The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.12.2010, 23:04
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Nie przypominam sobie po 5-1 czy 4-1 tytułów "Najwiekszy (W)pier dol rundy".
Bo 4-0 jest bardziej efektowne niż 5-1
the end
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 06.12.2010, 23:14
Ja bym się nie zamienił, bo liczy się też kontekst. Gdybyśmy jakimś cudem zdobyli w maju mistrza to nikt nie bedzie odczuwał juz tego wstrząsu. Natomiast 5-1 'nieco' zaburzyło atmosfere świetowania mistrza

grzechu1991 napisał(a):Wyświetl post
Nie bierz wszystkiego do siebie.
Ależ nie biorę. Nie chce mi się po prostu enty raz tłumaczyć, że 'sportowa wyborcza' to w wiekszosci ludzie przyjezdni do Warszawy, nie majacy z Legia nic wspolnego.

grzechu1991 napisał(a):
Po prostu artykuł jest tak denny, że taki głupi tytuł by się w niego doskonale wpisywał.
Zadna nowosc
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
grzechu1991
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2008

Stary 06.12.2010, 23:20
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Ja bym się nie zamienił, bo liczy się też kontekst. Gdybyśmy jakimś cudem zdobyli w maju mistrza to nikt nie bedzie odczuwał juz tego wstrząsu. Natomiast 5-1 'nieco' zaburzyło atmosfere świetowania mistrza

Ależ nie biorę. Nie chce mi się po prostu enty raz tłumaczyć, że 'sportowa wyborcza' to w wiekszosci ludzie przyjezdni do Warszawy, nie majacy z Legia nic wspolnego.

Zadna nowosc
Spoko rozumiem, ani mi sie śniło sugerowac, że wybiórcza ma coś wspólnego z Legią! Nie wiem czy widzieliście na weszło podsumowanei ekstraklasy, ale niektóre rzeczy naprawdę śmieszne!
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 07.12.2010, 00:33
Cytat:
No nie do końca. Jest sportowa wyborcza papierowa, gdzie to stwierdzenie jest jak najbardziej prawdziwe.

Jest też internetowa sportowa wyborcza, która bierze artykuły z papierowej wersji gazety, w tym lokalnych wkładek. A z lokalnych wkładek warszawska jest chyba najprężniejsza - codziennie są jakieś newsy o Legii, które później trafiają do internetu, i chyba stąd nadreprezentacja Legii w sport.pl - bo ta jest zdecydowanie widoczna.

Ale i tak w serwisie chyba głównie newsy wrzucają kibice Legii i Lecha Byliśmy chyba jedynym zespołem ekstraklasy, który dostał swoje "na żywo" z meczu MESA (wtedy, kiedy spuszczeni do ME byli Pączek, Koksiarz i Giza). Poza tym kibicami Legii są w Wyborczej Dybalski (jak ja typa nie znoszę krańcowo), Pękacki i Błoński.
Ostatnio edytowane przez Sartre : 07.12.2010 o godz. 00:36.
Legionista
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 07.12.2010, 08:48
Skorża po raz kolejny pokazuje, jak słabym jest trenerem:

http://sport.onet.pl/wiadomosci/skor...wiadomosc.html

Przecież w tym zawodzie musi być konsekwencja! Czy Iwański dokonał radykalnej transformacji duchowej, spędzając 6 miesięcy w klasztorze buddyjskim na medytacjach, pijąc jedynie ziołową herbatkę i jedząc suchy chleb?

Nie, pozostał tym samym Pączkiem co poprzednio. Pyskatym, leniwym zawodnikiem który pod koniec kontraktu troszkę bardziej się zmobilizował.

Skorża ma ten komfort, że może wywalić Iwańskiego na zbity pysk i w jego miejsce pozyskać lepszego piłkarza. Są na to pieniądze, jest zielone światło z ITI. Tymczasem woli się kompromitować, zupełnie wycofując się z wcześniejszych ustaleń. Pączek psuł atmosferę, nie słuchał trenera i się obijał. Mimo to jest chęć zaproponowania mu nowego kontraktu.

Czy jest to wychowawcze? Z pewnością nie. Teraz pozostaje czekać, aż kolejnym Legionistom odbije "sodówa". Pan Maciej im wyraźnie pokazał, że to oni są od niego ważniejsi.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 07.12.2010, 09:03
Zobaczymy na końcu sezonu co to da.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 07.12.2010, 10:30
Póki co, info jest takie, że sprawa ew. odejścia/pozostania Pączka w Legii jest otwarta i rozstrzygnie się na wiosnę. I tak Skorża póki co na jego miejsce nikogo nie ściągnie, bo są inne priorytety transferowe, zielone światło ma na 2-3 transfery, a pilniejsze jest ściągnięcie ŚO w miejsce Choto, napastnika w miejsce paruletniej czarnej dziury oraz skrzydłowego, najlepiej lewego, w miejsce Słitaśnej Fotki z doświadczeniami w reprezentacji. Na środku w tej chwili czaruje Radović i jako jeden z niewielu nie zawodzi, Iwański jest jego zmiennikiem. Dlatego też nie dziwię się, że Skorża nie chce wypuścić niezłego piłkarsko rezerwowego ze składu, bo na wiosnę miałby problem ze zmiennikami na środku pola (Giza już wyleciał, a i tak się do niczego nie nadawał, Cabral już prawdopodobnie nigdy nie wyjdzie na polskie boisko na dłużej niż 5 minut/mecz, młodzi - wiadomo, ani pewności że dadzą radę, ani u nas nie ma tradycji stawiania na młodych), a w naszej lidze rzadko się zdarza by na jakiejkolwiek pozycji był tak mocny rezerwowy. Tak więc z krytyką Skorży w tym względzie proponuję wstrzymać się do końca wiosny.

Co nie zmienia faktu (i wydaje mi się, że należy to podkreślać przy każdej okazji gdy ta kreatura jest wspominana), że Maciej Iwański to kwintesencja wszystkiego złego, co dotyczy naszych rodzimych piłkarzy. Brak ambicji, cwaniactwo, mania wielkości, pazerność, lenistwo, tłusty zad.
Ostatnio edytowane przez Sartre : 07.12.2010 o godz. 10:33.
Legionista
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 07.12.2010, 11:09
Poczekałbym z ocenianiem Cabrala, bo może się okazać że na zielonych murawach na wiosnę może czarować. Iwańskiego sprzedać, albo wywalić na zbity pysk. Zwykły wyrobnik i olewacz.
Odpowiedz cytując
dawidTS
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 07.12.2010, 16:21
Wywiad z Jackiem Gmochem,myslle że pasuje do tegotematu

http://www.joemonster.org/filmy/3079..._w_internecie_
TYLKO CW3L3 NOSZA ZELE !
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 07.12.2010, 17:02
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Poczekałbym z ocenianiem Cabrala, bo może się okazać że na zielonych murawach na wiosnę może czarować. Iwańskiego sprzedać, albo wywalić na zbity pysk. Zwykły wyrobnik i olewacz.
Rozumiem, że w okresie sierpień-październik cały czas grał na ziemi gdzie nie było ani jednego źdźbła trawy. Powiedzcie mi kiedy Skorża był konsekwentny, bo ja takiej sytuacji sobie nie przypominam.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
avangarda
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 07.12.2010, 17:55
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Powiedzcie mi kiedy Skorża był konsekwentny, bo ja takiej sytuacji sobie nie przypominam.
Całkiem proste pytanie. Konsekwentny był w telenowelach: "Wisła szuka bramkarza" oraz "Wisła szuka wysokiego, dobrze grającego głową napastnika". Obie długie telenowele, na szczęście pierwszej z nich się zakończyła emisja, druga chyba została zawieszona, pewnie zbyt mała oglądalność czy cuś, w każdym razie reżyser się zmienił, więc może też już zakończyła się...
Odpowiedz cytując
wiślak1906forever
Senior Member

Stary 07.12.2010, 18:02
Głównego Bohatera uśmiercono
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 07.12.2010, 18:24
lub też przerzucono do innego wymiaru ^^
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 08.12.2010, 07:32
Cytat:
Różnie o mnie mówiono, różnie pisano, ale mendą roku Czadoblog jeszcze nie był. Przyznam, że ten tytuł sprawiłby mi wielką przyjemność i satysfakcję. Wszystko ze względu na to, kto go przyznaje. Otóż przyznaje go ”Wiara Lecha” czyli organizacja grupująca fanów klubu mającego obecnie siedzibę w Poznaniu.
To ci sami, którzy nie protestowali kiedy Amica bezboleśnie przepoczwarzała się w ”Lecha”. Teraz nie lubią kiedy im się o tym przypomina, stąd nominacja Czadobloga w ichniejszym plebiscycie o nazwie ”M.E.N.D.a 2010”.
Uzasadnienie nominacji brzmi:
„Paweł Czado - fajnie byłoby, gdyby na swoim blogu pisał jedynie o sporcie na Śląsku. Niestety, ten zakompleksiony hanys lubi robić wycieczki pod adresem innych klubów. Ewidentny przykład na to, że mimo upadku wielu kopalń i hut, powietrze na Śląsku nadal jest szkodliwe.”

Prawda w oczy kole?
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 08.12.2010, 08:41
Eternit napisał(a):Wyświetl post
Prawda w oczy kole?
Pieprzenie.

Pawel Czado to jedyny dziennikarz sportowy Wyborczej, ktorego lubie.
Gosc ma pasje, potrafi to przelac na papier/klawiature.

Nie mam nic wspolnego ze Slaskiem, ale Czadoblog czytam codziennie.

Tu caly tekst:
http://czado.blox.pl/2010/12/Menda-roku.html
Ostatnio edytowane przez Krissu : 08.12.2010 o godz. 10:07.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 08.12.2010, 11:46
http://katowice.gazeta.pl/katowice/1...adionu_.htmlNo oczywiście . Przecież musi się znaleźć miejsce dla tak zasłużonego dla polskiego futbolu klubu jak Cracovia
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 08.12.2010, 11:57
Akurat w tym kontekście nie doszukiwałbym się podtekstów, bo Polonia B. sama się podkłada. Uwalenie Ruchu będzie wymagało stosownej aktywności po stronie profesora, ale akurat z tego co widzę Polonia B. sama zaplata sobie pętlę i wkłada w nią głowę.
Legionista
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 08.12.2010, 12:56
Krissu napisał(a):Wyświetl post
Pieprzenie.

Pawel Czado to jedyny dziennikarz sportowy Wyborczej, ktorego lubie.
Gosc ma pasje, potrafi to przelac na papier/klawiature.

Nie mam nic wspolnego ze Slaskiem, ale Czadoblog czytam codziennie.

Tu caly tekst:
http://czado.blox.pl/2010/12/Menda-roku.html
Eternitowi chyba chodzilo ze farbowana amike to kole.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Vuko
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 08.12.2010, 13:19
Polonia, Ruch, awans tylko 2 zespołów z I ligi i parchy kolejny sezon w Extraklasie.
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Stary 08.12.2010, 15:06
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie:]
Odpowiedz cytując
canarinhos
Senior Member

Stary 09.12.2010, 12:20
Kto jest managerem Bonina? Wie ktos? Zrobil mu niesamowitą reklamę i gwiazdę Ekstraklasy.
" W sercu moim WISŁA i na dobre i na złe"
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 09.12.2010, 12:24
canarinhos napisał(a):Wyświetl post
Kto jest managerem Bonina? Wie ktos? Zrobil mu niesamowitą reklamę i gwiazdę Ekstraklasy.
Gdzie mu ktoś tą reklamę zrobił?

Reklama reklamą, kto ma się nabrać ten się nabierze.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 09.12.2010, 13:32
canarinhos napisał(a):Wyświetl post
Krzysztof Jakubczak.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
canarinhos
Senior Member

Stary 09.12.2010, 15:57
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Gdzie mu ktoś tą reklamę zrobił?

Reklama reklamą, kto ma się nabrać ten się nabierze.
Gdzie nie przeczytasz w mediach tam jest coś w stylu - " "gwiazda" Górnika opuszcza klub" . ale w sumie przecież, co rundę jest ktoś kreowany z naszej ligę na taką osobę.
" W sercu moim WISŁA i na dobre i na złe"
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 09.12.2010, 16:49
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Wiem o co mu chodzilo.

To tylko taka moja prywatna refleksja dot. nagrody przyznawanej przez WL.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 09.12.2010, 17:07
Wzruszająca wiadomość - miłość do Boga i kibiców Poznańskich zwyciężyła z pieniędzmi:

http://www.sport.pl/pilka/1,70993,87...__zostaje.html

Arboleda tak kocha Poznań, że zagra w nim za "darmochę" - marne 550 tys. dolarów rocznie, przez kolejne 3 lata.

Nie ma co ukrywać, wiadomość jeśli się potwierdzi fatalna. Mniejsza o to, że Amika utrzymuje w kadrze filar obrony. Ale ten facet gotów teraz wystąpić w biało-czerwonych barwach.

PS. No i pęka kolejna granica. Do tej pory największy kontrakt miał Garguła - 350 tys. €, ale to był kontrakt motywacyjny. Z tego co piszą wynika, że Manu ma mieć gwarantowane 400 tys. €. Sporo!
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 09.12.2010, 17:38
Smolarek miał 400 tys. € więc Manu będzie teraz rekordzistą. Myślałem że i tak więcej wyciągnie.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 09.12.2010, 21:58
Tak sobie myślę... Skoro stoper Arboleda nieco ponad 400 tys. €, to ile powinien zażądać defensywny pomocnik Bandrowski? A ile Stilić i Krivec? Nie mówiąc o zasłużonej podwyżce dla strzelca 4 goli przeciwko Juventusowi
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 09.12.2010, 23:14
Te kontrakty mogą im jescze wyjść bokiem. Jeśli raz dali tyle kasy to inni zaczna krzyczeć, że też chcą.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 09.12.2010, 23:20
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Te kontrakty mogą im jescze wyjść bokiem. Jeśli raz dali tyle kasy to inni zaczna krzyczeć, że też chcą.
No i o to właśnie się rozchodzi
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów