The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.11.2011, 21:49
Ten klub to banda amatorów.
Najbardziej cieszą się w Warszawie i w Poznaniu (nie licząc pokemonów w Krakowie).

Bolesne jest kibicowanie klubowi prowadzonemu bez głowy
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Żuczek
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 07.11.2011, 21:49
Panie Robercie - dziękujemy za mistrzostwo! Szkoda, że musiało się to tak skończyć...
Odpowiedz cytując
Mistel
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 07.11.2011, 21:50
Powoli pozbywać sie holendrów. M. poleciał. jeszcze L. i J.

V niech zostanie.
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

i co to da? nic to nie da
ciagle w Wisle nie ma profesjonalizmu, ale cieszcie sie
przyjdzie nowy trener ktorego bedzie zwalniac max po roku i tak ....a jego mac caly czas, ale coz
w klubie nie moze byc stabilizacji
bo nowy trener zaliczy kilka wpadek i bedzie do zwolnienia ;] i tak caly czas do usranej smierci

Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Gercu napisał(a):Wyświetl post
Ten cytat może właściwie podsumować wszystko. Skoro nie szanujemy takiego trenera, to jakiego mamy szanować? Sen o Lidze Mistrzów odpływa coraz dalej. Przyjdzie jakiś hiszpan, uda mu się parę meczy i balonik zacznie się pompować. Potem przyjdzie kryzys i znowu go po roku wywalą. Jak długo jeszcze panie Cupiał?
Szczęśliwie zdobył mistrzostwo i szczęśliwie awansował do LE. Teego szczęścia zabrakło Kasperczakowi, gdy w 90 minucie Jop strzelał samobója. Gdyby Maaskanta to szczescie opusciło chocby w Łoweczu, to byłby kolejny rok kompromitacji. A nie jest, bo poza prezencją, elegenacją i elokwencją Robert miał fure szczescia.
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Gercu napisał(a):Wyświetl post
Ten cytat może właściwie podsumować wszystko. Skoro nie szanujemy takiego trenera, to jakiego mamy szanować? Sen o Lidze Mistrzów odpływa coraz dalej. Przyjdzie jakiś hiszpan, uda mu się parę meczy i balonik zacznie się pompować. Potem przyjdzie kryzys i znowu go po roku wywalą. Jak długo jeszcze panie Cupiał?
Dzięki za tego posta, przynajmniej wiem, że są ludzie, którzy myślą podobnie jak ja.

Wisła powoli stacza się w przeciętność. Dopóki do odgrywania wiodącej roli w lidze wystarczał stabilny budżet i niewielkie (jak na skalę europejską) środki na transfery byliśmy bezdyskusyjnymi mistrzami. Niestety dla nas, a na szczęście dla polskiej piłki Ekstraklasa się zmienia. Niestety z panem Cupiałem u sterów my z tych zmian nie skorzystamy, zostaliśmy w XX wieku a nasi rywale zrobili krok do przodu.

Szkoda, bo wierzyłem, że Basałajowi udało się przekonać Bossa, że rosyjsko-turecki model prowadzenia klubu nie prowadzi do niczego dobrego. Szkoda, bo tracimy szanse na stabilizację i pozory normalności.
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 07.11.2011, 21:51
Panie Basałaju, to ja teraz czekam, aż pan, jako zarząd, sam siebie z tego klubu wy.......i. Skoro Robert, to i pan.

Dzięki trenerze.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
klusek106
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 07.11.2011, 21:51
Z checia widziałbym w Wisle znow Petrescu
"Mnie na razie czekać będzie siedzenie na ławce. Ale oczywiście nie będę chciał długo na niej siedzieć, zamierzam powalczyć o miejsce na boisku." - Tomáš Jirsák (1906 % szacunku)

"Gwiazdkom" bez ambicji - STOP !

Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Stary 07.11.2011, 21:53
zgadzam sie z FraMatem, ten klub do niczego nie dorosl, ciagle razi brakiem profesjonalizmu
wiekszosc chyba jest za ciagla karuzela trenerska

Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Może i zmiany są potrzebne. Nie mniej będzie mi Go trochę brakowało w Wiśle. Życzę powodzenia w dalszej karierze, a co do naszego podwórka czekam na ustawienie 4 4 2
What's new?

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

FraMat napisał(a):Wyświetl post
Ten klub to banda amatorów.
Najbardziej cieszą się w Warszawie i w Poznaniu (nie licząc pokemonów w Krakowie).

Bolesne jest kibicowanie klubowi prowadzonemu bez głowy
Powtórzę co napisałem wcześniej - debile.
Rzucili motłochowi trenera na pożarcie. Klasyczna zagrywka, przerabiana już wielokrotnie z opłakanymi skutkami. Problem w tym, że problemy nie zaczynały się ani nie kończą na nim.

Jimenezowi życzę powodzenia w klubie, który będzie prowadził. Ma szczęście, że nie będzie to Wisła.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Przykro, przykro, bo były wielkie nadzieje. Wydawał się świetną osobą.

Ale sami przyznacie że zęby bolały jak się oglądało nas w pojedynku z Appoelem, Odense, Podbeskidziem czy wczoraj.

Szkoda że z tego romansu nic nie wyszło ale nie panował nad sytuacją, stał się irytujący. Jego humor czy też sarkazm doprowadzał do szewskiej pasji.

Powodzenia w dalszej karierze i dzięki za mistrzostwo.

P.S. Zabierz z sobą Jaliensa.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
TS Girl
Member

Od: 07.2009

Stary 07.11.2011, 21:54
Ja mimo ogólnej radości będę niepocieszona, że w najbliższym czasie będę musiała zedytować swój podpis. Osobiście uważam, że decyzja o zwolnieniu Maaskanta nie jest bezpodstawna, ale mimo wszystko została podjęta zbyt szybko. Myślę, że danie mu czasu do zimy byłoby całkiem w porządku. Chyba to całe zamieszanie po derbach tak przyspieszyło wydarzenia. Szkoda, naprawdę. Prowadził nas do LM, wygrał mistrzostwo, tego mu gratuluję i z całego serca dziękuję. To niezwykle sympatyczny, szybko asymilujący się człowiek, który promienieje dobrą energią, życzę mu wszystkiego najlepszego w dalszej karierze.
Odpowiedz cytując
Joshua TS
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 07.11.2011, 21:55
A wiadomo co będzie ze Stanem Valcxem On też odchodzi? Bo już sie gubie w tym wszystkim
"...Przed meczem fani obu drużyn śpiewają swoje klubowe hymny ;kibice Wisły: Jak długo na Wawelu, kibice Cracovii: Wisła to *****..."
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stało sie to sie stało - pozostaje kibicowac by za rok nie grał w jakiejs LM albo coś. i kogo etraz ścigniemy eksperci? Aha - i skończcie .......ić o tym Jimenezie bo mi się smutno robi was.
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
h3po4
Senior Member

Od: 07.2010

Pierwsze co to bym zwolnił Basałaja i zatrudnił kogoś dla kogo Wisła to więcej jak dobra wypłata.
Potem za trenera.
Być okrutny i odważny
Zmienić dolę swą przeklętą
Trochę zemsty, trochę krwi
Worek z forsą mieć pod głową
Wtedy ma się piękne sny
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

I co teraz krzykacze?
Mamy teraz światowej sławy trenera Kazia Moskala, ktory na wstępie powie, że nie potrzeba żadnych wzmocnień. Bo przecież w perspektywie jest inny trener, więc Moskal nie będzie podejmował żadnych radykalnych kroków.
A wy myslicie, że przyjdzie trenowac jakaś sława?
No to czekajcie.

A Wisła się stacza...
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Kandzior
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 07.11.2011, 21:56
Thank you for all, Robert...

Czyli szukamy nowego trenera, nie wiadomo kto to będzie, burdel w klubie będzie trwał dalej...
Bawmy się, Maestro muzyka!
Odpowiedz cytując
Maxior
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 07.11.2011, 21:57
Dla mnie to przykre ciągła zmiana trenerów, ja bym mu dał jeszcze szanse do końca rundy jessienej. Dziękuje za te prawie 2 lata pracy, za MP i Kwalifikacje LM. Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 07.11.2011, 21:58
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
yes! yes! yes!
Czas budowac nowy zespol, prowizorce i amatorstwu mowimy NIE!
to wy...

Cytat:
Jimenez mogłby byc jak dla mnie
Naprawdę? Mógłby? A może Mourinho?

Dzięki za wszystko.

Swoją drogą pamiętam Moskala w meczu z Legią:
http://www.youtube.com/watch?v=5aAgUWw55MM
POWODZENIA!
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 07.11.2011, 21:59
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Powtórzę co napisałem wcześniej - debile.
Rzucili motłochowi trenera na pożarcie. Klasyczna zagrywka, przerabiana już wielokrotnie z opłakanymi skutkami. Problem w tym, że problemy nie zaczynały się ani nie kończą na nim.

Jimenezowi życzę powodzenia w klubie, który będzie prowadził. Ma szczęście, że nie będzie to Wisła.
Ze smutkiem trzeba zgodzić się z tymi słowami.

Chyba, że stanie się cud i rzeczywiście zaskoczą wszystkich następcą typu Jimeneza. Wtedy można byłoby łudzić się, że będzie to faktycznie ruch na plus.

Ale w takie bajki nie wierzę. Bardziej spodziewam się teraz dymisji i Valcksa, oraz kolejnych męczarni pod ręką spolegliwego "młodego zdolnego" trenera z naszego podwórka, pogłębiających tylko kryzys i problemy.

Tym klubem ciągle rządzą emocje, krótkowzroczność i upodobania pokemonów. .
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
rasel1906
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 07.11.2011, 22:00
stalo sie to co musialo sie stac przegrana w derbach sie nie wybacza:/:/ jestem calym sercem za MOSKALEM
milo bedzie znowu zaspiewac MOSKAL KAZIMIERZ ZOSTAW KAZIKA BO ZGINIESZ
Odpowiedz cytując
irman
Senior Member

Od: 03.2005

Wielkim trenerem nie był ale ta decyzja to żenada. Basałaj wypieprza trenera pewnie po to żeby ratować dupę. Jeżeli trenerem zostanie ktoś pokroju Nawałki za cholerę nie wyłożę kasy na karnet na wiosnę. Dosyć tej żenady.
:/
Odpowiedz cytując
Sancezz
Senior Member

Od: 04.2009

czyli zabawy w zwalnianie trenerów ciąg dalszy... za rok holenderski przeciętniak pod wodzą Maaskanta mistrzostwo Holandii a za dwa LM. A później biadolenie kibiców Wisły "czemu go zwolnili?:(" hehe

BTW jak już tak się stało, to myślę, że Kaziu nie będzie prowadził drużyny. Ja jestem za Dariuszem Woszem z Bochum.
Ostatnio edytowane przez Sancezz : 07.11.2011 o godz. 22:12.
Odpowiedz cytując
cesarz
Junior Member

Od: 11.2011

Gdyby piekny Robert nazywał się Robert Maskanckii i pochodził z Żyrardowa to nigdy by nie bronił przy takich wynikach i takim warsztacie jaki posiada. Ale polactwo tak ma że kocha wszystko co zagraniczne.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

....a, jednoosobowy zarząd w postaci wszechmocnego Basałaja podjął kolejną kuriozalną decyzję w "nowej historii" Wisły Kraków. Oczywiście, że można się było Maaskanta pozbyć, ale nie w momencie, kiedy nie ma za niego nikogo.

Robert Maaskant - bedankt voor de Poolse kampioenschap en promotie naar de European League!
Odpowiedz cytując
irman
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 07.11.2011, 22:01
Capello był widziany w Krakowie w zeszłym tygodniu. Pewnie już wszystko klepnięte
Ostatnio edytowane przez irman : 07.11.2011 o godz. 22:05.
:/
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Dziekuje panie Cupial . Maaskant zdobyl MP i za to mu dziekuje, ale druzyna nie miala nigdy zadnego stylu i nie robila zadnego postepu. Tym razem trzeba zatrudnic dobrego szkoleniowca, a nie takiego, ktory z kazdego poprzedniego klubu byl zwalniany i takiego, ktory nie spuscil kilku ekip z Eredivisie. Kierunek - zachod dobry, ale klasa trenerska nie ta...
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

....a, jednoosobowy zarząd w postaci wszechmocnego Basałaja podjął kolejną kuriozalną decyzję w "nowej historii" Wisły Kraków. Oczywiście, że można się było Maaskanta pozbyć, ale nie w momencie, kiedy nie ma za niego nikogo.

Robert Maaskant - bedankt voor de Poolse kampioenschap en promotie naar de European League!
Odpowiedz cytując
kono
Member

Od: 12.2007

Przypomniała mi się pewna wypowiedź kogoś z forum o Lenczyku, że jest tylko nową miotłą i potrafi tylko okresowo zmobilizować piłkarzy, więc...gdzie jest teraz Śląsk, a gdzie jesteśmy my?
Miejmy nadzieję, że przyjdzie ktoś kompetentny na miejsce Maaskanta, po porażce w meczu z Cracovią i po rozpętanej nagonce oraz presji jego odejście było już tylko kwestią czasu.
Za jakiś czas zobaczymy co Maaskant pokaże w innym klubie, czy pójdzie w ślady Dana Petrescu, czy też może całkiem odwrotnie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów