|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Jeśli chodzi o ambicję i zaangażowanie to nie powinno być źle. Wielu piłkarzom powinno zależeć na wypromowaniu się na holenderskim rynku, a innym (np: Jaliens) okazja by o sobie przypomnieć
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
A nie sądzisz,że wynikało to tylko z tego,że PSV dość lekceważąco podeszło do rywala. Gdyby Legia strzeliła na 1-1 to by dostała zaraz kolejną bramkę. Podobnie będzie z nami. Będzie im się chciało to nas pojadą kilkoma bramkami do przerwy,gdy zwycięży wariant minimalistyczny to będziemy tylko z jedną bramką do tyłu.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Czy w Restauracji u Wiślaków jest dekoder polsatu ? Chodzi mi o transmisję z jutrzejszego meczu. Z góry dzięki za odpowiedź.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
Obejrzę mecz u Wiślaków? ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Bez Maora i Małego ofensywa leży, co tu dużo gadać. Kirm sam sie zajedzie na smierc, Iliev siadzie kondycyjnie po 60 minutach i pograne.
Z taka forma, bez dwoch kluczowych zawodnikow i z obroną grajaca z "polotem i fantazją",do tego na wyjezdzie i z Twente ? Jak dla mnie to mam nadzieje,że nas tam zbytnio nie zleją i na 4-0 sie skonczy.Ważniejszy mecz z Warszawką ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
JLB
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Tak, będzie mecz u Wiślaków.
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Dla mnie mogą przegrać wysoko, byle był ciekawy mecz i Wisła się nie broniła całą 11. Spróbujmy wreszcie zagrać bardziej ofensywnie, cieszyć się grą, atakować, wymieniać ciosy a nie tylko przyjmować i liczyć na najmniejszy wymiar kary.
Porażka wkalkulowana. Spróbujmy czegoś nowego. Szkoda, ze nie ma Genkova, można by popróbować z dwoma w ataku. Gdyby wyszło w Twente to i w lidze można by zaryzykować.. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Pójście na wymianę ciosów to by był kompletny idiotyzm, chyba że życzysz Maaskantowi by poprawił swój niechlubny pucharowy rekord czyli 6-1 w plecy od Villarrealu
Granie 2 napastnikami to też wspaniały pomysł, ciekaw tylko jestem ile razy by do nich piłka dotarła przez 90 minut. Po pierwsze gramy o wynik, choć nie on tu jest najwazniejszy a mecz ma być nauką na przyszłość.Radosna piłka skończy się grubym oklepem a jedyna nauka będzie -nie grać tak w przyszłości i chyba nie o takie nauki nam chodzi. Co oczywiście nie znaczy że mamy grać tak jak z Apoelem, czyli osiąść na 30 metrze i nie być w stanie wymienić jednego podania po odzyskaniu piłki. I właśnie zachowanie po odbiorze będzie kluczem do sukcesu bądź klęski Porównując ten mecz do boksu to jak Kliczko-Adamek.Wymiana ciosów to nokaut w 1 bądź 2 rundzie ,nastawienie się tylko na obronę(i liczenie na cud) - efekt widzieliśmy, być może przetrwamy dłużej ale też nas obiją Potrzebny jest złoty środek i co najważniejsze trza ten pomysł na nich, umieć wykonać na boisku ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
o ktorej godzinie mecz ?
|
|
|
|
Banita
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Godzina 19.00
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
Pamiętam z zeszłego sezonu, że były takie momenty gdzie pewne mecze dawały do myślenia naszemu trenerowi i zmieniał potem ustawienie, organizację gry co przynosiło efekty. Mam nadzieję, że tym razem będzie podobnie. Wg .mnie mecz z Odense pokazał, że teoretycznie możemy być najsłabszym zespołem tej grupy, dlatego swojej szansy moim zdaniem nie znajdziemy w wymianie ciosów (tym bardziej na wyjeździe i z naszą obroną), ale mądrą organizacją gry, każdy pomaga każdemu w obronie i wyprowadzanie szybkich kontr. Poza tym módlmy się o odpowiednią koncentrację i komunikację naszych obrońców przy stałych fragmentach gry przeciwników, bo póki co w tym elemencie jesteśmy dosyć słabi. ![]()
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...
"Heroes don't die, they just move on to the next stage" |
|
|
|
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Nie rozumiem toku rozumowania niektórych osób? Jakim cudem Europejskie Puchary mogą być kula u nogi? Naprawdę sądzicie , ze zdobywając mistrza za rok ekipy typu Zagrzeb , Apoel czy Bate ogra się rezerwowym składem z palcem w dupie? Nie jesteśmy i długo nie będziemy Krajem w , którym dwie drużyny graja w LM a ewentualnie trzy następne od biedy w LE. Bez punktów do rankingu i rozstawieniu nasze kluby { wszystkie} szanse na LM maja czysto matematyczne.
Co do meczu z Twente , to sądzę , ze dużo będzie zależało od gospodarzy i od tego na ile pozwolą Wiśle. Ten mecz może mieć podobny przebieg jak spotkanie PSV vs Legia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
BTW Zagrać na luzie z dobrą organizacją w obronie. Nie otwierać się za bardzo coby kompromitacji nie było i po bólu. A w niedzielę prawdziwe emocje w Warszawie i mam nadzieje wygramy z Legią ![]() (Albo przynajmniej zremisujemy) ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Skoro jesteśmy przy "nasze kluby" - to chciałbym zauważyć, że Śląsk jako drużyna nierozstawiona przeszedł w tym sezonie 2. i 3. rundę, odpadając dopiero w 4. - decydującej. Przygody AS Roma czy Glasgow Rangers w tym roku pokazują, że nawet "bardzo trudny" (pomijam Barcelonę) rywal jest do pokonania, jeśli się walczy na 200 % a nie stoi jak na pokazie.
Osobiście cieszę się z każdego meczu pucharowego Wisełki, czy to kwalifikacje, czy LE. A co do jutrzejszego meczu - może być nawet Lenczykowy autobus, blokada naszej "16" i wyprowadzane kontry. Remis wziąłbym z pocałowaniem ręki. zobaczymy, czy drużyna "zareaguje pozytywnie", czy też zostanie rozjechana Twente'owym walcem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Fajnie jest znać swoje miejsce w szeregu i cieszyć się z fajnej gry, z ładnej walki. I o to chodzi w LE. Nie o wynik. Po prostu trzeba zagrać z drużynami jakich na co dzień nie spotykamy! Doskonalić się! Rozwijać - choćby poprzez przykre nieraz wyniki. Od kilku lat Europa jest dla nas abstrakcją. W tym roku udało się w końcu (po 6 latach zagrać w LE). To naprawdę fajne dla nas zdarzenie i duża szansa na rozwój. W lidze polskiej nie spotkamy tak dobrych przeciwników. Miejmy nadzieję, że zagramy fajny mecz (chociaż strata dwóch z trzech najbardziej kreatywnych to dla takiego zespołu jak nasz naprawdę problem). I trzymajmy za naszą Wisłę kciuki! |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Ja spróbowałbym zacząć ultradefensywie.
Biton Jirsak Diaz Nunez Wilk Jovanović Sobolewski Paljić Chavez Jealiens Lamey Pareiko Z częstymi zamianami pozycji Diaz-Paljić i Jovanović -Lamey. Przegubowiec. To też czasem trzeba wypróbować bo kiedyś to doświadczenie może się bardzo przydać(patrz Nikozja). Wytrzymać jak najdłużej 0-0, a w 60 w przypadku przegrywania podwójna zmiana wchodzą wypoczęci Kiro i Ivica. Moim zdaniem ma to swój sens |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Twente to druzyna ofensywnie usposobiona wiec takie porazka 2:0 to bedzie przyzwoity wynik.
Mam nadzieje, ze nie bedzie im sie za bardzo chcialo grac - oni zapewnią sobie latwe 3 punkty, a my sie nie skompromitujemy. Nikt tego meczu nie bedzie ogladal, a w swiat pojdzie tylko suchy wynik wiec dla mnie mogą zagrać obrone jak z APOEL-em byleby nie przejebać 5:0 lub wyżej. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Czym się różni porażka 0:1 od 0:5 ? Porażka to porażka, dzień później nikt nie będzie pamiętał o stylu, w historii zapisuje się sam wynik![]()
eśli ktoś publicznie mówi, że kocha Wisłę, to musi ją szanować od początku do końca, a nie tylko całować koszulkę po strzeleniu bramki
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Jak dla mnie to powinien być system gier od początku mecz i rewanż bez żadnych grup ,wtedy emocje pewniejsze i większa szansa na niespodzianke.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Twente potrafi bardzo dobrze operować piłką. Ta gra na luzie którą oczekują niektórzy z was może im lepiej wychodzić przy grze techniczną piłką. Remis będzie sukcesem. |
|
|
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
Wg mnie Wisła ma obecnie najgorszą obroną od wielu lat. Nadaje się na dzień dzisiejszy jedynie Jovanović. Nawet Chaveza nie uważam za solidnego grajka. O Jaliensie nie wspomnę, a lewego obrońcy do dziś w skłądzie nie ma. Diaz to DP. Dlatego też Wisła nie powinna być ekipą, która skupia się na defensywie jak np. Inter, ponieważ nie mamy do tego odpowiednich wykonawców. Nawet bronienie się całym składem nic nie da. Przykład Apoel. Wisła potrafi strzelać gole. Mecz z Apoelem to pokazał. Trzeba było strzelić to strzeliliśmy, ale jak nie musimy strzelać to murujemy. A że obrony nie mamy, to zaraz strata gola. Podobnie było ostatnio z Ruchem. Prowadzimy 1:0, murujemy bramkę i pach gol. 1:1, więc znów się otwieramy, atakujemy i jest 2:1.. i tak dalej Powinniśmy grać bardziej ofensywnie, bo tam mamy lepszych piłkarzy, a grając defensywnie zabijamy ich kreatywność, żeby nie napisać, że robimy im krzywdę. Taktykę trzeba ustalać biorąc pod uwagę przede wszystkim materiał jakim się dysponuje. My nie mamy obrony, więc dlaczego naszym "konikiem" ma być gra defensywna? Skupmy się na tym w czym jesteśmy dobrzy a nie beznadziejni. Wizja gry jaką preferuje Petrescu czy obecnie Maaskant nie jest zła. Ale na siłę nie zrobisz z boksera baletnicy. Jak mamy lepszych wykonawców do gry w ataku to atakujmy. Nie skupiajmy całej uwagi na naszej słabości, bo tylko ją umacniamy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Co do sposobu gry to kluczem jest skuteczny odbiór piłki w linii ...pomocy. Skuteczny i wysoki odbiór, oraz szybki atak. Nie zaś kurczowa obrona na 30-tym metrze.
Ostatnio edytowane przez milosz : 28.09.2011 o godz. 19:05.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
To trzeba bylo doczytac. Wlasnie o to chodzi, ze liczy sie suchy wynik. Nikt nie pamieta o tym, ze Legia nie wychodzila z polowy z PSV tylko, porazka 0:1 wyglada na minimalną. Boje sie kompromitacji w konforontacji ofensywa Twente vs nasza obrona i bramkarz dlatego uwazam porazke nie wieksza niż 0:2 za wynik przyzwoity.
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Mam pytanie?
Czy jest transmisja meczu w kanale otwartym ? |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
To chyba pierwszy mój post na forum, a czytam je od niepamiętnych czasów
![]() Tym razem nie mogłem się powtstrzymać od wypowiedzi ![]() Oglądam raczej wszystkie mecze Wisły jakie tylko się da (liga, puchary krajowe i międzynarodowe) i muszę stwierdzić, że to co teraz gra mój ulubiony zespół to padaka. Tak uważam. Ogromnie mnie to zaskoczyło - skład nie jest chyba aż tak słaby (bardzo podoba mi się gra Jovanovicia na obronie, Meliskona, Wilka). Dziwi mnie ten brak poukładania tych klocków i tak niemrawa obrona (oczekiwałem znacznie więcej po Chavezie - to co ostatnio wyprawia na spółkę z Jaliensem to po prostu woła o pomstę do nieba). Wnioskuję po ostatnich meczach, jak i z poprzednich taktyk naszego trenera, że będziemy się okropnie bronić i PRÓBOWAĆ grać z kontry. Stawiam, że dostaniemy tak 3-0 w plecy... sad but true. Wisła to europejski słabiak do bicia. Jeśli jakimś cudem wygrają to ja chyba nic już nie rozumiem, albo to futbol jest pogiętą grą ![]()
'But if you want the answers,
You better give a piece of ass' :O |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez milosz : 28.09.2011 o godz. 19:54.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
hehe biorac pod uwage ze Polsart Sport ma ponad 1 mln abonentow,+ sieci kablowe to mysle ze jednak ktos tą porazke obejrzy oby tylko nie bylo pogromu,ale jak bedziemy tak cofnieci to moze to sie udac. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|