|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Moderator
Od: 05.2005
Offline |
|
![]()
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Sinisa Mihajlovic jest wolny -> http://www.eurofutbol.pl/news/369786...w-Fiorentinie/
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
A jest ktoś wolny z firmą budowlaną żeby bazę treningową odrazu sobie sam wybudował?
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Nadal będę zdziwiony gdy zwolnią Maaskanta. Głównie ze względu na koszty z tym związane.
Z drugiej strony jest mowa o porozumieniu stron. Czyli po naszemu. Maaskant ma dość pracy na jednym boisku treningowym w klubie, który nie potrafi załatwić wiz. A dodatkowo ma małe dziecko. Więc nie chce, ale się nie opiera. Jest mi wszystko jedno, czy go zwolnią czy nie. Jakby Cupiał wystąpił z orędziem, że oto Basałaj ma sześć miesięcy na załatwienie boisk treningowych i on daje na to swoje tereny przy Błoniach to bym się taką informacją przejął. Jakby pojawiła się informacja o ultimatum dla Basałaja: Akademia Piłkarska za trzy miesiące albo wylot to bym się ucieszył. A tak. Nowy trener ? W krótkiej perspektywie może coś to zmieni. W dłuższej niewiele. |
|
|
|
Moderator
Offline |
|
|
Przestań z tą bazą treningową. Cracovia ma lepszą, bo trenują na Camp Nou na Kablu tak? Podbeskidzie ma pewnie zaj...istą, bo nie mieli gdzie grać na początku sezonu? Na ilu to boiskach trzeba trenowac jednoczesnie, żeby wygrac z ostatnią drużyną w tabeli w derbach? Na 10? na 20? Mają jedno boisko, z równą murawą, mają basen i odnowę biologiczną? Mają. Więc maja warunki, żeby wygrywać z Cracovią i Podbeskidziem.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Albo czasem trzeba przerwać coś co jest pozbawione sensu. Tak jak z budową stadionu. Buduję się, buduje... jest przepłacony o jakieś 250 mln złotych i końca nie widać. Końca nie widać a jak się ukończy to i tak ten stadion jest i będzie pośmiewiskiem. Z drużyną tak być nie musi. Obecna formuła drużyny się wyczerpała. Ani z tym trenerem ani tymi piłkarzami z derbów nic w tym sezonie nie osiągniemy. Co więcej, każdy piłkarz, który wystąpił w tej haniebnej klęsce z półamatorami z Cracovii nic nie osiągnie w prawdziwej piłce. To są ludzie dla mnie przegrani i skończeni. Bez wyjątku. Tak, bez wyjątku... również taki Biton czy Jovanović. Oni mogą być wyjątkami potwierdzającymi regułę ale na 99% również niczego nie osiągną. Tak samo Maaskant - nigdy nie będzie znanym ani uznanym trenerem w prawdziwej piłce, bo jest zwyczajnie słaby. Można tkwić w błędzie i budować bublowatą drużynę tak jak miasto budowało bublowaty stadion a można w którymś momencie powiedzieć stop i zwyczajnie zacząć od nowa, tylko z sensem. Patrząc na stadion, można stwierdzić, że im szybciej tym lepiej.
Ostatnio edytowane przez thechris : 07.11.2011 o godz. 21:33.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Tak musiało się stać.
Zobaczymy co będzie dalej. |
|
|
|
Moderator
Offline |
|
|
Dziękujemy za mistrzostwo i Ligę Europejską. Powodzenia w dalszej karierze trenerskiej.
![]()
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
yes! yes! yes!
Czas budowac nowy zespol, prowizorce i amatorstwu mowimy NIE! |
|
|
|
Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Dzięki Robert za wszystko co było miłego...Powodzenia w dalszej pracy.
Co będzie? Do zimy będzie Moskal prowadził a ja nie wiem czy to będzie dobry pomysł... |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Te ciągłe zmiany trenerów nie za wiele dadzą, raczej nic. Jak dla mnie zła decyzja. Powinni całą obrone zmienić i pensje zablokować.
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Z kim budować? Z Kazkiem Moskalem?
![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
- Ja, jako zarząd, zdecydowałem, że Robert Maaskant nie będzie już trenerem Wisły Kraków - powiedział dla INTERIA.PL Bogdan Basałaj, prezes krakowskiego klubu.
Bardzo mi się to spodobało Ja, jako zarząd Fajnie to brzmi ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Bez żalu, powodzenia w opowiadaniu baje i anegdot. Swoją drogą to śmierć holenderskiej myśli szkoleniowej w Po;sce.
![]()
My Psy musimy trzymać się razem!
|
|
|
|
Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
Dziekujemy za miłe chwile. Veel succes.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
No to ten temat mozna zamknac lub usunac. Za to co bylo powinnismy podziekowac ale trzeba zmian, bardziej znanego trenera. Mam nadzieje, ze Basałaj ze Stanem sprowadza jakiegos bardziej znanego trenera. Jimenez mogłby byc jak dla mnie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Dzięki za mistrzostwo piękny Robercie. Sam jesteś ofiarą własnych wyborów.
![]() Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Sama baza jest determinująca dla poważnych trenerów z zachodu, żeby być zainteresowanym pracą tutaj. Bo o poważnych trenerów mi chodzi a nie słodko pierdących bajkopisarzy którzy przyjmują takie warunki jak proponujemy i jest super. Warunki na pokonanie parchów i Podbeskidzia oczywiście że mamy, ale na rozwój i sprostanie poważnym celą niestety już nie. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Niestety. Z takim postępowaniem Wisła tylko udowadnia swój brak profesjonalizmu w działaniach...
Przykre to. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
W tym klubie nigdy nie będzie dobrze. Jak już tak bardzo chcieli zmieniać trenera to powinni to zrobić w zimie nie teraz. Cupiał nie nauczył się nic, dalej decyduje bezmyślnie pod wpływem emocji. To nie jest cecha pożądana w zarządzaniu drużyną piłkarską.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Trenerze, dzięki za wszystko. Robert!!! Maaskant!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Dziękuję za Mistrzostwo Trenerze!
Powodzenia w dalszej karierze! ps: życzyłem Mu wszystkiego najlepszego, ale chyba się pogubił. ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
no właśnie u nas Ferguson by nie mógł się rozwinąć skoro po roku zwalniamy kolesia z sukcesami jakby nie było..
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Przykro to było w niedziele.
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Trenerze, dzięki za wszystko. Robert!!! Maaskant!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Oczywiście cel dla nowego trenera (ktokolwiek nim będzie) to Liga Mistrzów.
A dla klubowego ogrodnika cel to skoszenie trawy przed treningiem na klepisku zwanym boiskiem treningowym. I karawana toczy się dalej. Nie uczy się Cupiał na błędach, oj nie... Cóż, Kaziu do końca sezonu a potem Franz. Jest już dogadany z BC ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mówiłem że głowa się turla, turla, turla. Nawet szybciej niż przewidywałem.
Basałaj rzucił mięcho na pożarcie i wycofuje się na z góry obrane pozycje kontynuować wdrażanie nowoczesnych standardów i polityki historycznej. Uda się mu uratować 4 litery? ![]()
|
|

|
||||||
![]() |
|
|