczy tj. cyrograf to można się było domyślać. W wyniku samobójczej wojny z kibicami i kłopotów TF i braku kasy od niej Bednarz zapędził siebie i co gorsza Wisłę pod ścianę i sytuacja go zmusiła żeby podpisać cyrograf.
Oby ta ufa się do czegokolwiek przydała albo oby udało się jej dać kopa w d.upę za jak najniższą cenę...
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 08.09.2014, 00:01
Jacek Bednarz i zarząd oraz nadzór ze strony RN obydwu spółek zaprzeczali interesowi spółki Wisła Kraków o czym pisałem od lat i nie mogę wyjść z podziwu, że Cupiał pozwalał na tak ogromne straty, jakby wbrew swojej dotychczasowej naturze, a teraz będzie się zmagał z konsekwencjami tych strat przez lata i oby duet Rogala-Bednarz nie zostawili Wisły w sytuacji bez wyjścia, jak kiedyś Ruch Chorzów, gdyż można sobie wyobrazić, co by było, gdyby pozwolono im dalej igrać z "istnieniem" Wisły
Ostatnio edytowane przez kot : 08.09.2014 o godz. 02:27.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 08.09.2014, 08:16
Ale UFA wylozyla za podpisanie umowy na stol kase, ktora byla potrzebna teraz na funkcjonowanie klubu.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
pete29
Member

Od: 11.2005

Stary 08.09.2014, 12:26
kot napisał(a):Wyświetl post
Jacek Bednarz i zarząd oraz nadzór ze strony RN obydwu spółek zaprzeczali interesowi spółki Wisła Kraków o czym pisałem od lat i nie mogę wyjść z podziwu, że Cupiał pozwalał na tak ogromne straty, jakby wbrew swojej dotychczasowej naturze, a teraz będzie się zmagał z konsekwencjami tych strat przez lata i oby duet Rogala-Bednarz nie zostawili Wisły w sytuacji bez wyjścia, jak kiedyś Ruch Chorzów, gdyż można sobie wyobrazić, co by było, gdyby pozwolono im dalej igrać z "istnieniem" Wisły
Cóź , Bóg wysoko , Car daleko .................................Pan Bogusław tych niecnych działań nie zauważył ale na szczęście niedobry bojar został już zdemaskowany i wygnany z grodu..............

Bednarz jest jeszcze odpowiedzialny za :
- rzut Miśka
- przekręcenie Wisły w Atenach w 2005 r
- zwolnienie Petrescu ( tak, tak to on rył pod Danem dołki )
- i czego sobie jeszcze kuźwa nie wymyślicie.

A tak zupełnie na serio nie widzicie , na serio nie widzicie , ze JB jest kozłem ofiarnym , zderzakiem , żeby nikt nie zwrócił uwagę na nieudolności właściciela. JB miał ratować płynność i uratował. Bankrutowi daje się pieniądze na takich warunkach jak zrobiła to UFA a nie na 1% marży + wibor.

Jest świetne opowiadanie Suworowa w "żołnierzach wolności" jak to do protokołu spalenia motocykla w czasie inwazji na Czechosłowację w 1968 r kolejni dowódcy dopisywali następne zaginione uzbrojenie i przy raporcie do naczelnego dowództwa wyszło , że motocykl był wyposażony w 2 rpg , 3 Km 1 4 beczki spirytusu. W tej chwili taka sytuacja jest w Wiśle .

PS . Nie jestem krewnym/znajomym/fanem Bednarza. Co więcej uważam , że dał ciała z kibicami i słusznie został zwolniony
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 08.09.2014, 12:42
Bednarz dał ciała na wszystkich frontach, kibicowskim, finansowym i prawnym, a jego obrona, nawet pokrętna, to przegrana sprawa. I nie chodzi tylko o UFA, sprawę Genkowa czy Wilka, czy relacje z kibicami, ale o psucie marki Wisły, które i w przyszłości utrudni nam pozyskiwanie sponsorów.

Co do właściciela, to złe pomysły i fatalny ich wykonawca, to jedno, ale drugie to dobra decyzja o odwołaniu Bednarza i ufam, dalsze korzystne zmiany w polityce klubu.
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 08.09.2014, 18:58
jakby Bednarz tego nie akceptował to by sam powiedział "pas" i nie realizował takiej polityki. Proste ? Gnój leciał tylko na pieniądze i był sprzedajnym krawaciarzem. Koniec kropka.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 08.09.2014, 19:32
już 15500 sprzedanych biletów:
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...my_po_komplet/

kto nie ma jeszcze biletu/karnetu, to niech lepiej szybciej kupuje, bo coraz więcej sektorów wypada ze sprzedaży.

Zastanawiają mnie tylko sponsorzy na sektorze E16. Normalnie siedzieliby na A, H lub VIPach. Ciekawe co to za sponsorzy, którzy będą oglądać mecz z prawie narożnika ?
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 08.09.2014 o godz. 19:53.
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 08.09.2014, 19:45
Może po prostu sponsorzy wykupili (lub dostali) te miejsca i przeznaczają je dla swoich pracowników.
Odpowiedz cytując
Sardyn
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2005

Stary 08.09.2014, 19:51
E16 to Tyskie
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 08.09.2014, 20:34
http://wislaportal.pl/27647,Inicjaty...ag_dalszy.html

Ciekawe czy pomysł przeistoczy się w realne działania
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 09.09.2014, 08:54
http://wislaportal.pl/27647,Inicjaty...ag_dalszy.html

Ciekawe czy pomysł przeistoczy się w realne działania
był to dobry pomysł, bardzo dobra reakcja Pana Ludwika, oby "dział marketingu" tego nie spieprzył.
Widać jaka jest różnica w działaniu i szanowaniu kibiców pomiędzy legijną, warszawską gnidą, która działała na szkodę Wisły, a Panem Ludwikiem, który jest wiślakiem z kri i kości.
Odpowiedz cytując
marek.rab
Banita

Od: 09.2014

Stary 09.09.2014, 10:00
Inicjatywę szalika popieram im wiecej damy od siebie tym szybciej się klub odbuduje
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 09.09.2014, 12:51
Sardyn napisał(a):Wyświetl post
E16 to Tyskie
Ja mam nadzieję, że Tyskie coś płaci za te bilety i nie są one za darmo... bo się wkur...
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
marek.rab
Banita

Od: 09.2014

Stary 10.09.2014, 10:40
palikot a niby czemu się masz wkurzać jest pewna pula na promocje tak przeciez jest na zachodzie
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 10.09.2014, 22:05
palikot napisał(a):Wyświetl post
Ja mam nadzieję, że Tyskie coś płaci za te bilety i nie są one za darmo... bo się wkur...
To chyba w ramach kontraktu:
http://www.wislaportal.pl/26191,Komp...ly_Krakow.html
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 12.09.2014, 22:15
Słyszeli?

http://www.............../news/kryst.../msg73535/#new

Krystian Rogala to postać często kojarzona z właścicielem Wisły Kraków, Bogusławem Cupiała. Od prawie 10 lat uważany jest za wpływowego doradcę biznesmena. Mimo tego, że w piłkarskiej Wiśle Kraków nigdy nie był nawet członkiem zarządu. Kilka razy wchodził jedynie w skład Rady Nadzorczej Spółki Akcyjnej.

Według informacji Ryszarda Niemca (prezes Małopolskiego Związku Piłki Nożnej) tenże właśnie Rogala pozwał do sądu Cupiała! Niemiec pisze na Twitterze: "Dożywotni" satelita B.Cupiała właśc. Wisły- K. Rogala, kiedyś prez. Ruchu, wstąpił na drogę sądową kontra mentorowi.Powód:kasa, misiu, kasa

W Wiśle nadchodzą zmiany, w styczniu pojawi się nowy prezes - czyżby to nie odpowiadało niektórym osobom?

https://twitter.com/NiemiecRyszard

Się dzieje...
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 13.09.2014, 08:31
Takich osób jak Rogala jest i było kilka w klubie. Kiedyś był Madziara, skończyło się sądem. Teraz jest Rogala. Kto wie czy sądem nie skończy się były związek z Bednarzem. A może i Kapką. Choć ten ostatni choć robi swoje czarne interesy w klubie to jest z nami związani od przeszło 30 lat.

Na pocieszenie mam wrażenie, że Cupiał z każdym rokiem jest mądrzejszy. Nauczył się nie wyrzucać trenerów po 1 słabym meczu. Nauczy się, aby nie słuchać się złych doradców. Jeśli już komuś ufać to prawdziwym Wiślakom. A tak naprawdę takich ludzi jest kilkanaście tysięcy, więc wybór wbrew pozorom nie jest mały.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 13.09.2014 o godz. 08:33.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 13.09.2014, 10:20
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Nauczy się, aby nie słuchać się złych doradców. Jeśli już komuś ufać to prawdziwym Wiślakom. A tak naprawdę takich ludzi jest kilkanaście tysięcy, więc wybór wbrew pozorom nie jest mały.
Dzieki takiej polityce mielibysmy 'kapki' i wiślackie 'rogale' do końca życia. Z czasem tworzy się beton. Potem jak to bywa w życiu - część betonu się sprawdza - jak u nas Mięta, cześć pozostaje do końca życia zapyziała jak Lato. Wydaje mi się jednak że zatrudnianie po kluczu kompetencji jest zdecydowanie lepsze niż podług 'zaufania' które prowadzi w prostej linni do kolesiostwa.

Ad rem - chce się Rogala sądzić - niech się sądzi. Jednego mniej. Bednarz - to samo.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 13.09.2014, 11:06
Wojna Rogali z Cupiałem to wspaniała wiadomość. Czekamy na kolejnych: Kapke, Pilcha...

Oczywiście, jeśli to jest prawda.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 13.09.2014, 11:39
Dzieki takiej polityce mielibysmy 'kapki' i wiślackie 'rogale' do końca życia. Z czasem tworzy się beton. Potem jak to bywa w życiu - część betonu się sprawdza - jak u nas Mięta, cześć pozostaje do końca życia zapyziała jak Lato. Wydaje mi się jednak że zatrudnianie po kluczu kompetencji jest zdecydowanie lepsze niż podług 'zaufania' które prowadzi w prostej linni do kolesiostwa.
Wiem, ale tylko połączenie kompetencji/profesjonalizmu z sercem prawdziwego Wiślaka może przynieść dobry skutek.

Można być profesjonalistą jak Valckx, można być Wiślakiem jak Czerwiński, ale tylko tylko połączenie tych dwóch cech zda u nas egzamin w naszych strukturach.

Profesjonalistów może będziemy mieć w dobrych czasach, ale w ciężkich zostają tylko Ci którzy oddają serce Wiśle. Cupiał myślę że doceni osoby które przy nim pozostały w ostatnich 2 latach, bo wiele się odwróciło. Na jego i nasze szczęście.

Mam nadzieję że Gaszyński zda egzamin, bo papiery na to ma.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów