|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Dudu Biton strzelił na 2-4 w porażce Liege z Brugią
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak mi się przypomniało jedno nazwisko - Maciej Stolarczyk: co się z nim dzieje? Bardzo go lubiłem, facet z jajami a wg Petrescu wzór do naśladowania i Profesjonalista przez wielkie P.
![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Obecnie stolar jest działaczem Zachodniopomorskiego Związku Piłki Nożnej oraz prowadzi szkółkę dla dzieci razem z Radkiem Majdanem
![]() ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
Witam,
na wstępie zaznaczam, że nie jestem kibicem Wisły ale interesuje mnie pewna kwestia, którą chyba najlepiej poruszyć na tym forum. Interesuje się piłką od wieeeeelu lat, pamiętam dream team z Żurawskim, Frankowskim, Kosowskim i Szymkowiakiem, pamiętam Widzew Smudy, mecze Legii z Sampdorią itd., itp.. Pamiętam większość meganapadziorów naszej Ex: Svitlice, Citkę, Kowalczyka poprzez Sikorę, Olisadebe aż do Lewego i Rudnewsa. Różne były ich losy w naszej lidze i po naszej lidze, style gry, siła zespołów w których grali, podejście do zawodu, zdobyte trofea itp, te rzeczy dosyć trudno przyrównać. Ale czy zgodzicie się ze mną, że: - na przestrzeni ostatnich 20 lat, - napastnikiem o największym talencie, - który "miał papiery" na czołowy klub europejski (od Barcelony do powiedzmy Borussi), był Paweł Brożek? |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Paweł na takie granie miał papiery do pierwszej poważnej kontuzji.
Później po powrocie to już nie było to samo, stracił gaz, bazował na zastawianiu itd, dobrze mu to wychodziło ale błysk który miał jakoś przygasł. Największą szkodę wyrządziło mu, zachowawcze leczenie po kontuzji w Bełchatowie, on też się jakoś bronił przed operacją i tak to trwało, trwało a on suma summarum na tym tracił. Miał chłopak błysk, a bramka z PAO w Krakowie, widziana na żywo gdzie on przyśpieszał w jakimś innym tempie niż zawodnicy wokół, gracja przyjęcia, SUPER!!! ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Guest
|
|
|
Ja jestem zdania, że z pkt widzenia kariery Pawła to powinien był odejść po PAO, a być może jeszcze lepiej jakby Go ktoś wziął zaraz po debiucie wiosną 2001. Jakby wtedy trafił w dobre miejsce i przetrwał psychicznie i bez kontuzji to byłby wysoko.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.n...78572643_n.jpg
Fejk a może już młody jest zaklepany... Jeśli mam być szczery to nie dziwie się ze tak się stało. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
Stary zapewnia dobry start młodemu, a my nie wiem czy dostaniemy nawet na komplet nowych piłek... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Z ciekawości sprawdziłem co słychać u Issa Ba i okazuje się że od tego sezonu jest zawodnikiem Dinamo Bukareszt gdzie gra w podstawowym składzie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
jak dla mnie to do kontuzji to był jeden z najlepszych polskich graczy, zresztą, mecz Polska - Czechy w Chorzowie, gdzie wraz z Kubą rozmontowali obronę Czechów raz po raz to było coś pięknego |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Nie. |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Wg ciebie kto był bardziej utalentowany?
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Długo się nie trzeba zastanawiać, wystarczy wspomnieć o Żurawskim
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Jednopytanie: piszesz z Huelva?
ps. tak, wiem, że z Bielska Najczęściej piszesz na 90minut... Look: Co Cie łączy z Brożkiem?
Ostatnio edytowane przez FraMat : 04.09.2012 o godz. 19:03.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Ćwielong tylko pogoda mu nie dopisywała do grania... Co to w ogóle za pytanie, Paweł to był duży talent ale nie na czołowe kluby europejskie. Jakby tak było to nie wypożyczano by go za młodu do ŁKS-u czy Katowic.
![]()
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"
![]() |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Czemu głupie pytanie na forum sportowym o byłych Wiślakach i jakie to ma znaczenie skad pisze, gdzie pisze? Czy to forum milicji czy kibiców?
Po prostu pamietam, jak Brożek grał, jak przerastał tą ligę o dwa poziomy wszystkim: szybkością, zwinnością, techniką, ustawieniem się i uważam, że facet miał potencjał największy od czasów olimpijskiej repry 92'. Pierwszy raz przeczytałem wywiad z nim w PS jak jeszcze nie grali z bratem w 1 składzie i odtąd śledziłem jak się chłopak rozwija. To co pokazywał swego czasu w lidze, to było zwierzę boiskowe, maszyna do zdobywania bramek, gość czasem wygrywał wam mecze w pojedynkę po prostu. Można powiedzieć, że swego czasu oglądałeś mecze i prawie kłuło w oczy jak bardzo nie pasował do tej naszej biednej ligi. W każdym razie fenomen ostatnich lat, choć jak widzę niewielu podziela moje zdanie... pzdr A co Żurawskiego - wybitny piłkarz grający "ładniej i z gracją" ale jednak nie miał tego ciągu na bramkę i zwinności co Brożek
Ostatnio edytowane przez jednopytanie : 04.09.2012 o godz. 20:32.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Zwierze boiskowe... hehe dobre!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
pamiętam jak w 2004 roku Żuraw strzelił 7 bramek w sparingu z mistrzem Cypru ( i gdzie My teraz jesteśmy , a gdzie oni ? ). Do dzisiaj to niepobity rekord . Może i to byli chłopcy do bicia , ale Brożek nawet będąc w formie nigdy nie wkręcał rywali w ziemię tak jak Żuraw . Finezja , kultura gdy , technika , współpraca z partnerami i inteligencja boiskowa - to było po stronie Maćka Co nie zmienia faktu że Brożek i tak był na trzecim miejscu jesli chodzi o najlepszych snajperów Wisły ostatnich 15 lat . |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przede wszystkim pożegnał się tak, że jak na pół roku przed końcem wypożyczenia miał pewność że tu dłużej nie zostanie, to mu się zwyczajnie odechciało grać.
![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=VzsqN...layer_embedded
Dynamo Moskwa przegrał z Kubanem Krasnodar a Dan chyba powinien się melisy napić xd ![]()
.
. |
|
|
|
Koneser
Offline |
|
|
"Czerwona kartka! To jest czerwona kartka!!!"
|
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Po raz ostatni jedynie Polakami
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
^^^ Ładna paka
![]() Olo Moskalewicz ))![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
To był skład...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Oldboje Wisły awansowali do trzeciej rundy pucharu polski. Ograli dwudziestolatków...
Na zmianę wszedł 61-letni Kazimierz Kmiecik. Gratulacje W linku ("Weszło") wywiad z Motyką w formie audio. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Biton strzelił właśnie dwie bramki w sparingu z MVV Maastricht. Standard wygrał 3-0
|
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |