The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
K_2
Banita

Od: 04.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.08.2008, 19:05
Kejt napisał(a):Wyświetl post
Komentator przy golach Legii darł sie jakby zdobyli MŚ hehe. Legia może nie grała tak tragicznie, cos tam w końcówce starali się zrobić ale tak strasznie woooolno.
Wiem ze bede nie stronniczy ,ale w porownaniu z meczem Wisly z Beitarem ktory byl 3 x razy lepszy od tego FK Moskwa(ci goscie momentami podawali na aut) to byla zenada po calosci
Ostatnio edytowane przez K_2 : 14.08.2008 o godz. 19:11.
Odpowiedz cytując
Kijek
Warszawski rozmywacz I

Od: 02.2005
Skąd: Ty przeklinasz to miasto, te ulice, ja na tych ulicach co roku pale znicze

Stary 14.08.2008, 19:10
Niestety,
Te FK to gorsze 5 razy niz Beitar..
jak sie w obronie ma bocznych obronców w takiej formie jak Kiełbowicz i Rzeźniczak to... ;/ Ciekawe co sie musi wydarzyc zeby Wawrzyniak dostał szanse? Jak długo Descarga bedzie dochodził do formy, w listopadzie dostanie 30 minut szansy?

zreszta, jeb**.
Miklas spier**** wszystko co bylo do spier****
Powód: bo mnie tu chca banowac za przeklenstwa :D
Ostatnio edytowane przez Kijek : 14.08.2008 o godz. 19:18.

uderz w puchara
Odpowiedz cytując
K_2
Banita

Stary 14.08.2008, 19:12
Kijek napisał(a):Wyświetl post
Niestety,
Te FK to gorsze 5 razy niz Beitar..
jak sie w obronie ma bocznych obronców w takiej formie jak Kiełbowicz i Rzeźniczak to... ;/ Ciekawe co sie musi wydarzyc zeby Wawrzyniak dostał szanse? Jak długo Descarga bedzie dochodził do formy, w listopadzie dostanie 30 minut szansy?

zreszta, jeb**.
Miklas spier**** wszystko co bylo do spier****
To wg mnie nie jest kwestia jednego Rzezniczaka czy Warzyniaka,gra calego zespolu kuleje i chyba przygotowanie fizyczne tez bo grali jak na zwolnionych obrotach
Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 14.08.2008, 19:13
poziom spotkania żenujący, FK dwa strzały na bramkę i dwa gole, Rzżniczak zapatrzył się w Mauro i odpuścił gościa w polu karnym ( gol na 1-0 ) komentator beznadziejny, już nie mówię o samym komentarzu i pianiu po bramkach Legii, ale ogólnie był cienki jak sik pająka, nie wiedział co się dzieje na boisku, W ogóle ten styl darcia się po bramkach jak w Ameryce Południowej mi nie odpowiada. Rozumiem jakby to była bramka jakaś szczególnie ważna,np. w finale albo na wagę awansu, ale nasi super redaktorzy wydzierają się przy byle okazji jakby to było niewiadomo co.
Przygotowanie fizyczne? Ruszard Szul!! nasz człowiek w stolicy
trochę nie rozumiem tej polityki, facet się nie sprawdził były do niego zastrzeżenia a Legia wzięła go jako zbawcę, teraz widać jaki z niego fachowiec
Odpowiedz cytując
WISŁA 1906 NH
Senior Member

Od: 10.2004

Stary 14.08.2008, 19:15
Po tym meczu nie wiem mam płakać czy śmiać się ? trybuny dno, gra dno. Z czym do ludzi ? Gdyby Legia trafiła na Beitar pewnie Izraelczycy dwa razy by z nimi pojechali po 4-0 i dowidzenia. Początek sezonu Legia nie ma hormonu szybkości i tak gra hahaha xD. W pucharach tylko Wisla ewentualnie Lech coś zdziałają(Smuda nie pozwoli przejśc obok meczu) reszta to minimaliści. Niech Legia wygrywa dalej w Gliwicach i Bytomiu a TVN niech się zachwyca pięknymi bramkami Iwańskiego z rzutów wolnych szkoda że tylko z takimi przeciwnikami a nie w Europie.
Czekamy na Lecha, jestem pewien że włożą więcej serca w gre niż Legiunia.
Każdy to powie Wisełka rządzi w Krakowie...
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.08.2008, 19:16
Jest olimpiada, 3 mecze w dwa dni do komentowania wiec brakuje im ludzi i sciagaja z glebokich rezerw. Ale lepsze od reakcji na bramke dla Legii bylo to co zrobil jak byla bramka ze spalonego na 2-2.
Goool !!! Achhhh boze Roger achhh.. i wtedy okazalo sie, ze jest spalony A on - nie bylo spalonego x4, powtorka pokazala, ze byl, ale jazda..

A co do gry Legii: to niech dalej Urban uczy pilkarzy o takich umiejetnosciach gry ala Barcelona. Takim druzynom jak Wisla czy Legia to tylko pozostaje gra jakiej uczy Wislakow Skorza. Pressing, swietna taktyka, dyscyplina i organizacja gry - to co mielismy z Beitarem. Do tego umiejetne trzymanie pilki jak sie da. Ale samymi umiejetnosciami tak jak to sobie wymarzyl Urban to mozna wygrywac z druzynami klasy Homel. Naszych druzyn niestety na taka gre nie stac.

No ale niech panowie Urban i Szul sa tam jak najdluzej Ten drugi robi dokladnie to samo co w Wisle. Legia ma wytrzymalosc, ale nie ma blysku i przyspieszenia, tak jak i Wislakow ich tez przygotowal jak maratonczykow.
Ostatnio edytowane przez nesta : 14.08.2008 o godz. 19:19.
Odpowiedz cytując
Devonisch
Senior Member

Stary 14.08.2008, 19:16
Temat po części polityczny po części sportowy.

http://www.niezalezna.pl/article/show/id/6537
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
K_2
Banita

Stary 14.08.2008, 19:18
Mozemy wylosujemy to FK Moskwa to pomscimy Legie jak keidys Schalke
Odpowiedz cytując
alexion
Member

Od: 06.2005

Stary 14.08.2008, 19:35
Z ciekawości zapytam - gdzie są te wszystkie Trzeciakowe "Hiszpany"? Dlaczego nie grają?
Odpowiedz cytując
piotr 0704 dortmund
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 14.08.2008, 19:38
Bo to takie gwiazdy ze trzeba im placic 1 mln euro za to ze zechca usiasc na trybunach
Stan , sciagnij nam paru konkretnych pilkarzy.
Odpowiedz cytując
dorotja
ranny ptaszek

Od: 09.2003

Stary 14.08.2008, 19:42
Konferencja prasowa po meczu z FK Moskwa
Cytat:
- Dlaczego nie zatrzymano meczu gdy kibice skandowali obraźliwe hasła pod adresem Rosji? Czemu skandowano Gruzja? Należy traktować przeciwnika niezależnie od tego skąd pochodzi. Trzeba szanować każdego. Jeżeli wprowadzimy politykę do sportu to nic z tego dobrego nie będzie. Zgłoszę do UEFA w trybie formalnym to co działo się dziś na trybunach. Nie rozumiem wielu decyzji sędziego zarówno w jedną jak i drugą stronę. Sędziowanie było dosyć dziwne i nie odpowiada randze tego spotkania. Jest jeszcze drugi mecz i wszystko się może zdarzyć - podsumował oburzony trener FK Moskwa Oleg Błochin.

- Wiemy, że FK na wyjazdach grają dużo lepiej. Wiedzieliśmy, że z kontrataku grają dużo lepiej. Chcieliśmy zniwelowoać ich atut w tej postaci i to się nam udało. Możemy mieć zastrzeżenia do naszej gry ofensywnej. Zbyt dużo nerwowości niedokładnych zagrań. Niestety straciliśmy bramkę po kontrataku. Przy 2:0 przejęliśmy inicjatywę i zaczęliśmy grać dużo lepiej. Jednak nie oszukujmy się, zespół nie może zaczynać gry dopiero gdy przegrywa, i nie ma już presji. W europejskich pucharach tak się nie gra. Wielu zawodników dziś nie wytrzymalo presji PUEFA- powiedział trener Legii Jan Urban.

- Dickson Choto ma prawdopodobnie skręcone kolano. Nie wiem jeszcze na tą chwilę co się dokładnie mu stało. Będzie musiał przejść badania. Wiemy, że zachowanie naszych kibiców było nieeleganckie. Jednak nie mamy zamiaru naszych kibiców wywozić na jakąś edukacje. Trener Błochin grał w wielu klubach i wielu miejscach i doskonale wie jak wyglądają animozje między kibicami, i jak to wygląda na świecie.

- Zastąpiłem Takesure Sebastianem Szałachowskim, który nie jest nominalnym napastnikiem. Nie zagraliśmy najlepiej, wielu piłkarzy zjadła trema, w lidze ci sami będą grać zupełnie inaczej. Jednak FK tak wielu groźnych sytuacji nie stworzyło. Na boisku nie słychać naszej drużyny. Jeżeli panuje cisza, to w ten sposób przekazuje się sobie nawzajem strach. W momentach kiedy nam się układa gra, mamy zawodników którzy nie boją się ryzyka. Jednak gdy już coś nie idzie nie ma piłkarza, który weźmie ryzyko na siebie. Moim zawodnicy są bardziej przejęci tym, żeby się nie ośmieszyć niż tym żeby wygrać. Mamy problemy ze swoją mentalnością i jesteśmy zakompleksieni. Nawet po meczu Wisły z Barceloną człowiek w studio gadał takie rzeczy jakby nigdy w piłkę nie grał. Wisła zagrała na swoim poziomie, bez strachu, jednak na Barcelonę to było za mało. Czy tak trudno było powiedzieć, że Barcelona była za silna dla nas? Nie lepiej jest jechać po bramkarzu, który wybronił nie wiadomo ile okazji. W Polsce nie ma konstruktywnej krytyki, są tylko skrajności.

- FK Moskwa nie jest lepszą drużyną od Legii. Jednak byli pewni siebie. Mentalnie lepiej podeszli do tego meczu.

- Arruabareena jest fizycznie przygotowany do meczów jednak jest bez formy i nie ma dla niego miejsca w składzie. To, że przyjechał z Hiszpanii nic nie znaczy, najpierw musi udowodnić , że jest lepszy.

- Błochin zachowuje się jakby nigdy w piłkę nie grał . Zawsze były animozje między kibicami tak samo w lidze jak i w rozgrywkach międzynarodowych. Ma rację, że spiker nie zachował się odpowiednio, ale przesadza.

- Ja gdy przestałem w Hiszpanii strzelać bramki, trener przyszedł do mnie zaproponował mi żebym się spotkał z psychologiem pogadać. Poszedłem i już po pierwszym spotkaniu zacząłem strzelać bramki. Nie wiem jak piłkarze tutaj podchodzą do tego. Psycholog wcześniej czy później w piłce się pojawi. Nawet w małej Osasunie juniorzy mają do dyspozycji psychologów.

- Rewanż gramy dopiero za dwa tygodnie. Przed nami mecz z Odrą Wodzisław i na niej się koncentrujemy. Zobaczymy czy będąc na przegranej pozycji będziemy potrafili zagrać z FK tak jak dziś pod koniec drugiej połowy.

Trener FK Moskwa Oleg Błochin:

- Byłem obrażany osobiście w czasie pierwszej połowy. Prowadzący powinien upomnieć kibiców, tak się dzieje na stadionach świata. U nas będzie jeszcze gorzej, a jak to się okaże. Mam czterech piłkarzy z porozbijanymi głowami.

źródło: Legia.Net
www.historiawisly.pl
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 14.08.2008, 19:47
Widac ze Rosjanom najlepiej wychodzi grozenie i odgrazanie sie. I kto tu miesza polityke do sportu panie Błochin?
PS> J* RUSKOW !!! J*!!!!
Odpowiedz cytując
Schabek
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 14.08.2008, 19:48
Cytat:
Nawet po meczu Wisły z Barceloną człowiek w studio gadał takie rzeczy jakby nigdy w piłkę nie grał. Wisła zagrała na swoim poziomie, bez strachu, jednak na Barcelone to było za mało. Czy tak trudno było powiedzieć, że Barcelona była za silna dla nas? Nie lepiej jest jechać po bramkarzu, który wybronił niewiadomo ile okazji.
Kto i kiedy jechał na Pawełka Chyba Urbanowi się przyśniło ( dawno po dobranocce )
Ostatnio edytowane przez Schabek : 14.08.2008 o godz. 19:51.
Odpowiedz cytując
Gin
Socios Wisła Kraków

Stary 14.08.2008, 19:59
No i Leszki jadą ze Szwajcarami , Smuda ma jaja nie to co Urban
Odpowiedz cytując
Joe Cole
Banita

Od: 08.2008

Stary 14.08.2008, 19:59
KAPITALNIE gra Lech!! może chociaż on!!

Ten Stilic jest świetny.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 14.08.2008, 20:00
Nie zdziwie sie jak kiedys Stilic odejdzie z Lecha za 3 mln euro.
Odpowiedz cytując
Crusi
Senior Member

No Miszcze jada ostro ze szwajcarami, dobrze ze chociaz oni, moze bedziemy miec chociaz dwie druzyny w fazie grupowej...
"WHAT DON'T KILL US, WILL MAKE US STRONGER"
THE WHITE STAR DIVISION
Odpowiedz cytując
Lunar
Junior Member

2:0 dla Lecha. Leszek powinien pojechać tych kelnerów i przynajmniej będą dwie polskie drużyny w I rundzie P UEFA, a nie takie dno jak rok temu.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Lech juz prowadzi 2-0 (Rengifo i Lewandowski) a mecz + doping ciekawy. Zawsze cos przyjemnego po tej siermięznej kopaninie Legii
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Stary 14.08.2008, 20:01
Brawo Lech! To sie nazywa gra w piłke. Atmosfera swietna, gra pilkarzy bardzo dobra, stadion coraz fajniejszy. To bedzie nasz glowny przeciwnik w walce o MP. ZYcze im awansu (mimo szczerej nienawisci do Pyr!) do fazy grupowej UEFA.
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 14.08.2008, 20:01
W sumie ten Lewandowski słaby jest. Po co nam był potrzebny, jak strzela marną 4 bramkę w czwartym meczu. Lepiej chyba ponurkować.

Serce mnie boli, że to Lech chyba uratuje honor naszej piłki, a i w lidze namieszają.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 14.08.2008, 20:02
mimo lekkiej rezerwy do Lecha (wiadomo za co ) to uznanie za ładny początek. Kwadrans nie minął a już dwie ładne brameczki. Mecz też całkiem całkiem.

Odpowiedz cytując
konrad1991tsw
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 14.08.2008, 20:17
Trzeba jasno powiedziec że Legia gdyby nie trafiła na tak słabego przeciwnika w poprzedniej rundzie to najprawdopodobniej by już nie grała w PUEFA. A to co dziś pokazali to po prostu żenada. Gdzie te ich super wzmocnienia ( Arruabarrena, Tito, Descarga ) ? Fajnie że Lech gra dobrze bo są w stanie dojśc do fazy grupowej PUEFA. Tylko w ich przypadku nie wiadomo kiedy popełnią błąd w defensywie ( vide Bełchatów).
Liczę że w tym sezonie się zdarzy cud i dwie Polskie drużyny dojdą chociaż do fazy grupowej.

PS. Spójrzcie na wyniki drużyn z Cypru:
3 runda el.LM: Anorthosis 3-0 Olympiakos Pireus
2 runda el.PUEFA: APOEL Nikozja 2-2 Crvena Zvezda
AEK Ateny 0-1 Omonia Nikozja ( do przerwy).

Jak to wytłumaczyc?
Powód: ;)
Ostatnio edytowane przez konrad1991tsw : 14.08.2008 o godz. 20:18.
Odpowiedz cytując
Joe Cole
Banita

Stary 14.08.2008, 20:25
Zajebisty ten Stilic
Odpowiedz cytując
Gin
Socios Wisła Kraków

Stary 14.08.2008, 20:25
Ten Stilic to jest prze huj
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Stary 14.08.2008, 20:27
Mnie zastanawia jedna sprawa. Skad Lech bierze takich Stilica czy Rengifo? Chyba nie z ogloszenia w gazecie panie Wilczek!
Odpowiedz cytując
hoolifan
Banita

Stary 14.08.2008, 20:28
Brawo Lech

I teraz wszyscy widzą jak szkoda ze nie dała Wisły tych pary groszy więcej za Lewandowskiego.
Mógłby być dla nas zbawieniem.
Odpowiedz cytując
Crusi
Senior Member

Stary 14.08.2008, 20:30
Lech bierze takich Stilicow dlatego ze tam sobie Smuda sam wyszukuje zawodnikow, a prezesura mu na nich daje kase, proste ;]
"WHAT DON'T KILL US, WILL MAKE US STRONGER"
THE WHITE STAR DIVISION
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Stary 14.08.2008, 20:33
No tak...U nas brakuje tego drugiego elementu ..
Odpowiedz cytując
e
Senior Member

Stary 14.08.2008, 20:34
Brawo Lech!

Mam nadzieje ze wejdziecie do PU a najlepiej do LM i zawojujecie Polska liga na kilka dobrych lat!

ale co tam, pkt bedziemy miec!

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów