The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.08.2008, 20:35
jedTS napisał(a):Wyświetl post
Mnie zastanawia jedna sprawa. Skad Lech bierze takich Stilica czy Rengifo? Chyba nie z ogloszenia w gazecie panie Wilczek!
Dobrze powiedziane

Podobno Rengifo kosztował 500 tys USD a Stilić 500 tys EUR - wiec na pewno bysmy ich nie łykneli bo NIE SĄ ZA DARMO!

Ale pomarzyc można że do naszej Wisełki bedą jakieś gotówkowe transfery....
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 14.08.2008 o godz. 20:38.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 14.08.2008, 20:38
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Dobrze powiedziane

Podobno Rengifo kosztował 500 tys USD a Stilić 500 EUR - wiec na pewno bysmy ich nie łykneli bo NIE SĄ ZA DARMO!

Ale pomarzyc można że do naszej Wisełki bedą jakieś gotówkowe transfery....
Jezeli te kwoty sa prawdziwe to wymiana tych dwoch pilkarzy na 36% Dudki to wg mnie bylby trafiony transfer.
Do e: Za ewentualne "trudnosci" w lidze polskiej "podziekowania" kieruj do Zarzadu.A nie tego ze Lech gra dobrze.
Odpowiedz cytując
Joe Cole
Banita

Od: 08.2008

Stary 14.08.2008, 20:38
e napisał(a):Wyświetl post
Brawo Lech!

Mam nadzieje ze wejdziecie do PU a najlepiej do LM i zawojujecie Polska liga na kilka dobrych lat!

ale co tam, pkt bedziemy miec!

zważywszy że Lech ma bardzo młodą drużynę to bardzo prawdopodobne. Jaka tam jest średnia wieku? Chyba tylko Arboleda i ten drugi stoper mają powyżej 26 lat
Ale generalnie nie przeceniałbym ich bo to bardziej zasługa tego że to my się do nich zbliżamy a nie oni do nas. Gdyby poszły 4 dobre trasnfery w tej rundzie nie mieliby nic do powiedzenia. A tak przyjdzie jakiś kryzys znowu wzmocnien nie będzie i może być różnie.
Ostatnio edytowane przez Joe Cole : 14.08.2008 o godz. 20:41.
Odpowiedz cytując
Pastor777
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 14.08.2008, 20:40
Lech będzie miał pożytek z Lewandowskiego i Stilica. Wróżę im karierę... Bardzo dobrze prezentuje się również Peszko i Murawski, mimo to po pierwszych kilkunastu minutach gra się nieco wyrównała, więc pogromu raczej nie będzie.
Odpowiedz cytując
piotr 0704 dortmund
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 14.08.2008, 20:41
e - nie stresuj sie tak. Bez silnych Legii i Lecha nie bedzie silnej ligi ,a bez silnej ligi nie bedzie silnej Wisly.
Po wczorajszym meczu trzeba to zrozumiec.

"Chcesz byc mistrzem klatki schodowej ? Ja pie***le takie podium, inna stawka jest teraz !"
Stan , sciagnij nam paru konkretnych pilkarzy.
Odpowiedz cytując
LooNatyk
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 14.08.2008, 20:43
Prawda taka, ze Franciszek zawsze mial jednak nosa do zawodnikow. Moze nie do wszystkich, ale potrafil znalezc perelki. Przypomne tylko, ze nam wyszukal m.in. Uche..
Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 14.08.2008, 20:48
Najśmieszniejsze jest to że Lech zaczął na poważnie budować drużyne gdy awans do LM będzie o wiele łatwieszy niż teraz, my natomiast wyraźnie odpuściliśmy. Może być tak że Lech za jednym zamachem załatwi dwie sprawy a mianowicie MP i LM bo trafi na jakieś ogórki.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Stary 14.08.2008, 20:49
LooNatyk napisał(a):Wyświetl post
Prawda taka, ze Franciszek zawsze mial jednak nosa do zawodnikow. Moze nie do wszystkich, ale potrafil znalezc perelki. Przypomne tylko, ze nam wyszukal m.in. Uche..
A Cantoro to nie jego pomysl? Nie wymienie calej plejady polskich"gwiazdorow" z owczesnego okresu.Ach to byly czasy...A teraz walczymy o wydanie na jednego zawodnika.
Odpowiedz cytując
Joe Cole
Banita

Stary 14.08.2008, 20:54
Bobadia jeszcze lepszy niż Stilic

Szwajcarzy tez mają ciekawą drużynę.
BRAWO! już ich prawie mieli ale Lech kontruje

Szwajcarzy moim zdaniem zlekceważyli Lecha a teraz są w kiepskiej sytuacji z lekka...
Ostatnio edytowane przez Joe Cole : 14.08.2008 o godz. 20:59.
Odpowiedz cytując
Etiop
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 14.08.2008, 21:04
Co to za flaga wisi na wysokości linii środkowej boiska?Tak jakby Legii?

EDIT:
Mecz oglądam na kompie i mam słabą jakość obrazu. Włączyłem tv i zobaczyłem, że to jednak nie jest flaga Legii.
Ostatnio edytowane przez Etiop : 14.08.2008 o godz. 21:20.
"...Możesz nazywać mnie bratem diabła
I nienawidzić jeśli chcesz
Możesz mówić, że jestem złem
Lecz nigdy nie zmienisz mnie..."
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Stary 14.08.2008, 21:05
Wczułem sie w Bednarza teraz:
Ten Bobadia...Niezly pilkarz. I do zgarniecia z dwoch powodow...Po pierwsze nie ma pewnego miejsca w skladzie, po drugie jego druzyna odpadnie pucharow europejskich...Tylko cholera, jak mam go rekomendowac jak nie jest za darmo JAkby co to powiemy ze szukamy bramkarza a nie pomocnika
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 14.08.2008, 21:05
Już nie przesadzajcie z tym Amicolechem. Grają z 4 drużyną ligi szwajcarskiej, która przyjechała do Poznania bez kilku czołowych zawodników (jak mówił komentator) a na ławce rezerwowej ma 17 i 18 latków. Na tle Hazarów i takich zespołów to fajnie wygląda, ale już z takim nawet Bełchatowem czar prysł Liga to bieg długodystansowy, a nie krótka przebieżka. A tu już co poniektórzy "fachowcy" chgcą udowadniać, że zespół, który skończył ligę kilka miesięcy temu ze stratą 20 pkt. nagle zrobił sie ekstadrużyną. Nie rozsmieszajcie i podniecajcie się . Liga wnet zweryfikuje.
Odpowiedz cytując
RoS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.08.2008, 21:08
konrad1991tsw napisał(a):Wyświetl post
PS. Spójrzcie na wyniki drużyn z Cypru:
3 runda el.LM: Anorthosis 3-0 Olympiakos Pireus
2 runda el.PUEFA: APOEL Nikozja 2-2 Crvena Zvezda
AEK Ateny 0-1 Omonia Nikozja ( do przerwy).

Jak to wytłumaczyc?
Może tym ;-)

Kamil Kosowski zadebiutował w swoim nowym zespole, Od pierwszej minuty w APÓEL-u grali także Marcin Żewłakow (strzelił bramkę) oraz były piłkarz Wisły Kraków Jean Paulista.

Również bramka Sosina dla Anorthosis.
Odpowiedz cytując
Tobi1906
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 14.08.2008, 21:12
Lech wygra to zdobedzie cenne punkciki ktore sa pozniej doliczane do klasyfikacji,wiec jak moga niech graja jak najdalej.Moze w przyszlym sezonie nie bedzie trzeba grac od tych wszystkich rund pzredstepnych.

Ale piłka gra Lech naprawde ladna dla oka i co wazen skuteczna.
Odpowiedz cytując
glinek
Junior Member

Od: 03.2008

Stary 14.08.2008, 21:21
Cytat:
Ale piłka gra Lech naprawde ladna dla oka i co wazen skuteczna.
Z tym się zgodzę, ale przeciwnika nie ma dobrego. Wisła z Beitarem też grała ładną piłkę i skuteczną
Odpowiedz cytując
małolatTS
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 14.08.2008, 21:23
Tak na rozluźnienie dla tych wszystkich, którzy już tak trzęsą portkami przed Kolejorzem...

Zwrócił ktoś uwagę na tatuaże Stilića na łokciach
Life without ultras is nothing ... ultras without passion too ...
Odpowiedz cytując
Lemur
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 14.08.2008, 21:23
Lech gra pięknie.

A ten, kto uwalił transfer Lewandowskiego do Wisły, po meczu Poznaniaków ze Szwajcarami natychmiast powinien polecieć ze stołka.

Oto, jak kilka rozsądnych transferów, na które Lech nie wydał nawet połowy tego, za ile poszedł u nas Dudka, potrafi odmienić oblicze drużyny i pięknie ją wzmocnić.

Nie łudzę się jednak, że nasza RN oraz zarząd Wisły coś zrozumie z tego spotkania i wyciągnie jakieś wnioski. To najwyraźniej nie są ludzie do tego zdolni, na czele z Wilczkiem.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 14.08.2008, 21:28
Cytat:
Lech gra pięknie.
My też graliśmy pięknie z ...Beitarem. Piękno jak widać zależy z kim sie gra.
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 14.08.2008, 21:28
Lemur napisał(a):
A ten, kto uwalił transfer Lewandowskiego do Wisły, po meczu Poznaniaków ze Szwajcarami natychmiast powinien polecieć ze stołka.
z tego, co było mówione, to był to sam Lewandowski.

Ja tam bardziej Lechitom Stilica zazdroszczę. No mają lepszą drużynę niż rok temu, będzie ciekawa walka.

6:0, jadą ich jak chcą. Szwajcarzy mają obronę... dziurawą jak ser szwajcarski.A Lech ma swój dzień,co kopią to wchodzi.
Ostatnio edytowane przez Elendil : 14.08.2008 o godz. 21:31.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 14.08.2008, 21:29
no to ladnie Lech juz prowadzi 5-0 Ci Szwajcarzy to chyba z tej zamej polki co Beitar... )
Odpowiedz cytując
spidey
Banita

Od: 09.2005

Stary 14.08.2008, 21:30
Jest mi dziś wstyd że kibicuję Legii...
Obyście zdechli chu_je z Wiertniczej.

Ale "słowiki" grają super spotkanie.
Na dzień dzisiejszy to zdecydowanie najładniej grająca ekipa w Ekstraklasie.
Ostatnio edytowane przez spidey : 14.08.2008 o godz. 21:33.
Odpowiedz cytując
Aimable
Senior Member

Stary 14.08.2008, 21:32
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Już nie przesadzajcie z tym Amicolechem. Grają z 4 drużyną ligi szwajcarskiej, która przyjechała do Poznania bez kilku czołowych zawodników (jak mówił komentator) a na ławce rezerwowej ma 17 i 18 latków. Na tle Hazarów i takich zespołów to fajnie wygląda, ale już z takim nawet Bełchatowem czar prysł Liga to bieg długodystansowy, a nie krótka przebieżka. A tu już co poniektórzy "fachowcy" chgcą udowadniać, że zespół, który skończył ligę kilka miesięcy temu ze stratą 20 pkt. nagle zrobił sie ekstadrużyną. Nie rozsmieszajcie i podniecajcie się . Liga wnet zweryfikuje.
A ja myślę, że Lech będzie groźny - przegrali z GKS bo nastawienie mentalne zmienić jest najtrudniej - Lech już tak ma, wygrał 2 razy z Legią, pod koniec sezonu wskoczył na pucharowe miejsce po to żeby wszystko zmarnować w ostatnich meczach ze słabiakami. Jednak ich wzmocnienia (w każdej formacji) wydają się trafione, dowodem na to fakt, że (w przeciwieństwie do Legii) wszystkie nabytki grają w wyjściowym składzie. Mają na tyle mocną drużynę, że przy odrobinie koncentracji ciężko będzie liczyć w tym sezonie na kolejne straty punktowe z zespołami z niższych rejonów tabeli.
Co do Legii to wynik spodziwany, trudno było natomiast przypuszczać, że Moskwainie okażą się tak kiepskim zespołem.
OLE SUPER WISEŁKA, OLE SUPER WISEŁKA...
MARTINA - I BELIEVE YOU!!
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 14.08.2008, 21:34
A w niedzielę Jagiellonia schłodzi im głowki
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Na dzień dzisiejszy Lech jest 14 drużyną w tabeli Ekstraklasy Podopieczni Smudy grają dziś dobrze, podobnie jak Wisełka z Beitarem. Dobrze, że będziemy mieć przynajmniej 2 drużyny w pierwszej rundzie PU, to już lepszy wynik niż sezon temu. A jakby i Wiśle i Lechowi udało się awansować do fazy grupowej to media pewnie ogłosiłyby renesans polskiej piłki klubowej.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

no nie Lech juz 6-0 !!!!! czy oni jakis sparing graja czy co bo moze Szwajcarzy rezerwy wystawili miazga szkoda ze WISLA tak nie zagrala wczoraj ale trudno... trzeba pochwalic Lecha za dobra gre czyzby rosl konkurent do walki o MP HeHe
Odpowiedz cytując
Tobi1906
Senior Member

Stary 14.08.2008, 21:35
Lech masakra 6-0 szok poprostu.

Kiedy ostatnio Polska druzyna wygrala w Europie tak wysoko?Czyzbysmy z Newtoon 7-0? z 10 lat temu?
Odpowiedz cytując
Wiślak_358
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 14.08.2008, 21:36
Szacunek dla Lecha
Odpowiedz cytując
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 14.08.2008, 21:37
Cytat:
Kiedy ostatnio Polska druzyna wygrala w Europie tak wysoko?Czyzbysmy z Newtoon 7-0? z 10 lat temu?
8-2 z Wit Tbilisi
Odpowiedz cytując
e
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.08.2008, 21:37
Zurych gorszy od Beitaru wiec wynik nie dziwi
boli natomiast ze Lech coraz blizej PU.
dobrze ze Legia nie zwalila.
Odpowiedz cytując
tylko_na_kilka_dni
Senior Member

Stary 14.08.2008, 21:38
spidey napisał(a):Wyświetl post
Jest mi dziś wstyd że kibicuję Legii...
Obyście zdechli chu_je z Wiertniczej.

Ale "słowiki" grają super spotkanie.
Na dzień dzisiejszy to zdecydowanie najładniej grająca ekipa w Ekstraklasie.
tzn. mowisz o druzynie Pawła Janasa?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów