The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.06.2010, 20:32
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
Fałszywych obietnic ciąg dalszy
http://fakty.interia.pl/raport/wybor...oardow,1488606
O tym samym miałem wspomnieć, ponieważ dziś - przejeżdżając przez Kielce - miałem wątpliwą przyjemność podziwiać gigantyczne oblicze Komorowskiego. Po co były te zapewnienia o braku billboardów w kampanii? Ale to pewnie też wina PiS-u

A tak BTW - strasznie spierniczyli ten billboard. Przegięli z retuszem i zamiast poprawić mankamenty, to Komorowskiego zwyczajnie oszpecili. Czyżby z pośpiechu?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Q13SON
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 06.06.2010, 20:50
AS82 napisał(a):Wyświetl post
No tak mam ,że parady równości nie maja dla mnie znaczenia i je toleruje,natomiast mniej toleruje jakies neo-faszystowskie ścierwo ,którego sadze w Polsce nie powinno być po doświadczeniach II WŚ ,obozach koncentracyjnych i wszystkiego czego ten kraj przeszedł. Pozatym tak sobie myśle ,że ci wszyscy "prawdziwi Polacy" sa silni jak idą bić słabszego ,a jakby trzeba realnie bronić czy przelać krew za ojczyzne to pierwsi by spier*alali
PS. Mam nadzieje że obok nietolerancji "neo-faszystowskiego ścierwa" nie tolerujesz również ścierwa neo-komunistycznego. Wojna trwała 5 lat, cała Europa zdążyła się odbudować a my nadal tkwimy w bagnie dzięki okupacji komunistów trwającej lat 50.

Swoją drogą paradoks. Marsze tolerancji Ci się podobają a sam jesteś nietolerancyjny. Tolerancja wybiórcza? Nie ma takiej.
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 06.06.2010, 20:59
ponury napisał(a):Wyświetl post
Ale, na Boga, jak to jest, że telewizje wpierają milionom ludzi w Polsce, że kandydatów jest tylko dwóch na podstawie ankiet w których udział bierze "reprezentatywna" grupa 1000 osób ?
Też mi sie to nie podoba. Ale taka jest rzeczywistość - czyja władza tego media. A, że media są 4 władzą to koło się zamyka.
Gdyby to ode mnie zależało to rejestrowałbym kandydatów którzy zebrali 100 tys podpisów i na konferencji dawał króki komunikat "Kandydują X, Y i Z, wszyscy spełnili wymogi formalne". Bez podawania, że Lech zebrał 1,7 mln a Korwin ponad setke - to też jest manipulacja...
Tak samo zakazałbym publikowania sondażów - bo w sumie czemu one służą? Powinny być debaty programowe w tv z wszystkimi kandydatami i tyle. Zasaidającymi alfabetycznie i spokój, a nie wg "poparcia ludu" (jak dziś słyszę o debacie z udziałem tylko Lecha, Bronisława, Grzegorza i Waldemara w TVP 3 to krew mnie zalewa...
Ale nie ja ustalam reguły gry

Cytat:

A młodzieżówki choćby JKM mobilizują się wyszukując wszelkie wirtualne ankiety aby sztucznie podbić poparcie ?
1) Jedna osoba może oddać wiele głosów, kwestia chęci. Tak, niektórzy mają chęci i się mobilizują. Tak, by sztucznie podbić poparcie. Wolno im.
2) W sondach internetowych (zwłaszcza na fejsbukach i innych naszychklasach) przeważnie udzielają się młodzi, starszych jak na lekarstwo.
Reasumując - o kant d**y rozbić ich wiarygodność.

Dlatego bardziej wierzę ankietom z tv. Mimo wszystko generalnie mają odbicie w rzeczywistości - przekonamy się za 2 tygodnie, ale wynik w okolicach 3% dla J.K-M uznam za sensację. Przytaczane w ankiecie 13 to śmiech na sali, podobnie zresztą jak wszelkie wyniki poniżej 30 na Komorowskiego. 30% to głosuje na kandydata PO z zasady, choćby był nim Jarosław Kaczyński
Q13SON
Senior Member

Stary 06.06.2010, 22:06
felipe napisał(a):Wyświetl post

Przytaczane w ankiecie 13 to śmiech na sali
Nie śmiał bym się zbyt głośno, bo być może 13% nie będzie a może będzie i 20%. W Kwaśniewskiego też nikt nie wierzył.
W każdym razie aby nie być gołosłownym to na forum kierunku moich studiów sytuacja w ankiecie przedstawia się tak:

Kaczyński 23,34 %
Komorowski 40,07%
Olechowski 7,14%
Janusz Korwin-Mikke 16,72%
Napieralski 6,79%

To Ci którzy przekroczyli 5%

Głosowało ok 600 osób.
tutaj wszyscy mają prawo wyborcze i głosują raz.

Co do JKM doświadczenie i rozum podpowiadają że 13 to nie będzie ale przecież wszystko zależy od ludzi i prezydentem może być nawet Lepper albo Napieralski. Więc do urn Wiślacy

kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 06.06.2010, 22:20
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Tworzysz problemy tam gdzie ich nie ma. Nikt nie mial pretensji o kwestie logistyczne po tragedii smoleńskiej ,a ty wypisujesz jakieś teorie o wyprzedzaniu kordonu Kaczyńskiego przez Tuska itd.

W kwestii relacji z Rosja L.Kaczyński sam sie wyautował przez 4 letni styl prezydentury ,negowania ,krytykowania Rosji , Tusk przyjal inna polityką ,wiec sie nie dziw ,że z Putinem na uroczystościach był Tusk a Kaczyński był w tyle.

Co do upokorzeń to zachowaj pewną miarę i proporcję , i przypomnij sobie choćby "karczycho" jakie Kaczyński wypłacił Tuskowi w Brukseli po aferze z samolotami .L.Kaczynski nigdy nie wspierał rzadu Tuska ,wrecz go zwalczał pod kątem interesu partii brata.

Co do newsu z Jasnej Góry Może ten duchowny skoro zabiera zdanie w takiej kwestii,zapytał czy to czasem nie Bóg obdarowuje Polske powodziami , byłoby to na pewno bardziej na miejscu
Jeśli w/g Ciebie nikt nie miał pretensji do Tuska o kwestie logistczne po tragedii smoleńskiej to Twoja wiedza, bo mnie trudno ją oceniać. Wiem jedynie, że podobno rodziny ofiar latały i jeździły do Moskwy czy Smoleńska na koszt rządu rosyjskiego i tyle. Tylko co to ma wspólnego z tym o czym ja napisałem czyli o wyminięciu po drodze do Smoleńska samochodu Jarka Kaczyńskiego i nie zaproszenie jego auta do kawalkady aut rządowych Tuska, tak samo eskortowanych przez tą samą milicje białoruską i rosyjską i do tego samego miejsca docelowego ?

Tutaj nie chodzi o to czy Kaczyński miał o to pretensje do Tuska, tylko zadałem pytanie :

- dlaczego Tusk zlekceważył i zignorował potrzebę jak najszybszego dotarcia na miejsce katastrofy premiera Kaczyńskiego, brata tragicznie zmarłego prezydenta Polski, który nota bene udawał się tam w celu identyfikacji prezydenta i dzięki temu, jak najszybszego przetransportowania jego ciała do kraju, co stało się właśnie wyłącznie dzięki jego podróży na miejsce tragedii, gdzie czas odgrywał ogromną rolę, gdyż Rosjanie chcieli przetransportować ciało prezydenta Polski do Moskwy a nie do Warszawy, czemu sprzeciwiał się brat tragicznie zmarłego prezydenta i o dziwo Putin zTuskiem z jego zdaniem się liczyli i ostatecznie razem czekali na niego i jego autopsje zwłok brata ? Czy tak trudno było w obliczu tej tragedii, zachować się po ludzku przez Tuska wobec Kaczyńskiego, jeśli już nie w ramach obowiązku służbowego w roli premiera kraju, którego prezydent właśnie zginął a Rosjanie czekali na jego identyfikację zwłok prezydenta ?

Ja nazwałem to bezmyślnością i kontynuacją wrogości Tuska wobec J Kaczyńskiego, tak jak uprzednio, permanentnym lekceważeniem prezydenta L Kaczyńskiego przez Tuska i sprzymierzńców, którzy traktowali go wręcz jak śmiecia i to publicznie , we wszystkich prawie mediach. Jeśli moje pytanie i twierdzenie o arogancji Tuska i kolegów, nazywasz tworzeniem problemów, to chyba rzeczywiście musi być ono dla Ciebie i wielu podobnie do Ciebie myślących, pytaniem i twierdzeniem bardzo kłopotliwym nie tyle moralnie, co politycznie.

Co do wyautowania się Kaczyńskiego to rzeczywiscie, wyautował się on aż na Wawel.
Tworzenie polityki zagranicznej kraju przez premiera, na zasadach ignorancji prezydenta kraju w kontaktach z zagranicą, uwierz mi, jest sprzeczne z konstytucją Polski, nie mówiąc już o jakimkolwiek zdrowym rozsądku, gdzie obcy mają decydować, czy rozmawiać z demokratycznie wybranym prezydentem kraju UE, czy też ignorować go i jego wyborców, czyli większość Polaków, która go wybrała, na tych samych zasadach, jak ignoruje go premier własnego kraju oraz jego poplecznicy. Przecież to działanie wrogie interesom Polski i ośmieszające nasz kraj a nie tylko urzędy tego kraju. Tusk musi zapomnieć o dyktatorskich zapędach w demokratycznym kraju, gdzie jego jawne wzywanie do nieposłuszeństwa obywatelskiego, wobec legalnego i demokratycznego prezydenta, powinno być w ustach szefa jakiejkolwiek partii politycznej, a nie tylko rządzącej, wystarczającym powodem do oddania go pod trybunał stanu i mam nadzieje, że prawo wreszcie w Polsce zacznie normalnie funkcjonować, niezależnie czy elity tego kraju będą popierać tego czy innego kandydata lub partie polityczną. Tutaj liczyć się powinien wyłącznie interes Polski i prawo, a nie samozwańczość i interes określonych elit politycznych kraju.

W przypadku oficjalnego wzywania przez Tuska narodu do łamania demokracji poprzez niesubordynację obywatelską wobec legalnie wybranych władz kraju, zarzuty do Kaczyńskiego o wspieranie brata lub zarzut o tzw. aferę samolotową, gdzie wielokrotnie Tusk odrzucał wspólpracę z prezydentem w myśl nie uznawania jego urzędu a zwłaszcza osoby, brzmią jakby pogrobowo trochę, zwłaszcza, że dysponentem samolotów rządowych ( w tym przyszłych także ) był i jest premier a nie prezydent. Zaś działanie polityczne w ramach demokracji, jak sprzyjanie określonym sprawom czy osobom to inna rzecz, niż ignorancja oraz niesubordynacja prawna czy wzywanie narodu do nieposłuszeństwa obywatelskiego, które są niedemokratyczne i karalne. Kaczyńscy do takich niedemokratycznych działań, nigdy nie wzywali narodu .

Co do pytań z Jasnej Góry, to nie przeczytałem tam bezpośrednio o zjawisku "chemtrails" lecz o ewentualnym wpływie owych zauważonych samolotów nad miejscami powodzi w Polsce na zmianę pogody i przykładowe wzmożone opady na tych terenach ? Pytanie raczej było konkretne a nie z serii sf i skierowane do władz polskich. Jasna Góra raczej bez żadnych niedomówień zapytała konkretnie i rzeczowo, czy i kto mógł spowodować ulewy i powodzie na danych terenach w Polsce ? Tutaj podam linki o realnych działaniach w sprawie kreowania pogody przez ludzi, akurat rosyjskich

http://wiadomosci.onet.pl/2063210,12,1,1,item.html
http://kresy24.pl/showNews/news_id/8747/

czego efektem potrafią prawdopodobnie być tak fantastyczne obrazki, jak ten tutaj -
http://niewiarygodne.pl/kat,1017181,...wiadomosc.html

Twoje pytanie o Boga i jego "karze" powodziowej dla terenów zalanych, jest jeszcze ciekawsze w swojej teorii spiskowej, gdyż parafrazując cytowanych tu cyklistów czy reptilian, może sugerować, że Bóg ukarał najbardziej tych, którzy od lat popierają PiS i Kaczyńskich w wyborach, jeśli porównać tereny zalane z mapką politycznego głosowania w Polsce w ostatnich wyborach, gdzie pokrywają się one w znacznym stopniu ze sobą. Mało tego, wygląda na to, że będzie ich karał tymi powodziami, aż do wyborów, aby nie mieli czasu i głowy, udać się na wybory i tradycyjnie zagłosować na Kaczyńskiego a cały kraj miał się czym zająć a nie myśleć o Smoleńsku i śledztwie tam prowadzonym. Wolno Tobie mylnie posądzać innych o chemtrails, to czemu nie zapytać Ciebie o co posądzasz Boga, taką właśnie parafrazą Twojego pomówienia Boga ?

Abstrahujac od rzeczy niepotwierdzonych dotąd lub takich pomówień, jak pomówienie Boga o powódź, jedno jest pewne, że nie jestem wyborcą kogokolwiek niestety, lecz z ciekawością będę się przyglądał, która Polska zwycięży w tych wojenkach polsko-polskich. Ja kibicuje tym prawym, gdyż widzę niesprawiedliwość wobec nich, ze strony bogatszego i zjednoczonego prawie w jednej opcji politycznej, zepsutego establishmentu polskiego, co można było potwierdzić w zachowaniu szerokiego komitetu honorowego Komorowskiego.

A w ogóle to jestem w szoku co do upolitycznienia życia społeczeństwa polskiego. Tyle jadu i propagandy politycznej nie ma nawet w krajach trzeciego świata. Tam chociaż seriale miłosne czy obyczajowe, nie są upolitycznione. W Polsce, każda TV prawie, to polityczna TV. Każde radio, to polityczne radio. Każda gazeta, to polityczna gazeta. Każdy serial czy film lub teatr, to polityka w mniejszym czy większym stopniu. Nie tylko aktorzy, ale i muzycy trącą coraz częściej w swej twórczości polityką, nie mówiąc tu o kabaretach, które właściwie w całosci żyją ostatnio wyłącznie z polityki. Tak, jak w przeważającej części mediów, zdecydowanie bardziej opcja Tuska a nie Kaczyńskiego jest wspierana, tak Kościół mimo iż broni się jak może od polityki, to luminarze Kościoła popierają częściej opcję Tuska, niż wierni w tych kościołach, gdzie Ci mocniej zaangażowani w Boga wierni, bardziej popierają opcję Kaczyńskiego. Internet też jak widać poddał się tej operacji prania mózgów małolatom. Co najdziwniejsze, ta medialna polityka jednym głosem potafiła zrobić z abstynenta L Kaczyńskiego alkoholika a z pijaka Kwaśniewskiego abstynenta. Z premiera Kaczyńskiego hitlerowca o korzeniach komunistycznych a z premiera Tuska patriotę o korzeniach wermachtowskich. Z tej politycznej walki o władzę i pieniądze na zasadach odwrócenia rzeczywistosci, doszło już do symbolicznego w tym kontekście myślowym - Smoleńska. Salon tego zepsutego establishmentu w Polsce, jakimś dziwnym trafem, potrafi się zjednoczyć w tej walce na tyle sprawnie, że każdego dosłownie, prędzej czy później, kto stanie na jego drodze, musi spotkać "nagroda" lub "awans" zawodowy, w ramach przyuczenia o zasadzie " kto nie znami, ten przeciwko nam ". Co będzie kolejnym następstwem tej polsko-polskiej wojny ? Sztyletowanie się kibiców poszczególnych drużyn politycznych na ulicach i osiedlach czy wioskach polskich ? A może teraz już każdy polityk, który przegra wybory, zamiast ze sobą wspólpracować na rzecz Polski na zasadach wzajemnego szacunku wyłącznie a nie koniecznie miłości, będzie wzywał do nieposłuszeństwa wobec demokratycznego zwycięzcy i Polska w końcu wyjdzie na barykady ?

Tego rodzaju rozpolitycznienie kraju i społeczeństwa, jakie funkcjonuje w Polsce, jest charakterystyczne wyłącznie dla krajów niestabilnych demokratycznie i uwierzcie mi, że w krajach o silnej demokracji oraz prawie, ludzie nie żyją polityką na codzień i o niej nie dyskutują, tak powszechnie jak u nas. W ich TV są wyłącznie wyspecjalizowane kanały polityczne i słuchają ich wyłącznie zawodowi politycy lub prawdziwi pasjonaci polityki . Wiadomości w pozostałych programach, są zazwyczaj krótkie, rzeczowe i pozbawione jakiegokolwiek komentarza. Są suchymi sprawozdaniami z danych wydarzeń i tyle. Nie tak jak u nas, gdzie co dziennikarz, to dowolny i inny komentarz, na temat tego samego wydarzenia. To, jak część polskich polityków i naszych elit, ogłupiło naród propagandą polityczną dla własnych interesów, najczęściej finansowych, jest przerażające wręcz i uwierzcie mi, wstydliwe przed innymi społeczeństwami europejskimi, gdyż rozpolitykowany naród, to dziki naród a jego kraj to dziki a nie stabilny kraj i one nas tak widzą i tak o nas myślą a potem traktują nas zgodnie z tym, jak nas widzą, czyli jak dzikusów. Czy wreszcie nie najwyższa pora, aby naród powiedział stop politykierom bogacącym się kosztem Polski i nakazał przyszłym politykom, wzajemny szacunek oraz współpracę na rzecz Polski, powstrzymując ciąg dalszy eskalacji wojny domowej w Polsce ?

Acha i żeby było jasne, kto tu jest większym diabłem, trzeba wreszcie odkłamać medialną nierzeczywistość. Pierwszy obóz polityczny w wolnej Polsce, który wypowiedział wojnę, demokratycznie wybranym władzom w Polsce, był obozem "nocnej zmiany". To wtedy po raz pierwszy, zakwestionowano demokracje w Polsce oraz pierwszego w pełni demokratycznie wybranego premiera po okresie komunizmu, którym był Jan Olszewski i popierający go bracia Kaczyńscy. Kiedy do władzy dochodził obóż Wałęsy czy Kwaśniewskiego, Kaczyńscy nie wypowiadali nikomu wojny i Polska nie była szarpana politycznie. Kiedy tylko Kaczyńscy ponownie dochodzili do władzy w demokratycznie większościowy sposób, Polska identycznie, jak za czasu Olszewskiego, zostawała pogrążana w chaosie bezprawia, za sprawą tej samej opcji " nocnej zmiany ", nie uznającej, niekorzystnego dla siebie, wyniku demokratycznych wyborów. Za sprawą wojny, broniącej jej przywilejów, interesów i władzy za wszelka cenę, nawet kosztem stabilnosci i przyszłości kraju, w którym te swoje interesy rozwinęła, bezwzględnie rozprawiano się z demokratyczną władzą kraju. Najbardziej od tej opcji politycznej bez zasad, odstręcza mnie, perfidne posługiwanie się dziećmi i niedoświadczoną politycznie młodzieżą, coś co przypomina mi nadużycie młodych przez dorosłych, taką pedofilię polityczną pod hasłem : " zabierz babci dowód ", czyli słuchaj się nas a nie swojej rodziny. Ja nie winię tej młodzieży za jej brak doświadczenia politycznego, czy nawet jej rodzin, za brak czasu na jej należyte wychowanie, ale właśnie polityków, wykorzystujących szkoły i uczelnie do kreowania w młodzieży mody na ich sukces polityczny i atmosfery zbiorowego podporządkowania, jedynie słusznej władzy i elity, w ramach moralnej presji do złudnego poczucia, bycia lepszym i z lepszymi. To przypomina niechlubne raczej przykłady, pewnych dyktatur czy ustrojów politycznych, gdzie młodzież i naród, były zdeprawowywane, przeróżnymi metodami propagandy nienawiści i obietnicami wykończenia wszelakich przeciwników. Niestety, ale wygląda na to, że zjednoczone wobec Tuska i PO siły Polski "grubej kreski" Mazowieckiego, najczęściej ciągane po IPN i sądach za współpracę z komunistycznymi służbami Rosji ( ZSRR ) i Polski, chroniąc bezwzględnie swoich postkomunistycznych i podejrzanych interesów a czasami interesów państw innych, niż Polska, zaciekle, bo wojennie, zwalczały i zwalczają nadal, demokrację i rozwój Polski, nie licząc się z nikim i z niczym. A młodzi ludzie mają to do siebie, że zanim nabiorą doświadczenia życiowego i zrozumieją co nie co, jeszcze nie raz zmieniać będą swoje preferencje polityczne, co jest naturalną rzeczą i lepiej aby nabywali tego doświadczenia bez gwałtu ze strony dorosłych czy wręcz prania ich mózgów przez obcą Polsce propagandę medialnych politykierów. Młodzież i naród musi nauczyć się odróżniać plewy od zboża u szczytu naszej władzya wtedy dziennikarze dołączą do nich sami. Inaczej Polskę, znowu w krótkim czasie, może spotkać nieszczęście większe niż Smoleńsk czy inne kataklizmy, czego dowodzi niestety, nasza wielowiekowa i bolesna dla Polski historia oraz geograficzna lokalizacja u granic najbardziej aroganckich państw Europy.

Ps. nie mogłem wcześniej udzielić odpowiedzi na wiele polemicznych ze mną postów, więc proszę o wybaczenie za przydługi mój zbiorczy w tej odpowiedzi, powyższy tekst, który raczej wyczerpał moją dalszą chęć kontynuacji tej politycznej pijatyki.
Ostatnio edytowane przez kot : 07.06.2010 o godz. 11:19.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 06.06.2010, 22:52
Cytat:
Nie śmiał bym się zbyt głośno, bo być może 13% nie będzie a może będzie i 20%. W Kwaśniewskiego też nikt nie wierzył.
Jednak nie porównywał bym Mikkego do Kwaśniewskiego , bo ten drugi przed wyborami w 1995 miał już ze sobą na starcie dosyć spore zaplecze społeczno-partyjne
To nie był ani człowiek anonimowy , ani człowiek z marginesu politycznego.

Cytat:
Kaczyński 23,34 %
Komorowski 40,07%
Olechowski 7,14%
Napieralski 6,79%

Głosowało ok 600 osób.
No właśnie na kierunku Twoich studiów .
Gwarantuje Ci , że jak przeprowadzisz taką samą ankietę na 600 osobach uprawnionych do głosowania w jakieś wiosce np na Mazurach, to wyniki(a szczególnie ten JKM) będą diametralnie różne .

Cytat:
Co do JKM doświadczenie i rozum podpowiadają że 13 to nie będzie ale przecież wszystko zależy od ludzi i prezydentem może być nawet Lepper albo Napieralski. Więc do urn Wiślacy
Mnie doświadczenie i rozum podpowiadają , że na 99 % będzie to wynik bliższy 2 % aniżeli 13% .
Ostatnio edytowane przez Mareq : 06.06.2010 o godz. 23:08.
felipe
Senior Member

Stary 06.06.2010, 22:53
Q13SON napisał(a):Wyświetl post
W każdym razie aby nie być gołosłownym to na forum kierunku moich studiów sytuacja w ankiecie przedstawia się tak:

Kaczyński 23,34 %
Komorowski 40,07%
Olechowski 7,14%
Napieralski 6,79%

Głosowało ok 600 osób.

Zgoda, wierzę. Ale...
Grupie studentów daleko do tego by nazwać ją reprezentatywną I tu akurat nie ma nic do rzeczy, że każdy głosował raz. Z tej ankiety wniosek może być tylko jeden - kto jest popularny wśród młodych, studiujących (i tu zgoda - Mikke ma poparcie). Ale to wąska grupa.
Dla jasności - gościa w wielu kwestiach popieram, "uparłem się" na niego z racji tego, że jest dobrym przykładem, że sondaże w tv są mimo wszystko najbardziej rzetelne z całej gamy dostępnych. One się też z grubsza skądś biorą, nie z sufitu (dlatego, mimo sloganu że każdy głos się liczy itd to taki Lepper/Napieralski/Ziętek itp Prezydentem nie będą ).

Korwin był i jest nisko, bo co jakiś czas strzeli sobie jakiegoś samobója, np. że kobiety są "podgatunkiem", któremu najlepiej odebrać prawo wyborcze. To ja pytam - która z lejdis skreśli iksa przy jego nazwisku po takiej deklaracji?

Zgoda co do jednego - głosujmy wg własnego sumienia. Ale to już inny temat.
Q13SON
Senior Member

Stary 06.06.2010, 23:13
Spokojnie, wcale nie upieram sie że bedzie 13. Wiadomo wszystko okaże sie w praniu. Te ankiety pokazuja jednak ze nie wszedzie i nie zawsze Komorowski 45 Kaczynski 37 a reszta po 3... no i przede wszystkim chcialem zwrócić uwagę że kandydatów jest więcej niż dwóch! Irytujące jest to wpajanie że możesz wybrać tylko spośród tych dwóch. A najgorsze że luddzie w to wierzą i znam spore grono osób które z chęcią zagłosowałyby na kogoś innego niż Kacz. czy Kom. ale argumentują swoją decyzję tak: "Jakie X {JKM, Olechowski, Pawlak ...) ma szanse - to zmarnowany głos {czsem dodając : - a nie chce żeby prezydentem był Kacz./Kom. więc zagłosuje na Kom./Kacz. }. Gdyby wszyscy kandydaci przedstawiani byli na tych samych warunkach w telewizji napewno wyniki byłyby inne.

Taki przykład manipulacji słowem - odpowiednie wycięcie i wstawienie słów w innym kontekście, na przykładzie JKM i Wiadomości TVP:
http://www.youtube.com/watch?v=NgPtfw_dTm8

Radze obejrzeć w oderwaniu od politycznych przekonań.
Sędzia
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.06.2010, 23:37
węgorz2 napisał(a):Wyświetl post
Co myślicie o interwencjach IZRAELSKIEGO wojska w stosunku to konwojów humanitarnych dla PALESTYNY?
Osobiscie jestem zaszokowany jak bezsilny jest ONZ i opinia publiczna ,jak mozna zabić 10 tureckich marynarzy wiozących pomoc dla dogorywajacego w gettach społeczeństwa .Dzisiaj nie udało sie również dotrzeć konwojowi z IRLANDII ,zostali zaatakowani i odeskortowani do portu IZRAELSKIEGO,na szczęście obyło się bez ofiar.Ta farsa trwa już od dziesięcioleci ,na oczach świata zniszczono i pozbawiono ziemi naród palestyński. Niestety terroryzm nie jest dla mnie żadnym wytłumaczeniem ŻYDÓW, nawet pójdę dalej w stwierdzeniu że tylko ich grabieżcza i prowadząca do unicestwienia narodu polityka, zerżnięta z ich samej historii ,potęguje takie zachowania!
http://wiadomosci.onet.pl/2180725,12...miec,item.html

Wydaje mi się, że komentarz jest zbędny.
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 07.06.2010, 00:00
Jak to 'wrócić do Polski'? Przecież tamtych już nie ma... spaliliśmy ich wszystkich w stodołach, ssąc mleko matki.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 07.06.2010, 00:21
Problem z wynikami Korwina jest taki że on tymi swoimi teoryjkami łączy różnych młodych ludzi z różnymi często wykluczającymi się poglądami.
Korwin jest taką czystą odskocznią od tej brudnej polityki.Poza kilkoma procentami wyznawców , tak na prawdę i PO ze swoimi ludźmi i Pis - budzą ogólną niechęć.Reszta 'graczy' tez budzi niechęć więc jak przychodzi do ankiety i 'kliknięcia' to JKM rządzi - Oczywiście w ogóle się to nie przekłada na wynik wyborczy, bo niestety ci wirtualni wyborcy, kiedy trzeba zagłosować to w ogóle im się głosować iść nie chce albo jadą utartym schematem czyli wygra ktoś z tej dwójki więc w zależności kogo bardziej nie trawię - wybieram tego drugiego.

Zresztą ja mam takie przekonanie że JKM bardzo się dobrze żyje jako tzw kosmicie i on w ogóle nie ma najmniejszej ochoty na jakieś poważne batalie o jakąkolwiek władze.Szczególnie ostatnie a może i nie ostatnie ale ostatnio szeroko rozpropagowane jego teksty by laski nie miały prawa wyborczego.To dla mnie jest już bełt, szczególnie że moja towarzyszka życia, która Korwina zawsze popierała, dostała strzała w ryj i nie będę przytaczał jak to skomentowała.To jest koleś który im bardziej idzie w trans tym bardziej się pogrąża niestety.

Sędzia napisał(a):Wyświetl post
http://wiadomosci.onet.pl/2180725,12...miec,item.html

Wydaje mi się, że komentarz jest zbędny.
Ciekaw jestem w jakim kontekście to wrzuciłeś
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 07.06.2010 o godz. 02:04.
94 - Allah Akbar!!
wolfy
Senior Member

Stary 07.06.2010, 00:23
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Jak to 'wrócić do Polski'? Przecież tamtych już nie ma... spaliliśmy ich wszystkich w stodołach, ssąc mleko matki.
Ja bym A. Gąsiorowskiego z chęcią z powrotem w kraju zobaczył
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
marian3a
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 07.06.2010, 05:13
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...osc_prasa.html
inne spojrzenie na sprawę katastrofy smoleńskiej i powodzi, trudno się z nim nie zgodzić...
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 07.06.2010, 10:17
No nie - takie przybombienie wykształciuchowi w zęby . Olalal - piękny cios prawdy na szczękę . Jedynym ratunkiem dla niego może być oszczędzenie bólu szczeny. Na interii wisiało 10 minut zobaczymy ile na złonecie
Ostatnio edytowane przez sambo : 07.06.2010 o godz. 10:24.
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
Sędzia
Senior Member

Stary 07.06.2010, 10:26
Cytat:
Jak ujawniły „Wiadomości” TVP, jeden z kontrolerów podczas przesłuchania przyznał, że załodze Tu-154M były podawane fałszywe, gorsze od faktycznych dane o poziomie chmur nad lotniskiem. Wszystko po to, by skłonić pilotów do rezygnacji z podejścia do lądowania.
Za dziennik.pl
http://www.dziennik.pl/katastrofa-sm...il_Tu_154.html

i drugie

Cytat:
Jak udało nam się dowiedzieć, to mężczyzna o nazwisku Krasnokuckij (albo według rosyjskiej pisowni Krasnokutskij). Śledczy zakładają dwie wersje: że był to albo zwierzchnik kontrolerów, członek Wojskowej Służby Ruchu Lotniczego armii rosyjskiej albo funkcjonariusz tamtejszej służby specjalnej FSB.
Za fakt.pl
http://www.fakt.pl/Juz-wiemy-kto-byl...y,73864,1.html

Co do Petelickiego, to ciekawi mnie skąd takie negatywa postawa wobec PO. Wręcz dziwne, czyżby jakieś przetasowanie?
Ostatnio edytowane przez Sędzia : 07.06.2010 o godz. 10:28.
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 07.06.2010, 10:35
Sędzia napisał(a):Wyświetl post
Co do Petelickiego, to ciekawi mnie skąd takie negatywa postawa wobec PO. Wręcz dziwne, czyżby jakieś przetasowanie?
wydaje mi się że 2 rzeczy - pierwsza to obecne ruchy kadrowe Klicha w wojsku, które sie chyba mocno nie podobają sporej części generalicji, druga to fakt, że ten gośc był szkolony z amerykańcami i pewnie jest z nimi w niezłej komitywie. Nie trudno zauważyć, iż po katastrofie smoleńskiej NATO jednak obrało dość chłodny kierunek w stosunku do ruskich - najlepszy przykład to obchody dnia wyzwolenia gdzie tak naprawde nie pojawił sie nikt ważny prócz niezawodnej Angeli. A nasz godny pożałowania "rząd" jest chyba gwarantem kursu proruskiego obecnie
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 07.06.2010, 12:10
szczebrzeszcz napisał(a):Wyświetl post
zdajesz sobie sprawę jaki portal zacytowałeś?
Zrobiłem to z premedytacją, gdyż rzecz uwidoczniona jest autentycznie niewiarygodna oraz nie wyjaśniona do dziś a sam filmik i zdjęcie, pochodzą z portalu Wirtualnej Polski i są autentyczne na 100 %, co powoduje kolizję myślową, identyczną , jak w przypadkach wszystkich innych spraw i rzeczy sądownie lub naukowo nie wyjaśnionych, niezależnie od sposobu i miejsca ich zaprezentowania.

Poza tym uwierz mi, że ja nie mam ciśnienia na niekończącą się młóckę propagandową i podchodzę do tego wszystkiego z pewnym dystansem oraz przesłaniem pokoju a nie wojny. Najzwyczajniej w świecie, przedstawiam swój punkt widzenia w sobie obrany sposób, czasami nawet adekwatny do zakrzywienia medialnego, jakby z premedytacją, pokazujący drugą stronę medalu dla przeciwwagi tej jednostronnej wyłącznie propagandy medialnej.

Wisła właśnie wychodzi na prostą organizacyjną prawdopodobnie i cieszmy się z tego oraz innych drobnych spraw codziennych, zostawiając do dnia wyborów, rozwydrzonych panów polityków oraz ich nadworne hieny ludzkie, starające się pożreć nasze umysły. Odpowiedzmy im w stosownym czasie swoim głosem wyborczym, na to, czy autentycznie jesteśmy bezmózgami przez nich sterowanymi, czy też ocenimy rzeczywistość, zgodnie z rzeczywistością i nie damy im się wciągać w ich permanentną pułapkę wojny domowej. Życzę wszystkim Wiślakom pokoju ducha i radości codziennej, zwłaszcza z Wisełki i wygonienie z naszych umysłów nadmiaru polityki, poprzez opcję - ignoruj politykę w nadmiarze, wszędzie gdzie się da, a zwłaszcza we wszelkich rodzajach mediów
Ostatnio edytowane przez kot : 07.06.2010 o godz. 12:40.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
TSWojtas
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 07.06.2010, 13:09
mój głos powędruje na JKM .

Europa zachodnia już prawie kulturowo nie istnieje - czarni,arabowie,pedały to obraz Francji,Niemiec,Belgii,Holandii,Angli,iAustri oraz coraz więcej takich osób w Hiszpanii .To co w tych krajach sie dzieje nie ma nic wspólnego z Europą to jest kulturowo 6 światy , Paryż to brud syf i malaria ten kto był tam dłużej niż na wieży ten wie . Nie chce żebyśmy doczekali takich czasów że biały człowiek POLAK we własnym kraju będzie dymany przez inne nacje . Jedynym politykiem który prawnie to gwarantuje jest JKM bo to że my bedziemy z tym walczyć jest oczywiste.

pozdrawiam

aleksander buksa - prostytutka bez Honoru
AS82
Banita

Stary 07.06.2010, 14:48
TSWojtas napisał(a):Wyświetl post
mój głos powędruje na JKM .

Europa zachodnia już prawie kulturowo nie istnieje - czarni,arabowie,pedały to obraz Francji,Niemiec,Belgii,Holandii,Angli,iAustri oraz coraz więcej takich osób w Hiszpanii .To co w tych krajach sie dzieje nie ma nic wspólnego z Europą to jest kulturowo 6 światy , Paryż to brud syf i malaria ten kto był tam dłużej niż na wieży ten wie . Nie chce żebyśmy doczekali takich czasów że biały człowiek POLAK we własnym kraju będzie dymany przez inne nacje . Jedynym politykiem który prawnie to gwarantuje jest JKM bo to że my bedziemy z tym walczyć jest oczywiste.

pozdrawiam
Oby JKM jeszcze załatwił ,żeby Polak nie był oszukiwany i dymany przez drugiego Polaka to już by było super
KamAr
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 07.06.2010, 14:59
JKM ma duże poparcie w internecie. I właśnie wśród internautów zdobędzie - moim zdaniem - większość głosów. Niestety, wielu z głosujących na Niego nie zdaje sobie do końca sprawy z jego poglądów, które moim zdaniem są za bardzo liberalne.
Sędzia
Senior Member

Stary 07.06.2010, 15:16
sambo napisał(a):Wyświetl post
wydaje mi się że 2 rzeczy - pierwsza to obecne ruchy kadrowe Klicha w wojsku, które sie chyba mocno nie podobają sporej części generalicji, druga to fakt, że ten gośc był szkolony z amerykańcami i pewnie jest z nimi w niezłej komitywie. Nie trudno zauważyć, iż po katastrofie smoleńskiej NATO jednak obrało dość chłodny kierunek w stosunku do ruskich - najlepszy przykład to obchody dnia wyzwolenia gdzie tak naprawde nie pojawił sie nikt ważny prócz niezawodnej Angeli. A nasz godny pożałowania "rząd" jest chyba gwarantem kursu proruskiego obecnie
Właśnie przeczytałem artykuł Petelickiego. Miażdży. W zasadzie zgadzam się z wszystkim co napisał.

Podobały mi się te (luźniejsze) fragmenty.

Cytat:
Młodych jest ponad 13 milionów i to oni wprowadzą nas w złotą dekadę. Aż przyjemnie jest z nimi rozmawiać, gdyż myślą kategoriami państwa, a nie partii politycznej. To oni przed kilkoma laty odsunęli od władzy PiS, między innymi wysyłając esemes o treści „schowaj babci dowód”. Teraz wysyłają esemesy: „przebrała się miarka, głosuję na Jarka”, „wolę Jarka z kotem niż Bronka z Palikotem” i – najwięcej mówiący – „oni myślą, że my nie myślimy, a my wiemy, co oni o nas myślą”.
Cytat:
Wybitny satyryk rozesłał ostatnio esemes o następującej treści: „dobry Niemiec, u którego od 13 lat jestem dozorcą, doradza, żeby pochwalić się sukcesem w walce z powodzią, zanim powodzianie się zorientują, że nie ma obiecanych im pieniędzy. Pomóżcie proszę”.
Cytat:
Pewien wybitny muzyk napisał do mnie: „Czas skończyć z nazywaniem ludzi krytykujących nieudacznictwo władzy pisiorami (czyli zwolennikami PiS). Ja nigdy nie będę popierał PiS, ale jak patrzę na arogancję i niereformowalność Klicha, zagłosuję na Jarka!”.
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Stary 07.06.2010, 16:51
felipe napisał(a):Wyświetl post
Korwin był i jest nisko, bo co jakiś czas strzeli sobie jakiegoś samobója, np. że kobiety są "podgatunkiem", któremu najlepiej odebrać prawo wyborcze. To ja pytam - która z lejdis skreśli iksa przy jego nazwisku po takiej deklaracji?
1q2 napisał(a):Wyświetl post
jego teksty by laski nie miały prawa wyborczego.To dla mnie jest już bełt, szczególnie że moja towarzyszka życia, która Korwina zawsze popierała, dostała strzała w ryj i nie będę przytaczał jak to skomentowała.To jest koleś który im bardziej idzie w trans tym bardziej się pogrąża niestety.
http://www.youtube.com/watch?v=9kK60...eature=related

Jakby się komuś nie chciało tego słuchac to streszczam:

- Dlaczego chce pan odebrać prawa wyborcze kobietom? (nie czy chce pan odebrać tylko od razy z grubej rury a żeby na pełnej ****ie udupić)
- Ależ ja chce żeby pani została wybrana na dowolne stanowisko
- ale nie chce pan żebym wybierała...
- Proszę zobaczyć jak wyglądają wszystkie spotkania polityczne. Proszę zobaczyć ile jest kobiet na sali.
- Ale na spotkania chodzi może 1/10 % społeczeństwa
- I o to właśnie chodzi aby głosowały osoby które znają się na polityce.

A tutaj w drugiej połowie już dokładniej omówiona ta sprawa i raczej nie będzie żadnych niedomówień.

http://www.youtube.com/watch?v=18Rd90r8Muo

Dlatego tytuł newsa w mediach | JKM: "Odebrać prawo wyborcze kobietom" | to normalna manipulacja. Druga sprawa że nie potrzebnie się wdaje w ogóle tematy "kobiece" no ale już z tego słynie w każdym razie nie do końca jest tak jak piszą bo nic takiego nie powiedział. Powinien robić sensacje takimi tematami jak "przeniosę siedzibę na Belweder". Nic specjalnego a cały dzień na głównej był a wszelkie dywagacje na temat kobiet nie przynoszą mu popularności nawet jeśli to są tylko dywagacje.

No i oczywiście znam wiele lasek które na niego zagłosują bo co dają im te prawa wyborcze (którego im odbierać i tak nie chce ale raczej przeciętny wyborca się bardziej nie zagłębi i przeczyta tylko tytuł)? Większość by sprzedała głos za 10 zł bo się polityką faktycznie nie interesują. Oczywiście jakieś 10% kobiet ma o tym jakieś większe pojęcie dlatego też metoda selekcji ze względu na płeć nie wchodzi w grę ale jakiś test czy nawet opłata za głos już tak.

A co do sondaży to poleca przeczytać:
http://nopassaran.salon24.pl/183657,...majaca-wladzem

Jestem pewien że jakby był kandydat o inteligenci i poglądach (bez tych bzdurnych i marginalnych) JKM tylko trochę bardziej ogarnięty i nie pierdzielący czasem głupot to 10% by z palcem w dupie przekroczył. Niestety za każdym razem musi się w coś zaplątać i kończy się tak że wszyscy myślą że jest kretynem. Tak samo było z ta niepełnosprawną dziewczynką a jak się sprawa ma teraz to widać tu: http://www.upr.pl/wiadomoci/125-tvp-...epenosprawnych

To chyba tyle. Mój głos oczywiście na JKM.
Ostatnio edytowane przez UniaTarnówZKS1928 : 07.06.2010 o godz. 16:57.
wolfy
Senior Member

Stary 07.06.2010, 17:26
Czyli PO postanowiła chronić Komorowskiego przed wystąpieniami na żywo. Zabawne, biorąc pod uwagę ich niedawne zarzuty pod adresem Kaczyńskiego...

UniaTarnówZKS1928 napisał(a):Wyświetl post
No i oczywiście znam wiele lasek które na niego zagłosują bo co dają im te prawa wyborcze (którego im odbierać i tak nie chce ale raczej przeciętny wyborca się bardziej nie zagłębi i przeczyta tylko tytuł)? Większość by sprzedała głos za 10 zł bo się polityką faktycznie nie interesują. Oczywiście jakieś 10% kobiet ma o tym jakieś większe pojęcie dlatego też metoda selekcji ze względu na płeć nie wchodzi w grę ale jakiś test czy nawet opłata za głos już tak.

Nie wiem jak to skomentować.

Może tak - jak to miło, że JKM to politycznie margines. Umówmy się - Komorowski bredzi jak potłuczony, ale i tak bardzo daleko mu do Korwina. Więc cieszcie się, że nikt go nie traktuje inaczej niż jako nieszkodliwego wariata, inaczej zostałby podczas wyborów rozjechany przez media i konkurentów. Gość ma na koncie tyle wpadek, że nikogo nie powinno dziwić jego balansowanie na granicy błędu statystycznego.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 07.06.2010 o godz. 17:34.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 07.06.2010, 17:28
Jak widać nie tylko ja sądzę, że D. Tusk powinien stanąć przed Trybunałem Stanu. Z dość obszernych przykładów degrengolady i nieudolności rządzących, przytoczonych przez gen. Petelickiego wydaje mi się, że pominął on jeden dotyczący właśnie MON. Kompletnie nieprzygotowana reforma likwidująca pobór. PO zlikwidowała go, nie wprowadzając natychmiast w jego zastępstwie jednostek ochotniczych na podobieństwo amerykańskiej Gwardii Narodowej. Dopiero teraz pracuje nad wprowadzeniem Narodowych Sił Rezerwowych, podczas kiedy reforma taka powinna zostać wprowadzona płynnie, czyli zaraz w zamian za pobór powinny rozpocząć swoje istnienie jednostki NSR.
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 07.06.2010, 17:34

facet tłumów porywać nie potrafi, mówca z niego żaden

A Ciebie np Komorowski z Kaczyńskim "porywa"

oczywiście głos na JKM bo co to za różnica na kogo zagłosuje a tak mam przynajmniej czyste sumienie
tylko_na_kilka_dni
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 07.06.2010, 17:53
KamAr napisał(a):Wyświetl post
JKM ma duże poparcie w internecie. I właśnie wśród internautów zdobędzie - moim zdaniem - większość głosów. Niestety, wielu z głosujących na Niego nie zdaje sobie do końca sprawy z jego poglądów, które moim zdaniem są za bardzo liberalne.
z moich obserwacji wynika, ze wiekszosc elektoratu JKM(tak samo upr) nie ma 18 lat stad tez jego wysoka pozycja w internetowych wyborach. Tu nikt nie sprawdza ile masz lat Mimo wszystko uwazam, ze Korwin zdobedzie wiecej procent niz mowia w telewizji(1-2%).
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Stary 07.06.2010, 17:55
to nie żadna manipulacja
Nie chce się czepiać ale "to nie żadna manipulacja" to chyba znaczy że uważasz że to manipulacja. Ja uważam że to manipulacja i to zresztą nie jedna jedyna.

Reszta tu:
http://www.manipulacja.webpark.pl/negatyw.html

Miłej lektury.

wolfy napisał(a):Wyświetl post

Nie wiem jak to skomentować.

Może tak - jak to miło, że JKM to politycznie margines. Umówmy się - Komorowski bredzi jak potłuczony, ale i tak bardzo daleko mu do Korwina. Więc cieszcie się, że nikt go nie traktuje inaczej niż jako nieszkodliwego wariata, inaczej zostałby podczas wyborów rozjechany przez media i konkurentów. Gość ma na koncie tyle wpadek, że nikogo nie powinno dziwić jego balansowanie na granicy błędu statystycznego.
Nie wiem czemu się tak dziwisz. Dziwi Cię to że większość kobiet nie interesuje się polityką? To jest fakt ale to nie znaczy że tej mniejszości trzeba odbierać prawa wyborcze I NIKT O TYM NIE MÓWI! Zresztą już o tym pisałem i wyjaśniłem w poście wcześniejszym. Z niepełnosprawną dziewczynką go chcieli zjeść (w sondażach Liga Prawicy Rzeczpospolitej miała wtedy nawet 8% ) i skutek odnieśli (1%) a teraz mówią po prostu to samo... A jak.

A co do porywania tłumów to faktycznie Komorowski ma ten dar. Taką głupota nikt nie emanuje. Wszyscy kandydaci nie są razem tak inteligentni jak JKM a to że ma niewyparzony język i kilka durnych wywodów to już inna sprawa. Nie jest to jednym powód żebym miał głosować na porywacza tłumów - Kaczyńskiego.
Ostatnio edytowane przez UniaTarnówZKS1928 : 07.06.2010 o godz. 17:57.
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 07.06.2010, 18:20
Jaro zgodził się na debatę(y) ? z Napieralskim i Pawlakiem...
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 07.06.2010, 18:41

JKMa oceniam z pozycji w której znajduje się teraz,

nawet Giertych umiał do pewnej grupy społecznej dotrzeć, która dała mu "głos w polityce"
tzn. nie to żebym sie nie zgadzał, JKM nawet ma potencjał ale zawsze powie o jedno słowo za dużo i co z tego że w 99% mówi logicznie jak tzw. "jeden tekst" przekreśla wszystko
ma swoje wyraziste poglądy (słuszne ) na których mógłby te pare % wyciągnąć ale z wiadomych powodów nic z tego nie bedzie.. to akurat nie mam co do tego wątpliwosci
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 07.06.2010 o godz. 18:43.
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 07.06.2010, 18:42
Mnie irytuje wiara Polaków w sondaże. Tak jak Kryszak mówił:

-na kim je robią?

Przecież to tylko 1000 osób, reprezentatywna grupa, a MILIONY pójdą podczas wyborów głosować na Jara albo Komora tylko dlatego bo oni mają szansę wygrać. Nalepiej piękno demokracji oddają wybory w USA, gdzie do końca nie wiadomo kto wygra, często o wygranej decyduje kilkanaście tysięcy wyborców, a co to jest w porównaniu z ich populacją?

Odwagi, kandydatów jest 10, nie tylko Jaro i Bronek.

E: Sam zagłosowałbym na Mikke gdybym urodził się rok wcześniej Na szczęście za rok w wyborach do rządu mogę już brać udział
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów