The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.06.2010, 11:04
kot napisał(a):Wyświetl post
Czy ktoś dzisiaj jeszcze pamięta lub chociaż się pyta Donalda Tuska, dlaczego wyprzedził na trasie premiera J Kaczyńskiego i go nie zaprosił do swojego kordonu samochodów udających się na miejsce katastrofy smoleńskiej ?

?
a za co Tusk miałby go do swojego samochodu zapraszac ? Za to że go od zomowców obrażał czy może za dziadka z wehrmachtu ?

Ten konflikt zabrnął już tak daleko że jest nie do odkręcenia
Ostatnio edytowane przez AYALA : 05.06.2010 o godz. 11:32.
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 05.06.2010, 12:34
szczebrzeszcz napisał(a):Wyświetl post
Mareq:
z tymi reptilianami to to chyba jakiś żart ;P

PS. u mnie chemitriali w ogółe nie ma
a jak są te chmurki to zaraza znikają
ludzie z nudów rożne rzeczy tworzą np scjentologie

ja się dziwię że tu na forum takie teorie znajdują zwolenników
Szczebrzeszcz. Pamietaj ze zaden dowod nie jest absolutnym. Nie jest nawet w jakimkolwiek stopniu obiektywnym. I to bierzcie zawsze pod uwage.

Nie twierdze tutaj ze chemitrails jest prawda, jednak niemniej, to te teorie skads sie biora i nie biora sie bez przyczyny.
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 05.06.2010, 12:46
AYALA napisał(a):Wyświetl post
a za co Tusk miałby go do swojego samochodu zapraszac ? Za to że go od zomowców obrażał czy może za dziadka z wehrmachtu ?

Ten konflikt zabrnął już tak daleko że jest nie do odkręcenia
Może choćby z tego powodu, iż zginął Prezydent Polski, będący zarazem Bratem bliźniakiem, owego Człowieka. Może dlatego, że kilka tygodni wcześniej Tusk wygłosił swoje przemówienie w Sejmie RP, w którym znalazły się niezręczne sformułowania a'la "wyginiecie jak dinozaury" Może także dlatego, iż kilka tygodni wcześniej pozwolił Rosji na rozgrywanie wzajemne siebie i Prezydenta RP przyjmując zaproszenie (podczas kiedy zignorowano Prezydenta RP) i wysuwając pod adresem L. Kaczyńskiego propozycję, aby miast do Katynia (gdzie co roku jeździł, aby uczcić pamięć pomordowanych polskich oficerów) pojechał do Moskwy na uroczystości tzw. "dnia zwycięstwa"

Zastanawia mnie co jest dla części Polaków istotniejsze wzajemne anse, czy też interes Polski, jej suwerenność, podmiotowość i pozycja

Z drugiej strony gdzieś czytałem, że Jarosław po katastrofie nie chciał widzieć ani Tuska ani Putina i wcale by mnie to nie dziwiło, jeżeli okazałoby się prawdą.

Edit. A jeśli ktoś miałby jeszcze wątpliwości co do zadbania przez Premiera RP o interes Polski i zabezpieczenie miejsca katastrofy, jak i (banalne) rzeczy osobistych ofiar katastrofy.
http://fakty.interia.pl/raport/lech-...nskiej,1488590
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 05.06.2010 o godz. 14:05.
węgorz2
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 05.06.2010, 12:52
Co myślicie o interwencjach IZRAELSKIEGO wojska w stosunku to konwojów humanitarnych dla PALESTYNY?
Osobiscie jestem zaszokowany jak bezsilny jest ONZ i opinia publiczna ,jak mozna zabić 10 tureckich marynarzy wiozących pomoc dla dogorywajacego w gettach społeczeństwa .Dzisiaj nie udało sie również dotrzeć konwojowi z IRLANDII ,zostali zaatakowani i odeskortowani do portu IZRAELSKIEGO,na szczęście obyło się bez ofiar.Ta farsa trwa już od dziesięcioleci ,na oczach świata zniszczono i pozbawiono ziemi naród palestyński. Niestety terroryzm nie jest dla mnie żadnym wytłumaczeniem ŻYDÓW, nawet pójdę dalej w stwierdzeniu że tylko ich grabieżcza i prowadząca do unicestwienia narodu polityka, zerżnięta z ich samej historii ,potęguje takie zachowania!
Sędzia
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.06.2010, 15:55
Ten facet mnie rozwala.

zdjęcie z fakt.pl

Ludzie uczestniczą w procesji, a on pozuje do fotki
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
JEDREK76
konserwa

Stary 05.06.2010, 16:29
Fałszywych obietnic ciąg dalszy
http://fakty.interia.pl/raport/wybor...oardow,1488606
MCDave
Звезда изнад свега

Od: 07.2005

Stary 05.06.2010, 16:44
Sędzia napisał(a):Wyświetl post
Ten facet mnie rozwala.

Ludzie uczestniczą w procesji, a on pozuje do fotki
Nie przesadzasz trochę? Zdjęcie robione przez reportera Faktu z jakiś krzaków. Pewnie wybrane spośród 100 innych zrobionych seryjnie żeby tylko wyszło jak najgłupiej. Spośród 6 fotek w tej pięknej galerii ze wsi, są chyba 3 w drewnianym kiblu. Dobór nieprzypadkowy. Durna kampania i wpadki to jedno, ale czepialstwo też jest niezdrowe.
После пада устајем. Никад не одустајем. Јачи постајем. До краја остајем.
Sędzia
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.06.2010, 17:10
Nie sądzę, bym się czepiał, mi się wydaje, że on pozuje do fotki. Jeśli nie, to faktycznie - tylko głupio zdjęcie wyszło.
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 05.06.2010, 18:15
Cytat:
No to jedziemy Panie Mareq:

Jakaż to merytoryka stoi za słowami elektryka ?

Tymi o telefonie Jarosława do Lecha tzn. braku wiedzy o jego treści.
Ja wiem ale nie powiem, ja nie mam dowodów ale jestem za a nawet przeciw - to tak przy okazji rocznicy 4 czerwca były Prezydent coś gaworzył dziś na tvn24.
Nie rozumiem tej dziwnej maniery.
Czy ja mam na imię Lech a nazywam się Wałęsa ?
Zapewniam ,że nie.
Dlaczego więc mam brać odpowiedzialność za jego słowa ? Przecież ja nawet się nie ,,zająknąłem'' na temat tego , że Wałęsa w tym przypadku postępuje słusznie.
Ja zarzuciłem kotu , że pewne fragmenty jego posta są raczej narzucaniem rzeczywistości a nie jej merytoryczną oceną a w kontrze zostaje proszony o tłumaczenia słów Wałęsy.

Cytat:
Wybacz, ale nie mam ochoty zarzucać przykładami braku szacunku Tuska i PO oraz ich sympatyków do prezydenta Polski L Kaczyńskiego i jego brata, premiera J Kaczyńskiego. Zwyczajnie brakłoby mi na to czasu, gdyż każdy dzień, przynosił tutaj wymierne przykłady. Wiele już z nich wymieniałem wcześniej i ich nagminność a nie tylko jakość, upoważniają mnie do stwierdzenia, że traktowali oni prezydenta Polski L Kaczyńskiego, jak śmiecia, demonstrując to zwłaszcza w kontaktach międzynarodowych. Co do mediów, tych wymienianych przez ludzi z PO i komitetu honorowego Komorowskiego, jako z nimi współpracujących, chyba nie zamierzasz udawadniać, że są one bardziej mediami Jarka Kaczyńskiego, niż Donalda Tuska, bo chyba nawet Ty sam w to nie uwierzysz ?.
Nie wiem czy Donald Tusk wprawiał by się w dobry humor (pewnego pamiętnego wieczora na Helu) z osobą którą uważa za śmiecia.
Napisałeś ,że uważał go za śmiecia a ja śmiem twierdzić , że mimo kreowania pewnej mocnej linii podziału , stosunki między oboma panami były co najmniej poprawne.
Dlatego wydaje mi się , że przesadziłeś przypisując taką właśnie odbiór Lecha Kaczyńskiego przez Donalda Tuska.

Co do mediów , to myślałem że pisząc iż są to media Tuska , ma on na nie jakiś władczy wpływ.
W tym sensie jak rozumiem , to możemy nazywać Rzeczpospolitą , Gazetę Polską , Tv Trwam/Radio Maryja , czy TVP1 mediami Jarosława Kaczyńskiego ?

Odnośnie jednostronnego opisu wojny polsko-polskiej , to już się nie odnioisłeś
Ta wojna (o ile faktycznie aż takiego słowa możemy użyć) nie polega na tym iż wioska pacyfistów jest demolowana nalotami dywanowymi . A to właśnie można wywnioskować z tego co napisałeś
Agresja polityczna w Polsce występuje na wielu frontach i różne obozy (a szczególnie te dwa najważniejsze) używają podobnego uzbrojenia.

Cytat:
Mareq:
z tymi reptilianami to to chyba jakiś żart ;P
A z chemitrailsami nie ?
Ostatnio edytowane przez Mareq : 05.06.2010 o godz. 18:24.
Romy S.
Senior Member

Stary 05.06.2010, 18:40
Z kota nie kpiłem o czym on sam wie, zresztą nie mam w zwyczaju z nikogo kpić.
A czyste niebieskie niebo z racji wieku pamiętam - jeśli Ty szczebrzeszcz nadal masz takie u siebie nie oznacza to iż chemtraile nie istnieją.
Jeszcze mi powiedz, że koncerny tytoniowe również nic nie dodają do papierosów.
Bo ktoś kto pamięta smak polskich Marlboro czyli caro sprzed trzydziestu paru lat lub innych marek doskonale wie jakim syfem nas teraz częstują.
...nieczytelny...
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 05.06.2010, 19:05
Po wiadomościach w TVP1 o machlojkach w stenogramach ,oraz zeznaniach kontrolerów lotu ze Smoleńska,każdy który wierzył w rosyjskie niemataczenie,powinien się rozpędzić i zrobić baranka w ścianę.
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 05.06.2010, 19:40
Niekoniecznie o czym mówi ten wips http://rosemann.salon24.pl/190627,pa...sje-katastrofa

Cytat:
Wersja odchodzi w niebyt bo zastępuje ją nowa, całkiem odmienna, by nie rzec, zupełnie przeciwna.

Oto winę za katastrofę ponosi… Lech Kaczyński który… nie naciskał na pilotów!

Pierwszą jaskółką takiego widzenia sprawy jest materiał niemieckiego komentatora w Frankfurter Allgemeine Zeitung**.Zwraca on uwagę, że nie słychać i nie ma w stenogramie by gen. Błasik przekazywał pilotom polecenia Prezydenta by lądowali ale, na co zwraca uwagę aytor materiału, nie przekazał też rozkazu, by nie lądowali. I tu tkwi zagadka całej tej tragedii. Ale o niej na koniec.

Wersja z miejsca spodobała się wszystkim sierotom po „teorii naciskowej”. Na forach internetowych, które jeszcze niedawno pełne były rzucanych pod adresem Kaczyńskiego zarzutów dokonania morderstwa na prawie setce osób poprzez zmuszenie załogi do nieszczęśliwej próby posadzenia maszyny, teraz coraz więcej jest wpisów w rodzaju tego:
Jedno słowo ZAPASOWE

wypowiedziane przez prezydenta i katastrofy tej by nie było. Dlaczego tego nie zrobił? Dlaczego nie pomógł załodze samolotu podjąć jedyną słuszną decyzję w tych warunkach, tylko zwlekał z nią. Dlaczego DWL widzać, że załoga łamie wszelkie procedury lotnicze bezpieczeństwa bezczynnie na to patrzyl i zezwalał?”(pisownia oryginalna)***
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 06.06.2010, 01:25
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
Edit. A jeśli ktoś miałby jeszcze wątpliwości co do zadbania przez Premiera RP o interes Polski i zabezpieczenie miejsca katastrofy, jak i (banalne) rzeczy osobistych ofiar katastrofy.
http://fakty.interia.pl/raport/lech-...nskiej,1488590
Nie przesadzaj.Takie rzeczy są na porządku dziennym- Hieny są wszędzie i na prawdę ciężko temu zaradzić - Las Kabacki w naszej najtragiczniejszej(liczbowo) katastrofie...Tam też poginęły rzeczy a co ciekawsze różne rzeczy znajdowano nawet po latach.Choćby ta katastrofa w Katowicach, na tych targach - podobna sprawa - oskarżano strażaków itp.
Hieny są wszędzie - natomiast co do samego zabezpieczenia akurat tej katastrofy...to jest dłuższa rozmowa.
I przykre że mieszasz w to akurat Premiera.Masz jakieś przesłanki by stwierdzić że to olał?

rozarian napisał(a):Wyświetl post
Po wiadomościach w TVP1 o machlojkach w stenogramach ,oraz zeznaniach kontrolerów lotu ze Smoleńska,każdy który wierzył w rosyjskie niemataczenie,powinien się rozpędzić i zrobić baranka w ścianę.
A co tam w TVPIS powiedzieli?

Romy S. napisał(a):Wyświetl post
A czyste niebieskie niebo z racji wieku pamiętam
Przed erą samolotów czyste niebo było normą i o czym to świadczy?Teraz jest ruch jak sam s****ysyn, takie 'dziwne zjawiska' widziałem w krajach których o olewkę w tych sprawach bym nie podejrzewał a dział się to np obok lotniska gdzie lądują setki samolotów dziennie - zresztą przeczytaj link który spartan zamieścił - i nie chodzi mi tu o to żeby wszystko ośmieszyć , choć jak ktoś pisze że z polecenia jakiegoś tam szefa Częstochowskiej Góry - z urzędu powinno być śledztwo - to ciężko zareagować inaczej.Chwilę temu Dziwisz jakieś szpeja powyjmował które miały nas chronić przed powodzią i jak się okazało uchroniły.Mógł to wcześniej zrobić to nie trzeba było wałów by budować.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 06.06.2010 o godz. 01:46.
94 - Allah Akbar!!
Q13SON
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 06.06.2010, 11:02
ankieta z interia.pl:

http://fakty.interia.pl/raport/wybor...a/wyniki,18606

na 11:55

Kaczyński 49%
Komorowski 25%
Korwin-Mikke 13%
Napieralski 5%
...

311 000 głosów

Czyli w wyborach może być różnie, nie koniecznie tak jak dyktują nam media, że wygrać musi Komorowski, drugi ma być Kaczyński a reszta nieważna.

Wybieramy jednego z 10 kandydatów a nie jednego z 2 i musi nim być Komorowski (jak usilnie nam wmawiają wszystkie media). Powinien być zakaz pokazywania kandydatów i kampanii w "niezależnych" programach telewizji (każdej tv) bo to ogłupia...
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 06.06.2010, 11:06
To dziwne, wczoraj jeszcze w tej ankiecie było 36% Komorowski, 31% Kaczyński... albo coś pomieszałem..

W każdym razie - wynik mnie satysfakcjonuje. I jak to mówią ludzie dzwoniący do Szkła Kontaktowego (które czasem dla podniesienia ciśnienia oglądam) - zróbmy tak, żeby drugiej tury nie było, co by te pieniądze na powodzian przeznaczyć. Oczywiście głosujmy na Jarka.

311 tys. głosów, to 1% w skali kraju, zatem całkiem spory elektorat, a z tego prawie połowa na Jarka...

Ps. tu też jest ciekawie:
http://www.fakt.pl/sondaz-wyborczy
Ostatnio edytowane przez !!IRIVER!! : 06.06.2010 o godz. 11:11.
JEDREK76
konserwa

Stary 06.06.2010, 13:22
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Nie przesadzaj.Takie rzeczy są na porządku dziennym- Hieny są wszędzie i na prawdę ciężko temu zaradzić - Las Kabacki w naszej najtragiczniejszej(liczbowo) katastrofie...Tam też poginęły rzeczy a co ciekawsze różne rzeczy znajdowano nawet po latach.Choćby ta katastrofa w Katowicach, na tych targach - podobna sprawa - oskarżano strażaków itp.
Hieny są wszędzie - natomiast co do samego zabezpieczenia akurat tej katastrofy...to jest dłuższa rozmowa.
I przykre że mieszasz w to akurat Premiera.Masz jakieś przesłanki by stwierdzić że to olał?
Wybacz, ale kogo mam "mieszać" Kto jest szefem rządu Kto się zrzekł suwerenności Naszego Kraju przekazując w ręce Rosjan wyjaśnienie jak doszło do tej katastrofy Kto w rękach Rosjan pozostawił zabezpieczenie miejsca tej katastrofy nie pozostawiając tam nikogo kto dopilnowałby, aby to miejsce było odpowiednio strzeżone i zabezpieczone Pomijając już to, że to nasze służby powinny zabezpieczać to miejsce, to już nawet jeśli Tusk zrzekł się tego obowiązku na rzecz Rosjan, to urzędnicy konsulatu powinni tam warować 24 godziny na dobę strzegąc, aby to miejsce było odpowiednio chronione, by zabezpieczone były nie tylko dowody w postaci osprzętu Tupolewa, ale także rzeczy osobiste ofiar. My musieliśmy od "turystów" i harcerzy dowiedzieć się, jak wygląda rzeczywistość, bo przedstawicielka rządu, którego szefem jest Donald Tusk, karmiła nas informacjami o "przekopaniu tego miejsca do metra głębokości".
Więc chyba mamy inne pojęcie przykrości, bo dla Ciebie przykrością jest mówienie gorzkiej prawdy o całej sytuacji, a dla mnie "przykre" jest (delikatnie rzecz ujmując) postępowanie Premiera mojego Kraju.

1q2 napisał(a):
[...]Chwilę temu Dziwisz jakieś szpeja powyjmował które miały nas chronić przed powodzią i jak się okazało uchroniły.Mógł to wcześniej zrobić to nie trzeba było wałów by budować.
Piszesz w ten sposób o relikwiach św. Stanisława. Pisząc tak bluźnisz. Nikt nie każe Ci wierzyć w Ich działanie, ale szacunek dla Wiary innych byłby wymagany, jeśli domagasz się aby inni traktowali Ciebie także z szacunkiem.
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 06.06.2010, 13:31
Jędrek - niepotrzebnie dyskutujesz. Przeczytaj sobie ostatni post kolegi. Szkoda czasu,
Ostatnio edytowane przez sambo : 06.06.2010 o godz. 13:34.
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
AS82
Banita

Stary 06.06.2010, 13:56

Piszesz w ten sposób o relikwiach św. Stanisława. Pisząc tak bluźnisz. Nikt nie każe Ci wierzyć w Ich działanie, ale szacunek dla Wiary innych byłby wymagany, jeśli domagasz się aby inni traktowali Ciebie także z szacunkiem.
Szczegolnie ten szacunek widać ,jak katolicy atakuja parady rownosci i krzyczą np. "Pedały do gazu"
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 06.06.2010, 14:01
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Szczegolnie ten szacunek widać ,jak katolicy atakuja parady rownosci i krzyczą np. "Pedały do gazu"
mylisz pewne rzeczy. Nie widziałem nigdy, zeby jakiś biskup czy siostry zakonne Słożebniczek Ducha Świetego atakowały paradę gejów i lesbijek...
Jako że katolicy (przynajmniej deklaratywnie) to większość naszego społeczeństwa, to katolików można oskarzyć o wszystko: nawet o organizowanie parad "równości"
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

JEDREK76
konserwa

Stary 06.06.2010, 14:19
FraMat napisał(a):Wyświetl post
mylisz pewne rzeczy. Nie widziałem nigdy, zeby jakiś biskup czy siostry zakonne Słożebniczek Ducha Świetego atakowały paradę gejów i lesbijek...
Jako że katolicy (przynajmniej deklaratywnie) to większość naszego społeczeństwa, to katolików można oskarzyć o wszystko: nawet o organizowanie parad "równości"
Framat
Ten typ tak ma. To nie pierwszy przykład kiedy tłumaczy sobie wszystko tak aby było dopasowane dla jego możliwości poznawczych. Ot taki wybiórczy model. Z tego co pamiętam to parady gejów i lesbijek (które takiego obrońcę i admiratora mają w użytkowniku AS82), szczególnie zagranicą lubiły się przebierać w stroje zakonnic i kapłanów katolickich profanując przy okazji Hostię. Może ASowi82 o takich "katolików" chodziło

P.S. W tym jednym przypadku przynajmniej udało się winnych(?) ustalić
http://wiadomosci.onet.pl/2180611,11...nika,item.html
jak się okazuje "bracia Rosjanie", mający to miejsce zabezpieczać.
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 06.06.2010 o godz. 14:32.
AS82
Banita

Stary 06.06.2010, 14:29
Framat
Ten typ tak ma. To nie pierwszy przykład kiedy tłumaczy sobie wszystko tak aby było dopasowane dla jego możliwości poznawczych. Ot taki wybiórczy model. Z tego co pamiętam to parady gejów i lesbijek (które takiego obrońcę i admiratora mają w użytkowniku AS82), szczególnie zagranicą lubiły się przebierać w stroje zakonnic i kapłanów katolickich profanując przy okazji Hostię. Może ASowi82 o takich "katolików" chodziło
No tak mam ,że parady równości nie maja dla mnie znaczenia i je toleruje,natomiast mniej toleruje jakies neo-faszystowskie ścierwo ,którego sadze w Polsce nie powinno być po doświadczeniach II WŚ ,obozach koncentracyjnych i wszystkiego czego ten kraj przeszedł. Pozatym tak sobie myśle ,że ci wszyscy "prawdziwi Polacy" sa silni jak idą bić słabszego ,a jakby trzeba realnie bronić czy przelać krew za ojczyzne to pierwsi by spier*alali
Q13SON
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 06.06.2010, 14:54
No tak mam ,że parady równości nie maja dla mnie znaczenia i je toleruje,natomiast mniej toleruje jakies neo-faszystowskie ścierwo ,którego sadze w Polsce nie powinno być po doświadczeniach II WŚ ,obozach koncentracyjnych i wszystkiego czego ten kraj przeszedł. Pozatym tak sobie myśle ,że ci wszyscy "prawdziwi Polacy" sa silni jak idą bić słabszego ,a jakby trzeba realnie bronić czy przelać krew za ojczyzne to pierwsi by spier*alali
a za broń chwycą cioty
marian3a
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 06.06.2010, 15:11
hehehe dawno się tak nie uśmiałem ;p
te neo-faszystwoskie ścierwo jak piszesz ma chyba taką idee i polityke aby chronić to co Polskie ? a zwolennicy parady mają wszystko w dupie tylko aby równo i toleranyjnie. A tak na marginesie jekim prawem piszesz że będą spier*dalali od oceny patriotyzmu napewno nie jetseś Ty.

ps,
Q13SON ktoś musi pójść na pierwszy ogień ;p
Ostatnio edytowane przez marian3a : 06.06.2010 o godz. 15:14.
felipe
Senior Member

Stary 06.06.2010, 15:27
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
To dziwne, wczoraj jeszcze w tej ankiecie było 36% Komorowski, 31% Kaczyński... albo coś pomieszałem..

W każdym razie - wynik mnie satysfakcjonuje. I jak to mówią ludzie dzwoniący do Szkła Kontaktowego (które czasem dla podniesienia ciśnienia oglądam) - zróbmy tak, żeby drugiej tury nie było, co by te pieniądze na powodzian przeznaczyć. Oczywiście głosujmy na Jarka.

311 tys. głosów, to 1% w skali kraju, zatem całkiem spory elektorat, a z tego prawie połowa na Jarka...

Ps. tu też jest ciekawie:
http://www.fakt.pl/sondaz-wyborczy
Z tymi sondażami internetowymi wrzućcie na luz
Wystarczy, że jedna młodzieżówka sie bardziej zmobilizuje niz druga do częstego klikania (tu nie każdy ma jeden głos) i już zniekształcamy poparcie. Skądinąd wiem, że tak to właśnie funkcjonuje. Także bardziej wierzę w 1-2 % Mikkego niż podawane tu 13 Na przykład.
ponury
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 06.06.2010, 16:16
1-2 % z tvp i tvn bardziej wiarygodne od wynikow internetowych ? Różnych w dodatku ?
Ty sam Boże jakoś jest zawsze sprawiedliwy,
Ty wyniszcz aż do szczętu ten naród złośliwy.

Dla dobra wszystkich - i białych, i kolorowych - rozdział cywilizacyjno-kulturowy musi zostać zachowany, a każdy winien żyć tam, gdzie umieściła go ręka Najwyższego.
LoRd
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 06.06.2010, 17:52
W kwestii sondaży. przy okazji przeprowadzania sondażu podczas obecnej kampanii zadawano respondentom pytanie "na kogo głosował pan/pani podczas ostatnich wyborów". Na to pytanie większość odpowiedziała ze na Donalda Tuska. Jak wiecie to nie on został prezydentem. Wniosek (ameryki nie odkrywam) cały czas pozostaje w tych sondażach jakaś niewiadoma która sprawia, że są one mocno niedokladne.

Moje przypuszczenie jest takie, że Kaczyński z Komorowskim wspólnie zbiorą około 80% głosów. Reszta pozostałe 20% i później wszystko będzie zależało od tego kto jaki elektorat przejmie.
-> Prawda jest jak du*a, każdy ma swoją ...
Mareq
Senior Member

Stary 06.06.2010, 18:35
Cytat:
1-2 % z tvp i tvn bardziej wiarygodne od wynikow internetowych ? Różnych w dodatku ?
Biorąc pod uwagę wyniki (tylko raz w wyborach parlamentarnych w 93 udało im się , ledwo bo ledwo , przekroczyć próg 3 %) jakie osiągał Janusz Mikke , oraz partie które go wystawiały na listach .
A także biorąc pod uwagę , że w wszelkiego rodzaju sondażach , ankietach , cyberwyborach i innych wirtualnych zabawach jest przeważnie grubo przeszacowany .
Odpowiedź brzmi.
TAK.
felipe
Senior Member

Stary 06.06.2010, 19:25
ponury napisał(a):Wyświetl post
Krótko: tak.
ponury
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 06.06.2010, 19:37
Aha. Jeśli porównywać z wynikami wyborów parlamentarnych to może i macie racje.

Ale, na Boga, jak to jest, że telewizje wpierają milionom ludzi w Polsce, że kandydatów jest tylko dwóch na podstawie ankiet w których udział bierze "reprezentatywna" grupa 1000 osób ?
A młodzieżówki choćby JKM mobilizują się wyszukując wszelkie wirtualne ankiety aby sztucznie podbić poparcie ?
Ty sam Boże jakoś jest zawsze sprawiedliwy,
Ty wyniszcz aż do szczętu ten naród złośliwy.

Dla dobra wszystkich - i białych, i kolorowych - rozdział cywilizacyjno-kulturowy musi zostać zachowany, a każdy winien żyć tam, gdzie umieściła go ręka Najwyższego.
Mareq
Senior Member

Stary 06.06.2010, 20:16
Cytat:
Jarosław Kaczyński w artykule dla weekendowego wydania niemieckiego tygodnika "Die Welt" ("Welt am Sonntag") wymienia trzy obszary, w których jego zdaniem wspólne, polsko-niemieckie działanie w ramach UE może przynieść sukcesy. To stworzenie unijnej armii, zniesienie wiz do UE dla krajów Europy Wschodniej, w tym Rosji i Ukrainy oraz wznowienie działań na rzecz bezpieczeństwa energetycznego.
http://wiadomosci.onet.pl/2180701,12...tety,item.html

Priorytet (jeżeli chodzi o politykę unijną) z czasów premierostwa wciąż żywy

Cytat:
Ale, na Boga, jak to jest, że telewizje wpierają milionom ludzi w Polsce, że kandydatów jest tylko dwóch na podstawie ankiet w których udział bierze "reprezentatywna" grupa 1000 osób ?
Publikowanie sondaży i koncentrowanie uwagi na 2-3 najważniejszych graczach , to nie jest wymysł telewizji z naszego kraju
W wyborach w USA startowało 24 kandydatów . Na całym świecie mówiło się tylko o 2 . Podejrzewam , że w samych Stanach Zjednoczonych było podobnie.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 06.06.2010 o godz. 20:26.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów