The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.07.2014, 21:43
Ja już dobrych kilka lat nie mam polsatu sport nie oglądam ligi szkockiej.
Nie do wiary co zostało z tej druzyny.
Oczywiście, nie ma co umniejszać zasług Legii bo była zdecydowanie lepsza.

Napisałem, że cudów nie ma, a tutaj kapitan Legii, który w lidze każdą jedenastkę zamieniał pewnie na gola w tym meczu spartaczył dwa karne. Niezłe jaja.

I jeszcze jedna sprawa; jakiś koncert i mecz w Edynburgu?

Cytat:
No to Legia już w LM....
Że też Wisła nigdy nie trafiła na takich frajerów w LM jak Celtic...
Chyba jeszcze nie...
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 30.07.2014, 21:44
Legia zagrala mecz zycia- chyba najleopszy od kilku lat ..... to co pokazal dzis Celtic to zenada, brak mi slow jak mozna miec takich pajacow w obronie, tlukli ich jak w kacza d..e ....sprawa awansu rozwiazana ... teraz fuks w losowaniu 4 rundy i Legia ucieka polskiej pilce na kilkanascie lat .....panie syndyku Bednarz i panie pozyczkodawco ( nie myslic ze sponsorem ) Cupiale ....tak sie tworzy druzyne
Ostatnio edytowane przez AntyMod : 30.07.2014 o godz. 21:47.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 30.07.2014, 21:49
Jakiej IV? Przecież jak wyeliminują Celtic to już są w LM. Czy coś się zmieniło?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 30.07.2014, 21:50
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Jakiej IV? Przecież jak wyeliminują Celtic to już są w LM. Czy coś się zmieniło?
Nic się nie zmieniło. Muszą przejść jeszcze jedną rundę. IV runda jest ostatnią.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 30.07.2014, 21:52
No to mi ulżyło
(Mam nadzieje że tam już nie ma żadnych Szkotów i trafią a na jakąś poważną ekipę)
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 30.07.2014, 21:57
Legia po Celticu jest rozstawiona?

"Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 30.07.2014, 21:57
Podbeskidzie zagrałoby lepiej niż Celtic
Odpowiedz cytując
dzollo
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 30.07.2014, 21:58
Z tym ze teraz jesli wyeliminuja Celtik to przejma po nim rozstawienie?
Czy wygrywasz czy nie.... <3
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 30.07.2014, 22:00
Cienki ten Celtic, wystarczyło wyjść wyżej pressingiem i leżeli i kwiczeli. Gdyby do tego dodać, że nie będą grać rewanżu na swoim stadionie, to Legia no niemal na pewno w kolejnej rundzie, gdzie też na straconej pozycji nie będzie.
Oczywiście na rozstawienie tam szans nie mają, ale dziś takie ekipy jak Salzburg, Maccabi czy BATE też dostawały w pałę od niżej rozstawionych... Cóż, pojadą na Cypr pewnie do APOELu i podobnie jak my - przegrają z upałem

Up - nie, nie przejmują żadnych rozstawień.
Odpowiedz cytując
dzollo
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 30.07.2014, 22:07
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Cienki ten Celtic, wystarczyło wyjść wyżej pressingiem i leżeli i kwiczeli. Gdyby do tego dodać, że nie będą grać rewanżu na swoim stadionie, to Legia no niemal na pewno w kolejnej rundzie, gdzie też na straconej pozycji nie będzie.
Oczywiście na rozstawienie tam szans nie mają, ale dziś takie ekipy jak Salzburg, Maccabi czy BATE też dostawały w pałę od niżej rozstawionych... Cóż, pojadą na Cypr pewnie do APOELu i podobnie jak my - przegrają z upałem

Up - nie, nie przejmują żadnych rozstawień.
Ufff, ale patrzac na potencjalnych rywali to niestety trzeba stwierdzic, ze L moze powalczyc z kazda z tych druzyn nawet bez rozstawienia.
Chyba, ze kosmici porwa Radovicia wtedy L niema.
Czy wygrywasz czy nie.... <3
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 30.07.2014, 22:11
Brawa dla Legii. Rzadko oglądamy takie wyniki w wykonaniu polskich drużyn.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 30.07.2014, 22:17
Czy teraz zabierzecie Bednarza z powrotem?

Przepaść chyba aż nadto widoczna. Chociaż cuda się zdarzają.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
MK85
Member

Od: 01.2008

Stary 30.07.2014, 22:18
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Celtic u siebie a na wyjeździe to dwie różne drużyny, kiedyś pojechali Petrzałkę 4:0.
Ad. 1 kiedyś Wisła Schalke, Parme, Saragosse rozkładała po 4:1... bez sensu porównanie...
Ad. 2 zapomniałeś dodać, że z tą samą Petrzałką przegrali w pierwszym meczu 0:5 i odpadli...
co do karnych wykonywanych przez kapitana Legii: przypomniała mi się sytuacja jak kiedyś Baszczu się spalił w trakcie meczu z Saragossą, i potem podszedł do karnego jak... kto widział ten wie... jak dla mnie (C) Legii nie powinien podchodzić do takich spraw po raz drugi...
Ogólnie solidny mecz Legii i nie mogę się teraz doczekać Ligi+ Extra i "ekspertów", którzy jeszcze tydzień temu jechali po Bergu i krytykowali jego myśl szkoleniową
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 30.07.2014, 22:24
no chyba najlepszy mecz Legii w pucharach od meczów ze Spartakiem sprzed 3 lat.

Vrdoljakowi chyba peruka bramke zasłoniła.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 30.07.2014 o godz. 22:26.
Odpowiedz cytując
kws
Member

Od: 10.2011

Stary 30.07.2014, 22:33
1. Sprawa awansu nadal otwarta, chociaż Celtic będzie musiał tam się otworzyć i ruszyć do przodu, a to akurat Legia Berga bardzo lubi. Dobrze, że do rewanżu mają tylko tydzień, bo to mało czasu aby się pozbierać po takim laniu. Do tego, stracili środkowego obrońcę, a drugi w kolejce jest dwie klasy niżej.
2. Natomiast dlaczego piszę to na Waszym forum? Bo starajcie się myśleć inaczej niż większość naszych rodaków, może to Cupiałowi otworzy oczy: że zatrudniając odpowiednie osoby na stołach i budując odpowiednio drużynę (wcale nie z wychowanków, bo którzy z nich grali dzisiaj w L. ?), również stawiając na dobre trenera (Smudy do takich nie zaliczam), może odbudować Wisłę. Tego Wam życzę, co w naszym interesie też jest - mocniejsza liga, więcej takich wieczorów jak dzisiaj!
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 30.07.2014, 23:17
Królestwo za Leśnego.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
krwawy
Member

Od: 05.2007

Stary 30.07.2014, 23:26
shaggy napisał(a):Wyświetl post
Zostało ich trzech w każdym z nich inna krew a więc pospekulujmy:

Legia – Celtic
Jeśli "arcymistrzowie" zagrają z Celtami tak jak w pierwszym meczu z Irlandczykami , Radović i spółka żeby zapomnieć o traumie będą musieli wypić morze szkockiej, jeśli będzie miał kto pić bo po kolejnym takim nędznym meczu wariat Kuciak rozszarpie kilku kolegów zanim ci tempem meczowym doczłapią się do szatni.

Zakładając jednak optymistyczny scenariusz (dla (L)osersów) i jeśli uda im się zagrać tak jak w rewanżu z Patrykami jest szansa na honorowe pożegnanie się z LM.
A jeśli wyżelowani i wytatuowani chłopcy wzniosą się na wyżyny i zagrają tak że… no dobra nie żartujmy sobie bo inni już po oklepaniu Iroli zaczynają mocno pompować balonik - na czele nawet z o zgrozo największym hejterskim portalem w sieci któremu szefuje (nie)sympatyczny redaktorem z zakolami…
Czas uważniej przyglądać się zespołom w IV rundzie el. LE…
gdzie jest ekspert shaggy?
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 30.07.2014, 23:28
Wyszedł im dzis ten mecz niesamowicie. Ciężko będzie Celticowi zrobić 3:0 u siebie bez problemu i nie narażając się na kontrę.
Ale coś mi mówi,że tam będzie jeszcze ciekawie....Nic mnie nie ździwi,czy to 3:0 ,czy 4:1 i dogrywka
Od początku siądą na nich i jak strzelą w pierwszych 15min to będzie zajebisty mecz.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 30.07.2014, 23:48
Nadzieją się na jakąś kontrę Legii przy tak dziurawej obronie.
Moze Legia przegra tam nawet, ale awans ma w kieszeni.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 31.07.2014, 05:47
fialo napisał(a):Wyświetl post
Królestwo za Leśnego.

Jest tu taki jeden co się uporczywie pyta "co zyskała Legia na konflikcie z kibicami" - ma odpowiedź
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 31.07.2014, 06:54
kws napisał(a):Wyświetl post
2. Natomiast dlaczego piszę to na Waszym forum? Bo starajcie się myśleć inaczej niż większość naszych rodaków, może to Cupiałowi otworzy oczy: że zatrudniając odpowiednie osoby na stołach i budując odpowiednio drużynę (wcale nie z wychowanków, bo którzy z nich grali dzisiaj w L. ?), również stawiając na dobre trenera (Smudy do takich nie zaliczam), może odbudować Wisłę. Tego Wam życzę, co w naszym interesie też jest - mocniejsza liga, więcej takich wieczorów jak dzisiaj!
Prawda jest taka, że tak słabego Celtiku nie było od czasów założenia klubu. Wisła gdy walczyła o LM pojechała by taki Celtic takm samo jak Legia, a może i nawet wyżej. Liga Szkocka upadła po spuszczeniu Rangersów... Celtic nie ma żadnej konkurencji, mimo że grają jak ogóry. Myślę, że nawet Podbeskidzie mogło by powalczyć o puchary w tej lidze!
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 31.07.2014, 07:05
Budzę się na urlopie, kolejny piękny poranek, odpalam livesports i świat chyba stanął na głowie (L)osersi przeszli samych siebie wrócili i jeszcze raz przeszli samych siebie i ograli Celtic. Pewien komentator powiedziałby do mnie szkoda że pan tego nie widział a ja powiem jakież to ja miałem szczęście…
Widzę jednak, że urlop shaggy’ego i jego mała aktywność na forum boli zarówno wiślaków jak i legionistów:

mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
shaggy coś cicho siedzi.
A tak narzeka jak się legioniści nie odzywają jak im nie idzie.
Świat się kończy wiślak oczekuje od drugiego wiślaka, żeby jak widzę po godzinie wpisu w trakcie meczu robił na forum relację live i pisał peany pochwalne na cześć Legii… Boże widzisz i nie grzmisz…

krwawy napisał(a):Wyświetl post
gdzie jest ekspert shaggy?
Tutaj krótko: Troli nie karmię…

Przekaz dla obydwu cytując klasyka: „Pies wam mordę lizał…”
Dzisiaj ciąg dalszy eurokopania ciekawe czy z podobnym skutkiem

PS: Info dla dwóch chłopców którzy przebierali wczoraj nóżkami, sikając po nóżkach i oczekując mojego komentarza za tydzień też będę na urlopie więc troszkę więcej cierpliwości…

PS 2: Tak w ogóle to naprawdę doceniam wynik (L)osersów choć meczu nie widziałem…
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 31.07.2014, 08:10
Brawo legia ! Ciekawe co teraz powie Wojciech Kowalczyk na temat tego - kto tu kogo " zgwałcił",hehe, a tak na poważnie, legia tym meczem zagwarantowała sobie europejskie puchary na jesień. Teraz trzeba mieć nadzieje ze jeszcze lech oraz ruch przejdą tę rundę i bedziemy mieli 3 drużyny z 4 rundzie, ojjj dawno tak nie było
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 31.07.2014, 09:02
Wynik jak dla mnie szokujący. Mogło być i 8-1, a powinno 6-1. Do rywala podchodzę z szacunkiem, bo w rewanżu może być i 3-0. To Szkoci, zagrają na 110% przez 90% meczu będzie huraganowe bombardowanie bramki itp. Zresztą osobiście jak ich widziałem przez pierwsze 20-30 minut to drużyna o kulturze gry dawno nie widzianej na polskich boiskach. A potem się po prostu zesrali wydarzeniami na boisku.

Oni zagrali słabo, my nieziemsko. Pytanie co będzie jak oni zagrają bardzo dobrze, a my średnio.

Jak na loosersów - może być
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 31.07.2014 o godz. 09:05.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 31.07.2014, 09:15
Obraz meczu...
Bardzo slaby Celtic...
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 31.07.2014, 09:20
Jak to miło czytać te ohy i ahy po wygranej Legii z Celticiem

W gruncie rzeczy ten wynik jest korzystny dla... Celticu. Mogło być już po zabawie, gdyby nie zezy Vrdoljaka i Żyro, a tak Celtom wystarczy szybko strzelić brameczki i pozamiatane.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 31.07.2014 o godz. 09:27.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 31.07.2014, 09:44
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Jak to miło czytać te ohy i ahy po wygranej Legii z Celticiem

W gruncie rzeczy ten wynik jest korzystny dla... Celticu. Mogło być już po zabawie, gdyby nie zezy Vrdoljaka i Żyro, a tak Celtom wystarczy szybko strzelić brameczki i pozamiatane.
Do tego trzeba mieć umiejętności. Jeżeli Legia pojedzie tam z zamiarem gry na kontry to odpadnie i będzie grała o LE. Jeżeli wyjdzie z nastawieniem jak w Warszawie, rozjedzie Celtic jak walec. Jeżeli awansują to serce będzie bolało, że to Legia, a nie Wisła awansowała po tak długiej przerwie. Jednak może to w końcu skłoni niereformowalnego Cupiała do pozbycia się szkodników z klubu i zatrudnieniu profesjonalistów.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 31.07.2014, 10:12
Nie dość że Legia w Q4 to za chwilę zlecą się kluby po Dudę, Żyrę oferując sumy o których Wisła może tylko marzyć.
Leśnodorski ma dobre relacje z kibicami więc może zając się sprawami marketingowymi i sportowymi.
Jeśli ktoś w miarę szybko Jacka nie wyjebie to Legia nam s.......i jak Celtic innym zespołom w lidze szkockiej o ile już tego zrobiła
Ostatnio edytowane przez syryls : 31.07.2014 o godz. 10:15.
.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 31.07.2014, 10:19
Czy Legia przejmuje rozstawienie po Celticu?

"Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 31.07.2014, 10:35
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Jednak może to w końcu skłoni niereformowalnego Cupiała do pozbycia się szkodników z klubu i zatrudnieniu profesjonalistów.
Nie wiadomo, czy jest w stanie to zrobić. Może już tak głęboko tkwi w pewnych układach, że np. Bednarz może się prowokująco zachowywać w niektórych sytuacjach.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów