|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
A propos jedności: poczytaj jak określaliście pogardliwie kibiców którzy chodzili na mecze .... Każdy ma swój honor ... nie tylko ty ... Tak szybko kiełbasiarze, janusze, łamistrajki, miłośnicy Bednarza nie uwierzą że dla "C" najważniejsza jest Wisła .... a nie własne poczucie ważności. Ale trzymam kciuki by rozumienie interesu Wisły nieco się przybliżyło. Co do Pana aktualnego prezesa .... ma duży autorytet wśród kibiców z kręgów SKWK .... jeśli zamiar jest taki że zostanie to wykorzystane do pojednania i wyeliminowania niektórych zachowań - to OK. Jeśli jest to kolejny dowód kapitulacji i przekazywania władzy SKWK z zamiarem sprzedania klubu i po prostu Cupiał odpuszcza - to należy się modlić by nowy sponsor miał zbliżone podejście i możliwości co aktualny ....
Ostatnio edytowane przez Grantar : 02.09.2014 o godz. 07:24.
![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Przez media jest raczej pozytywnie odbierany, m.in. Interie i GK. Każdy rozumie, że to Prezes tymczasowy. Może jedynie w kręgach Czopka jest inaczej. Oni mogą siać wrogą propagandę. Zresztą co nas obchodzi zdanie prasy, my wiemy kim jest obecny Prezes, nie musimy mieć zgody na Jego nominacje od prasy...
Prasa i media, jak jeden mąż, chwaliły Bednarza, który prawie doprowadził do bankructwa spółki. Więc ich opinie nie mają nic wspólnego z interesem Wisły Kraków. Masz rację, łamistrajki mają "swój" honor... A co do opinii kibiców, to ja widzę tylko pozytywne reakcje. Chyba nie piszesz o opiniach z gówno prawdy, onetu, wislaportal ? Tam przecież nie wypowiadają się kibice.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 02.09.2014 o godz. 07:42.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
No a o czym on moze pisac
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
kibice nie kończą się na wieśniaku84, WIZŁAZWE i kilku innych.
Może blefowali, może nie ![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
||
|
|
Guest
|
|
|
Na szczescie Grantarku w Polsce kibice koncza sie na wieniaku84, WISLAZWE i kilku/nastu tysiacach podobnych a tacy "kibice" jak ty moga sobie tylko popsioczyc w internecie. Dziwi mnie tylko fakt, ze sobie z tego nie zdajesz sprawy. Czy jednak zdajesz i dlatego psioczysz?
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Cytat:
Chyba bym na głowę upadł jakbym się przejmował mediami w tym kraju. Klubem rządzą ludzie mający Wisłę we krwi a tu jeszcze jakieś narzekania. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Chwilowy rozbrat he, he, he, niech jadą w siną dal za swoim idolem Jackiem B. Ich braku nie było widać na meczu z Bełchatowem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Na pewno chcesz pociągnąć matematyczny wątek? Mnie sie juz nie chce, ale jak koniecznie chcesz, moze być na PW. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Dziękuję panu Cupiałowi za te ostatnie bardzo miłe nam decyzje.
Skromna kibicka z samego środka sektora rodzinnego, w duchu fanatyczka, tj. kibol ![]() A po burzy... ..drżyj Ekstraklaso i Europo!!! ![]()
May the road rise up to meet you. May the wind be always at your back. May the sun shine warm upon your face. May the rain fall soft upon your fields,
and until we meet again, may God hold you in the palm of his hand (Gaelic blessing) |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Niestety dla Ciebie i stety dla nas kibice kończą sie na takich osobach jak ZWE, wieśniak84 i wielu innych tym podobnych osobach. Na ostatnim meczu było kilkanaście tysięcy takich osób. Osoby, o których Ty piszesz nie znaczą nic. Jak przyjdą to przyjdą, jak nie to nie. Oczywiście niech przychodzą jak najcześniej, ale przecież nie będziemy zmieniać reguł panujących w domu dla wizyty jakiegoś przypadkowego gościa.
Jeśli ktoś teraz decyduje się na rozbrat z klubem to NIE JEST KIBICEM WISŁY I ZNACZY DLA NAS TYLE CO SZMATA Z KAŁUŻY.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 02.09.2014 o godz. 13:27.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Napisałem na początku to, co każdy rozsądny kibic wie i rozumie - w Polsce, przy obecnym poziomie piłki nożnej żaden klub się nie utrzyma z klientów - konsumentów. Bednarz bardzo temu klubowi zaszkodził.
A teraz przesłanie do Grantara i Lukasza - skończcie bredzić. Dostatecznie się ośmieszyliście, dalsze jątrzenie jest nikomu niepotrzebne. Chyba że was taka jałowa dyskusja kręci. Wtedy proponuję założyć jakiś osobny temat, bo z polityką sportową-finansową związek to ma żaden. Jedyne, co z nią obecnie ma wspólnego Jacek to fakt, że po jego odejściu klub zaczął zarabiać na biletach.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 02.09.2014 o godz. 13:19.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Przykre i naprawdę niesamowite jest to ze kibice którzy byli w siódmym niebie jeszcze 2 tygodnie temu teraz potrafią komentować wybor Miety na tymczasowego prezesa na rowni z gownem wybiorczym i innymi szmatławcami...
PS. Dzieki za Bana...wrocilem... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
No i masz świętą racje, bo to co zacytowałeś to usiany błędami artykuł. Głównie chodzi o to, że według DP I GK to nie Miętta mówił tylko Skrobowski. Na Interii zresztą sprostowali cały artykuł.
A kto mówił naprawdę ? Któż to wie. Może dziennikarz to sobie wymyślił. Dodam tylko, ze podobnie jak nie przejmuje się mediami tak i nie ruszają mnie głosy na różnych forach. Gdyby było inaczej to przez dwa lata myślałbym, ze Jacek to świetny prezes. Ciekawe czy nowa miotła ustabilizuje wreszcie system sprzedaży biletów, bo i przy starym spektakl pt. sprzedadzą, nie sprzedadzą, otwiera się , zawiesza, nie ma, jest, był naprawdę fascynujący. Inna sprawa, że jakbym miał kupować bilet na mecz z warszawskimi to wolałbym karnet. I o to chyba chodziło w tej "proszonej" podwyżce biletów. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
A skąd wiesz czy pod niektórymi nickami nie kryje się tutaj taki Jawor i RoMan z GW-na ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A teraz przesłanie do Wolfiego: przestań pisać co mają robić inni ... Twój protekcjonalny ton jest irytujący ....
Jak dorośniesz możesz mnie zapytać .. czy możemy pogadać. Na razie ... nie mamy o czym ... z czym pewnie się zgadzasz.
Ostatnio edytowane przez Grantar : 02.09.2014 o godz. 20:52.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tak naprawdę jestem Jaworem ... I sztuczna mgła nad Smoleńskiem. ![]()
|
|
|
|
Guest
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
||
__________ Do postu poniżej Grantar ..podaj fanie Jacka Bednarza, jeden choćby powód dla którego teraz miałby być bojkot Wisły Zaś co do kibicowania Wiśle, jakoś pewny jestem że bojkotujący JB, tak jak ja w trakcie protestu, też zawsze jej kibicowali, ale poza stadionem. Nie udawaj że nie wiesz, że bojkot dotyczył Jacka Bednarza, ale nigdy nie był bojkotem Wisły Kraków !
Ostatnio edytowane przez milosz : 02.09.2014 o godz. 23:04.
|
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
a jakby inni chcą bojkotować to już nie są kibicami ... Racja jest tylko jedna moja .... Tak naprawdę prawdziwi kibice kibicują zawsze .... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chodziło mi bardziej o temat, w którym Ci z bólem dupy mogliby się wypłakać.
Grantar - dyskutować nie ma z kim i o czym, przestań po prostu się użalać bo i tak wszyscy mają to w głębokim poważaniu. Zaśmiecasz temat.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 02.09.2014 o godz. 21:39.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez AntyMod : 02.09.2014 o godz. 21:50.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Tego nie da sie ustalić, ilu kibiców bojkotowało, bo to że na ostatni mecz przyszło 17 tys a na wcześniejszym 6 tys., nie oznacza od razu ze bojkotowało 11 tys. Zbyt wiele czynników ma na to wpływ, m.in. dzień meczu, pozycja w tabeli, rywal, wakacje itp.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Da się ustalić tyle, że około 10 tysięcy kibiców czekało na pojawienie się na stadionie, jak tylko odejdzie ex już na szczęście prezes. I nie jest to zdanie tylko moje, ale również tych co odwołali JB z funkcji prezesa Wisły SA. Znaczący wzrost frekwencji jest faktem, kwestionowanie zaś siły bojkotu, po jego zwycięstwie, jest jak dla mnie obroną przegranej sprawy.
Ostatnio edytowane przez milosz : 02.09.2014 o godz. 23:03.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Twoja wypowidź przypomina mi ten głupi wywiad Piotra Ćwielonga o porze meczu, z którego śmiała się cała Polska.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 03.09.2014 o godz. 06:35.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Piątek, Bełchatów, sierpień. Acha...
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Ty tą prace tej gnidy warszawskiej, łysego szkodnika przedłużałeś! Dlatego zasługujesz na naszą pogardę! Gdybyś choć się tego wstydził i zrozumiał swój błąd, to byłoby ok. Ale Ty dalej nie widzisz w tym nic złego. Prawdziwi Kibice kibicują zawsze, ale nie wspierają szkodniczej działalności. Mamy obowiązek powiedzieć STOP działaniom, które mają na celu zagładę naszego klubu. Na tym kończe z Tobą dyskusje.Dalszą prowadz na wislaportal.pl Tam Twoje miejsce. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Nie wiem kiedy mury wreszcie runą między kibicami Wisły. Proszę Was a nawet oczekuje po Was, że zaczniecie dyskutować o problemach Wisły i nawet się kłóćić, ale twórczo i na poziomie - dla Wisły, bo prosić Was o zrozumienie przesłania i apelu nestora Wiślaków, naszego cerbera Wisły - Ludwika Mętty- Mikołajewicza, to widać nadal zadanie trudniejsze, niż sytuacja Wisły.
Ludzie do cholery, ogarnijcie się wreszcie wszyscy. Ja nie twierdzę, że mam prawo Was pouczać, lub że jestem od Was lepszy pod jakimkolwiek względem, ale boli mnie moje stare serce, jak pana Ludwika, że mur pomiędzy kibicami Wisły jest fundamentalny na wzór skrajnych fanatyzmów. Co Wam daje, że kolegę po szalu szmacicie publicznie lub wyszydzacie się na wzajem na poziomie niedorośniętych ludzi ? Nie obchodzi mnie Wasze ego i jego chory egoizm, bo pytanie brzmi, czy zdajecie sobie sprawę, że wzajemnie niszczycie Wisłę ? Zamiast dbać o siebie wzajemnie i zapraszać nowych kibiców dla dobra Wisły, wy robicie wszystko, aby się wzajemnie z R22 wygonić, o nowych kibicach już nie mówiąc. Gdzie tu szacunek do klubu i jego życiowych potrzeb, gdzie tu dbanie o interes Wisły Stadion ma 33 tys pojemności i aby Wisła była stabilna i silna trzeba go zapełnić. To jest nasze wspólne zadanie. Powtórzę słowa naszego nestora - " Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”. Zakopcie topory i myślcie o przyszłości. Dotyczy to kibiców zorganizowanych i nie. Od nas zależy ilu nowych kibiców przyciągniemy na R22 i nie ważne czy dołączą do zorganizowanych czy nie. Zadbajmy aby całe rodziny Wiślackie zadomowiły się na trybunach. Zagwarantujmy im nietykalność oraz przyzwoitość w kibicowaniu, bez porażających bluzgów i braku szacunku do kibica po szalu, o który tutaj się zawsze upominam. Liczę na jakiś apel i stanowisko SKWK w tej sprawie, który będzie odpowiedzią na marzenia prezesa Miętty Mikołajewicza. Na Wiśle nie ma podziałów na lepszych i gorszych kibiców. To także i moje marzenie. Pełny stadion na R22 w każdym meczu. Zacznijmy go zapełniać od teraz a Wielka Wisła sama się unormuje na swoich torach i to na lata, z kolejnymi jej właścicielami. Nie walczmy ze sobą. Walczmy z konkurentami Wisły, aby nas nie mogli lekceważyć. Ps. Przepraszam za wyjście poza temat, ale forma Wiślackiego dyskutowania tutaj załamuje mnie od lat. Inaczej nie mogłem wyrazić swoich myśli, może zbyt pompatycznie, na wzór pana Ludwika, ale jak inaczej do Was dotrzeć z przekazem o szacunek do siebie i interesu Wisły
Ostatnio edytowane przez kot : 02.09.2014 o godz. 22:39.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
milosz napisał(a):
Bednarz nie stracił na tym ani grosza. Stracił klub. Ja nie mam zamiaru odwracać się od Wisły, bo wywalili Bednarza .
Ostatnio edytowane przez Grantar : 02.09.2014 o godz. 23:04.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
raindog
Problem Twój polega na tym, że zarówno średnia jak i pojedyncze mecze wskazywały to samo ..że bojkotujących jest więcej niż tych co nie bojkotowali, więcej też niż w Twojej wyobraźni, pewne jest tylko to że nie pisałeś prawdy, tak jak te Twoje 5-7 wzięte z sufitu ... W dodatku dane z 3 pierwszych spotkań są dla Ciebie bezlitosne, tak jak frekwencja bo zaniechaniu bojkotu w kolejnym meczu wręcz druzgocąca., ty to masz pecha chłopie. Tak się starałeś pomniejszać ilość bojkotujących, a tu na pierwszym meczu po proteście, z mało atrakcyjnym rywalem, ponad 17 tysięcy sprzedanych biletów, no jak pech, to pech,.. ______
______ Grantar Bojkotowany był tylko i wyłącznie Bednarz, meczów Wisły zaś nikt nie bojkotował, ja je oglądałem i kibicowałem Wiśle, ale nie na R22. Bednarz stracił więcej niż myślisz, po pierwsze nikt go nie zatrudni w oczekiwaniu rozwiązania jakiegokolwiek problemu klubowego, bo będzie wiedział że będzie to pachniało bojkotem kibiców.. po drugie nie znasz rozliczeń i nie wiesz czy stracił finansowo, czy nie. Stracił na pewno wizerunkowo wśród kibiców w całej Polsce, a tego za żadne pieniądze już nie odkupi. Wisła zaś zyskała możliwość zatrudnienia lepszego prezesa, ot choćby ot przyszłego roku, Pana Gaszyńskiego, który da szanse na sponsorów, krótkoterminowo zyskała już wysoką frekwencję, a poza tym zyskała coś ponadczasowego, coś dla wszystkich kibiców piłki nożnej w Polsce, podmiotowość. Od tej pory jeśli jakiś prezes będzie chciał nazywać kibiców "bandytami" i "swołoczą" ..będzie wiedział co go czeka.. Bonus to frekwencja, potencjalni sponsorzy, ale i podmiotowość kibiców ... Nawet właściciel się przekonał iż Wisła Kraków, to nie jest jego prywatny folwark i że z kibicami, czyli ludźmi kochającymi Wisłę, też trzeba się liczyć.
Ostatnio edytowane przez milosz : 03.09.2014 o godz. 01:06.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|