|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
a tak przy okazji radzę popatrzyć na tabelę: co by nie patrzyć i nie gadać, mamy najlepszą obronę i bramkarza
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Piast przegrywa z Cracovią, Arka w ekstraklasie kolejny sezon, mimo, że przegrywa we Wrocku.
![]()
"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
Z czuba.pl:
Cytat:
PS. harthausen, a propos tego Cytat:
![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Czy Odrze remis "coś" daje?
![]()
... To My Młoda Wiiara Domniemani Przestępcy Pierwsi Do Życia A Ostatni Do Śmierci...
|
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
Zmuszę się, by to napisać. Szacunek dla Ślusarskiego. Kiepski z niego napastnik, ale zachował się przynajmniej jak prawdziwy sportowiec.
A po wyczynie Bueno jego cena pewnie podskoczy do 1 mln €. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Jedno pocieszenie po tym sezonie - Odra wreszcie spada z ekstraklasy!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Cracovia zbawieniem dla swoich zgód w tym sezonie, z kim miała zremisować zremisowała, z kim wygrać, wygrała pod koniec, sezon konia
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Odra też była w spisku z Jopem, sedziami, ekstraklasa itp?
![]() P.S. Dzięki Ci Bełchatowie za dwa gole ![]() ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
Nowa Legia w pucharach. O tym możesz pomarzyć.
No, to teraz tłumy ruszą zapełnić ten zajebisty stadion, skuszeni truskawkami. ![]()
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Ciężko będzie to przeżyć......
|
|
|
|
Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Mecz w miarę dobry (nie chodzi mi o wynik ale o całokształt gry), dynamiczny, mięliśmy sporo akcji ale co mnie denerwuje to BRAK WYKOŃCZENIA!!!!! Boguski NIE NADAJE się na napastnika w Wiśle!!! Napastnikiem nie można nazwać kogoś kto boi sie strzelać na bramke (żeby nie powiedzieć nie UMIE). Łobo out, ale to wiedzą wszyscy, Jop do widzenia , gdyż nie jest to zawodnik na miarę Wisły. Kirm jeżeli nie wróci do formy też będzie lepiej aby go sprzedać. Jirsaka też nie widze w następnym sezonie. Bez zakupów możemy sobie popatrzeć na LE w telewizji!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Gratulacje dla Amiki. Zdobylismy 5 punktów w ostatnich 4 meczach, wiec może jednak nie należało nam się? Pierwszy raz w historii mamy Majstra Polski. Mam nadzieję, że miejsce przez nas osiagniete w tym sezonie, nie będzie naszym marzeniem przez nastepne lata.
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Plusy tego sezonu:
- zakwalifikowanie sie do Ligi Europejskiej - wygrana z Legia w Warszawie 3-0 Minusy tego sezonu: - porażka z Levadia - porażka z Legia - porażka z Cracovia - REMIS W DERBACH PO SAMOBÓJCZYM GOLU W 93 MINUCIE ,POZBAWIAJĄCY NAS MISTRZOSTWA |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
jeden plus to, ze Legia nie zagra w pucharach - chyba Ruch bardziej zasluzyl
i drugi plus, ze spadly Odra i Piast ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
przeżyliśmy górnikomanię, legiomanię widzewmanię, to przeżyjemy i lechomanię.
Wisła jest wieczna. Głowy do góry, nie takie wpadki szło przeżyć i się podnieść. Ważne, by władze i odpowiedzialni wyciągnęli właściwe wnioski. I wprowadzili w życie. ![]() |
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
No to pora na podsumowanie.
Tak żenującego sezonu od dawna nie pamiętam. Ciężko dostrzec jakiekolwiek pozytywy, więc należy zacząć od klasyfikacji anty-bohaterów: 1. Pierwsze miejsce ex aequo Wisła i Legia Legia się skompromitowała, prezentowana przez kopaczy z Warszawy forma powinna być karana dożywotnią dyskwalifikacją. Nie tylko z resztą forma: gest kozakiewicza pokazany przez Pączka Iwańskiego kibicom na Łazienkowskiej jest symboliczny. Tego wała pokazali nam wszyscy kopacze w lidze, Pączek był ich reprezentantem (do spółki z Mario Pawełkiem). Do tego zarząd klubu skonfliktowany z kibicami, przez co stadion z najlepszym dopingiem w Polsce zaczął atmosferą dorównywać meczom w Wodzisławiu. Kolejna sprawa - mega-profesjonalna reklama truskawek, po której na widok tych owoców ogarnia mnie obrzydzenie. Wreszcie wtopa 3-0 od Wisły na własnym boisku. Mało? Mało, bo my niestety im dorównaliśmy. Największa wpadka w historii polskiej klubowej piłki w europejskich pucharach, fatalna jesień i kompromitacja w derbach. Do tego równie żenująca wiosna - zespół czołgał się po punkty, licząc że wystarczy to na Mistrzostwo. Nie wystarczyło. Jedyne, co usprawiedliwia to gra na wyjeździe przez cały sezon. Dlatego w czubie tej niechlubnej tabeli nie jesteśmy sami, ale do spółki z (L). 2. Arka Gdynia - ten zespół nie zasłużył na ekstraklasę. Kopacze drwią z kibiców i właściciela, nadal czerpią profity ze złotych czasów gdy Krauze rzucił kasą. Szkoda, gdyby spadli kurek musiałby zostać definitywnie zakręcony. A tak, jeszcze przez rok będą pozorować grę w piłkę. 3. Piast - ostatnia drużyna w tabeli. Bez komentarza. 4. Śląsk Wrocław - za brak ambicji, za chęć zwolnienia Tarasiewicza poprze granie permanentnej padaki. Za dziadowskie oszczędności Solorza-Żaka, które skończyły się niemal katastrofą. 5. Amika Poznań - z takim składem, z takimi nakładami, poparciem mediów - należało zdobyć Mistrzostwo na 3 kolejki przed końcem, w pięknym stylu. A nie dzięki samobójom Jopa i Kędziora. Bohaterzy sezonu? Nie ma, można dać małe plusiki: 1. Lechii - za wyraźny postęp, mądre budowanie struktur klubowych (baza treningowa!) 2. Jagiellonii - za utrzymanie się mimo ujemnych 10 punktów. 3. Ruchowi - za ambicję (byli by w tej klasyfikacji na 1 miejscu, gdyby nie dzisiejszy mecz). ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
flamengista, nic dodać nic ująć.
Niestety , w lidze rządzi i przeważa minimalizm i chęć utrzymania stanu posiadania przez grajków. Oni rządzą. Czekam na normalne kontrakty, gdzie geld będzie zależał od zaangażowania i formy. A nie będzie płaczu, że kopacz ma na dzień dobry dostać dobrą umową, bo przecież może mu się jakaś niezawiniona kontuzja i niedyspozycja przytrafić i z czego on biedny będzie żył. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Szczerze powiem- nie boli mnie to drugie miejsce, szczególnie po wtorkowych "zwrotach akcji". Pomijając resztę błędów sędziowskich dla nas czy dla Lecha, we wtorek były te najważniejsze- prawidłowy gol Głowy, błąd pana Mariusza
Do tego, że mistrza nie obronimy ja osobiście przygotowywałam się od wtorku, bo wiadome było, że Zagłębie polegnie w Poznaniu- i potwierdzili to już w pierwszej połowie samobójem. Nasz remis z Odrą może być jednak podsumowaniem tego sezonu w naszym wykonaniu: prowadzimy 1-0, przeważamy i na końcu po dupie. Pomijając już transfery, przygotowanie do rund, zmiany trenera- największą naszą bolączką był brak naszego stadionu. porażek mamy na koncie 6, przy czym 4 "u siebie" . Kto wie, może start od razu od el. LE nie będzie taki najgorszy i się załapiemy do tego pucharu? OBY! I moim skromnym zdaniem, wcale ten Lech taki świetny nie jest i na swojego majstra nie zasłużył. Skoro tak bardzo musieli im pomóc sędziowie, to ja im tego mistrza nie gratuluję. Takie jest moje zdanie i już. Ciężko będzie je przedstawiać, ale mam to gdzieś. Tak jak prasa za bardzo koloryzuje Jage, tak za bardzo koloryzuje Lecha. Szkoda mi Piasta. Miałam nadzieję, ze Arka spadnie, ale niestety- gliwicki zespół to chyba nie chciał zostać w Eklasie. Arka zagrała i dla Odry i dla Piasta, ale ci nie wykorzystali szansy. Gratuluję bardzo Ruchowi, że załapał się do LE. Może dziś im nie poszło, we wtorek tez wiemy jak było, ale obecnie to chyba ten zespół mnie najbardziej przekonuje, mimo iż teoretycznie sporo mu brakuje, kilku wzmocnień. Brawo panie Fornalik. Jak wszyscy Wiślacy, ciesze się, ze to już koniec. Cholernie zły sezon dla nas i pozostaje wierzyć, że we własnym domu, może z kilkoma dobrymi wzmocnieniami i konkretnym trenerem (decyzje trzeba podjąć jak najszybciej!) kolejny sezon będzie nasz. ![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
To ja jako niepoprawny optymista dorzucę coś od siebie.
Mianowicie podniesienie poziomu ligi upatruję w nowych stadionach. Wisła grała cały sezon na wyjeździe, przy atmosferze, która w żadnym stopniu nie może równać się z tą na R22. Na efekty nie trzeba było długo czekać - najpierw Levadia, a później cały sezon marnej, bez pomysłowej gry. Co ciekawe jedne z lepszych naszych meczy to pojedynki na "dużych" stadionach, jak w Lubinie, Kielcach, czy nawet w Chorzowie i te mecze najbardziej zapadły mi w pamięć. Podobnie było z Amicą. Runda jesienna to totalna porażka, 8 pkt straty do Wisły, a gra nie lepsza od naszej. Wszystko zmieniło się gdy wrócili na swoje śmieci - zaczęli grać dużo lepiej. Wygląda na to że stadion i atmosfera na nim panująca musi mieć duże znaczenie nie tylko dla kibiców, ale przede wszystkim dla piłkarzy i tej atmosfery sobie i Wam wszystkim życzę w przyszłym sezonie. WISŁA PANY! ![]()
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
No i stało się to co media chciały majster w polu. Lewandowski odejdzie Peszko, może Stilic zobaczymy co w eLM pokażą, a najgorzej im życzę.
http://www.youtube.com/watch?v=GsId46QUcBQ
Ostatnio edytowane przez $iWu$ : 15.05.2010 o godz. 19:04.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Cóż. Wisła miała swoje szanse wiele razy. Nie udało się sukcesu w Polsce przekuć na awans do LM i wzmocnienie się finansowo.
Teraz zobaczymy, co pokaże Lech. Jeśli nie będą popełniać naszych błędów, to kto wie/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Takiego niskiego poziomu naszej ligi dawno nie było ale jaka liga taki mistrz (majster).I żeby nie było nasza Wisełka dostosowała się do tego niskiego poziomu a szkoda bo przy odrobinie większej ambicji mogliśmy mieć MP a tak to w tym sezonie mistrza nie ma a za to jest majster z Poznania!
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2009
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |