The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.09.2014, 07:18
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
A może to chęć odzyskania zaufania oraz jedności. Pan Prezes ma duży autorytet wśród kibiców.
Radzę poczytać jak ten wybór komentowany jest przez prasę i część kibiców ....
A propos jedności: poczytaj jak określaliście pogardliwie kibiców którzy chodzili na mecze ....
Każdy ma swój honor ... nie tylko ty ...
Tak szybko kiełbasiarze, janusze, łamistrajki, miłośnicy Bednarza nie uwierzą że dla "C" najważniejsza jest Wisła .... a nie własne poczucie ważności.
Ale trzymam kciuki by rozumienie interesu Wisły nieco się przybliżyło.
Co do Pana aktualnego prezesa .... ma duży autorytet wśród kibiców z kręgów SKWK .... jeśli zamiar jest taki że zostanie to wykorzystane do pojednania i wyeliminowania niektórych zachowań - to OK. Jeśli jest to kolejny dowód kapitulacji i przekazywania władzy SKWK z zamiarem sprzedania klubu i po prostu Cupiał odpuszcza - to należy się modlić by nowy sponsor miał zbliżone podejście i możliwości co aktualny ....
Ostatnio edytowane przez Grantar : 02.09.2014 o godz. 07:24.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 02.09.2014, 07:36
Przez media jest raczej pozytywnie odbierany, m.in. Interie i GK. Każdy rozumie, że to Prezes tymczasowy. Może jedynie w kręgach Czopka jest inaczej. Oni mogą siać wrogą propagandę. Zresztą co nas obchodzi zdanie prasy, my wiemy kim jest obecny Prezes, nie musimy mieć zgody na Jego nominacje od prasy...

Prasa i media, jak jeden mąż, chwaliły Bednarza, który prawie doprowadził do bankructwa spółki. Więc ich opinie nie mają nic wspólnego z interesem Wisły Kraków.

Masz rację, łamistrajki mają "swój" honor... A co do opinii kibiców, to ja widzę tylko pozytywne reakcje. Chyba nie piszesz o opiniach z gówno prawdy, onetu, wislaportal ? Tam przecież nie wypowiadają się kibice.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 02.09.2014 o godz. 07:42.
Odpowiedz cytując
wiesniak84
Guest

Stary 02.09.2014, 08:43
No a o czym on moze pisac A przy okazji gdzie sie podzialy te kalkulatory co to wyliczaly liczbe bojkotujacych na maks 6,7 tysiecy, znanymi jedynie dla siebie naukowymi metodami?
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Stary 02.09.2014, 08:45
Przez media jest raczej pozytywnie odbierany, m.in. Interie i GK. [........]
Prasa i media, jak jeden mąż, chwaliły Bednarza, który prawie doprowadził do bankructwa spółki. Więc ich opinie nie mają nic wspólnego z interesem Wisły Kraków.
Pogubiłem się .... czyli opinie są pozytywne ale nie mają nic wspólnego z interesem Wisły ... ?

A co do opinii kibiców, to ja widzę tylko pozytywne reakcje.
kibice nie kończą się na wieśniaku84, WIZŁAZWE i kilku innych.

Chyba nie piszesz o opiniach z gówno prawdy, onetu, wislaportal ? Tam przecież nie wypowiadają się kibice.
Czytałem wczoraj wypowiedzi gości którzy deklarowali że wiele lat chodzili na Wisłę ... i wcale nie piali z zachwytu ... wręcz zapowiadali chwilowy rozbrat ...
Może blefowali, może nie
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
wiesniak84
Guest

Stary 02.09.2014, 08:50
Na szczescie Grantarku w Polsce kibice koncza sie na wieniaku84, WISLAZWE i kilku/nastu tysiacach podobnych a tacy "kibice" jak ty moga sobie tylko popsioczyc w internecie. Dziwi mnie tylko fakt, ze sobie z tego nie zdajesz sprawy. Czy jednak zdajesz i dlatego psioczysz?
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 02.09.2014, 08:53
Cytat:
Mianowany wczoraj na prezesa Wisły Kraków SA. Ludwik Miętta-Mikołajewicz poprowadzi klub do końca roku i wówczas odda go w ręce Roberta Gaszyńskiego. Miętta-Mikołajewicz skrytykował sam pomysł zatrudniania swego poprzednika - Jacka Bednarza.

- Uznałem, że Wisła jest w potrzebie i dlatego, na osobistą prośbę pana Cupiała zgodziłem się zostać prezesem - powiedział Ludwik Miętta-Mikołajewicz. - Na dłuższą metę piastować tej funkcji bym się nie zgodził, ale będę prezesował tylko przez cztery miesiące, dopóki człowiek, który mnie zastąpi, nie zakończy swojego biznesu.

Zastępcą Miętty-Mikołajewicza będzie były bramkarz Wisły Robert Gaszyński, który ma dzisiaj uznaną markę w świecie biznesu, pracuje w międzynarodowym koncernie. Z właścicielem Wisły - Bogusławem Cupiałem Gaszyński porozumiał się już, co do warunków finansowych.

- Sprawowanie funkcji prezesa nie jest łatwym obowiązkiem, bowiem Wisła jest w trudnej sytuacji - podkreśla Miętta-Mikołajewicz.

Na łamach "Dziennika Polskiego" pan Ludwik odniósł się też do zwolnienia Jacka Bednarza.
- Konflikt, który trwał tak długo, musiał być zakończony - podkreślił w "DP". - Wisła nie może sobie pozwolić na takie sytuacje, że na jej mecze przychodzi po kilka tysięcy ludzi. Konflikt zaogniał się, stał się w pewnym momencie personalnym, bo kibice mieli jasne podejście do Jacka Bednarza.

Między wierszami Ludwik Miętta-Mikołajewicz skrytykował pomysł zatrudnienia Bednarza - byłego piłkarza Ruchu i Legii.
- Ktoś, kto go zatrudniał, powinien wiedzieć, że historia Jacka nie sprzyja dobrej dobrej współpracy z kibicami. Wiadomo, jak jest w Krakowie. Kibice nie przepadają za Ruchem, a Legii wręcz nie znoszą. Nie sądzę, żeby ktoś w Realu zatrudniał prezesa Barcelony, czy choćby jej menedżera - porównuje Miętta-Mikołajewicz.

Nowe wydanie Wisły Kraków ostro bierze się za poprawę sytuacji finansowej klubu. Najkrótszą drogą do tego jest sprzedaż biletów. Te na Legię trafią do kas już jutro (w środę). Wisła premiuje posiadaczy karnetów. Po spotkaniu z Bełchatowem potaniały one jeszcze bardziej, można je kupić taniej niż pojedynczy bilet na Legię (na dobre miejsca będzie w cenie 60-70 zł).

- Karnety to najlepsza droga do uniknięcia kolejek, a poza tym zmniejszają dysproporcje. Nie chcemy takiej sytuacji, że na meczu z Legią stadion pęka w szwach, a za chwilę, na Jagiellonii świeci pustkami. Wiślakiem się jest, albo nie i chodzi na każde spotkanie - usłyszeliśmy przy Reymonta.

Chyba bym na głowę upadł jakbym się przejmował mediami w tym kraju. Klubem rządzą ludzie mający Wisłę we krwi a tu jeszcze jakieś narzekania.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 02.09.2014, 08:53
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Czytałem wczoraj wypowiedzi gości którzy deklarowali że wiele lat chodzili na Wisłę ... i wcale nie piali z zachwytu ... wręcz zapowiadali chwilowy rozbrat ...
Może blefowali, może nie
A w rzeczywistości chodzą do supermarketu przy ul. Kałuzy.

Chwilowy rozbrat he, he, he, niech jadą w siną dal za swoim idolem Jackiem B. Ich braku nie było widać na meczu z Bełchatowem.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 02.09.2014, 09:35
wiesniak84 napisał(a):Wyświetl post
No a o czym on moze pisac A przy okazji gdzie sie podzialy te kalkulatory co to wyliczaly liczbe bojkotujacych na maks 6,7 tysiecy, znanymi jedynie dla siebie naukowymi metodami?
Nadal są
Na pewno chcesz pociągnąć matematyczny wątek?
Mnie sie juz nie chce, ale jak koniecznie chcesz, moze być na PW.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
universe
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 02.09.2014, 12:00
Dziękuję panu Cupiałowi za te ostatnie bardzo miłe nam decyzje.

Skromna kibicka z samego środka sektora rodzinnego,
w duchu fanatyczka, tj. kibol

A po burzy...
..drżyj Ekstraklaso i Europo!!!
May the road rise up to meet you. May the wind be always at your back. May the sun shine warm upon your face. May the rain fall soft upon your fields,
and until we meet again, may God hold you in the palm of his hand (Gaelic blessing)
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 02.09.2014, 12:51
Pogubiłem się .... czyli opinie są pozytywne ale nie mają nic wspólnego z interesem Wisły ... ?
ja tylko zwróciłem uwagę, że mijasz się z prawdą pisząc, że media źle przyjeły nowego Prezesa. A mnie i tak to gówno obchodzi co piszą media, bo nie jest wyznacznikiem dla mnie to co napisze jeden czy drugi pismak w jednym czy drugim szmatławcu. Ja uważam ostatnie decyzje za 100% słuszne, jeśli pismak się zgadza to ok, jakby się nie zgadzał to miałbym to w "wielkim poważaniu".

kibice nie kończą się na wieśniaku84, WIZŁAZWE i kilku innych.
Niestety dla Ciebie i stety dla nas kibice kończą sie na takich osobach jak ZWE, wieśniak84 i wielu innych tym podobnych osobach. Na ostatnim meczu było kilkanaście tysięcy takich osób. Osoby, o których Ty piszesz nie znaczą nic. Jak przyjdą to przyjdą, jak nie to nie. Oczywiście niech przychodzą jak najcześniej, ale przecież nie będziemy zmieniać reguł panujących w domu dla wizyty jakiegoś przypadkowego gościa.

Może blefowali, może nie
Proszę Cię ogarnij się! Ja też rozmawiałem z żydami, są bardzo niezadowoleni z tego, że Bednarz odszedł, że na Bełchatowie (!) było 17 tysięcy osób, że była taka moc na trybunach, nie sądzili że kibice Wisły sa tacy fanatyczni, myśleli że chodzą głównie na piłke i sukcesy, a sprawy kibicowskie gówno ich interesują. To oprócz "autorytetów" w mediach, kilku trolli na forum jedyne osoby, które są niezadowolone z ostatnich działań klubu.

Jeśli ktoś teraz decyduje się na rozbrat z klubem to NIE JEST KIBICEM WISŁY I ZNACZY DLA NAS TYLE CO SZMATA Z KAŁUŻY.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 02.09.2014 o godz. 13:27.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 02.09.2014, 13:15
Napisałem na początku to, co każdy rozsądny kibic wie i rozumie - w Polsce, przy obecnym poziomie piłki nożnej żaden klub się nie utrzyma z klientów - konsumentów. Bednarz bardzo temu klubowi zaszkodził.

A teraz przesłanie do Grantara i Lukasza - skończcie bredzić. Dostatecznie się ośmieszyliście, dalsze jątrzenie jest nikomu niepotrzebne. Chyba że was taka jałowa dyskusja kręci. Wtedy proponuję założyć jakiś osobny temat, bo z polityką sportową-finansową związek to ma żaden. Jedyne, co z nią obecnie ma wspólnego Jacek to fakt, że po jego odejściu klub zaczął zarabiać na biletach.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 02.09.2014 o godz. 13:19.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 02.09.2014, 17:08
Przykre i naprawdę niesamowite jest to ze kibice którzy byli w siódmym niebie jeszcze 2 tygodnie temu teraz potrafią komentować wybor Miety na tymczasowego prezesa na rowni z gownem wybiorczym i innymi szmatławcami...

PS.
Dzieki za Bana...wrocilem...
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 02.09.2014, 18:26
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Chyba bym na głowę upadł jakbym się przejmował mediami w tym kraju.
No i masz świętą racje, bo to co zacytowałeś to usiany błędami artykuł. Głównie chodzi o to, że według DP I GK to nie Miętta mówił tylko Skrobowski. Na Interii zresztą sprostowali cały artykuł.
A kto mówił naprawdę ? Któż to wie. Może dziennikarz to sobie wymyślił.

Dodam tylko, ze podobnie jak nie przejmuje się mediami tak i nie ruszają mnie głosy na różnych forach. Gdyby było inaczej to przez dwa lata myślałbym, ze Jacek to świetny prezes.

Ciekawe czy nowa miotła ustabilizuje wreszcie system sprzedaży biletów, bo i przy starym spektakl pt. sprzedadzą, nie sprzedadzą, otwiera się , zawiesza, nie ma, jest, był naprawdę fascynujący.

Inna sprawa, że jakbym miał kupować bilet na mecz z warszawskimi to wolałbym karnet. I o to chyba chodziło w tej "proszonej" podwyżce biletów.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 02.09.2014, 18:51
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Przykre i naprawdę niesamowite jest to ze kibice którzy byli w siódmym niebie jeszcze 2 tygodnie temu teraz potrafią komentować wybor Miety na tymczasowego prezesa na rowni z gownem wybiorczym i innymi szmatławcami...

PS.
Dzieki za Bana...wrocilem...
A skąd wiesz czy pod niektórymi nickami nie kryje się tutaj taki Jawor i RoMan z GW-na ?
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 02.09.2014, 19:32
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
A skąd wiesz czy pod niektórymi nickami nie kryje się tutaj taki Jawor i RoMan z GW-na ?
Być moze....
Pamietajac tych oto "kolegow" z poprzednich czasów ....
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Stary 02.09.2014, 20:49
wolfy napisał(a):Wyświetl post
A teraz przesłanie do Grantara i [B]Lukasza - skończcie bredzić.
A teraz przesłanie do Wolfiego: przestań pisać co mają robić inni ... Twój protekcjonalny ton jest irytujący ....
Jak dorośniesz możesz mnie zapytać .. czy możemy pogadać.
Na razie ... nie mamy o czym ... z czym pewnie się zgadzasz.
Ostatnio edytowane przez Grantar : 02.09.2014 o godz. 20:52.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Stary 02.09.2014, 20:56
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Ok przyznałem się kiedyś że jestem Bednarzem ...
Tak naprawdę jestem Jaworem ...
I sztuczna mgła nad Smoleńskiem.
Odpowiedz cytując
wiesniak84
Guest

Stary 02.09.2014, 20:58
raindog napisał(a):Wyświetl post
Ja tylko czekam, jak zaczniecie liczyć liczbę bojkotujących w następnej rundzie ...mimo, iż nie będzie bojkotu. Tak dla przypomnienia - 11 tys. osób na stadionie oznacza 2 tys. osób bojkotujących, wg Twojej wersji Wg mojej - wtedy nikt wtedy nie bojkotuje A jak tego nie potrafisz zrozumieć - no cóż... może masz jakieś inne zdolności.
Jakiej mojej wersji? Ja nic na pewno nie będę liczył bo mam te liczby w dupie. Ja mam tylko beke z takich jak ty i podobnych próbujących coś udowadniać w czasie bojkotu. Swoje zdanie przedstawiłem nawet jakby niebojkotujacych było i 20 tys to i tak mam ich w dupie tak samo jak miałem teraz.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 02.09.2014, 21:09
raindog napisał(a):Wyświetl post
Tak dla przypomnienia - 11 tys. osób na stadionie oznacza 2 tys. osób bojkotujących, wg Twojej wersji Wg mojej - wtedy nikt wtedy nie bojkotuje A jak tego nie potrafisz zrozumieć - no cóż... może masz jakieś inne zdolności.
Średnia frekwencja przy bojkocie była nieco ponad 5 tysięcy kibiców.., a te 17 tysięcy sprzedanych biletów na ostatnim meczu to zapewne tylko urojenie, albowiem w Twoim świecie bojkotujących niemal nie było ..wszyscy popierali JB, niewykluczone że w Twoim świecie prezesem Wisły nadal jest Jacek Bednarz.. jak to dobrze że mój świat jest prawdziwy, a w nim bojkotujący to była miażdżąca większość, te 10 tyś kibiców zrobiło swoje, chwała im za to.., mnie też było przykro oglądać mecze nie na R22 .. ale było i minęło ..
Jeśli ktoś teraz decyduje się na rozbrat z klubem to NIE JEST KIBICEM WISŁY
Z tym się zgodzić powinien każdy kibic Wisły, ja rzecz jasna się pod tym podpisuję..a ci co mają zdanie odmienne, to widać nie są kibice Wisły Kraków, tu jest pełna jasność w temacie.
wolfy napisał(a):Wyświetl post
(..)proponuję założyć jakiś osobny temat, bo z polityką sportową-finansową związek to ma żaden. Jedyne, co z nią obecnie ma wspólnego Jacek to fakt, że po jego odejściu klub zaczął zarabiać na biletach.
Na wspominanie przeszłości jest dział byli pracownicy, a co do korzyści po odejściu JB, to frekwencja nie jest jedynym plusem.. albowiem na jej bazie można będzie ufam skuteczniej szukać sponsorów zewnętrznych, nie ukrywam bardzo na to liczę.

Zaś co do kibicowania Wiśle, jakoś pewny jestem że bojkotujący JB, tak jak ja w trakcie protestu, też zawsze jej kibicowali, ale poza stadionem.
Nie udawaj że nie wiesz, że bojkot dotyczył Jacka Bednarza, ale nigdy nie był bojkotem Wisły Kraków !
Ostatnio edytowane przez milosz : 02.09.2014 o godz. 23:04.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Stary 02.09.2014, 21:17
milosz napisał(a):Wyświetl post
Z tym się zgodzić powinien każdy kibic Wisły, ja rzecz jasna się pod tym podpisuję..a ci co mają zdanie odmienne, to widać nie są kibice Wisły Kraków, tu jest pełna jasność w temacie.
Jak jedni bojkotowali ... to byli jedynymi prawdziwymi kibicami ..
a jakby inni chcą bojkotować to już nie są kibicami ...
Racja jest tylko jedna
moja ....
Tak naprawdę prawdziwi kibice kibicują zawsze ....
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 02.09.2014, 21:29
Na wspominanie przeszłości jest dział byli pracownicy
Chodziło mi bardziej o temat, w którym Ci z bólem dupy mogliby się wypłakać.
a co do korzyści po odejściu JB, to frekwencja nie jest jedynym plusem.. albowiem na jej bazie można będzie ufam skuteczniej szukać sponsorów zewnętrznych, nie ukrywam bardzo na to liczę.
Też już chyba nawet o tym pisałem (nie tylko ja zresztą), że dobra atmosfera na trybunach i wokół klubu jest niezbędna do znalezienia sponsorów.

Grantar - dyskutować nie ma z kim i o czym, przestań po prostu się użalać bo i tak wszyscy mają to w głębokim poważaniu. Zaśmiecasz temat.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 02.09.2014 o godz. 21:39.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 02.09.2014, 21:30
Ok przyznałem się kiedyś że jestem Bednarzem ...
Tak naprawdę jestem Jaworem ...
I sztuczna mgła nad Smoleńskiem.
albo po prostu jestes forumowym blaznem z ktorego wiekszosc ma polewke, zreszta takich jak ty sie kilku uzbieralo tutaj przez ostatnie pol roku , jak skonczy Wam sie zaloba po swoim Guru i mesjaszu Nowej Armii Bialej Gwiazdy to zakonczycie wpisy tutaj i zaczniecie kariere na wislaportal ..... tam sa jeszcze lepsze okazy ...
Ostatnio edytowane przez AntyMod : 02.09.2014 o godz. 21:50.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 02.09.2014, 21:39
Średnia frekwencja przy bojkocie była nieco ponad 5 tyś kibiców.., a te 17 tyś sprzedanych biletów na ostatnim meczu to zapewne tylko urojenie
Tego nie da sie ustalić, ilu kibiców bojkotowało, bo to że na ostatni mecz przyszło 17 tys a na wcześniejszym 6 tys., nie oznacza od razu ze bojkotowało 11 tys. Zbyt wiele czynników ma na to wpływ, m.in. dzień meczu, pozycja w tabeli, rywal, wakacje itp.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 02.09.2014, 21:49
Da się ustalić tyle, że około 10 tysięcy kibiców czekało na pojawienie się na stadionie, jak tylko odejdzie ex już na szczęście prezes. I nie jest to zdanie tylko moje, ale również tych co odwołali JB z funkcji prezesa Wisły SA. Znaczący wzrost frekwencji jest faktem, kwestionowanie zaś siły bojkotu, po jego zwycięstwie, jest jak dla mnie obroną przegranej sprawy.
Ostatnio edytowane przez milosz : 02.09.2014 o godz. 23:03.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 02.09.2014, 22:12
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Tego nie da sie ustalić, ilu kibiców bojkotowało, bo to że na ostatni mecz przyszło 17 tys a na wcześniejszym 6 tys., nie oznacza od razu ze bojkotowało 11 tys. Zbyt wiele czynników ma na to wpływ, m.in. dzień meczu, pozycja w tabeli, rywal, wakacje itp.
Ja .......e. Masz racje nie da się ustalić, poniewaź moim zdaniem bojkotowało więcej niż 11 tysięcy osób. Przed końcem bojkotu dużo biletów było rozdawanych za darmo, co sztucznie zawyżało frekwencje. A po bojkocie wszyscy musieli bilety kupować i to po wyższej cenie. Efekt jest taki, że kilka tysięcy osób z czasów Bednarzowych nie przyszła na Bełchatów, a w ich miejsce przyszli bojkotujący.

Twoja wypowidź przypomina mi ten głupi wywiad Piotra Ćwielonga o porze meczu, z którego śmiała się cała Polska.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 03.09.2014 o godz. 06:35.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 02.09.2014, 22:19
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Zbyt wiele czynników ma na to wpływ, m.in. dzień meczu, pozycja w tabeli, rywal, wakacje itp.
Piątek, Bełchatów, sierpień. Acha...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 02.09.2014, 22:24
Jak jedni bojkotowali ... to byli jedynymi prawdziwymi kibicami ..
a jakby inni chcą bojkotować to już nie są kibicami ...
Racja jest tylko jedna
moja ....
Tak naprawdę prawdziwi kibice kibicują zawsze ....
Przez te pól roku kiedy nie było mnie na R22, to każdy mecz oglądałem i kibicowałem Wiśle. ....ica mnie trafiała, że nie mogę być na stadionie, ale dla dobra Wisły nie mogłem przedłużać pracy tej legijnej gnidy warszawskiej.

Ty tą prace tej gnidy warszawskiej, łysego szkodnika przedłużałeś! Dlatego zasługujesz na naszą pogardę! Gdybyś choć się tego wstydził i zrozumiał swój błąd, to byłoby ok. Ale Ty dalej nie widzisz w tym nic złego.

Prawdziwi Kibice kibicują zawsze, ale nie wspierają szkodniczej działalności. Mamy obowiązek powiedzieć STOP działaniom, które mają na celu zagładę naszego klubu.

Na tym kończe z Tobą dyskusje.Dalszą prowadz na wislaportal.pl Tam Twoje miejsce.
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 02.09.2014, 22:31
Nie wiem kiedy mury wreszcie runą między kibicami Wisły. Proszę Was a nawet oczekuje po Was, że zaczniecie dyskutować o problemach Wisły i nawet się kłóćić, ale twórczo i na poziomie - dla Wisły, bo prosić Was o zrozumienie przesłania i apelu nestora Wiślaków, naszego cerbera Wisły - Ludwika Mętty- Mikołajewicza, to widać nadal zadanie trudniejsze, niż sytuacja Wisły.

Ludzie do cholery, ogarnijcie się wreszcie wszyscy. Ja nie twierdzę, że mam prawo Was pouczać, lub że jestem od Was lepszy pod jakimkolwiek względem, ale boli mnie moje stare serce, jak pana Ludwika, że mur pomiędzy kibicami Wisły jest fundamentalny na wzór skrajnych fanatyzmów. Co Wam daje, że kolegę po szalu szmacicie publicznie lub wyszydzacie się na wzajem na poziomie niedorośniętych ludzi ? Nie obchodzi mnie Wasze ego i jego chory egoizm, bo pytanie brzmi, czy zdajecie sobie sprawę, że wzajemnie niszczycie Wisłę ? Zamiast dbać o siebie wzajemnie i zapraszać nowych kibiców dla dobra Wisły, wy robicie wszystko, aby się wzajemnie z R22 wygonić, o nowych kibicach już nie mówiąc. Gdzie tu szacunek do klubu i jego życiowych potrzeb, gdzie tu dbanie o interes Wisły

Stadion ma 33 tys pojemności i aby Wisła była stabilna i silna trzeba go zapełnić. To jest nasze wspólne zadanie. Powtórzę słowa naszego nestora - " Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”. Zakopcie topory i myślcie o przyszłości. Dotyczy to kibiców zorganizowanych i nie. Od nas zależy ilu nowych kibiców przyciągniemy na R22 i nie ważne czy dołączą do zorganizowanych czy nie. Zadbajmy aby całe rodziny Wiślackie zadomowiły się na trybunach. Zagwarantujmy im nietykalność oraz przyzwoitość w kibicowaniu, bez porażających bluzgów i braku szacunku do kibica po szalu, o który tutaj się zawsze upominam.

Liczę na jakiś apel i stanowisko SKWK w tej sprawie, który będzie odpowiedzią na marzenia prezesa Miętty Mikołajewicza. Na Wiśle nie ma podziałów na lepszych i gorszych kibiców. To także i moje marzenie. Pełny stadion na R22 w każdym meczu. Zacznijmy go zapełniać od teraz a Wielka Wisła sama się unormuje na swoich torach i to na lata, z kolejnymi jej właścicielami. Nie walczmy ze sobą. Walczmy z konkurentami Wisły, aby nas nie mogli lekceważyć.

Ps. Przepraszam za wyjście poza temat, ale forma Wiślackiego dyskutowania tutaj załamuje mnie od lat. Inaczej nie mogłem wyrazić swoich myśli, może zbyt pompatycznie, na wzór pana Ludwika, ale jak inaczej do Was dotrzeć z przekazem o szacunek do siebie i interesu Wisły
Ostatnio edytowane przez kot : 02.09.2014 o godz. 22:39.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Stary 02.09.2014, 23:02
milosz napisał(a):
Grantar
..podaj fanie Jacka Bednarza, jeden choćby powód dla którego teraz miałby być bojkot Wisły ? Jesteś kibicem Wisły czy Jacka B. ?
Zaś co do kibicowania Wiśle, jakoś pewny jestem że bojkotujący JB, tak jak ja w trakcie protestu, też zawsze jej kibicowali, ale poza stadionem.
Nie udawaj że nie wiesz, że bojkot dotyczył Jacka Bednarza, ale nigdy nie był bojkotem Wisły Kraków !
Bojkotowaliscie mecze Wisły ...
Bednarz nie stracił na tym ani grosza. Stracił klub.
Ja nie mam zamiaru odwracać się od Wisły,
bo wywalili Bednarza .
Ostatnio edytowane przez Grantar : 02.09.2014 o godz. 23:04.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 02.09.2014, 23:17
raindog
Problem Twój polega na tym, że zarówno średnia jak i pojedyncze mecze wskazywały to samo ..że bojkotujących jest więcej niż tych co nie bojkotowali, więcej też niż w Twojej wyobraźni, pewne jest tylko to że nie pisałeś prawdy, tak jak te Twoje 5-7 wzięte z sufitu ... W dodatku dane z 3 pierwszych spotkań są dla Ciebie bezlitosne, tak jak frekwencja bo zaniechaniu bojkotu w kolejnym meczu wręcz druzgocąca., ty to masz pecha chłopie. Tak się starałeś pomniejszać ilość bojkotujących, a tu na pierwszym meczu po proteście, z mało atrakcyjnym rywalem, ponad 17 tysięcy sprzedanych biletów, no jak pech, to pech,..
______
moim zdaniem bojkotowało więcej niż 11 tysięcy osób. Przed bojkotem dużo biletów było rozdawanych za darmo, co sztucznie zawyżało frekwencje. A po bojkocie wszyscy musieli bilety kupować i to po wyższej cenie. Efekt jest taki, że kilka tysięcy osób z czasów Bednarzowych nie przyszła na Bełchatów, a w ich miejsce przyszli bojkotujący.
Jest dokładnie jak piszesz ..przeciwnicy bojkotu to kilka tysięcy, max. kilka. Jego zwolennicy zaś, to Ci co przyszli na ostatni mecz. Co do spotkań z L i derbów, przy bojkocie frekwencja nadal byłaby równie mierna (moim zdaniem średnia z tych 2 spotkań to byłoby ok. 8 tysięcy, czyli w całym sezonie nadal byłaby średnia poniżej 6, bo jestem pewien że byłyby i mecze z 4 tysięczną frekwencją .. i z obawy o to RN odwołała Bednarza. Widać oni docenili możliwość zwiększenia frekwencji o te ok. 10 tysięcy kibiców.. ale do miłośników JB nic nie trafia, żadne dane, żadne fakty.

______
Grantar
Bojkotowany był tylko i wyłącznie Bednarz, meczów Wisły zaś nikt nie bojkotował, ja je oglądałem i kibicowałem Wiśle, ale nie na R22.

Bednarz stracił więcej niż myślisz, po pierwsze nikt go nie zatrudni w oczekiwaniu rozwiązania jakiegokolwiek problemu klubowego, bo będzie wiedział że będzie to pachniało bojkotem kibiców.. po drugie nie znasz rozliczeń i nie wiesz czy stracił finansowo, czy nie. Stracił na pewno wizerunkowo wśród kibiców w całej Polsce, a tego za żadne pieniądze już nie odkupi.

Wisła zaś zyskała możliwość zatrudnienia lepszego prezesa, ot choćby ot przyszłego roku, Pana Gaszyńskiego, który da szanse na sponsorów, krótkoterminowo zyskała już wysoką frekwencję, a poza tym zyskała coś ponadczasowego, coś dla wszystkich kibiców piłki nożnej w Polsce, podmiotowość. Od tej pory jeśli jakiś prezes będzie chciał nazywać kibiców "bandytami" i "swołoczą" ..będzie wiedział co go czeka..

Bonus to frekwencja, potencjalni sponsorzy, ale i podmiotowość kibiców ... Nawet właściciel się przekonał iż Wisła Kraków, to nie jest jego prywatny folwark i że z kibicami, czyli ludźmi kochającymi Wisłę, też trzeba się liczyć.
Ostatnio edytowane przez milosz : 03.09.2014 o godz. 01:06.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów