The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
cahill
Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.09.2012, 16:10
Dudu Biton strzelił na 2-4 w porażce Liege z Brugią
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 02.09.2012, 16:22
Marcin_fan napisał(a):Wyświetl post
PSV grało dziś z AZ ;]
No oczywiście mój błąd, patrzyłem na Eredivisie ogólnie i coś mi się linijki pomyliły.
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Stary 03.09.2012, 20:01
Tak mi się przypomniało jedno nazwisko - Maciej Stolarczyk: co się z nim dzieje? Bardzo go lubiłem, facet z jajami a wg Petrescu wzór do naśladowania i Profesjonalista przez wielkie P.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.09.2012, 20:28
Obecnie stolar jest działaczem Zachodniopomorskiego Związku Piłki Nożnej oraz prowadzi szkółkę dla dzieci razem z Radkiem Majdanem
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
jednopytanie
Junior Member

Od: 09.2012

Stary 04.09.2012, 02:33
Witam,
na wstępie zaznaczam, że nie jestem kibicem Wisły ale interesuje mnie pewna kwestia, którą chyba najlepiej poruszyć na tym forum.
Interesuje się piłką od wieeeeelu lat, pamiętam dream team z Żurawskim, Frankowskim, Kosowskim i Szymkowiakiem, pamiętam Widzew Smudy, mecze Legii z Sampdorią itd., itp.. Pamiętam większość meganapadziorów naszej Ex: Svitlice, Citkę, Kowalczyka poprzez Sikorę, Olisadebe aż do Lewego i Rudnewsa. Różne były ich losy w naszej lidze i po naszej lidze, style gry, siła zespołów w których grali, podejście do zawodu, zdobyte trofea itp, te rzeczy dosyć trudno przyrównać.

Ale czy zgodzicie się ze mną, że:
- na przestrzeni ostatnich 20 lat,
- napastnikiem o największym talencie,
- który "miał papiery" na czołowy klub europejski (od Barcelony do powiedzmy Borussi),

był Paweł Brożek?
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 04.09.2012, 05:46
Paweł na takie granie miał papiery do pierwszej poważnej kontuzji.

Później po powrocie to już nie było to samo, stracił gaz, bazował na zastawianiu itd, dobrze mu to wychodziło ale błysk który miał jakoś przygasł.

Największą szkodę wyrządziło mu, zachowawcze leczenie po kontuzji w Bełchatowie, on też się jakoś bronił przed operacją i tak to trwało, trwało a on suma summarum na tym tracił.

Miał chłopak błysk, a bramka z PAO w Krakowie, widziana na żywo gdzie on przyśpieszał w jakimś innym tempie niż zawodnicy wokół, gracja przyjęcia, SUPER!!!
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 04.09.2012, 07:01
Ja jestem zdania, że z pkt widzenia kariery Pawła to powinien był odejść po PAO, a być może jeszcze lepiej jakby Go ktoś wziął zaraz po debiucie wiosną 2001. Jakby wtedy trafił w dobre miejsce i przetrwał psychicznie i bez kontuzji to byłby wysoko.
Odpowiedz cytując
wordbatata
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 04.09.2012, 07:05
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.n...78572643_n.jpg

Fejk a może już młody jest zaklepany...

Jeśli mam być szczery to nie dziwie się ze tak się stało.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 04.09.2012, 08:54
wordbatata napisał(a):Wyświetl post
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.n...78572643_n.jpg

Fejk a może już młody jest zaklepany...

Jeśli mam być szczery to nie dziwie się ze tak się stało.
To było oczywiste, ze tak sie stanie.

Stary zapewnia dobry start młodemu, a my nie wiem czy dostaniemy nawet na komplet nowych piłek...
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 04.09.2012, 09:37
Z ciekawości sprawdziłem co słychać u Issa Ba i okazuje się że od tego sezonu jest zawodnikiem Dinamo Bukareszt gdzie gra w podstawowym składzie.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 04.09.2012, 09:59
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Paweł na takie granie miał papiery do pierwszej poważnej kontuzji.

Później po powrocie to już nie było to samo, stracił gaz, bazował na zastawianiu itd, dobrze mu to wychodziło ale błysk który miał jakoś przygasł.
kwestia psychiki...
jak dla mnie to do kontuzji to był jeden z najlepszych polskich graczy, zresztą, mecz Polska - Czechy w Chorzowie, gdzie wraz z Kubą rozmontowali obronę Czechów raz po raz to było coś pięknego
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 04.09.2012, 09:59
jednopytanie napisał(a):Wyświetl post
czy zgodzicie się ze mną, że:
- na przestrzeni ostatnich 20 lat,
- napastnikiem o największym talencie,
- który "miał papiery" na czołowy klub europejski (od Barcelony do powiedzmy Borussi),

był Paweł Brożek?
Krótko:
Nie.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
jednopytanie
Junior Member

Stary 04.09.2012, 17:56
Wg ciebie kto był bardziej utalentowany?
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 04.09.2012, 18:17
Długo się nie trzeba zastanawiać, wystarczy wspomnieć o Żurawskim
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 04.09.2012, 18:57
Jednopytanie: piszesz z Huelva?

ps.
tak, wiem, że z Bielska
Najczęściej piszesz na 90minut...

Look: Co Cie łączy z Brożkiem?
Ostatnio edytowane przez FraMat : 04.09.2012 o godz. 19:03.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 04.09.2012, 19:05
Wg ciebie kto był bardziej utalentowany?
Ćwielong tylko pogoda mu nie dopisywała do grania... Co to w ogóle za pytanie, Paweł to był duży talent ale nie na czołowe kluby europejskie. Jakby tak było to nie wypożyczano by go za młodu do ŁKS-u czy Katowic.
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
jednopytanie
Junior Member

Stary 04.09.2012, 20:23
Czemu głupie pytanie na forum sportowym o byłych Wiślakach i jakie to ma znaczenie skad pisze, gdzie pisze? Czy to forum milicji czy kibiców?

Po prostu pamietam, jak Brożek grał, jak przerastał tą ligę o dwa poziomy wszystkim: szybkością, zwinnością, techniką, ustawieniem się i uważam, że facet miał potencjał największy od czasów olimpijskiej repry 92'. Pierwszy raz przeczytałem wywiad z nim w PS jak jeszcze nie grali z bratem w 1 składzie i odtąd śledziłem jak się chłopak rozwija. To co pokazywał swego czasu w lidze, to było zwierzę boiskowe, maszyna do zdobywania bramek, gość czasem wygrywał wam mecze w pojedynkę po prostu. Można powiedzieć, że swego czasu oglądałeś mecze i prawie kłuło w oczy jak bardzo nie pasował do tej naszej biednej ligi.
W każdym razie fenomen ostatnich lat, choć jak widzę niewielu podziela moje zdanie... pzdr

A co Żurawskiego - wybitny piłkarz grający "ładniej i z gracją" ale jednak nie miał tego ciągu na bramkę i zwinności co Brożek
Ostatnio edytowane przez jednopytanie : 04.09.2012 o godz. 20:32.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 04.09.2012, 22:41
Zwierze boiskowe... hehe dobre!
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 04.09.2012, 23:25
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Wracając jeszcze do "pożegnania się" przez Kirma, to wystarczy porównać jego zachowanie z Dudu Bitonem. Mimo, że nasz były napastnik dziwnie był traktowany przy Reymonta ( stawianie na Genkova, kiedy Dudu był w wyśmienitej formie, zawieszenia, informacje w mediach o tym że nie zostanie wykupiony przez Wisłę jeszcze długo przed końcem wypożyczenia) to Biton potrafił się z klasą pożegnać z klubem i kibicami.
a jak się pożegnał Biton? (pytam poważnie, ominęło mnie to wydarzenie)

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 04.09.2012, 23:30
A co Żurawskiego - wybitny piłkarz grający "ładniej i z gracją" ale jednak nie miał tego ciągu na bramkę i zwinności co Brożek
eee że jak ? nie porówuj klasy obu piłkarzy w gdy byli w największej formie bo to aż szkoda klawiszy

pamiętam jak w 2004 roku Żuraw strzelił 7 bramek w sparingu z mistrzem Cypru ( i gdzie My teraz jesteśmy , a gdzie oni ? ). Do dzisiaj to niepobity rekord . Może i to byli chłopcy do bicia , ale Brożek nawet będąc w formie nigdy nie wkręcał rywali w ziemię tak jak Żuraw . Finezja , kultura gdy , technika , współpraca z partnerami i inteligencja boiskowa - to było po stronie Maćka

Co nie zmienia faktu że Brożek i tak był na trzecim miejscu jesli chodzi o najlepszych snajperów Wisły ostatnich 15 lat .
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.09.2012, 02:24
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
a jak się pożegnał Biton? (pytam poważnie, ominęło mnie to wydarzenie)
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...iton_dziekuje/
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Stary 05.09.2012, 13:04
Przede wszystkim pożegnał się tak, że jak na pół roku przed końcem wypożyczenia miał pewność że tu dłużej nie zostanie, to mu się zwyczajnie odechciało grać.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 05.09.2012, 13:31
http://www.youtube.com/watch?v=VzsqN...layer_embedded
Dynamo Moskwa przegrał z Kubanem Krasnodar a Dan chyba powinien się melisy napić xd
..
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 05.09.2012, 16:48
"Czerwona kartka! To jest czerwona kartka!!!"
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Od: 11.2002

Stary 06.09.2012, 09:52
Po raz ostatni jedynie Polakami
Cytat:
Zapewne niewielu fanów Białej Gwiazdy 11.08.2001 r. ligową potyczkę przeciw Górnikowi w Zabrzu potraktowała w sposób mocno szczególny.

Zapewne wielu z nich "żyło" jeszcze rozegraną 3 dni wcześniej batalią z Barceloną, przegraną w Krakowie 3-4.

Z Zabrza media najczęściej donosiły o: bramkach Szymkowiaka i Frankowskiego, dwóch asystach Kosowskiego, a także o obronionym przy stanie 1-0 dla BG rzucie karnym przez Artura Sarnata (okazał on piłkarską wyższość nad Grzegorzem Bonkiem).

Nikt zapewne nie przypuszczał, że tego dnia po raz ostatni jak do tej pory 13-krotni mistrzowie Polski zagrali mecz ekstraklasowy samymi jedynie Polakami. Trenerem był wówczas Franciszek Smuda, który desygnował do gry następujący zestaw podopiecznych:

Sarnat - M. Zając, K. Moskal, Głowacki, Kaliciak - Pater (89, Baszczyński), Szymkowiak (76, Czerwiec), Moskalewicz (85, Kulawik), Kosowski - Żurawski, Frankowski
WislaLive.pl
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 06.09.2012, 10:10
^^^ Ładna paka

Olo Moskalewicz ))
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 06.09.2012, 10:30
To był skład...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 06.09.2012, 11:47
Oldboje Wisły awansowali do trzeciej rundy pucharu polski. Ograli dwudziestolatków...

Na zmianę wszedł 61-letni Kazimierz Kmiecik.

Gratulacje

W linku ("Weszło") wywiad z Motyką w formie audio.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
mistico
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 06.09.2012, 19:35
Biton strzelił właśnie dwie bramki w sparingu z MVV Maastricht. Standard wygrał 3-0
Odpowiedz cytując
Maikel
Junior Member

Od: 04.2011

Stary 08.09.2012, 10:37
Wywiad z Branco:

http://wislalive.pl/news/co_slychac_...ge_branco-964/
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów